- Konu Sahibi VikingPrincess
-
benim ailem eğitimci.. annem de babam da... hatta o kadar iyi eğitimcilerki çok ciddi bir özel lisede müdür annem... her zaman ciddiye alındım. her zaman düzgünce dinlendim düzgünce konuşuldum.. her zaman iyi iletişim kuruldum.. şimdi benim annem babam da mı iletişim özürlü? ya da ben kesin çaydan falan tutuldum..ya da hastanede karıştım genetik demekki benim.. demekki çocuklar sokakta da tıp oynar gibi sessiz sessiz olmalılar...
bu arada sahura kadar dışarıda çocuk mu olur yahu?biraz fazla abartı olmuş..
(gerçi bizim de 'yazlığımızda'eskiden deşarj saatimiz olurdu çocuklar için yani.. tüm 'site' sakinleri bilirdi ve herkesin çocuğu dışarıda olurdu 12ye kadar..bağırış çığırış koşar pyun oynardık.. bi Allah'ın kulu da çıkıp höyt demezdi.. demekki o zaman insana çocuk sesi cıvıltı gibi geliyormuş.. şimdi herşeye tahammülsüzüz...) bu yazdığımda ciddiyim valla deşarj saatimiz vardı
lutfen birseylerden sikayetci olmayalımyassakkkk
arkadaslar kim ne dese vay cocuk olmadınmı vay satıcı ekmek parası kazanıyor gozunmu var
insanlar surekli olan seylerden rahatsızlık duyar gunde 2 kere satıcı gecse kimse rahatsızlık duymaz veya cocuklar gunun onlara uygun oldugu saatlerde sokaklarda oynasalar rahatsız olmazlar..
benim cocugumda sokakta ciyak ciyak bagırsa sessiz ol insanları rahatsız etme derim bunu demeyen anne balar okdr cokki hatta cocuguna sessiz oynayın biraz daha desen anne babaya bakıyon daha cıgırtkan saygıdır bunlar yoksa bende suan muzigin sesini sonuna kdr acıp gencim ben kardesim gencligimi yasmaıycammı demeyi bilirim
Evett işte tam da bunlar; kimse benim onları katledesim var.Ben dikmende oturuyordum bu günde 3 kez geçiryordu,iş yerim çankaya da aynı ses oradada... Evlendim gaziosmanpaşadayım yine aynı ses.SÜrekli bu dış ses dinime imanıma yetti bu overlokçu...Nereye gidersem orda...Yıldım.
Cıyaklamamayı öğretsinler. Evde dursunlar diyen olmadı. Uykuları gelmese sabaha kadar duracaklar... Neyse bayram geliyor artık erken yatarlar, yalnızca akşama iner mesaileri. Bu arada ben babamlardayken babam tv'nin sesini çok açtığında ses balkona geliyor ve ben rahatsız oluyorum. Sesten değil; komşuların rahatsız olmasından... Gidip tv'nin kablosunu mu çekiyorum? Baba kısar mısın diyorum. Sevgili Tweety, verdiğin örnek kabloyu çekmek gibi bir çözüm. Ayrıca çocuklar köpek mi bağlansın? Ben de sokaklarda büyüdüm ama cıyak cıyak cıyaklamadım...
lutfen birseylerden sikayetci olmayalımyassakkkk
arkadaslar kim ne dese vay cocuk olmadınmı vay satıcı ekmek parası kazanıyor gozunmu var
insanlar surekli olan seylerden rahatsızlık duyar gunde 2 kere satıcı gecse kimse rahatsızlık duymaz veya cocuklar gunun onlara uygun oldugu saatlerde sokaklarda oynasalar rahatsız olmazlar..
benim cocugumda sokakta ciyak ciyak bagırsa sessiz ol insanları rahatsız etme derim bunu demeyen anne balar okdr cokki hatta cocuguna sessiz oynayın biraz daha desen anne babaya bakıyon daha cıgırtkan saygıdır bunlar yoksa bende suan muzigin sesini sonuna kdr acıp gencim ben kardesim gencligimi yasmaıycammı demeyi bilirim
benim ailem eğitimci.. annem de babam da... hatta o kadar iyi eğitimcilerki çok ciddi bir özel lisede müdür annem... her zaman ciddiye alındım. her zaman düzgünce dinlendim düzgünce konuşuldum.. her zaman iyi iletişim kuruldum.. şimdi benim annem babam da mı iletişim özürlü? ya da ben kesin çaydan falan tutuldum..ya da hastanede karıştım genetik demekki benim.. demekki çocuklar sokakta da tıp oynar gibi sessiz sessiz olmalılar...
Çocuğunu bilinçli yetiştirmeyi bilip ortalığa salmadıktan sonra birşeycik olmazHem damlaya damlaya göl olur, ayağını yorganına göre uzat falan... ))
Çocuğunu bilinçli yetiştirmeyi bilip ortalığa salmadıktan sonra birşeycik olmazHem damlaya damlaya göl olur, ayağını yorganına göre uzat falan... ))
bir çocuk oyun esnasında heyecanlanınca , mutlu olunca, üzülünce ya da sinişrlenince nasıl tepki verebilir size göre 'ciyaklamadan'...
'oh aman allahım ne de güzel sobeledim.. şimdi bu mutluluğu sessizce kendi içimde kutlayayım'
'kahretsin yakalandım, neyse artık bu oyun bitti artık önümüzdeki oyunlara...'
QUOTE]
evet cnm bu tavrı bekliyorlar aman boşver beklesinler yormayalım artık gece gece kendimizi
Kimsenin insafını da sorgulamak size düşmez.
ben soyleyincemi aklina geldi...insafi gectik canim...
Ailenizin kariyerini neden anlattınız pek anlayamadım.
Ne güzel eğitimci anne babanız varmış şanslı bir çocukmuşsunuz bence.
Sonuç olarak bağırarak mı konuşuyorsunuz ,cidden ne demek istediğinizi anlamadım ?
Çocuklar sokakta tıp oynamaz ama bağırmak zorunda da değiller.
Normal insan sesi dediğimiz birşey var buna da gecenin bir saatine kadar tahammül edebilirsiniz.
Yani istisnai bir durum değil bu,çocuğunu parka götürsün istediğini kadar kudursun.
Hastası var,yaşlısı var,gece çalışıp gündüz uyuyanı var hayat zaten yeterince zor ve insanın tek dinlenebileceği yer evi,böyle düşünüyorum.
Kimsenin anneliğini yargılayamazsın ,dediniz ya arkadaşa;ona istinaden yazdım.EMPATİ yapın diye.
Saygılı olan,kurallara uyan herkese karşı empati yeteneğim vardır.Ben onlardan alışveriş yaparak zaten empati kurmuş oluyorum.iste bende diyorum sizin insafinizi gectik onu size ilk soyledigimde soyliyecektiniz bana...
sende car car bagiranlarla bi empati kurmayi dene ?
evet cnm bu tavrı bekliyorlar aman boşver beklesinler yormayalım artık gece gece kendimizi
onlarin ciyaklamasi oynadiklari oyunun heycanindan geliyordur ne guzel saticilar car car cocuklar ciyak ciyak...
cocuklar kopek degil iste insanlar cocuklugun verdigi durumlar bunlar is ailede degil demekki kimsenin anneligini sorgulamak dusmez kimseye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?