• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım,evlilik ne kadar zormuş....

Ben en cok esın ne dedionumerak ediyorum ailesinde falan kalmadi dımı ya canım benim teyzemde senin görümden gibi gelinlere aileyedespotluk yapar insan bazen lafinivermeli kırmadan sonra daha kötü olabilio hersey

cumartesi akşamı orda kaldık tabi.çünkü 2 gün yendi kurban..aslında ben gidip çok temzlik falan yapmıyorum açıkcası bi bu hafta yardım ettim biraz kalabalık diye.geçen haftalardada gittiğimizde sabahtan gidip akşama kadar kalmıyoruz gezdikten sonra bi kaç saat geçiriyoruz.benım derdim benm ailemede eşit davranılmamasıydı eşimde buna 'annem ameliyat oldugu için fazla gidiyoruz' diye bi açıklama yapmıştı..eşimde istemiyor gitmeyi,kalmayı ama annesi-ablası hasta oldugu için kıramıyor onları..bana sen haklısın diyor.ablamın ağzının payını ver kendını ezdirme diyor.bunuda ben yapamıyorum...

aynen öyle kızı o kadar pofpoflamışlarkı kızın ayakları beş karış havada geziyor.nefret ettirdi kendınden ben gidip üstüme düşen işi yapıyorum o kadar muhabbetede girmiyorum.hem laf sokuyor hem gelip öpüyor durdurk yere normal bi insan gibi davranmıyor.[/QUOT

aynı dertten muzdaribiz canım benimde görümcem psikolojik tedavi görüyor hasta sorunlu bi evliliği var ve de çocuğu olmuyor 2 yıl boyunca bu nedenlerle idare ettim ama bir yere kadar artk sabredemiyorum çünkü yıprandığımın farkına vardım arkadaş çok güzel demiş deveye dikennn .....tabiriyle aynen öyle aileside istiyo ki, o sizin ağzınıza da etse susun ama yok öle o da ailesinin farkında kullanıyor insanları

Son düzenleme:
ben artık eşimin ailesiyle irtibatı kestim gerekmedikçe aramıyorum aynı senin gibi muhatabda olmuyorum sadece eşimin hatrı var diye idare ediyorum

canım sen neden her boş gününde oraya gidip temizlik yapıyorun hizmetçimisin sen
bende çok yaptım vallahi kimse bana plaket vermedi eline sağlık demedi bide ilk fırsatta neler dediler neler yaptılar
sen şunu anla canım sen ne yaparsan yap onlara yaranamazsın
madem kızı var o yapsın işleri veya ayapacak kimse yoksa para verip kadın tutup temzilettir veya bir hafta sen yapıyorson bir hafta kızı yapsın
bence haftasonları temizlik dışındada birşeyler planla
eşinide kandır sen karısısın sen istesen aklını kullansan eşin ne dersen onu yapar
deki kocacğım haftasonu bir gün gezelim sinemaya sahile yürüyüşe falan gidelim de adamın aklını çel bu sizin hakkınız
gençsizniz gezip dolaşın nedir bu ya her haftasonu seni hizmetçi gibi kullanacaklar kızacaklar
görümcende akıllı kadınmış kimse yokken sana fırça çekişyor eşin falan varkende öpüyorki göz boyuyor

temzlik yapmıyorum canım,görümcem bi kaç defa söyledi matruska şu gün büyük bi temzlk var haberin olsun gibi laflar etti.eşim her defasında onun işi var gelemez dedi kurtardı benı.temzliğini falan kızı yapıyor.hatta dün bulaşık yıkarken bana mutfakta görümcem diyorki bu eve geldiğinden beri burda en çok bugün iş yaptın dimi diyor.ukala.söyledim dün eşime önümüdeki hafta sonu gitmiyorum beraber bişeyler yapalım sıkıldım dedim oda tamam dedi bakalım..

ya bu görümceler ne istiyorlar bizden vallahi bilmiyorum..kır dizini otur dimi git kendi evine bak..bizimle ne ugrasıyorsun demi...

bendede var bi tane vallahi ben artık onu Allaha havale ettim..dengesiz şey :19:

temzlik yapmıyorum canım,görümcem bi kaç defa söyledi matruska şu gün büyük bi temzlk var haberin olsun gibi laflar etti.eşim her defasında onun işi var gelemez dedi kurtardı benı.temzliğini falan kızı yapıyor.hatta dün bulaşık yıkarken bana mutfakta görümcem diyorki bu eve geldiğinden beri burda en çok bugün iş yaptın dimi diyor.ukala.söyledim dün eşime önümüdeki hafta sonu gitmiyorum beraber bişeyler yapalım sıkıldım dedim oda tamam dedi bakalım..

canım bende seni herhaftasonu çağırıyorlar sende kıramayıp temizlik yapıyorsun sandım çünkü ben eskiden öyleydimde
iyi canım sen en iyisini yapıyorsun tabi çok zorda kalırlarsa yapılır ama hizmetçi gibi kullanılmakta çok kırıcı sinir bozucu

ya bu görümceler ne istiyorlar bizden vallahi bilmiyorum..kır dizini otur dimi git kendi evine bak..bizimle ne ugrasıyorsun demi...

bendede var bi tane vallahi ben artık onu Allaha havale ettim..dengesiz şey :19:

bende görümceyim ama hiç karışmam banane
bizim gelinde zaten hep diyormuş çok iyi görümcem var diye
keşke herkes bizim gibi duyarlı olsada kendine yapılmasını istemediğini kendi başkasına yapmasa

kendıleri mutlu olamamış bizim mutlulugumuzu istiyorlar canım başka bişey değil...

canımcım senin görümcenin arızası hastalıktan değil karaktersizlikten. hastalık ayrı şey çirkeflik ayrı. ver ağzının payını otur. ne güzel söylemiş kızlar sanki madalya mı verecekler, ya da kıymet mi bilecekler. böyle kurup sen hastalanırsın Allah korusun. onlara hiç bişeycik olmaz.

Görümcen hususunda bende karakterle fitratla alakalı olduğunu düşünüyorum hep böle hastalığı one sürüyorlar ama ne güzel iste esın sana genel itibariyle destekmis dua et ;) çık haftaya zehir olan 2 gunün tadını çıkar bundan sonra da mesafe koyarsın daha ii olur

sağolsun bana destek eşim,ama ikide bir bu konuları açma diyor ne yapmam gerek onu söyle gidip konuşayımmı diyor bi çözüm bul ona göre davranalım her seferinde şikayet etme bişey söylediyse ağzının payını ver diyor.oda bende yok işte.dinliyorum dinliyorum gelip eşime patlıyorum.

bu hafta kaynanamlara gitmiyecektim kızlar degilmi...
gittim,gitmez olurmuyum..ama doldum taştım artık..
c.tesi güzel bi gün geçirdik eşimle.ertesi gün evde duracaktık kahvaltımızı edecektik güya..sabah kalktım sofra hazırladım sadece yumurta yapılacaktı..oda hafta sonları evde duramadıgımzdan yumurtalar kötü olmuş olabilir dedim.bir bilene soralım dedik babamı aradık..sorduk iki-üç haftadır kalmış bozulurmu yumurta dedik.oda bişey olmamıştır dedi.tutturdu ille bize gelin kahvaltıya.baba herşeyi hazırladım çay bile hazır dediysemde yok ısrar kıyamet.tel.eşime verdim sen söyle dedim oda yok falan dediysede çok direnemedi tamam dedik.dedimki biraz bizde otururuz biraz sizde sonra gideriz dedim tamam dedi eşimde.10 gibi bizdeydik,12.30da bizim orda bir düğün vardı oraya gidelim dedik 2de ordan çıktık 2:15 gbi kaynanamlardaydık .ev birbirinde tabi.köye eşyaları gidecekmiş bi yandan görümcem temzlk yapıyor bi yandan eşyalar ortada.derkenn ben yine mutfagın yolunu tuttum.yemek hazırla gelen gidene yemek ver derken saat oldumu 6.30...babamı bi yere bırakacaktık onu aldık götürdük..eşimin halasıda kaynanamlardaydı giderken bizide alırsınız demişti saat 8 gibi onuda aldık.kızına ugraması gerekiyormuş onu kızına götürdük ben arabadayım eşimde gitti.sonra benı çagrdılar gelsene gelsene gittim.10a kadarda orada oturduk ama benım sinirler yine tepeme çıktı.eve geldik.bi çıglık attım yeter artık bıktım dedim.neyden bıktın dedi eşim.herşeyden bıktım dedim cevap vermedi.öyle yattım uyudum.sabahlarıda onunla çıkıyordum erkenden çıktım geldim işe.kızlar napayım ben gerçekten konuşsakta bişey değişmiyor sıkıldım artık nasıl anlatıcam bu adama..niye surat yapıyorsun ne olduysa annemler ne dedyse orda kaldı niye herkese yansıtıyorsun diyor bide kafayı yiycem artık ne olur bi akıl verin...
:5::5::5::5:

matruşka şu biz-siz kelimelerini anlamadım.anneler biz değil artık,eşinin ailesi de siz değil.bu ayrımı yap artık.siz ayrı bir ailesiniz.annen-baban ayrı,kaynanan-kayınpederin ayrı.annemlere gidelim ya da annenlere gidelim diyebilirsin bana göre.kafanızda bile ayrılmamışsınız daha ailelerden bence:34:

Kim nereye çekerse oraya gidiyorsunuz, herkes de bunu biliyor gibi kolunuzdan bacağınızdan çekiştiriyor.
Eşin kaç yaşında bilmiyorum ama bu karakteri oturmuş olgun veya olgunlaşmaya meyilli bir adam değil.
Eşinle konuş vs gibi saçma laflar edeceğim belli ki bir işe yaramıyor,adamın karakteri bu.
Aile olamamış,göbek bağını kesmemiş,ne yapılır bilmiyorum ki _?
Sadece senin çabanla olmaz ki,eşin sıkıntıların farkında bile değil ..

haklısın evet ayrılamadık çünkü kendı hayatımız yok gibi her hafta sonumuz ailelerde geçtiği için sankı evli değilmişiz gibi..

biraz karı-koca birbirinize zaman ayırın.gitmek istemiyorsanız kesinlikle gitmeyin.mesela bu hafta sonu babana hayır baba,bizim başka bir planımız var,diyebilseydiniz.eşine bırakmasaydın bu işi.annenlere gitmeseydiniz diğer yerlere de gitmezdiniz.biraz kararlı olun ve uygulayın:34:

Kim nereye çekerse oraya gidiyorsunuz, herkes de bunu biliyor gibi kolunuzdan bacağınızdan çekiştiriyor.
Eşin kaç yaşında bilmiyorum ama bu karakteri oturmuş olgun veya olgunlaşmaya meyilli bir adam değil.
Eşinle konuş vs gibi saçma laflar edeceğim belli ki bir işe yaramıyor,adamın karakteri bu.
Aile olamamış,göbek bağını kesmemiş,ne yapılır bilmiyorum ki _?
Sadece senin çabanla olmaz ki,eşin sıkıntıların farkında bile değil ..

aslında farkında,bi kaç ay önce sağolsun bbam eşimle bi konuşma yapmış.kaynanam ameliyatlıydı.bu kadar çk gidip gelinmiyordu 2-3 haftada birdi.oda benim zorumla.babam demişki.bize geliyosunuz ama orayada gidin hasta kadın üzülür ablanada gidin ayrım yapma bilmem ne.eşimde babamın sözüne çok gider ondann etkilendiğini düşünüyorum.

bu hafta kaynanamlara gitmiyecektim kızlar degilmi...
gittim,gitmez olurmuyum..ama doldum taştım artık..
c.tesi güzel bi gün geçirdik eşimle.ertesi gün evde duracaktık kahvaltımızı edecektik güya..sabah kalktım sofra hazırladım sadece yumurta yapılacaktı..oda hafta sonları evde duramadıgımzdan yumurtalar kötü olmuş olabilir dedim.bir bilene soralım dedik babamı aradık..sorduk iki-üç haftadır kalmış bozulurmu yumurta dedik.oda bişey olmamıştır dedi.tutturdu ille bize gelin kahvaltıya.baba herşeyi hazırladım çay bile hazır dediysemde yok ısrar kıyamet.tel.eşime verdim sen söyle dedim oda yok falan dediysede çok direnemedi tamam dedik.dedimki biraz bizde otururuz biraz sizde sonra gideriz dedim tamam dedi eşimde.10 gibi bizdeydik,12.30da bizim orda bir düğün vardı oraya gidelim dedik 2de ordan çıktık 2:15 gbi kaynanamlardaydık .ev birbirinde tabi.köye eşyaları gidecekmiş bi yandan görümcem temzlk yapıyor bi yandan eşyalar ortada.derkenn ben yine mutfagın yolunu tuttum.yemek hazırla gelen gidene yemek ver derken saat oldumu 6.30...babamı bi yere bırakacaktık onu aldık götürdük..eşimin halasıda kaynanamlardaydı giderken bizide alırsınız demişti saat 8 gibi onuda aldık.kızına ugraması gerekiyormuş onu kızına götürdük ben arabadayım eşimde gitti.sonra benı çagrdılar gelsene gelsene gittim.10a kadarda orada oturduk ama benım sinirler yine tepeme çıktı.eve geldik.bi çıglık attım yeter artık bıktım dedim.neyden bıktın dedi eşim.herşeyden bıktım dedim cevap vermedi.öyle yattım uyudum.sabahlarıda onunla çıkıyordum erkenden çıktım geldim işe.kızlar napayım ben gerçekten konuşsakta bişey değişmiyor sıkıldım artık nasıl anlatıcam bu adama..niye surat yapıyorsun ne olduysa annemler ne dedyse orda kaldı niye herkese yansıtıyorsun diyor bide kafayı yiycem artık ne olur bi akıl verin...
:5::5::5::5:

Bu haftasonunu bozmayabilirdin aslında.
Yumurtalar için babanı aramak yerine internetten bakabilirdin.
Sen kendi babana hayır diyemiyorsun,eşin de kendi ailesine...

Her haftasonu,bayram ziyareti gibi ailelere gitmek sizi yıpratır.
Kendimden de biliyorum,1 saat uğrayıp kalkmak olmuyor.Uzadıkça uzuyor.
Bu ziyaretleri azaltmanızda fayda var.En azından 1 hafta birine diğer hafta diğerine gitmeye çalışın.

Çalışıyormuşsun,hafta içi ailene kendin git diyecektim olamıyor sanırım.
O halde şöyle olabilir.Eşin seni 1 saat ailene bırakır.Kendisi bir işini halletmeye gider.
Bu tarafa gelmiştik,eşimin işi vardı ben de sizi göreyim dedim dersin.Eşin de dönüşte kapıdan uğrar,geç oldu başka zaman gelirim der.
Sen de arada eşini ailesine tek yollarsın.Matruşkanın evde işleri vardı gelemedi der.Az oturup döner.

Ziyaretleri rutine çevirirseniz gitmediğiniz günler göze batar.
Her cumartesi giderseniz,1 cumartesi gitmezseniz sitemlerden kurtulamazsınız.Alıştırmayın bence.
Sen kendi aileni sınırlamalısın,eşin de kendisininkini...

Bu haftasonunu bozmayabilirdin aslında.
Yumurtalar için babanı aramak yerine internetten bakabilirdin.
Sen kendi babana hayır diyemiyorsun,eşin de kendi ailesine...

Her haftasonu,bayram ziyareti gibi ailelere gitmek sizi yıpratır.
Kendimden de biliyorum,1 saat uğrayıp kalkmak olmuyor.Uzadıkça uzuyor.
Bu ziyaretleri azaltmanızda fayda var.En azından 1 hafta birine diğer hafta diğerine gitmeye çalışın.

Çalışıyormuşsun,hafta içi ailene kendin git diyecektim olamıyor sanırım.
O halde şöyle olabilir.Eşin seni 1 saat ailene bırakır.Kendisi bir işini halletmeye gider.
Bu tarafa gelmiştik,eşimin işi vardı ben de sizi göreyim dedim dersin.Eşin de dönüşte kapıdan uğrar,geç oldu başka zaman gelirim der.
Sen de arada eşini ailesine tek yollarsın.Matruşkanın evde işleri vardı gelemedi der.Az oturup döner.

Ziyaretleri rutine çevirirseniz gitmediğiniz günler göze batar.
Her cumartesi giderseniz,1 cumartesi gitmezseniz sitemlerden kurtulamazsınız.Alıştırmayın bence.
Sen kendi aileni sınırlamalısın,eşin de kendisininkini...

alıştılar bile çoktan.kendı babam bile gitmesem küsüyor en azından onun anlayışlı olması lazım.el kapısı sonuçta.eşimin ailesi bu hafta beklemiyordu mesela illa gelin demiyor.ama eşim bize gittiğimizde oraya ugruyor illa.oraya gitsekte bize illa ugruyor.kendınce böyle bir denge kurmuş heralde.o yüzden eve gitmemiz saatler sürüyor.çok sıkıntı veriyor bana.zaten anlaşamaıyorum görümcemle falan hala gidip duruyoruz sinir krizi geçiriyorum bu sefer ne oldu diyor.

Kendi ailene,açık açık anlatabilirsin.Belki annene söylemen daha uygun olur.Annen babanı ikna eder.

Annecim,size gelince eşim kayınvalideme de gitmek istiyor.Tüm haftasonumuz bu şekilde geçiyor.
Ben biraz evime zaman ayırmak,eşimle başbaşa zaman geçirmek istiyorum.Böyle sitem ettiğiniz zaman zor durumda kalıyorum şeklinde....

Eşin çözümlere açıkmış.Ona da açık söyle,her haftasonu 2 taraf birden olmuyor,her hafta birine gidelim,böylece bize zaman kalır dersin.

Bir de ziyaretleri en azından yarım günle sınırlamaya çalışın.

Back
X