Bıktım bu sokak satıcılarından!!!

Herkesin düşencesi farklı canım ama bazı çocuklar varki bizim eski yerimizdeki çocuklar arabaların camlarını falan indiriyorlardı oyun oynarken evlerin camlarını kırıyorlardı oynlarıda birbirlerine taş atmaktı hatta kaç kere yakaladık evlerin camlarını kırarken ama anne ve babaları bizim çocuklarımız yapmaz diyip işin içinden çıkıyorlar

Tabi herkesın dusuncesı farklı:)
o kadar abartıya kacılmamalı tabıkı bunu bende cocuklar yaparlar dıyıp gecıstırmem evlerın arabaların camlarının ınmesı normal denemez.benım soylemek ıstedıgım, cocuklar kapılarının onunde felan oynarken cıt cıkarmadan oynamalarını beklememelı dıye dusunuyorum. cunku artık sanal alemde yasıyor cocuklar.
yası kucucuk cocukların bılgısayar oyunları yerıne yasıtlarıyla sokakta doya doya oynayabılmelerı taraftarıyım.
yanı gurultu kaynagı tabırınden hoslanmadım kendı adıma. sızın dedıgınızde dogru tas atarak oyun olmaz elbette ben daha makul kısmından bakmıstım olaya:)

Şimdiki çocuklar cıvıldamıyor hönkürüyor resmen. Şuan duyduğum sesler: Kocakafalı emre oraya gelince sizin apartmana kadar seni s....cem. Emre: babanneme dicem. "babannenide s...cem. Başka biri: Asmiiiiiiiin kızım gelsene bi bişey dicem. Asmini de s......cem hahaha... Bu çocuk dahil oradaki herkes güldü

Anlatmak istediğim tam da bu işte, çığlık çığlığa bir bağırıyorlar her seferinde birine bir şey mi oldu diye cama koşuyorum, cam kırmalar, sitenin etrafında ki tellere tırmanmalar, kapı girişlerinde halılar,kilimler,tüm gün sokakta, yemek yemek için bile eve gitmiyorlar. Mum gibi otursunlar demiyorum ama, ben çocuğun bütün gün sokakta olmasını, ne eğitimi ile, ne sosyalleşmesi ile ne de başka bir şeyle bağdaştıramıyorum. Anneleri evde uğraşmaktan yorulup, sokağa atıyor resmen. Gürültü, küfür, saygısızlık,birbirine ve çevreye hakaret öğreniyorlar sokakta, ebeveynleri de izliyor. Çok fazla rahatsızlık yaratıyorlar, hele gece hiç çekilmiyor hiç

Şaşkınım... bızım burdakı cocuklar en azından kendı sokagımızdakıler boyle degıllerdı. sımdı buyuduklerı ıcın bızım yukarıya daha cok futbol oynamaya felan gıdıyorlar. kapının onunde sıkılıyorlar ama gectıgımız senelerde aksam 12 lere kadar oynarlardı hıc boyle seyler duymamıstım terbıye sınırı asılmıs:26:

Ben bizim sitede ki çocukları çocuk olarak nitelendiremiyorum canavarlar resmen.
Sabahın köründen gecelere kadar top sesleri, çığrışmalar neler neler.
En alt katta oturuyoruz. Bizim evin çevresinde koşturmalar.
Bizim binanın karşısında bir bina daha var. Orada bir kadın sabahtan akşama kadar Fatihte fatih.
Oğlunu çağırıp duruyor. Oğlu bakmıyor o kendini yırtıyor.
Artık seslerinden bunalım geçirdiğim zamanlar oluyor inanın ki.
Gürültü kaynağı olarak görmüyorsunuz ama istisnalar dışında gerçekten öyleler.
Çocuk dediğin gülerek konuşarak şakalaşarak oynar.
Bunlar birbirini dövüyor, öteki bas bas ağlıyor, öteki sabahtan akşama kadar çocuklara küfrediyor.
Daha neler neler.
Aileleri desen zaten hak getire. Evde başımda ağlamasında gecelere kadar kalması sorun değil diyorlar.

satıcılara karşı neden bu kadar tahammülsüzsünüz onlarda meraklı değildir sıcağım altında gezmeye traktörlerle onlarında ailesi var çocukları var.insanlara karşı biraz hoşgörülü olamazmısınız herkes bir şekilde ekmeğini kazanmak zorunda..

senin kafan şişmesin insanlar evde aç susuz otursun..yazık ya gerçekten yazık böyle bencil düşünce sistemine..oturduğum yerde akşama kadar satıcılar ve çocuklar var..kimseyle uğraşmıyorum..napsın çocuk annesi parka göndermiyor yanındada gidemiyor belki evde küçük bebek var..çocuklar evlerinin önünde bile oynayamayacak mı..Allah insanlara merhamet hoşgörü insan sevgisi versin

bizim burda da overlokçu gezinip duruyordu bir ara. bir kere, on kere, yüz kere geçiyordu artık fenalık gelmişti bana. en sonunda şikayet mi edildi artık bilmiyorum, arada bir geliyor sesi... bir de gecenin bir vakti bağıran biri vardı, ne dediğini de anlamıyordum, hurdacı mıydı artık bilemiyorum...

artık kımsenın kımseye tahammulu kalmadı ,herseyı dert eder mıllete donduk .

bence cok fazla takılmayın .bu gıbı ornekler her mahalle de var .

ve hıc bırsey de yapamazsınız .ancak bu gurultuden rahatsız oluyorsanız

sıtede oturmanız gerekıyor .

siz evinizde onların sesinden rahatsız olurken, tarlada orda burda olduğunuz kabuslarınızı görürken uykunuzda o insanlar güneşin altında ekmek parası için bağırıyorlar... keyiflerinden değil heralde.. yazınızı ukalaca ve şımarıkça buldum.

insanlar ekmek parasi kazanmaya calisiyor ne var bunda...camlarinizi kapatin sizde ses gelmesin...

En azindan hirsizlik yapmiyorlar. Namusuyla para kazanan herkes sereflidir benim icin. Onlarda severek yapmiyorlardir ama yapmak zorundalar. Cift cam yapilabilir ya da cam acilmayabilir.

Ben çok rahatsız olursam camı kapatıyorum ve duymuyorum.. Bağırmasalar kim nerden bilecek mahalleden onların geçtiğini??

Olaya ekmek parası olarak bakacak olursak... Pazarlarda sergi açanlar bildiğim kadarıyla hem yer ücreti hem de vergi veriyor. Sokak satıcıları neden pazarda satış yapmayı tercih etmiyor acaba? Vergi kaçıran tipleri masummuş gibi göstermeyin.

Ben de diyorum bu devlet neden kalkinmiyor. Sokak saticilari vergi vermiyormus ondanmis megerse.

Tabii canımm onlar da vergi verse gitseler pazarda satsalar satacaklarını şu an en gelişmiş ülkelerden olurduk bütün büyük vurgunlara hortumlayanlara rağmen...
Zaten büyük balıklar küçük balıkları yutuyor birer birer..Bırakın kalan küçük balıklar da yolunu bulmaya çalışsın...

pazarlarda yer bulmak o kadar kolay mı sanıyorsunuz ?
biraz merhametli olalım ya insanlar çocuklarına bakacak yapmayın bencillik çok kötü birşey

Adamlar zaten korkuyorlar yeterince. Para kazaniyor olsalar bile o korku hic bir paraya degmez ama mecburlarsa yaparlarsa ben gurultuden sikayet edecek degilim. Yeterince vergi veriliyor da ne oluyor.

Vergi vermemek için sokak aralarında insanları rahatsız ederek dolaşan satıcılar vergi vermese bile ülke geçinir evet. Asıl sorun başkaymış meğer. Ülkemin insanları reel çalışmak adına çalıştığının ciddi bir kısmını vergi olarak verenleri değil de vergi vermemek için illegal satış yapanları destekliyor. Artık sokak satıcılarından şikayet etmeye gerek bile kalmadı ülkemin güzel insanları... Bende kime ne anlatıyorum. İlahi ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…