Biktim kardesimden!

hasret6

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2010
97
0
36
Almanya
selamm bnimde bi sorunum var dert demiyecem cünki herseye dert denmez ama benimki kafama takilan birsey ve bazen üzülüyorumda acikcasi bana yardim etsenizde sevinirim. Ben 19yasindayim ve kardesim 15 eskiden iyi anlasirdik ama yas ilerledikce aramiz dahada kötü oldu cok degisti biliyorum normaldir o yasta ama biliyormusunuz benim dediklerimin hep tersini yapar..ben dersem süt iceceksen acik kutu var onu ic yenisini acma dedim oda bilerek yeni kutu aciyor bu basit bir örnekti..ve sürekli bana emir veriyor asagiliyor bende bunlara karsi tabi susamiyorum sonra kavga ettigimzde bana agiza alinmicak küfürler ediyor. bunlar daha hic bisey! Biryere onla gidince bir erkek bana bakinca hemen o erkege laf atiyor. Veya giyinmeme karisiyor. mesela ona göre acik birsey giyinirsem erkekli ortamlara giremem.Hep ona derim karisma diye senin büyügünüm diye ama yinede herzaman ayni seyleri yapiyor.Annem onu cok simartiyor bir dedigini iki etmiyor ama o Anneme bile kötü davraniyor el bile kaldirmisti.Annem mesela isten yeni gelince kardesim yinede emir ediyor onada sunu getir bunu getir annemde her istegini yapiyor nekadar yorgunda olsa. annem fark etmiyor onun nasil oldugunu hatta gurur duyuyor böyle oldugu icin TAM ERKEK diyor. öyle diyincede ben sinirleniyorum.
Ne yapabilirim kizlar sizce? kardesime karsi nasil davraniyim ne yapiyim? Birde bu arada annemle babamda ayri yasiyor.ben babamla görüsmüyorum ama kardesim görüsüyor ve babam hep diyorki ona ablan birsey yaparsa sana sormasi lazim falan.
Acaba normalmi yaptiklari? yoksa benmi biraz degisik düsünüyorum bence karismamasi lazim cünki sonucta ben onun ablasiyim .. gerci annemde hic ona his ettirmedi benim abla oldugumu hep ikimizi ayni seviyede tuttu..
Bu cok kafama takilan birsey bilmiyorum ne yapayim siz ne yapardiniz?? nasil Davranayim?
Simdiden cvplar icin tsk ederim

Benim de tam dolu dolu 15 yasında bir kardesim var aksine aramız cok iyidir hic böyle davranmaz 5 yıllık bir iliskim var erkek arkadasımın numarası, face, msn hepsi onda da mevcuttur sevgilim olmasını hic tuhaf karsılamadı su güne kadar!!

Kardesinizin yaptıgının erkeklikle bir ilgisi yok ki her erkek böyle mi davranıyor?? Koruma ic güdüsü degil onun ki sımarıklık bence. Annenizin de bunda rolu var TAM ERKEK neymis ki?? Erkegin TAM, YARIM, CEYREK olanı varda ben bilmiyorum herhalde..:44:

yaşının küçük olması felan bişey değiştirmiyor tamamen şımarıklığından yapıyor. benden 2 yaş büyük abim hala üstünlük taslar bana eşim ondan 3 yaş büyük kibirli kibirli konuşur onada üstünlük taslamaya çalışır. benimde ailem çok şımarttı ve halada şımartıyor bu yüzden onalrda yüz buluyorlar. burada annen hatalı ona ablana akrışma diyebilir ve her istediğinide yapmasın kocamansın kalk al demeyi bilmeli annen.

öncelikle tsk ederim.
Evet bencede erkeklikle alakasi yok ama iste diyorlar ablana sahip cik gibisinden..hesap sor. bende sanirsam simarikliktan geliyor annemle cok konustum cok tartistim bu konulari ama herzaman tamam tamam diyip dediklerimi aldirmiyor bile.. neyse bir daha konusmayi deniyecem... tsk ederim

öncelikle tsk ederim.
Evet bencede erkeklikle alakasi yok ama iste diyorlar ablana sahip cik gibisinden..hesap sor. bende sanirsam simarikliktan geliyor annemle cok konustum cok tartistim bu konulari ama herzaman tamam tamam diyip dediklerimi aldirmiyor bile.. neyse bir daha konusmayi deniyecem... tsk ederim

ben çok denedim konuşmayı ama nafile annemden de babamdan da aynı cevap yüzüme çarptı "fesatlık yapma" yani onlara göre ben kıskanıyordum. halada aynısını derler nesini kıskanacam acaba ben üniv bitirmişim o bitiremeden gelmiş. benim güzel bir işim var evimide arabamıda kendim almışım abim babamın kurduğu düzenle geçiniyor. yani hiçbirşey değişmez güzelim hiçmi hiç kendini yıpratma.

of..of..ki ne of..benim kardesim benden bir yas kucuk ve seninkinin bes kati uzerime bicakla saldirmasini mi istersin yoksa bogazima sarilip bogmaya kalkmasini mi?sonuc olarak artik birbirimizle konusmuyoruz hatta ona karsi inanilmaz nefretim var sana tavsiyem bir an once onunu al bu yasta bunlari yapiyosa ileride daha tehlikeli boyutlara ulasabilir..onun sosyallesmesini saglayabilirsin sosyallestikce kadin erkek iliskilerine daha sicak bakabilir olmadi bir uzmandan yardim alin cunku bu yasta yaptiklari yasadiklari onun karakterini olusturabilir

balimnur
aynen bendede bazen öyle diyorlar kiskaniyormusum ama halbuki öyle degil . Senin daha esin var ayri evde yasiyorsun..ben ayni evdeyim.

sliuistu
hadi ya canim gercekten okadar yaptimi kardesin ..kac yasindaki peki ?
benim kardesimin bir yere gidecegini hic sanmiyorum uzmanaymis falanmis. Hic ciddiye bile almazlar..

konusma kardesinle
ben buyugum benim dedigim olur havasina hic girme. Gerektiginde sesini yukselt seni ezmesine de izin verme. kufur ettiginde "Terbiyesiz!" de gec. onunla hic bir yere gitme. Arkadaslarinla tanistirma. Erkek arkadasinla tanistirma.. yani hayatindan soyutla aranizi ac. Baska turlu kurtulamazsin.

gerçektende ergenlikle alakası yok bu davranışlarının erkek kardeşinin..tamamen saygısızlık,şımarıklık bence..4 kardeşiz bir evin bir oğlu erkek kardeşim var şimdi 22 yaşında ama ben bu yaşına gelene kadar ne bir saygısızlığını nede terbiyesizliğini görmedik,anaya babaya ablalara saygılı efendi bir çocuk..benim kardeşim annemizin bile kıyafetine saçına varana kadar kıskanan biri muhafazakar ama bunu dile getirirken şaka yollu söyler, şunu giyme saçını böyle boyatmayacaksın demez..ben evin en küçüğüyüm ona göre saygılı davranmalıyım sizlere der...yerini bilir,erkek diye ablalarına annemize babamıza küstah davranmaz kurban olurum ona...yani karakter meseli bu davranışlar ileriki zamanlardada düzeleceğini hiç sanmam,, böyle sana karşı saygısızlığı devam eder...alıp karşına konuşmanı yinede öneririm sana...seni gerçekten bir abla bir büyük olarak görmedikten sonra..........hadi buda değil,evin en büyüğüde olsa böyle davranması normal değil....

ergenlik döneminde insanın ilgi toplamaya ihtiyacı oluyo
sana karışarak (bunu giyme şuraya gitme) büyüdüğünü hissediyo ve bu onu mutlu ediyo
onu suclama bence, ergenlikte herkesin mantıksız hareketleri vardır
ama annen bunlara göz yumup onu pohpohlayarak iyice şımartıyo
o çocuk inanki ne yaptıgının farknda bile değil
annene söyledin mi ki küfürleri falan? hala şımartıyosa üzgünüm elinden pek bişey gelmez
sanırım aile yapısı böyle sizde, annene babana göre normali bu
sen mesleğini edinip kendi ayakların üstünde durup kendini kurtarmaya bak
benim de abim çok karışırdı bana
evlendim hala karışır, geçen gün patladım artık ay sanane kocam yok mu benim derdim sana mı düştü diye.

ortada şöle bir durum var mesele arkadaşları ile yanında sizi açık giydiğinde gördüğünde arkadaşları ona laf atıcaktır ve o sizin için kavga edicektir öte yandan size küfür etmesi çok ayıp.

he bizdede var bitane kıçı kırık bi karının lafıyla iş yapıyo aileyi karıştırdı benim öyle bir kardeşim yok :63:

he bizdede var bitane kıçı kırık bi karının lafıyla iş yapıyo aileyi karıştırdı benim öyle bir kardeşim yok :63:

bence tam yasındaymıs.. sımdı onun ergenlık donemı kendını bı sey sanıo koruma ıc gudusu var sen ablasın ya...

Tsk ederimm cevaplar icin..
evde kalmiyorum uzakta okudugum icin arada sirada hafta sonlari eve gidiyorum o zaman iyi davraniyor bana ama birkac gün gecince yine ayni hareketlere devam bencede artik ergenlik falan denmez buna. Herkez bana ergenlik diyip aklima koydular ama anladimki degilmis bu simariklikk
ve sanirsam babamdan geliyor cünki o hep kardesime diyorki evin erkegisin ablana sahip cik ne yaptigindan haberin olmali falan. Gercekten sinir oldum arkadaslar ya. Küfürleri annemi söyleyince oda sadece kisaca kiziyor ablaya böyle seyler denmez gibisinden sonra olay kapaniyor. ve birdahaki kavgada yine ayni kelimeler. Konustum okadar ama hicbirsey ise yaramadi..konusmayida düsünmüyorum artik cünki bosuna....

Sanırım bu boşanmış anne babaların çocuklarına yaptığı ayrımcılıktan kaynaklanıyor.Erkek çocuk zaten babasını rol model olarak alıyor, annede büyük umutlarla kocasından göremediklerini oğlundan bekliyor...Yaşı ne kadar büyüsede bu iş böyle devam eder bence...Çünkü aynı şeyleri bende yaşadım,15 yaşında neyse 25indede aynı,zamanla birşeylerin değişeceğine inanıyorsanız malesefki yanılıyorsunuz...Benimde kardeşimle aramızda 3 yaş var,çocukluğumuzu hatırlıyorumda hep yarış halindeydik, ailenin zeki,akıllı babasına çekmiş çocuğu oydu,bende aptal hiçbirşeyden anlamayan kafası çalışmayan anasına çekmiş kızı...Hal böyleyken hep aramızda bi çekişme vardı,onun zeki olmasını kabul ediyordum ama bende daha çok çalışarak ondan üst olabiliyordum,ama hiç bir zaman göze görünmedi bu...Bugün ikimizde üniv. bitirdik, master yaptık ama hala bu çekişme devam ediyor.Örneğin kardeşim ben zekiyim kimsenin emrinde çalışamam diyerek bu yaşa kadar hiçbir iş yapmadı,yapacağada benzemiyor...Gerçi bu karakter meselesi ama malesef değişmiyor kızlar...Eminimki yıllarca aynı şeyleri yaşayacağız,bugün herhangi bir sınavda benden yüksek bi puan alması onun için yeterli,senin yarışmamn gerekn kişi ben değilim dediğimde de hiç önemi olmadığını nasılsa seni geçtim ya diyerek su yüzüne çıkarabiliyor...
Buarada kılık kıyafete karışmalar,arkadaş ilişkileri zamanla değişebiliyor.Ben onuda kendi kız arkadaşına söz geçirememesine bağlıyorum...Geçmişte hatırlıyorumda bulüzümün altına atlet giymedim diye beni dışarı çıkarmayıp üzerime kapıyı kilitleyip çıkan adam evlenmeyi düşündüğü kız arkadaşına hiç bir şey diyemiyor...Korktuğum tek şey se yarın evlendikten sonrada mutlu olamayacağı konusundaki endişelerim...Allah yardımcınız olsun...Yaş 30 evli bir insanım ve hala erkek kardeşim beni dövmye kalkıyor,bende bir süre görüşmeyip,eşime bir şeyleri sezdirmemek adına hiç bir şey yokmuş gibi davranmak zorunda kalıyorum...ama oda kendi haklı olduğu için ona yanaştığımı düşünüyor...Kısacası bu eğitimle yaşla falan alakalı bir şey değil,hem yetiştiği ortam hemde kişilik bozukluğu...Başka bir açıklaması yok sanırım....

Back
X