Bıktım KPSS lisans için ders çalışmaktan

Seni çok iyi anlıyorum
2 kere kpss ye hazırlandım.
Şubatta atanamazsam 3. kez başlıcam

Ben hep bıktığım zaman bırakırdım
Vicdanım bi saatten sonra çalış derdi zaten
Sen de sıkma canını kpss de asıl sorun stress

uzun sınav maratonu en çok ben bilirim en çok bana soracaksınız saksı mıyım ben? (evet)

Stres yapmamak elde değil ki ,
Hele de çalışınca ister istemez oluyor
Senaryolar geçiyor kafamda bu soru çıkar bence, yada bu çıkmaz diye..
mayıs a cok var ama sanki yetişmicek konularım..
stres başladı şimdiden

Kpss kaldırıldı diye bi haber başlığı görmüştüm sanki
Şu an teldeyim baksanıza bi kızlar doğru muki

Tamam buldum kızlar dışişleri bakanlığı kpss şartınj kaldırmış diğerleri için devam..

Bugün de canım en çok buna sıkkın.. ne olacak halimiz
30uma merdiven dayadim 3. kez ygs ye hazirlaniyorum insallah bu sefer umutluyum

Ama biktin mi dersen cok pis bikmistim ama icinde yeni yemi filizlenen umitler var sanki insallah okur guzel biseyler

Tabi sizin icinde Allah hayirlisiyla nasip etsin bi daha dusurmesin ÖSYM nin kapilarina

Sonuç ne oldu peki kazandın mı?
ben tus cuyum ama halen devam:) (eski mesajlarımda bi ara ifşa olmamak için kpss çalışıyorum diyordum ikisi de uzun süre çalışmalı sınavlar diye sonradan amaan dedim beni tanıyan tanısın çok da tın)

süreç uzadıkça sınav işleri berbatlaşıyor, etrafındakiler de kazanıp işe güce başlayıp yoğunlaşınca hepten o öğrenci ortamı kaçıyor. yıllar uzadıkça motive olup konsantre olmak zor oluyor.

geçen sene mesela sınavın ertesi günü sabah 8de başlamış çalışmaya ve çılgın gibi çalışıyordum 4-5 ay iyi çalıştım sonra ev ortamım bozuldu koptum. kopunca demoralize oldum vs vs.

tavsiyem, çok iyi motive et kendini. öncelikle hedefini iyi belirle kafanda. çok iste ve sonra çılgın gibi başla. mesela yarın sabah 8de otur. akşama kadar 1 saat çalış 5 dk ara programlar var süre tutup zil çalan vs (timewise iyi bir uygulama mesela) bu şekilde akşama kadar oyalansan bile 10 saat rahatlıkla çalışırsın. sonra çalıştığın kitapların sayfa sayıları üzerinden motivasyon oluştur. yani bugün 100 sayfa okudum 4 günde bu kitabı bitiririm gibi. (benim kitaplarım en az 500 sayfa ve 13 kitap var mesela) bir de ben de kendime bir sınav günü belirledim bunu ilk kez yapıcam pazar günleri deneme sınavı. ilk sınav kötü olucak tabi çalıştıkça o netlerin artması bir motivasyon yapar diye düşünüyorum.

uzun süreç gerektiren sınavlar disiplin ve odaklanma istiyor. hayatındaki herkesi herşeyi bir süreliğine sil. ben bunu yapamadım en büyük sorunum buydu. sorunlarını düşünme çözmeye çalışma. sadece kendine ve sınava odaklan. bırak odan dağılsın, annen dırdır yapsın, arkadaşın görüşmüyoruz diye trip atsın. takma.

benden taktikler bunlar. sınav kankası olabiliriz aslında:)) en azından çalıştığımız saatleri yazabiliriz benim de çalışan birilerine ihtiyacım var etrafımda :)

al bendende ygs geçen sene 25 net yaptığım dersten bu sene 5 neti denemede zor görüyorum bunalımdayım (

Allah yardimciniz olsun insallah gonlunuzun istedigi bransi kazanmak nasip olur hayirlisiyla

Gerci yanindan bile gecmez ama bende ygs ye hazirlaniyorum tüyolarinizdan caldim insallah benim isimede yarar

Basarilar dilerim Allah bi dahaki sınava muhtac etmesin

al bendende ygs geçen sene 25 net yaptığım dersten bu sene 5 neti denemede zor görüyorum bunalımdayım (
KK müdavimi oldugumuz icin olabilir mi acaba ben becerebilirsem artik haftada bir kere takilmayi dusunuyorumda uykum gelmedi napayim attim kendimi KK sefkatli kollarina

Valla soguktan uyuyamiyorum soguk olmasa ders calisirdim

teşekkürler. ne demek. inş. sizin de aynı şekilde. şimdiki ygs lere kafam basmıyo benim tonlarca sınav falan, asıl size kolaylık versin. ben de her sınava aynı şeyi diyorum nisanda sınavım. ben de evde hiç odaklanamıyorum çalışmaya. işte başka yerlerde çalışmayı deneyeceğim bu sefer.

Yakinlarimdan dolayi bende TUS'u zor diye biliyorum

Aslinda kutuphane tarzi yerleri tercih edebilirsiniz zorunlu sessiz ortam baskasiyla konusmak istesenizde konisamiyorsunuz

Ben ev kiziyim sinava hazirlandigimida kimseye soylemiyorum yoksa bende evde calisma taraftari degilim hele hele bizim ev calismak icin hic musait ortam degil yoksa ben kutuphaneyi calismak icin tercih ederdim

ben de öyle ev kızıyım bu dönemde :) zorunluya gitmedim, giden arkadaşlarımdan biliyorum pişman oldular hep. hedef de yüksek olunca kaldım aile evinde. bu ülkede bu aile yapısında olup da aileyle yaşayan bir kız olmak çok zor ya. hepimize kolaylıklar olsun ne diyeyim...

Amin

Inşallah tez zamanda mutlu haberinizi paylasirsiniz burda

Amiiiiiin İnşAllah sende istediğin yeri kazanırsın

Ne güzel yazmışsın cok doğru hepsiiiii Senin işinde baya zor Alalh kolaylık versin. Herkesin kapasitesine göre ama demek ki sende bu kapasite var yapabilirsin bence İnşAllah herkes dilediği yeri ve istediği yerlerde olur Bütün temennim bu yönde bakalım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…