Bıktım bu sokak satıcılarından!!!

Vergi kacakciligi konusuna girersek eger, bu ulkede en son sokak saticilarina sira gelir. Ilahi sen, anlamiyoruz valla anlamiyoruz. Artik anlayan biri gelsinde bu ulkede birseyler degissin.

Vergi kacakciligi konusuna girersek eger, bu ulkede en son sokak saticilarina sira gelir. Ilahi sen, anlamiyoruz valla anlamiyoruz. Artik anlayan biri gelsinde bu ulkede birseyler degissin.

Birileri gelsin değiştirsin birşeyleri canım aaa... Kendi zihniyetimizi değiştirmeye gerek bile yok. Birileri yaparsa gideriz anca peşinden. Yanlış olan birşeyi genele yayarak haklı göstermek onun yanlışlığını yok eder mi?

Birseyleri degistireceksen kendi zihniyetinden basla canim. Ben sokak saticilarini bir tehlike olarak gormuyorum. Sen goruyorsan once baska seyleri gor derim.

ama konu saticilarin vergisi degil bagirarak satis yapmalari...

Konu onlara "yazıııık ama ekmek parası napsın adamlar" diye yaklaşarak yaptıklarını haklı çıkarma çabaları. Aynen konudayım.

ekmek parasi tabi bir tek vergi vermeyen onlar mi vergi vermeyen kim bilir kimler var hepsini sayarsak,
en azindan adamlar alin teriyle evlerine ekmek goturmeye calisiyor,
kimseyi dolandirmiyorlar kimseden birsey caldiklarida yok ha vergiden caliyorlar diyeceksin buda devletin sorunu,
zaten zabitalar denk geldikce aliyorlardir ellerinden sattiklari seyleri vs,
birileri rahatsiz oluyor diye birileri issiz gucsuzmu dolassin,
kimseye tahammul kalmamis...

sizin bağrıyor diye kızdığınız adamlar bayılmıyor güneşin altında çalışmaya..anlayın ya onlarında ailesi var..şımarıklık bu yaptığınız..evde tokuz biz diye diğer insanlara kafamızı çevirip hatta hor mu görelim hiç insan sevginiz merhametiniz kalmamış, ben rahatsız olmuyorum onlardan patates soğanda alıyorum....insanlar ev geçindirme derdinde siz şımarıklık peşindesiniz

kusura bakmayın ama bazıları sesten gürültüden rahatsız olacak diye ekmeğimden de olamam yani..konu sahibi pencereyi kapatsın olsun bitsin..biraz empati kurun ya, bu kadar bencil olmayın yazık günah onlarada, sabahtan akşama kadar yürüyorlar bağırıp sokak sokak satış yapıyorlar..emin olun onlarda güzel bir işte çalışmak isterler..kim ister insanları bilerek rahatsız etmeyi..ekmek pasarı işte..napsın çalıp çırpsın mı!!

Bence de vazgec. Seninle ikili polemige girmiycem. Ustu kapali birseyler yazdim anlarsan anlarsin. Daha derine sanalda girecek degilim.

P.S. Sokak saticilari IN, insan saticilari OUT.

Haklısın vazgeçmeliyim. İstediğim sadece ama sadece mantıklı bir cevaptı. Olmadı ne yapalım.
Yanlış anlaşılmasın ne ailemde ne çevremde esnaf kimse yok. Anca bu ülkenin vatandaşı olarak yanlışın her türlüsüne yanlış derim. Ülkesine vergi veren adam aptal yerine konulmamalı. Yazık dediğiniz adam vergi kaçırıyor. Ne zaman böyle olduk ne zaman bu hale geldik? Eskiden insanları rahatsız etmemek esastı. Şimdi ise rahatsızım diyen kovalanıyor. Hoca'nın dediği gibi. Hırsızın hiç mi suçu yok? Yokmuş işte...

Bu arada dürüst satıcı İN, üçkağıt yapan OUT...

Son düzenleme:

bizim ailelerimiz vergi kaçrmıyor kendimizi aptal yerine koymak olurdu bu dediğinize göre
tüm cvplarınız aynı tamam anladık...ama biz rahatsız olmuyoruz sizde bunu anlayın

Benm yaşadığım yerde sadece bir gün pazar kuruluyor. Şimdi bu adam 1 gün pazarda kurulup 6 gün insanlar rahatsız olmasın diye otursun mu?
İnşaat ustaları da son derece gürültülü çalışıyorlar.. Ne yapalım şimdi mesele gürültüyse tutup onlara da mı laf edelim?
Valla hoşgörü artık milletimizde sıfırrrr

Lutfen bu mesajimi alinti yapmayin.

Turkiye cok guzel bir ulke. Nufusu hem genc , hem dinamik, hem zeki. Dogru kullanilsa, dogru seyler yapilsa ne baska ulkelere ihtiyaci olur ne de teror olaylari olur. Tarim ve hayvanciligi bitirip baska ulkelerden ithal etmek ne demek. Her zaman bir Avrupa asikligi var genclerimizde. Neden Turkiye cok mu zavalli bir ulke de baska ulkelere kacmaya can atiyoruz. Avrupa'nin gobeginde oldugum halde ama hic sevmedim burayi, hic bir zamanda sevmiycem. En kisa zamanda kesin donus yapmayi dusunuyorum. Turkiye'nin insanlarinin en sevdigim yani merhametli olmalari. Merhamet bittigi an zaten o cok sevdigimiz 'Avrupa' dan bir farkimiz kalmayacak.

simdi insaatci vergi veriyor ona sesimiz cikmaz,
digeri vergi vermiyor gucumuzde ona yetiyor,
sanki her yerde akin akinn is varda millet rahat iste calismiyor...

bu insanların kazandığı 3 5 kuruşa engel olunca mutlu mu olacaksınız?
ihtiyacı olmayan zaten yapmaz o işi..onuda kazanamayıp evinde çoluğu çocuğu sefil oluncada aaa ne biçim adam limon satsa para kazanır dersiniz siz

Tabiki işini yapsın. Başkalarına rahatsızlık vermeden.

Pazarlarda kazancının bir kısmını vergi olarak veren esnafa yazık değil mi?

bizim ailelerimiz vergi kaçrmıyor kendimizi aptal yerine koymak olurdu bu dediğinize göre
tüm cvplarınız aynı tamam anladık...ama biz rahatsız olmuyoruz sizde bunu anlayın

Tamam, siz olmuyorsunuz buna saygım var olmadığını da nereden çıkardınız? Bizim bu konudan rahatsız olduğumuzu da siz anlayın mesela...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…