Bıktım,evlilik ne kadar zormuş....

hepsini okuyamadım ama ilk mesajından anladığıma göre daha yeni evlisiniz. şu an aileler de nasıl davranacaklarını bilemiyor olabilirler.henüz çok erken bi dönemdesiniz. benim tavsiyem eşinize karşılıklı bir hesaplaşmanın, bir rövanş alma durumunun içinde olmadığınızı tek istediğinin kendi düzeninizi kurup istisnai durumlar hariç aile ziyaretlerine kendinizin karar vermenizi istediğini açıkça belirtmen. eşinin ailesine karşı bu süreçte bir saygısızlık yapmaman senin için artı puan olacaktır. bu durumla mücadele eden çok insan gördüm çevremde. iyi niyetini yansıtabilenler bunu aştılar ama eşine karşı süreklii annen şöyle ablan böyle öyle oldu böyle dedi şeklinde ailesinin kötü yönlerini gösterme amaçlı konuşursan iyi niyetine inanmaz.

umarım bir an önce çözersiniz bu sorunu..

ailelerin anlayışızlığı işi nerelere götürüyo işte...böyle durumlarda genelde kız ailesi alttan alır ama anladığım kadarıyla senin ailende alttan almayınca işin içinden çıkamıyosunuz.benim ailemde aynen alttan almıyodu,kaynanamlar geldiğinde samimi sıcak saatlerce sohbet ederler onlar gidincede bana başlardı vay kaynanan şöyle de böylede...annem bile anlayışsız dı sonra ablalarımda aynı sanki kendileri yaşamamış gibi üstüme gelirlerdi,çalışıyorum hafta sonları eşimle dinlenmek isterdik sabahın körü arar ütüme yardım et,misafirim gelecek,öbür ablam gece çocuğunu bırakır eşiyle gezmeye gidecekmiş vs..baktım olacak gibi değil,eşimin ailesi desen başka şehirde olmalarına rağmen huzursuz etmek için telefon yeterdi,önce tayin istedik ben kendi ailemin yanlışlarından kurtulmak için bunu istedim ailem başta çok kırıldı bu tayin olayına hatta ben taşınırken gelmediler bile aylar sonra geldiler,eşimin ve kendi ailemden uzaktaydık çok uzuk değil ama bu bile bizim huzurumuza kavuşmak için bir başlangıç oldu...aileler anlayışsızsa bir yerden başlanmalı,ya şehir değişrtcen yada mesafe koycan canım

bizde yaranamıyoruz bi türlü haftanın 3 günü gidiyoruz yinede bizden biri geldiğinde gelmiyolar diye şikayet ediyorlar tiksindim resmen 4 gündür görüşmedik suç işlemişim gibi hissediyorum sanki hergün görüşmek zorundayım bıktım......

sana bi tavsiye canım mutlaka uygula derim.iki tarafada gitme birsüre,ne derlerse desinler duyma tlfnla arasalar bile çok dinleme başım ağrıyo falan deyip kapat,eşinlede tartışma o konu açtığında da yorumsuz kal .kendi kendine konuşsun dursun.erkekler bizim kadar duygusal bakmazlar malesef,onlar günü kurtarmaya çabalarlar.annesigil eşine konuşsun dursun o da gelip sana konuşacak sen dinlemezsen birsüre sonra o da konuşmayacak.ev işi yaptığını söyle ,arkadaşlarınla gün falan kur,çalışıyomusun bilmiyorum ama çalışmıyosan kurslara falan git.akşamlarıda oraya buraya taşınmayın,eşinin sevdiği güzel yemekler yap romantik ortamlar oluştur.eşine artık kendize ait bir hayatınız olduğunu zamanla kanıtla öğret.erkekler enteresanlardır.benim eşimde evliliğimzin ilk yıllarında aynıydı.tatillerim zehir olurdu.kaynanama giderdik güya eşim sabah çıkar akşam gelirdi çarşıda eş dost vakit geçirirdi.ya zavallı ben anasıyla oturup ona hizmet ederdim.yazıklar olsun geçmişe diyorum 8 yılımın 4 yılı boşa geçti ,eşinle sürekli kavga etmendense sseiz kal ama bildiğinide yap,aradada sesini çıkarki ezmesin.ah canım o da anlayacak ama benim gibi 4yılın gitmesin.biz balayına bile gidemedik düğünden 2 hafta sonra kayınvaldem 5 yıldır ertelediği bel fıtığı ameliyatını olacak diye.ah aptal kafam ah,kızları gezdi kaynanamın diğer gelinleri gününü gün etti daha taze gelin ben başını bekledim.sakın hata yapma geriye döndüğünde geçmişin seni boğmasın.bu yıllar birdaha ele geçmiyo.hala çok pişmanım eşimide hala affedemyorum ilk yıllarımızı heba etti diye :(

bende bu durumdan kurtulmayı o kadar istiyorumki.geçen pazar benım ailelmlerde ormandaydık.babam haftaya yine gelelim dedi.bizde sonra adaya gidelim diye krar werdik. anneme söyledim gelmiycez diye.oda babama söylemiş.akşam aradı babam gelmiyomusunuz dedi evet baba gezmeye gtcez dedim,önceden karar vermiştik yan çiziyorsunuz diyerek tel.yüzüme kapattı.eşime söyledim.babamı aradı tekrar.baba öyle şey olurmu gelcez tabı falan.
bu arada kaynanamların evini su basmış çarşamba günü.kaynım aradı böyle böyle,eşim gelelimmi dedi oda gelme dedi.gitmedik.dün babamlar bizdeydi,bize bagırdı neden gitmediniz ayıp ettınız diye.bugünde oraya gidiyoruz.kukla gibi yaşıyoruz anlıyacagınız.kim nereye çekerse oraya gidiyoruz :(

herkesi memnun edemezsin. önce bunu kabul etmelisin.

başka bir arkadaş yazmış. iki tarafada bir müddet gitmeyin diye. buna katılıyorum.

bekarlar anlayamaz belki ama evliler ilk zamanları bilir. çünkü onlarda bir zamanlar yeni evliydiler. başbaşa vakit geçirmeyi özlüyorlardı.

ama yaşlandıkça unuttular.

bir ayda 4 hafta var. eşinle bu 4 haftalık programı yap ve herkese duyurun. böylece bizi atlattınız, geleceğiz dediniz gelmediniz gibi söylenmeler olmaz.

herkesi memnun edemezsin. önce bunu kabul etmelisin.

başka bir arkadaş yazmış. iki tarafada bir müddet gitmeyin diye. buna katılıyorum.

bekarlar anlayamaz belki ama evliler ilk zamanları bilir. çünkü onlarda bir zamanlar yeni evliydiler. başbaşa vakit geçirmeyi özlüyorlardı.

ama yaşlandıkça unuttular.

bir ayda 4 hafta var. eşinle bu 4 haftalık programı yap ve herkese duyurun. böylece bizi atlattınız, geleceğiz dediniz gelmediniz gibi söylenmeler olmaz.

biz hayır diyemedikçe böyle gider..biz arada sıkıştık aileler anlayışsız.benım babamlar hemen küsüyor.eşimin ailesi 'erkek evladım var' diye çok şey bekliyor..babamlara bir gittiysek onlara gitmediysek onlarda küsüyor.eşimde herkesi memnun etmeye çalışıyor.mutsuz olmamız pahasına.

2 gün önce eşimle kötü bi kavga ettik.adaya gitcekmiyiz dedim.evi su basmış oraya gidelim demiyosun hiç,adayı soruyosun dedi.bi gidelim halılar falan mahvolmuştur ilgilenelim dedi.çok merak ettiysen aynı olayın oldugu gün gitseydin 2 gündür halı dururmu çoktan yıkamaya vermişler dedim.aynı şey senın aılenın basınada gelebilir o zaman bende sana aynı davranıcam dedi..
kalktım ayaga bagırdım hep aynı şeyi yapıyosun,bıktım benle aşık atmandan ben ne yapıyorum sizede aynısını yapcaksın dedim.bıktım diye bagırdım.oda bana BIKTIYSAN GİT! dedi.başımdan kaynar sular döküldü resmn.ağlama krizine girdim.odaya çekildim.ertesi gün giyicem kıyafetleri ayarlıycaktım dolabı açtım.sesını duydu sanırım geldi.gidicemi düşündü.banyoya gittim dönerken eşime bagırdım yine hepinizden bıktım hepinizin allah cezasını versin yemin ederim 2. git demende bu evden gidicem.evınede sanada lanet olsun dedim.odaya gittim.5 dk sonra geldi.özür diledi.sinir anında söylediğini bi daha demiycenı söyledi.

görüyosunuz bizim kavgalarımızdan bir örnek sadece,hep bu yönde kavgalarımız.iflah olabilecekmiyiz bilmiyorum...

biz hayır diyemedikçe böyle gider..biz arada sıkıştık aileler anlayışsız.benım babamlar hemen küsüyor.eşimin ailesi 'erkek evladım var' diye çok şey bekliyor..babamlara bir gittiysek onlara gitmediysek onlarda küsüyor.eşimde herkesi memnun etmeye çalışıyor.mutsuz olmamız pahasına.

2 gün önce eşimle kötü bi kavga ettik.adaya gitcekmiyiz dedim.evi su basmış oraya gidelim demiyosun hiç,adayı soruyosun dedi.bi gidelim halılar falan mahvolmuştur ilgilenelim dedi.çok merak ettiysen aynı olayın oldugu gün gitseydin 2 gündür halı dururmu çoktan yıkamaya vermişler dedim.aynı şey senın aılenın basınada gelebilir o zaman bende sana aynı davranıcam dedi..
kalktım ayaga bagırdım hep aynı şeyi yapıyosun,bıktım benle aşık atmandan ben ne yapıyorum sizede aynısını yapcaksın dedim.bıktım diye bagırdım.oda bana BIKTIYSAN GİT! dedi.başımdan kaynar sular döküldü resmn.ağlama krizine girdim.odaya çekildim.ertesi gün giyicem kıyafetleri ayarlıycaktım dolabı açtım.sesını duydu sanırım geldi.gidicemi düşündü.banyoya gittim dönerken eşime bagırdım yine hepinizden bıktım hepinizin allah cezasını versin yemin ederim 2. git demende bu evden gidicem.evınede sanada lanet olsun dedim.odaya gittim.5 dk sonra geldi.özür diledi.sinir anında söylediğini bi daha demiycenı söyledi.

görüyosunuz bizim kavgalarımızdan bir örnek sadece,hep bu yönde kavgalarımız.iflah olabilecekmiyiz bilmiyorum...

aslında ikiniz de de suç yokk ahhhh şu aileler yokkmu hem iyiliğimizi düşünürler hem de bilmeden iki arada bir derede bırakırlarr ...

Bence sen bi işe gir hem kafan dağılır rahatlarsın hemde yorgun olacağından sevgili kayınvalideciğine o kadar sık gidememen normal karşılanır (:

Sıra yaparsınız bi haftasonu senin annene bi haftasonu eşinin annesine gidilir , eşinle böyle anlaş bence.

Birşey diyen olursa da ' bu hafta sıra sizde veya değil ' dersin olur biter (:

Bende 7 aylık evliyim , sizinki kadar olmasa da benzer sorunlar annem veya kaynanam değilde eşimin anneannesi yapmıştı ( eşim ilk torun ) ilk zamanlar

Bence sen bi işe gir hem kafan dağılır rahatlarsın hemde yorgun olacağından sevgili kayınvalideciğine o kadar sık gidememen normal karşılanır (:

Sıra yaparsınız bi haftasonu senin annene bi haftasonu eşinin annesine gidilir , eşinle böyle anlaş bence.

Birşey diyen olursa da ' bu hafta sıra sizde veya değil ' dersin olur biter (:

Bende 7 aylık evliyim , sizinki kadar olmasa da benzer sorunlar annem veya kaynanam değilde eşimin anneannesi yapmıştı ( eşim ilk torun ) ilk zamanlar

Çalışıyorum canım zaten.çalışmasam yine neyse,evimi temizleyemiyorum 1 aydır.eşimin anne-babası köyde şu ara.o kadar sık gitmiyoruz ama bu sefer bizimkiler rahat bırakmıyor.bu akşam kaynanamın evine gidicem.görümcem aradı oraya gideriz yemek falan yaparız kaynıma dedi.akşamda orda kalırız dedi.kalmak istemiyorum aslında.çünkü evde çok işim var.ama eşime kalırsa kalalım der.benım ailemle daha çok görüştükya bi şekilde dengelemek lazım :(

kendi 7 aylık evli halim geldi aklıma aynı bizde böyleydik..
şimdi ohoooooooo ne benim umrumda bunlar nede onun..
ben keyfim ister anneme giderim teyzeme giderim amcama giderim..
eşimi hiç çağırmam kendiliğinden kalkar gelir bazen gelmez sorun yok..
o da aynı şekilde illa gidelimde gidelim diye baskı yapmaz...
zamanla oturan şeyler bunlar...

kendi 7 aylık evli halim geldi aklıma aynı bizde böyleydik..
şimdi ohoooooooo ne benim umrumda bunlar nede onun..
ben keyfim ister anneme giderim teyzeme giderim amcama giderim..
eşimi hiç çağırmam kendiliğinden kalkar gelir bazen gelmez sorun yok..
o da aynı şekilde illa gidelimde gidelim diye baskı yapmaz...
zamanla oturan şeyler bunlar...

zamanla otururda bunlar bizim en güzel zamanlarımız güya.bu günler heba olup gidiyor :(

Çalışıyorum canım zaten.çalışmasam yine neyse,evimi temizleyemiyorum 1 aydır.eşimin anne-babası köyde şu ara.o kadar sık gitmiyoruz ama bu sefer bizimkiler rahat bırakmıyor.bu akşam kaynanamın evine gidicem.görümcem aradı oraya gideriz yemek falan yaparız kaynıma dedi.akşamda orda kalırız dedi.kalmak istemiyorum aslında.çünkü evde çok işim var.ama eşime kalırsa kalalım der.benım ailemle daha çok görüştükya bi şekilde dengelemek lazım :(

Ailende anlayışsız, annenle konuş anne ben daha evliliğe alışmaya çalışırken siz de kaynanamlarda böyle yapıyorsunuz bari biriniz anlayışlı olun de..

Kendi annen seni anlar ama karşı tarafla sen değilde eşin konuşmalı..

Herkes kendi ailesine durumu izah eder ve rahatsızlığını dile getirirse ortak bi payda da buluşulur diye düşünüyorum.

Bu anlattıklarını eşine de anlat biz iki kişilik bir aileyiz öncelikle kendi yuvamız gelmeli bak evin temizliği bir aydır yapılmadı bi misaifr gelse ayıp değil mi, hem böyle bir ortamda mı yaşamak daha güze pırıl pırıl bir evde mi ?

Her ikimizde ailelerimizle konuşalım hem iş hem ev yeterince zorken bu kadar sıklıkla onlara gidemeyeceğimizi güzelce anlatalım bari 8. ayda düzene girelim lütfen desen işe yaramaz mı ?

zamanla otururda bunlar bizim en güzel zamanlarımız güya.bu günler heba olup gidiyor :(

yok valla ilk 1 yıl hiçte öyle en güzel zamanlar olmuyo..
sonrası daha güzel emin ol..
baskı yapmayın birbirinize...
ve ailenin içinde küslük olur kırgınlık olur sakın sakın eşine yansıtma..
erkek milleti tutar tutar en ummadık zamanda bi çarpar suratına kalırsın ben nerde yanlış yaptım diye...
herşeyi bilmesine gerek yok...
anlatma...
onun ailesi hakkındada yorum yapma...
eşimin ailesini bende sevmem ama hiiiiiiiç yorum yapmadım şimdiye kadar..
eşim "önce karım sonra diğer herkes" der..

Ailende anlayışsız, annenle konuş anne ben daha evliliğe alışmaya çalışırken siz de kaynanamlarda böyle yapıyorsunuz bari biriniz anlayışlı olun de..

Kendi annen seni anlar ama karşı tarafla sen değilde eşin konuşmalı..

Herkes kendi ailesine durumu izah eder ve rahatsızlığını dile getirirse ortak bi payda da buluşulur diye düşünüyorum.

Bu anlattıklarını eşine de anlat biz iki kişilik bir aileyiz öncelikle kendi yuvamız gelmeli bak evin temizliği bir aydır yapılmadı bi misaifr gelse ayıp değil mi, hem böyle bir ortamda mı yaşamak daha güze pırıl pırıl bir evde mi ?

Her ikimizde ailelerimizle konuşalım hem iş hem ev yeterince zorken bu kadar sıklıkla onlara gidemeyeceğimizi güzelce anlatalım bari 8. ayda düzene girelim lütfen desen işe yaramaz mı ?

evet gerçekten ailemde anlayışsız olmasa diğer tarafı halletmek daha kolay.orayada gitmiyoruz sizede gelmiyoruz diyip çekilebiliriz.ama annemlere gidiyoruz oraya gitmeyince trip yapıyorlar.hele görümcem herkesi dövecek neredeyse o kadar kaprisli bi kadın..gercekten artık kendı ailemden bile sıkılır oldum :(

yok valla ilk 1 yıl hiçte öyle en güzel zamanlar olmuyo..
sonrası daha güzel emin ol..
baskı yapmayın birbirinize...
ve ailenin içinde küslük olur kırgınlık olur sakın sakın eşine yansıtma..
erkek milleti tutar tutar en ummadık zamanda bi çarpar suratına kalırsın ben nerde yanlış yaptım diye...
herşeyi bilmesine gerek yok...
anlatma...
onun ailesi hakkındada yorum yapma...
eşimin ailesini bende sevmem ama hiiiiiiiç yorum yapmadım şimdiye kadar..
eşim "önce karım sonra diğer herkes" der..

sonrakı zamanlardada çocuk olur biz yine bişey yapamayız gezip tozamayız.o zaman ailelerle daha çok görüşülür eminim.bebegi özledik bahanesi ile.ben tutamıyorum kendını ailesi bişey dediyse illaki diycem eşime ki onlarla beraberken öyle can ciger kuzu sarma görününce ben sinir oluyorum.söyleyince eşim benı savunuyor en azından..

Pardon ama görümcene ne oluyor ? O evin reisi görümceniz galiba (: enteresan

Ama ona bu cesareti verenler arasında eşiniz de var maalesef.

Bu gibi sorunlar genelde bireylerin ailesi ile eşi arasındaki dengeyi koruyamadıklarından kaynaklanıyor zaten.

Eşinizle güzel bir dille konuşup artık bir çözüm bulmanız şart yoksa sittin sene böyle gider.

Görümce gel der gelirsiniz git der gidersiniz ama yine de kıymetiniz bilinmez tabi sizin ailenizde cabası..

Pardon ama görümcene ne oluyor ? O evin reisi görümceniz galiba (: enteresan

Ama ona bu cesareti verenler arasında eşiniz de var maalesef.

Bu gibi sorunlar genelde bireylerin ailesi ile eşi arasındaki dengeyi koruyamadıklarından kaynaklanıyor zaten.

Eşinizle güzel bir dille konuşup artık bir çözüm bulmanız şart yoksa sittin sene böyle gider.

Görümce gel der gelirsiniz git der gidersiniz ama yine de kıymetiniz bilinmez tabi sizin ailenizde cabası..

aynen öyle.evin reisi görümcem.kendısı hasta diye herkes ağzının içine bakıyor.annesı ona sormadan hiç bişey yapmaz herkesı kukla gibi oynatıyor.bu konuda eşimlede konuştum.hepinizi parmagında oynatıyor o ne derse o oluyor dedim.ne alakası var o hasta diye öyle davranıyorlar diyor.bütün ipler onun elinde.çok çok tehlikeli bi kadın.banada az çektirmedi su kısa zamanda.ama görüşmeye devam ediyoruz malesef.sonuçta eşimin ablası.

O zaman görümceni evlendirin de kurtulun :D

Bakalım söz konusu kendi yuvası olunca neler olacak

Kendi görümcesini komutan olarak görebilecek mi ?

Başbaşa gezmek mi isteyecek yoksa her gün her gün kaynanasını ziyarete mi gidecek ?

O zaman görümceni evlendirin de kurtulun :D

Bakalım söz konusu kendi yuvası olunca neler olacak

Kendi görümcesini komutan olarak görebilecek mi ?

Başbaşa gezmek mi isteyecek yoksa her gün her gün kaynanasını ziyarete mi gidecek ?

10 yıllık evli :) amcasının oğluyla.onuda kukla gibi kullanıyor.gel diyor geliyor git diyor gidiyor.kocasıda müsamaa gösteriyor hasta diye.görümcesınıde aynı şekilde kullanıyor neler söylüyor salak gerizekalı bilmem ne kızın yüzüne karşı.kimsenın çıtı çıkmıyor.alışmışlar.
bendende aynısını bekliyor.tepki verince kötü gelin oluyorum,bu kadar basit onlar için.

Sen yine iyisin o zaman (: Allah eşine sabır versin onun , şayet öyle ise..

Hastalık Allah tan gelen birşey ama bunu kullanarak herkesi köle gibi kullanması çok saçma, Allah ıslah etsin.

Back
X