Bıktım,evlilik ne kadar zormuş....

bnce gtsen mesela sorunlarınızı halletseniz bu yönde bir konusma olur gbime gelıyo tabı sen eşini tanırsın nıe gtmek istedgnı az cok kestirmişsindir hkkında hayırlısı olsun cnm...

eşim bunu nişanlıykende yapıyordu kavgalarımızda hemen aileleri katıyordu biz çözemiyoruz siz çözün diyodu resmen.yine öyle olacak ama ben ıstemıyorum oda biliyor ailemn yanında özelimi konuşmamı istiyor resmen..

eşim bunu nişanlıykende yapıyordu kavgalarımızda hemen aileleri katıyordu biz çözemiyoruz siz çözün diyodu resmen.yine öyle olacak ama ben ıstemıyorum oda biliyor ailemn yanında özelimi konuşmamı istiyor resmen..

yani herşey gercekten eş te bitiyor ya onun daha olgun ve akıllı idareci davranması gerekır ve sorunlar sadece ikiniz ortak bir kara vererek çözülmeli

Canım malesef çoğu erkek bu yanılgıya düşüyor evliliğin ilk yıllarında.:19:

Evlilik iki kişinin yeni bir aile olması ve sorumluluğudur...

Herseye ebeveynleri dahil etmek "özel" kavramını tamamen ortadan kaldırıyor ve beraberinde sınırsızlığı getiriyor.Kimse durması gerektiği yeri bilmiyor ve müdahaleler artıyor.

İmkanınız varsa kesinlikle aile danışmanına gitmenizi öneririm,eşiniz için çok faydalı olacaktır.

dün akşam eve gittim kızlar,eşim ben otobüsteyken aradı nereye gidiyorsun diye bende eve dedim.kayınpederim ve kaynanamın köye gideceğini unutmuştum.eve gittim.eşim geldi.konuşmuyoruz tabi.hazırlandı çıktı.bende ark.buluşmaya gitti sandım.annesı gile gitmiş yolcu etmeye.babam aradı hastaymışsın neden gelmedin kaynananları yolcu etmye dedi.o zaman anladım gideceklerini.bende babama söyledim hasta değilim bana söylemedi cengiz oraya gidecegni dedim.babamda ordaydı bu sırada.çaktırmamaya çalıştı tabı nanelimon iç falan dedi.annem aradı ordan çıktıklarında.kızım neden gelmedin görümcen söylendı durdu dedi.anneme de söyledim benı getirmedi diye.
sabah işe gelirken görümcem aradı 'ölümcül hastamıydın da gelmedin' dedi.mecbur rol yapmak zorunda kaldım.evet hastayım dedm ama cengiz getirmedi benı hastayım diye dedim.sonra kıvırdı tabı doktora git falan dedi.kaynanamlarıda aradım böyle böyle gelemedim diye.tamam dediler anlayış gösterdiler.ama eşime çok sinirliyim..aramı düzeltmeme izin vermiyor habire aramıza engeller koyuyor :(

dün akşam eve gittim kızlar,eşim ben otobüsteyken aradı nereye gidiyorsun diye bende eve dedim.kayınpederim ve kaynanamın köye gideceğini unutmuştum.eve gittim.eşim geldi.konuşmuyoruz tabi.hazırlandı çıktı.bende ark.buluşmaya gitti sandım.annesı gile gitmiş yolcu etmeye.babam aradı hastaymışsın neden gelmedin kaynananları yolcu etmye dedi.o zaman anladım gideceklerini.bende babama söyledim hasta değilim bana söylemedi cengiz oraya gidecegni dedim.babamda ordaydı bu sırada.çaktırmamaya çalıştı tabı nanelimon iç falan dedi.annem aradı ordan çıktıklarında.kızım neden gelmedin görümcen söylendı durdu dedi.anneme de söyledim benı getirmedi diye.
sabah işe gelirken görümcem aradı 'ölümcül hastamıydın da gelmedin' dedi.mecbur rol yapmak zorunda kaldım.evet hastayım dedm ama cengiz getirmedi benı hastayım diye dedim.sonra kıvırdı tabı doktora git falan dedi.kaynanamlarıda aradım böyle böyle gelemedim diye.tamam dediler anlayış gösterdiler.ama eşime çok sinirliyim..aramı düzeltmeme izin vermiyor habire aramıza engeller koyuyor :(

Valla daral geldi ilişkinizden.
Kayınvalideni yolcu etmeye niye senin baban annen vs gidiyor ?
Kadın hacca mı gidiyor yahu?
Neden herşeyi bu kadar abartıyorsunuz?
Çok da iyi olmuş hastaydın gidemedin,yani gidemeyebilirsin bundan sonra da her aktiviteye.
Herşeyi geçtim de görümcen ne cürretle seninle öyle konuşabiliyor,yaş farkınız mı var abla modunda da mı o nasıl laf öyle?
Ölümcül hasta mıydın lafı benim için küslük sebebidir,nasıl birhadsizlik o öyle.

Valla daral geldi ilişkinizden.
Kayınvalideni yolcu etmeye niye senin baban annen vs gidiyor ?
Kadın hacca mı gidiyor yahu?
Neden herşeyi bu kadar abartıyorsunuz?
Çok da iyi olmuş hastaydın gidemedin,yani gidemeyebilirsin bundan sonra da her aktiviteye.
Herşeyi geçtim de görümcen ne cürretle seninle öyle konuşabiliyor,yaş farkınız mı var abla modunda da mı o nasıl laf öyle?
Ölümcül hasta mıydın lafı benim için küslük sebebidir,nasıl birhadsizlik o öyle.

bizim adette yolculuk yapacak olanların yanına gidilir.benım dedemde köyde yaşıyor heralde babamlar ona bişeyler göndermek için gitmiştir.aileden herkes oradaymş bütün çocukları damadı.bi tek ben olmayınca gözlerine batmış.
görümcem zaten başlı başına bir olay,daha öncede bahsettiğim gibi pskopat ruhlu.30 yaşında kendısı.herkesin ablası modunda annesının bile.herkese herşeye hükmediyor.

bizim adette yolculuk yapacak olanların yanına gidilir.benım dedemde köyde yaşıyor heralde babamlar ona bişeyler göndermek için gitmiştir.aileden herkes oradaymş bütün çocukları damadı.bi tek ben olmayınca gözlerine batmış.
görümcem zaten başlı başına bir olay,daha öncede bahsettiğim gibi pskopat ruhlu.30 yaşında kendısı.herkesin ablası modunda annesının bile.herkese herşeye hükmediyor.

görümcen başlı başına bir olaysa azcık sende cvp ver kendını koru laf söyletme bnce herkezin bir sabrı var nasıl bu kadar rahat sana laf sokabiliyo çünkü sen izin veriyosun buna...

görümcen başlı başına bir olaysa azcık sende cvp ver kendını koru laf söyletme bnce herkezin bir sabrı var nasıl bu kadar rahat sana laf sokabiliyo çünkü sen izin veriyosun buna...

evet ben cevap veremediğim için hamire üstüme geliyor bakalım ne kadar gidecek bu.eminim bi sınırı vardır.

Vajinismus sorununu cozemediniz sanirim hala
Haftalarida ailelerle geciriyorsunuz nrden hala evliligi normal akisinda surmesini bekliyorsunuz
herkez halinden memnun herhaldev
ve bu mevzulardan dah onemlileri var etki yaptigi kfesin

İki tarafın ailesi de benzer yapıda sanıyorum.
İki taraf da sizden beklenti içinde.Siz ortada ordan oraya yetişmeye çalışıyorsunuz.

Sizin de kendi hayatınız,kendi eviniz var.
Eşin kendi ailesiyle,sen kendi ailenle çözmelisin sorunu.

Eşinle dün akşamki konuşma ne oldu ?

İki tarafın ailesi de benzer yapıda sanıyorum.
İki taraf da sizden beklenti içinde.Siz ortada ordan oraya yetişmeye çalışıyorsunuz.

Sizin de kendi hayatınız,kendi eviniz var.
Eşin kendi ailesiyle,sen kendi ailenle çözmelisin sorunu.

Eşinle dün akşamki konuşma ne oldu ?

eşimle konuşmadık küsüz..oda bişey söylemedi.p.tesi akşamı annesıne gitti yolcu etmeye bana söylemedi.tabı ben kötü oldum gitmediğim için.aradım söyledim ama cengiz götürmedi benı dedim.benım için hasta o yüzden gelmedi demiş eşim.hasta oldugum için getirmedi dedim.
dün akşamda bana laf atıyor.aslında barışmaya çalışıyor ama kalbimi çok kırıyor.ben en büyük hatayı evlenmekle yaptım falan filan laf atıyor.sinirlenip cevap vermemi istiyor ama kalbim çok kırıldı dün akşam.böyle yapınca ben daha çok soguyorum ondan.

Peki aranzdaki iletisim hic degismedimi

tabi birbirmize daha yakın olduk.inanın şu aile sorunu olmasa biz hala iki sevgili gibiyiz..evin içinde bile sarmaş dolaşız..ama benım ailesine gitmek istememem,gitsem bile çk oturmak istememem sorun yaratıyor..

Bence konuşmak için çok iyi bir fırsatı kaçırmışsın.
Tam ağzını açacak zamanmış.

Hemen deseydin,evlilik mi hangi evlilik,ben evli olduğumu bile anlayamadım.
Eve akşamdan akşama geliyoruz,karı koca başbaşa bir tek günümüz geçmedi diyebilirdin.

Bir de eşine açıkça sor : Sen ne yapmak istiyorsun ? her haftasonu bir o tarafta bir bu tarafta mı geçireceğiz ? Nasıl bir düzen sağlayalım,dengeyi nasıl kuralım ?

Şunu görmeniz lazım,bu işlerin sonu yok.Bu hafta kayınvalide hasta,öbür hafta kurban,sonraki hafta köye uğurlamak,başka hafta düğündü şuydu buydu derken bunun sonu gelmez.

Bence konuşmak için çok iyi bir fırsatı kaçırmışsın.
Tam ağzını açacak zamanmış.

Hemen deseydin,evlilik mi hangi evlilik,ben evli olduğumu bile anlayamadım.
Eve akşamdan akşama geliyoruz,karı koca başbaşa bir tek günümüz geçmedi diyebilirdin.

Bir de eşine açıkça sor : Sen ne yapmak istiyorsun ? her haftasonu bir o tarafta bir bu tarafta mı geçireceğiz ? Nasıl bir düzen sağlayalım,dengeyi nasıl kuralım ?

Şunu görmeniz lazım,bu işlerin sonu yok.Bu hafta kayınvalide hasta,öbür hafta kurban,sonraki hafta köye uğurlamak,başka hafta düğündü şuydu buydu derken bunun sonu gelmez.

ben sana yaranamıyorum dedi akşam.bir gün iyisin bir gün kötüsün diyor.geçtiğimiz hafta c.tesi çok güzel bi gün geçirdik.ertesi günde ailelerdeydik.tabıkı c.tesi mutlu olucam pazar günüde istemediğim bişeyi yaptıgım için mutsuz olucam bundan doğal ne varki.o düşünüyorki kendı ailesine gittiği zaman mutlu ama benım aileme gittiği zaman mutsuz.biraz öyle evet.çünkü bıktım oraya gidip beş dk oturamamaktan ve yarananamaktan şikayetçiyim.eşimde bunu benım ailemi sevmiyor diye algılıyor.kendını arada kalmış hissediyor ama bende öyleyim.ne kadar konuşsakta ortak bi noktada birleşemiyoruz.

genel olarak bu türkiyede böyle ata erkil toplum oluşumundan dolayı ama bunları evlilik öncesi konuştunuz mu ? konuşmanıza rağmen erkek bildiğini okuyor mu? genel olarak erkekler köprüyü geçene kadar kız arkadaşının kaynanasına şirin gözükür , istisnalar var ama sizin koca bencil ve duygusuz olanmış ,bence kendinizi fazla üzmeyin büyük çoğunluk böyledir, bu gibidurumlar içinde yuva yıkılmaz hep konuşa,konuşa haledilir ,canlı tiyatro yapılarak erkeğin hakkından gelinmeye çalışılır ,ama yine çoğunluk yola gelmez, bunlar evliliğin cilveleri , mükemmel ve dertsiz evlilikyok bunu kabulettiğiniz an ,bununla yaşamaya alışıyor duyarsızlaşıyorsunuz,tabi en büyük haksızlık kız annelerine yapılıyor ,ama eşin şunu untmasın hatırlat ,neyi ekerse onu biçer ki onunda kızı olacak !!

genel olarak bu türkiyede böyle ata erkil toplum oluşumundan dolayı ama bunları evlilik öncesi konuştunuz mu ? konuşmanıza rağmen erkek bildiğini okuyor mu? genel olarak erkekler köprüyü geçene kadar kız arkadaşının kaynanasına şirin gözükür , istisnalar var ama sizin koca bencil ve duygusuz olanmış ,bence kendinizi fazla üzmeyin büyük çoğunluk böyledir, bu gibidurumlar içinde yuva yıkılmaz hep konuşa,konuşa haledilir ,canlı tiyatro yapılarak erkeğin hakkından gelinmeye çalışılır ,ama yine çoğunluk yola gelmez, bunlar evliliğin cilveleri , mükemmel ve dertsiz evlilikyok bunu kabulettiğiniz an ,bununla yaşamaya alışıyor duyarsızlaşıyorsunuz,tabi en büyük haksızlık kız annelerine yapılıyor ,ama eşin şunu untmasın hatırlat ,neyi ekerse onu biçer ki onunda kızı olacak !!

evlilik öncesi bu konuları konuşmadık hiç,eşim kendı ailesine gidiyorda benımkinide ayrmıyor.annesıyle anneme eşim davranıyor.annem bazen eşime kırıcı laflar ediyor ama eşim buna aldırış etmiyor.eşim diyorki çözümü sen bul ne yapalım onu söyle diyor.benım ondan istedigim ailesine karşı benım yanımda olması onlar bana bişey söylerse eşim benı savunsun istiyorum ben cevap veremiyorum o versin benı korusun istiyorum.sadece istedigim bu.
yoksa her hafta gitmiyoruz aslında.evet 3 aydır neredeyse gittik her pazar ama istisna idi.hastalık sebepli.oda eşime kalsa gitmezdi ilk başlarda ben ısrar ettm gidelm annene moral olur diye.sonrada o gitmek istedi.çünkü annesı ablası arayıp pskolojık baskı yaptı gelmiyomusun nasıl evlatsın gibi..

kızlar dün eşimle barıştık,bu konu açıldı..benı neden annenlere götürmedin neden hasta dedin diye sordum.ne deseydım kavga ettik o yüzden getirmedmmi deseydim dedi.babamı çektim kenara dedi semra bir daha matruskaya laf sokmasın ben konuşursam kötü olacak sen mi söylersin benmı söyleyeyim demiş.oda sen bişey deme ben söylerim demiş..
annem 3 ay oldu ameliyat olalı 3 aydır kavga ediyoruz gittik gitmedik meselesi hep dedi.hep sorun ettin ama yazıyorum bunları.yarın birgün sizden biri hasta olursa bize kaç kere gittik kaç saat oturduysak sizdede öyle olack dedi.
çıkıştım,buna sen karışamazsın ben senın ailenle görüşmene karışmıyorum sonuçta dedi.bak dedı kendı ailene gelince nasıl savunuyorsun diyor.görümcemın benı arayıp neden gelmediğimi sordugunu söyledim.bana "ölümcül hastamısında gelmedin" dediğini söyledim.evet ölümcül hastayım sanane deseydın,eşim getirmedi deseydin diyor,cevap ver söylediklerine altta neden kalıyorsun diyor...sizce haklı olan taraf hangimiz?

eşimde dün bana öyle söylüyor.
ablamı sevmiyosun madem laf sokmalarına cevap ver sende karşılık ver o zaman ben her zaman bu konularımı konuşucam diyor.hemen zeytinyagı gibi üste çıkabiliyor.hiç anlamıyor benı.aileler evliliğimizi fazlaca müdahil,o yüzden biz ikimiz bi aile olamıyoruz.

Merhaba, benden başka bu devirde böyle saçma sapan şeylerle ugrasan var mı diye merak edip açtım forumu. Dehşete düştüm meger çok çok kalabalıkmışız. Bir kere sakın ama sakın aileye karşılıkverme. Bana da aynı şeyi yaptı eşim problemini kendin hallet ben ömür boyu bununla mı ugrasacagım dedi. Ben de kendi problemlerimi cozmeye calışırken,her lafım her ifadem sorun oldu ve esim de ailesinin yanında oldu. Bildiğin şey gibi kaldım ortada. Böylece daha hırcın ve daha sinirli oldum . Onlarda hep beraber sanki benden önce hep yapışık yasıyormus gibi davranmaya başladılar. Aslında biz evlenmeden bunu yapmıyor beraber zaman geçirmiyorlardı hatta benim yanımda bile feci tartışmalar yapıyorlardı. Aman diyim kendine bunu yapma.

ben sana yaranamıyorum dedi akşam.bir gün iyisin bir gün kötüsün diyor.geçtiğimiz hafta c.tesi çok güzel bi gün geçirdik.ertesi günde ailelerdeydik.tabıkı c.tesi mutlu olucam pazar günüde istemediğim bişeyi yaptıgım için mutsuz olucam bundan doğal ne varki.o düşünüyorki kendı ailesine gittiği zaman mutlu ama benım aileme gittiği zaman mutsuz.biraz öyle evet.çünkü bıktım oraya gidip beş dk oturamamaktan ve yarananamaktan şikayetçiyim.eşimde bunu benım ailemi sevmiyor diye algılıyor.kendını arada kalmış hissediyor ama bende öyleyim.ne kadar konuşsakta ortak bi noktada birleşemiyoruz.

Ayyyy deliricem bu ifadeye işte aynı benim kininde dilinde , sen benim ailemi sevmiyorsun zaten !!! neden bunu düşünürki bir erkek, bırak kızı kendi karar versin sevip sevmeyecegine. Ama benim eşimde öyle onunla mutlu olmak ,için ailesini de mutlu etmek gerekiyor. Benim ailem Bursa da onunki istanbul da. Kırkyılda bir Bursa ya gidiyoruz paşam bir kapris,zaten mizacı gülen biri değil iyice kasıyor kendini. Ama ben onlara gidince hiç kalkalım demicem,hatta kalalım canım diyeceğim ve hep nese sacacağım ... Nelerle ugrastırıyorlar insanı. Bence bizim eşlerimiz bizi sogutuyor ailelerinden.

Back
X