biktim bu konudan artik

AlmanyaTreni

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
2.971
2.973
133
Hic uyku tutmadi beni hanimlar neyapmam gerek bide size danisayim dedim. Pazar gunu kayinbabamlara gittik kayinbabam 1bardak demli sekerli cay icirmis ogluma ben bulasiklari yikarken. Oglum 9aylik daha. Neyse bisey demedim. Ordan ciktik babamlara gittik bide orda 1bardak demli cay icirdi babam yapma baba onun kendi cayi var onu ver dedikce inadima demli cay verdiler. Eve geldim cok sinirlendim. O gece ter doktu oglum kafasi terledi sabaha kadar. Internette arastirdim kafa terlemesinin sebebi demir eksikliginden olurmus cay bebegin vucudundaki demiri eksiltirmis. Her gittigimizde iciriyorlar ama busefer 2bardak cay icirdiler cocuga. Dunde bi haber cikti tvde cocuklarda sekerli cay obeziteye yol acarmis Dr.lar onermiyor. Iyice moralim bozuldu.

Soyluyorum beni dinlemiyorlar daha nasil soyleyebilirim sert cikmak istemiyorum kalp kirmak istemiyorum verme dedikce 2misli fazla veriyorlar nasil onleyebilirim daha bir fikri olan varmi kizlar yardim edin bana

Okudugunuz icin sagolun

Yani acikcasi 2 bardak cay icti diye bikac saat icinde vucut demir eksikligini disa vurucu sekilde hissetmez tani koymak manasiz olmus ama neden siz istememenize ragmen iciriyolar anlamadim. Kp de sen mutfaktasin ok de babana icirme diyosun iciriyo neden yani? Bence otoriteni koy biraz insanlara cocuk senin cocugun sonucta

Sınır olduğum şeylerden biridir,çok faydalı bir içecek ya sanki çay,hemen içirirler çocuğa, ağırlığını koyacaksin,icirtmeyeceksin yani.çekip alacaksın gerekirse,gitme gelme oturma kalkma bitmezki onlarla,her zaman aynısını yaparlar,olmaz.hem sen bir kere ağırlığını köy,birdahakine zaten çekinirler..

Evet bellki terlemesinin sebebi bu olmayabilir.
baba verme dedikce gel oglum gel cay icelim diye gozumun icine baka baka sirtariyor resmen agladim sinirlerim bozuldu. Soylerim soylerimde kalp kirmak istemiyorum

Konu kendi kızım olduğunda babam bile tanımam.önce üsturuplu bir şekilde uyarır yapmamalarıbı söylerim hâlâ ısrar ediyorlarsa gözüm döner sert çıkışırım.otoritenizi koymanızın zamanıdır bence.bir de eşiniz hiç müdahil olmaz mı?

Soyluyor biz cok yumusak yuzluyuz kirilmasinlar uzulmesinler diye sert cikmiyoruz ama cekip alicam ellerinden ztn gitmek bile istemiyorum artik bak istiyor cocuk diyorlar iyide 9aylik bebek herseye aciyor agzini. Lokum bile yalatiyorlar. Daha 1tane disi var disleri olsa neler vercekler Allah Bilir

Kırmayalım derken olan çocuğunuzun sağlığına olacak.Ya yüzünüzü sertleştireceksiniz yada çocuğunuzun sağlığını riske atacaksınız.1 yaşından küçük bebeğe lokum şeker mi verilirmiş.8,5 aylık kızım var,çay,şeker bilmez.ayına uygun olmayan bişeyi vermen.bana sormadan kimse bi damla su veremez.
Ya da bir daha istemediğini zararlı yiyecekleri verdiğinizde bir daha getirmeyeceğin deyin.yaparlarsa götürmeyin.

Esine söyle beraber söyleyin çok kötü oldu fena oldu korktuk doktor dedi siz ne yapıyorsunuz bu kadarcik çocuğa vay verilir mi felan dedi deyin abartın ama doktorun dedi dediğini abartın
Ben öyle yapmıştım kv ve kp hep oğluma ben de şunu severim. o benim babaannem yok o benim amcam diye çocuğu hergün uzaktan kameradan çıldırtırlardı. Ve hareketlerine yansıdı bu herkese düşman gibi oldu eşimi sıkıştırdım böyle yapınca geceleri bağırarak kalkıyor çok etkileniyor de dedim öyle kurtulduk

A AlmanyaTreni biz şu taktiği uyguluyoruz.

Eşimin ailesinde ben diyorum hayır olmaz diye, benden çekiniyorlar.
bizim tarafta eşim diyor hayır olmaz diye, eşimden çekiniyorlar.

ayrıca arkadaşlara katılmıyorum.
9 aylık çocukta 2 bardak demli çay bence hemen etkisini gösterir.
Ben bu yaşımda şekerli demli çay içmiyorum, içsem hemen etkilenirim.
ki daha 9 aylık, zaten demir eksikliği az da olsa vardır, takviyeye ihtiyaç duydukları bir dönem, bir de vücudundaki azıcık demiri atarsa hemen etkilenmemesi mümkün mü?

9 aylık bebe,hem demli hem şekerli 2 bardak çay içiriliyor
Anne,verme onun çayı var diyor,o ne çayı acaba?bu çocuk ne zamandır çay içiyor sadece 2 bardaksa hemen demir eksikliği olmaz ama her gün içiriliyorsa olur

Yapacağınız tek şey çocuğunuzun sağlığı bozulmadan karşıdaki kim olursa olsun tavrınızı koymak... bir yaşından küçük bebeklerde şeker böbrek yetmezliğine neden olabilir veya ilerde obeziteye şeker hastalığına...
Lütfen kim alınırsa alınsın, isterse küssünler hiç bir şey çocuğunuzda kıymetli değil!!

Çocuğunuzun yanından ayrılmayın. Çay,lokum vs verecekleri an'bizim beslenmemizde bunlara yer yok,doktorumuzun listesine uyuyoruz'deyip alın çocuğunuzu. 9 aylık bir bebeğin beslenmesinde yeri yok bahsettiklerinizin zaten.
Bir iki soyleyin,tersçe iki tarafada,anlarlar diye düşünüyorum ama ezilip,büzülmeden net bir şekilde söyleyin.
Bakın kendimden örnek vereyim. Ben kızıma asla zorla birşey yedirmedim. Biliyorum ki bugün zorla yedirsem,yârın yemek istemeyecek,belkide tiksinecek.Eşimin uzaktan akrabası bir bayan,bir gün kızımı zorlamaya kalktı yesin diye,anında tepkimi gösterdim'şimdi yiyebilir sen israr ediyorsun diye ama bu kâr değil zarar olur,bundan sonra hiç yemek istemeyecek zorladığın için, yemesin biz açığı kapatırız zaten'diye sertçe söyledim artık tabağa konuyor, yemek istediğini ,yemek istediği kadar yiyor,kadın ağzını açıp tek kelime etmiyor. Sizde net olun,maalesef her zaman,her yerde maruz kalıyoruz bu tip tavırlara ama annesi sizsiniz,siz karar verin,başkası kirılmasın diye onay vermeyin.

Bebek çayları var rezene,gece çayı vb ,bebeklere özel yani. Muhtemelen onlardan bahsediyor konu sahibi.

Anlamdığım çocuğa bu çay içirme sevdası nereden geliyor?
Hem de demli.
Hem de sen izin vermiyorsun..
O kadar hızlı demir eksikliği belirtisi olmaz ama henüz çok küçük bir şekilde rahatsız olmuştur bebeğin.
Sen insanlara "hayır" demeyi öğren öncelikle.

sert tepki gösteriyorsun tabiki kalkıpta üstüne yürü demiyorum ama bi hışımla diyeceksin hayırrrrrrrr vermeyeceksin diye başka türlü anlamıyorlar çünkü isterse küssünle çocuğumun sağlığı daha önemli... onlar eskiden öyle yaparlarmış falan filan hep öyle muhabbetler gördüm bende hatta ben 6 ay anne süttü başka bir şey vermedim ilk hafta sarılık olduğu çin 1 hafta azıcık mama takviyeli vermiştim sonra kestim, ek gıdaya 6. ay bitmişti geçtik hep kızdılar bu gidişle hiç bir şey yiyemeyecek bebeğin dediler ama maşşalh her şeyi çok güzel yiyor..

Kırılacaklarsa da kırılsınlar

Bize çocuğa bir bardak çay bile vermiyor bunlar dedî Kv ki kendisi bu yaşında bile zararlı diye içmez

Oğlum beş yaşında henüz bardak ile çay içmişliği yok bir iki çay kaşığı tadına bakmıştı

Bir yere gidince bile su yeterli deriz ne içerdin diyene

Ama Demir eksikliği obezite vs bir günde olmaz

9 aylık bebekler çay içmez şeker çikolata yemez vs vs bu kuralı da o aile büyükleri öğrensîn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…