• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım,evlilik ne kadar zormuş....

sıkıldımm çok sıkıldıkk artık aileleri idare edemiyoruz 7 ayda boğazıma kadar geldi bazı şeyler.sorun hep aileler..kimseyi memnun edemiyorum kimseye yaranamıyorum..annemlere gidiyorum kaynanamlar küsüyor oraya gidiyorum annemler küsüyor..iki hafta üstüste annemlere gitsek eşim surat yapıyor.ama on haftada kaynanamlara gtsek hiç şikayetçi olmuyor..dün tartıştık bunları söyledim..konu babamın bana küsmesiyle açıldı.babamı aramıyorum diye bana küsmüş babam eve giderken eşim söyledi bende herkesi aynı ayna memnun edemiyorum ben kime küseyim sıkıldım artık herkes benden bişeyler bekliyor dedim..önceki gün görümcem bizde kalmıştı sırf merakından eminim.kaynanamlarda bizdeydi akşamdan gitti onlar.annemlermi bişey söyledi dedi hayır dedim.ben kendımı zorluyorum annen ameliyat oldu diye oradan çıkmıyorum şikayette etmiyorum ama sen aynı eşitliği bize göstermiyosun dedim.sizde on saat oturuyosak bizde iki saat oturuluyo dedim böyle olunca bizimkilerde bana küsüyor dedim.celallendi tabi.senın annen ameliyat olursa bigün bende bu hesapları yaparım.madem sevmiyosun istemiyosun ne sen bize git bi daha ne ben size gidiyim herkes kendı ailesyle görüşsün dedi.çok sinirlendim yaptıgım hiç bi iyiliği görmüyor.sevmiyorum görümcemi bunu oda biliyor ama asla saygısızlık etmedim ona karşı bile ama hala ben kötüyüm.annemler iki haftada bir bize gelirler.eşim dün bana diyorki ben ayrımcılıkmı yapıyorum annenler her hafta geliyor gelmesinmi diyorum diyor yaa senın öyle bişey demeye hakkın varmı.bende dedimki onumu sayıyorsun taksime çizik atıyormusun bu haftada geldiler diye dedim. bu lafları benı o kadar soğutuyorki kendınden..
bu konu yüzünden kavga etmekten bıktım sonunda hep küsüyoruz akşamları eve gelmek istemiyorum o zamanlar 2 yabancı gibi yaşamak istemiyorum haftalarca,bu konuları devamlı acarsak sonumuz iyimi dedi boşanmaya kadar gidecek konular neden açıyorsun ,cicim aylarımız olmadı bu aileler yüzünden dedi...
bizim sonumuz ne olacak böyle bende bilmiyorum..bu hafta sonu yine kaynanamlardayım,görümcem direktifleri verdi sağolsun cumadan gideceğim hemde kurban keseceklermiş.2 günüm yine heba olacak. benım derdim yaranamamakk kendımden o kadar fedakarlık yapıyorum ama kaynanamlarla ne zaman otursak hemen gelin kaynana muhabbetleri açılıyor.bıktım artık göz göre göre haksızlıklardan sıkıldım ne yapıcam bilmiyorum..

ya bu sebeplerden başlarda kavga etmek çok normal. bence bunlar yüzünden kavga etmeyi kesin çünkü evliliğinizde aradan yıllarda geçse o senin ailene gitmek istemicek hep sende onun ailesine.... çözümü yok bu kavganın canım.

evet ben çok taviz verdim alıştırdım onları ne kadar iyi davrandıysam hep daha fazlasını istediler bende yetemeye başladım.haftada 1 kere gidiyoruz aslında iki tarafa bu aralar.bikaç hafta öncesıne kadar hafta sonlarım kaynanamlarda geçiyordu gitmeyince görümcem hemen laf sokuyordu ' gelinin bi haftada gezmeyiversinde sana baksın',' matruska bu hafta temzlk var haberin olsun ' ...eşim benı savundugu için onun yanında bişey söylemiyolar..ben söylüyorum eşime böyle böyle dediler diye.konuşayım diyor izin vermiyorum anca kendımı gaza getiriyorum...

forumda okuduklarıma baktığımda görüyorum ki sorunların yüzde 80 i ailelerden kaynaklanıyor.rahat bırakın şu gençleri ya...

gıcık oluyorum etrafımdak herkese...eşime perşembe akşamı söyledim annenlere ne zaman gidicez dedim,oda kurban ne zaman kesiliyosa o gün dedi.
bende beni cumadan çağırdılar dedim.bişey demedi..
demin aradı,akşam annemlere geçecekmisin diye sordu
bende bilmiyorum geçiyimmi dedim..laf şu 'ÇAĞIRDILARSA GİDECEKSİN'
öyle yanı çağırdıklarında gidicem öylemi dedim.napıcaksın hayatım gitmiycekmisin bana haber ver sen bilirsin dedi.
bi insan bu kadar çabuk değişirmi.sıkıldım artık ondanda soguyorum artık...

Valla tatlım herkesi memnun edeyim die düşünüp kendini yemiceksin benim gibi sonunda sen yipraniosun ne gerek var haddinden fazla ilgi alaka. Gösterme kimseye şimdiden aradaki mesafeyi ayarlayamazsan ılerde daha da sorunlar yasarsın böle gidersin benim yengemin gelini ısı oldugunda yengemi çağırır gelir filan bazen ayda 2 uğrar sadece ama ondan kıymetlisi olmaz bende 2 güne bir kayınvalideme giderim bugun giderim ertesi gün aramadım die tavır yapar ısınız var sesiniz soluğunuz çıkmadı die arar laf sokar eltim ayda 2 arar o kıymetlidr yani diyeceğim bosver araya mesafe koy gerektiğinde git sadece bak nasıl kiymetlisin ailen konusunda da asla ama asla esine taviz vermeeee

Son düzenleme:
Valla tatlım herkesi memnun edeyim die düşünüp kendini yemiceksin benim gibi sonunda sen yipraniosun ne gerek var haddinden fazla ilgi alaka. Gösterme kimseye şimdiden aradaki mesafeyi ayarlayacaksak ılerde daha da sorunlar yasarsın böle gidersin benim yengemin gelini ısı oldugunda yengemi çağırır gelir filan bazen ayda 2 uğrar sadece ama ondan kıymetlisi olmaz bende 2 güne bir kayınvalideme giderim bugun giderim ertesi gün aramadım die tavır yapar ısınız var sesiniz soluğunuz çıkmadı die arar laf sokar eltim ayda 2 arar o kıymetlidr yani diyeceğim bosver araya mesafe koy gerektiğinde git sadece bak nasıl kiymetlisin ailen konusunda da asla ama asla esine taviz vermeeee

ama baksana eşim ne diyor.çağırdılarsa gideceksin ne demek.o bile anlayışsz bana karşı.taviz vermemek için eşiminde yanımda olması lazım ama yok o çok değişti bi kaç aydır,annesı ameliyat olduktan 3 hafta sonra eşim terse döndü resmen :(

gıcık oluyorum etrafımdak herkese...eşime perşembe akşamı söyledim annenlere ne zaman gidicez dedim,oda kurban ne zaman kesiliyosa o gün dedi.
öyle yanı çağırdıklarında gidicem öylemi dedim.napıcaksın hayatım gitmiycekmisin bana haber ver sen bilirsin dedi.

Bu erkeklerde adamı delirtr emredersin. Beyzadem dicektin tatlım ayıp etmişssin Valla su andan başla taviz verme ne zaman kurban kesilecekse Ogün git napcan bugünden

evlilik halleri ve olmazsa olmaz kaynana derdi neden kimse kaynana iyi demiyor herkesin başında var bitane gelin anneleri damatları oğlu yerine koyar bağrına basar erkek anneleri gelinlerin hayatlarını burnundan getirir ve sözde aşık olan koca bunlara sessiz kalıp ne yapayım demekle yetinir of of ne zor gelin olmak uzak olsan bir dert yakın olsa bir dert... bende bu konuda çok doluyum yazdıkca yazasım hayatımı anlatasım geliyor.:17: çok fazla düşünüp kendini bunaltma canım bence olan bizlere gelinlere oluyor çünkü ve bir anda yanlız kalıyorsun

Bu erkeklerde adamı delirtr emredersin. Beyzadem dicektin tatlım ayıp etmişssin Valla su andan başla taviz verme ne zaman kurban kesilecekse Ogün git napcan bugünden

eşime sordugumda ne zaman gidiyoruz diye,kurbanın oldugu gün gideriz demişti.bende annenler cumadan çağırdı diyince hiç hayır gitme falan demedi.bende demn mesaj attım.sen işten çıkışta annenlere git ben eve gidip banyo yaptıktan sonra gelirim dedim :/

eşime sordugumda ne zaman gidiyoruz diye,kurbanın oldugu gün gideriz demişti.bende annenler cumadan çağırdı diyince hiç hayır gitme falan demedi.bende demn mesaj attım.sen işten çıkışta annenlere git ben eve gidip banyo yaptıktan sonra gelirim dedim :/

Maantiksiz insanlar npcaklar bugünden merak ediyorum esın ne Dio benimki hayatta tek gitmez bide öle huyu var yok ya gercekten este bitiohersey

oda sıkılıyo hep gidiyoruz diye ama itiraz etmiyor.ilk başlarda ediyordu bu yüzden ablasıyla tartıştı annesiyle tartıştı biraz küs kaldılar o arada eşim pişman oldu heralde benı savunup ailesyle kötü oldugu için.artık eşimin yanında bana bişey söylemiyorlar.ama eşimde daha rahat davranıyor onlara karşı sankı ben yokmşum gibi..bıktırdılar benı genç yaşta verem olucam bunların yüzünden.neymş dolma falan sarılacakmış.kaynanam yenı ameliyat oldu o yüzden bi tek görümcem varmış iş yapacak o yüzden erken çağırdılar beni.

tatlım erkeklerin hammaddesi odundur. bunu hiçbir zaman unutma. ve yarı aptal sayılırlar çünkü bir çok şeye kafaları basmaz (düz mantık dışında). bu yüzden bazı şeyleri onun anlamasını beklemek yerine direkt gözüne sokmalısın. tabi bunu yaparken de gururunu okşamalısın ki ters tepmesin :P ay eşim bu yazdıklarımı okusa nolurdu acaba :D:D:D
mesela gideceksin tabi dedğinde sen ona bu durumun seni çok yorduğunu, onunla daha çok vakit geçirmek istediğini, ama yanlış anlamamasını gerektiğinde her zaman seve seve yardıma gideceğini ancak şu an acil bir durum olmadığını ve zamanını ona ayırmak istediğini filan söyle. annesi nasıl yönlendiriyorsa sana olan zaafını kullanarak sen de onu yönlendir canım. kadın olmak zor iş. evlilik bir gemidir ve erkekler aksini iddia etse de kaptan hep kadındır;)
burda tabi ki eşine de iş düşüyor seni ezdirmemesi lazım. tek taraflı çaba ile huzur olmaz kesinlikle ama anladığım kadarıyla eşin bu durumun farkında değil. aklını kullanarak eşine istediğini yaptırmayı bi dene derim ben ;)

bu arada kimsenin ne dediğini önemseme. bence durumu eşine objektif bir şekilde aktarabilmek için konuşmalarınızı kaydedebilirsin :P ne biliyim bak ben ne dedim neye çevirdiler gibisinden. o zaman mantıklı biriyse zaten anlar durumu. kendini ezdirme kesinlikle.

tatlım erkeklerin hammaddesi odundur. bunu hiçbir zaman unutma. ve yarı aptal sayılırlar çünkü bir çok şeye kafaları basmaz (düz mantık dışında). bu yüzden bazı şeyleri onun anlamasını beklemek yerine direkt gözüne sokmalısın. tabi bunu yaparken de gururunu okşamalısın ki ters tepmesin :P ay eşim bu yazdıklarımı okusa nolurdu acaba :D:D:D
mesela gideceksin tabi dedğinde sen ona bu durumun seni çok yorduğunu, onunla daha çok vakit geçirmek istediğini, ama yanlış anlamamasını gerektiğinde her zaman seve seve yardıma gideceğini ancak şu an acil bir durum olmadığını ve zamanını ona ayırmak istediğini filan söyle. annesi nasıl yönlendiriyorsa sana olan zaafını kullanarak sen de onu yönlendir canım. kadın olmak zor iş. evlilik bir gemidir ve erkekler aksini iddia etse de kaptan hep kadındır;)
burda tabi ki eşine de iş düşüyor seni ezdirmemesi lazım. tek taraflı çaba ile huzur olmaz kesinlikle ama anladığım kadarıyla eşin bu durumun farkında değil. aklını kullanarak eşine istediğini yaptırmayı bi dene derim ben ;)

bunu nasıl yapıcamki? taktik varmı :)
ben ne düşünüyosam pat pat söylüyorum rahatsız olsamda laf soksalarda eşim biliyor.oda sıkılıyor.benı koruyor aslında ama ablasının beynınde kitle var kmse üzmüyor onu.oda ters bişey söylemiyor.bana söylüyor sıkıldıgını ama ailesine söylemiyor bende sıkıldım artık.

bu arada kimsenin ne dediğini önemseme. bence durumu eşine objektif bir şekilde aktarabilmek için konuşmalarınızı kaydedebilirsin :P ne biliyim bak ben ne dedim neye çevirdiler gibisinden. o zaman mantıklı biriyse zaten anlar durumu. kendini ezdirme kesinlikle.

emin ol onlar bendende cin.kaydetsem laflarını ne olacak güzel dille söylüyorlar gider eşine söyler diye.eşime dinletsem ne olacak gayet güzel dille bişey istemişler ben senın aılenın ıstegını yapmıyormuyum diyecek.

bunu nasıl yapıcamki? taktik varmı :)
ben ne düşünüyosam pat pat söylüyorum rahatsız olsamda laf soksalarda eşim biliyor.oda sıkılıyor.benı koruyor aslında ama ablasının beynınde kitle var kmse üzmüyor onu.oda ters bişey söylemiyor.bana söylüyor sıkıldıgını ama ailesine söylemiyor bende sıkıldım artık.

işiniz zor tamam ama sanki savaşmadan pes etmiş gibisiniz :)
eşinizin karakterini en iyi siz bilirsiniz. ama dediğim gibi oturup bu görüşmelerin ilişkinizi ne hale getirdiğini, bu durumun sizi çok yorduğunu yumuşak bir dille sakince anlatın. ilişkinizde sorun yok anladığım kadarıyla sorun ailelerde.
hiç olmadı bi uzmandan yardım alın:)Allah kolaylık versin.

pes ettim gerçekten çünkü bi kötü söz söylendıgınde moralım çöküyo ve daha güleryüzlü olamıyorum.evet aileler olmasa çok iyi anlaşıyorz,bi gün yuvamız yıkılırsa tek sebepte bu olur zaten :(

pes ettim gerçekten çünkü bi kötü söz söylendıgınde moralım çöküyo ve daha güleryüzlü olamıyorum.evet aileler olmasa çok iyi anlaşıyorz,bi gün yuvamız yıkılırsa tek sebepte bu olur zaten :(
Allah korusun. her insanın hayatında sıkıntılar var. sizinki de bu yönden olmuş. ama güçlü ol. pes etme hemen. uzman konusunu düşün derim. genelde dışardan birinin söyledikleri ailede daha etkili oluyor.

aradı şimdi mesajıma istinaden.her o tarafa geçtiğinde banyomu yapıyordun diyo,annemlere giderken yapmadıgımı kastediyor..bende işten çıkıp gidiyorum farkındamısın 3 gün orda kalıcam dedim iyi tamam dedi kapattı.nefret ediyorum ondan ya

Back
X