Sanırım bu boşanmış anne babaların çocuklarına yaptığı ayrımcılıktan kaynaklanıyor.Erkek çocuk zaten babasını rol model olarak alıyor, annede büyük umutlarla kocasından göremediklerini oğlundan bekliyor...Yaşı ne kadar büyüsede bu iş böyle devam eder bence...Çünkü aynı şeyleri bende yaşadım,15 yaşında neyse 25indede aynı,zamanla birşeylerin değişeceğine inanıyorsanız malesefki yanılıyorsunuz...Benimde kardeşimle aramızda 3 yaş var,çocukluğumuzu hatırlıyorumda hep yarış halindeydik, ailenin zeki,akıllı babasına çekmiş çocuğu oydu,bende aptal hiçbirşeyden anlamayan kafası çalışmayan anasına çekmiş kızı...Hal böyleyken hep aramızda bi çekişme vardı,onun zeki olmasını kabul ediyordum ama bende daha çok çalışarak ondan üst olabiliyordum,ama hiç bir zaman göze görünmedi bu...Bugün ikimizde üniv. bitirdik, master yaptık ama hala bu çekişme devam ediyor.Örneğin kardeşim ben zekiyim kimsenin emrinde çalışamam diyerek bu yaşa kadar hiçbir iş yapmadı,yapacağada benzemiyor...Gerçi bu karakter meselesi ama malesef değişmiyor kızlar...Eminimki yıllarca aynı şeyleri yaşayacağız,bugün herhangi bir sınavda benden yüksek bi puan alması onun için yeterli,senin yarışmamn gerekn kişi ben değilim dediğimde de hiç önemi olmadığını nasılsa seni geçtim ya diyerek su yüzüne çıkarabiliyor...
Buarada kılık kıyafete karışmalar,arkadaş ilişkileri zamanla değişebiliyor.Ben onuda kendi kız arkadaşına söz geçirememesine bağlıyorum...Geçmişte hatırlıyorumda bulüzümün altına atlet giymedim diye beni dışarı çıkarmayıp üzerime kapıyı kilitleyip çıkan adam evlenmeyi düşündüğü kız arkadaşına hiç bir şey diyemiyor...Korktuğum tek şey se yarın evlendikten sonrada mutlu olamayacağı konusundaki endişelerim...Allah yardımcınız olsun...Yaş 30 evli bir insanım ve hala erkek kardeşim beni dövmye kalkıyor,bende bir süre görüşmeyip,eşime bir şeyleri sezdirmemek adına hiç bir şey yokmuş gibi davranmak zorunda kalıyorum...ama oda kendi haklı olduğu için ona yanaştığımı düşünüyor...Kısacası bu eğitimle yaşla falan alakalı bir şey değil,hem yetiştiği ortam hemde kişilik bozukluğu...Başka bir açıklaması yok sanırım....