Bıktım

Ben yapılan iyiliklere nankörlük edecek biri değilim .O biraz fazla hayatımıza müdahale etmek istedi .Zaten eşimin ikinci evliliği ve önceki eşi içinde onun her dediğini yapma diye .Abisini dolduruyormuş .Yardımcı oldu ,kötü biridir de demiyorum .Sadece konuşma üslubu hep direk ve kırıcı .Özellikle onun istediği gibi ,olmayınca bazı şeyler.Bir ay sabrettim .Öncesinde kırıldığımı da söyledim .O devam etti ,bu tartışma esnasında ,yanımızda komşusu da vardı .Onun yanında beni ezdi .Yaşçada ondan büyük olmama rağmen .Kendi Bulgaristan göçmeni,Türkiye’ye İzmir’deki depremin .Allahın nereye felaket vereceğini biliyor demesi .Aşağılaması beni raydan çıkardı .Bu arada İzmirliyim
İlk mesajınızda hayatınıza fazla dahil olduğu için bunlar yaşandı gibi anlatmışsınız. Son verdiğiniz ayrıntı olayı farklı bir yöne çekiyor. Böyle dediyse haketmiş.

Kendi görümcemi gördüm konunuzda. Evimize, yediğimiz ekmege peynire kadar müdahale eden biri. Çocuklara tost yaptigimda çok kaşar koydun, eşim eve ekmek aldığında niye iki ekmek aldin, bir tane yeter diyen biri.
Daha önce konum vardı eşimi yurtdışına arkamdan is çevirerek yollamaya çalışıyor, bu nedenle istemiyorum diye. Beni haksiz bulanlar olmuştu, ama biliyorum ki bu tarz görümceler evliliği bir şekilde bitiriyor.
O evlilik bitmeden rahat edemiyorlar.
Bende görümceyim, yengem bizi davet etmeden evine adim atmisligim yoktur.
Bazi görümceler gerçekten Allah'tan korkmuyorlar. Yurtdışında kalacaksanız bile onlardan uzakta bir hayat kurun.
Eşiniz başka iş baksın. Geri dönüşü olmayan yollara girmeden önce, koparın o görümceyle ilişkinizi.

Size iyilik yaptı diye kendine herşeyi hak görmüş görümceniz galiba. Nelere karışıyordu, neler diyordu merak ettim. Kendinizi ezdirmeyin elbet ama fiziksel şiddet insanı haklıyken haksız duruma düşürür, kendinizi tutabilseydiniz keşke. Çalışma izniniz var mı, nasıl gittiniz oraya? Şimdi oturmak dışında yapabileceğiniz birşey olmaz herhalde, kısıtlamalar her yerde arttı yine. Online dil öğrenmeye falan çalışın.
Para konularına karıştı .Ben Türk vatandaşıyım .Eşim Bulgar vatandaşı o şekilde geldim .Oturum alabilmem için Bir forum doldurması gerekiyordu .Görümcem Almanca biliyor.Kimse onu doldurmak mecburiyetinde değil 50 Euro’n varsa .Birine doldur dedi .Çalışmaya başladım ,maaş banka hesabına yatacağı için .Banada o oturum olmadan hesap açmadılar .Oda maaş abimin hesabına yatsın .Bir evde ayrı gayrı olmaz .Demeye başladı .Kirayı ortak ödeyin herşey ortak ödensin demeler .Açıkcası üstüne vazife olmayan şeylere karışmak istedi .

İlk mesajınızda hayatınıza fazla dahil olduğu için bunlar yaşandı gibi anlatmışsınız. Son verdiğiniz ayrıntı olayı farklı bir yöne çekiyor. Böyle dediyse haketmiş.
Olay uzun olduğu için ,hepsini detaylı anlatamadım .

Kendi görümcemi gördüm konunuzda. Evimize, yediğimiz ekmege peynire kadar müdahale eden biri. Çocuklara tost yaptigimda çok kaşar koydun, eşim eve ekmek aldığında niye iki ekmek aldin, bir tane yeter diyen biri.
Daha önce konum vardı eşimi yurtdışına arkamdan is çevirerek yollamaya çalışıyor, bu nedenle istemiyorum diye. Beni haksiz bulanlar olmuştu, ama biliyorum ki bu tarz görümceler evliliği bir şekilde bitiriyor.
O evlilik bitmeden rahat edemiyorlar.
Bende görümceyim, yengem bizi davet etmeden evine adim atmisligim yoktur.
Bazi görümceler gerçekten Allah'tan korkmuyorlar. Yurtdışında kalacaksanız bile onlardan uzakta bir hayat kurun.
Eşiniz başka iş baksın. Geri dönüşü olmayan yollara girmeden önce, koparın o görümceyle ilişkinizi.
Gerçekten öyle maalesef,ilişkimizi kopardık .Eşim başka iş bakacak bu gidişle .Eniştenin yanında çalışıyor.Bakalım durumlar neyi gösterecek .Beni eşim çağırdı ,geldim diye abisinide silmiş durumda .Nasıl bir düşmanlık güttüyse artık bana .

Ben yapılan iyiliklere nankörlük edecek biri değilim .O biraz fazla hayatımıza müdahale etmek istedi .Zaten eşimin ikinci evliliği ve önceki eşi içinde onun her dediğini yapma diye .Abisini dolduruyormuş .Yardımcı oldu ,kötü biridir de demiyorum .Sadece konuşma üslubu hep direk ve kırıcı .Özellikle onun istediği gibi ,olmayınca bazı şeyler.Bir ay sabrettim .Öncesinde kırıldığımı da söyledim .O devam etti ,bu tartışma esnasında ,yanımızda komşusu da vardı .Onun yanında beni ezdi .Yaşçada ondan büyük olmama rağmen .Kendi Bulgaristan göçmeni,Türkiye’ye İzmir’deki depremin .Allahın nereye felaket vereceğini biliyor demesi .Aşağılaması beni raydan çıkardı .Bu arada İzmirliyim

Terbiyesiz cahil , az bile yapmissiniz itmekle , ulkemde deprem olacak biri bana boyle laf edecek var ya onun depremi olurum ben oyle bir sarsarkm ki elimden kimse alamaz
Ben de yurtdisindayim , yeri gelir aile dostlar arasinda ulkeyi elestiririz , ama bir baskasi turk olsun yabanci olsun bu sekilde laf edemez , insanlar ölmüş ya yaziklar olsun cok kizdim

Terbiyesiz cahil , az bile yapmissiniz itmekle , ulkemde deprem olacak biri bana boyle laf edecek var ya onun depremi olurum ben oyle bir sarsarkm ki elimden kimse alamaz
Ben de yurtdisindayim , yeri gelir aile dostlar arasinda ulkeyi elestiririz , ama bir baskasi turk olsun yabanci olsun bu sekilde laf edemez , insanlar ölmüş ya yaziklar olsun cok kizdim
Evet onlarca kişi öldü .Televizyonlarda o bebekler ,çocuklar .Görüntülere ağladık .Bazı insanlar her lafı söyleme hakkı buluyor kendinde ,maalesef.

Türkiye'ye dönelim diye ısrar etmeyin burda ne iş yapacaksınız? Normalde bir mesleğiniz var mıydı? Hazır Avrupa'ya gitmişken dil öğrenin kendinizi geliştirin iş bulun çalışın. Görümce o kadar kötü olsa size ve eşinize iş bulmazdı. Hayatınıza fazla dahil olmakla hata yapmış tabiki.

Öfkenizi kontrol etmeye çalısın öncelikle. En buyuk hatayı baskalarının lafına bakıp eşinizi oradaki düzeninizi hiçe sayıp dönmekle yapmışsınız. Siz eşinizle evlisiniz enişte ile değil. Görümcenizle olan tatsızlık tabiki eve yansır ama bukadar yansıtmanız evliliği zedeler. Sabredin borçları halledip eşinizle huzurlu bir hayat yaşarsınız. Oyuncaj değil ki bu kızınca git sonra gel. Evlilik böyle anlaşılmamalı. Ben sizi hatalı gördüm. Görümce konusunda değil eşinize karsı sizi hatalı gördüm. Kimse başkasının lafına bakıp evini yuvasını eşini terketmemeli

Öfkenizi kontrol etmeye çalısın öncelikle. En buyuk hatayı baskalarının lafına bakıp eşinizi oradaki düzeninizi hiçe sayıp dönmekle yapmışsınız. Siz eşinizle evlisiniz enişte ile değil. Görümcenizle olan tatsızlık tabiki eve yansır ama bukadar yansıtmanız evliliği zedeler. Sabredin borçları halledip eşinizle huzurlu bir hayat yaşarsınız. Oyuncaj değil ki bu kızınca git sonra gel. Evlilik böyle anlaşılmamalı. Ben sizi hatalı gördüm. Görümce konusunda değil eşinize karsı sizi hatalı gördüm. Kimse başkasının lafına bakıp evini yuvasını eşini terketmemeli
Bu konuda haklısınız .Bende Türkiye’ye dönünce düşündüm .İnanın eşime üzüldüm ,arada o kaldı .Kendime kızdım bu konuda ve geri döndüm.

Bu konuda haklısınız .Bende Türkiye’ye dönünce düşündüm .İnanın eşime üzüldüm ,arada o kaldı .Kendime kızdım bu konuda ve geri döndüm.
Hayat sizin hayatınız kimsenin lafına bakmayın. İnsanız bazen hata yapabiliyoruz önemli olan drrs almak sizde borçları toparlayın eşinizle dönün mutlu mesut geçinin gerek yok bu tarz tadsızlıklara. Görümcenizle ile aranıza mesafe koyun. Aslında böyle terbiyesizlik yapacak yüzü biz veriyoruz insanlara. Mesafe iyidir...

Eşiniz bir kaç ay sabret dediyse laf dinleyip sabredin, bu kadar sizden yana olan bir eşiniz varken boğmayın dakince bekleyin, açın dizi izleyin el işi yapın, sakin olun. Eşiniz yarın size "senin yüzünden aileme küstüm gördüğüm muameleye bak" diyemesin. Lütfen sabır

Ehliyetim var ,ancak Türk ehliyeti olduğu için .Değişmesi lazım ,dil bilmiyorum.Bir ay oldu geleli .Zaten dil problemi olmadığı için görümcemin çalıştığı temizlik firmasına girmiştim .Aramız böyle olunca işide bıraktım .
Taman ışte bir tek firma o mu?Vardir baska firma türk birilerini bul komsu esnaf tanış girisken ol bir yerden başla.Mutlaka kurs vardır git dil öğren ama bunu firsat gör.Esin şimdi seni mizmiz cocuk gibi göreceğine destek veren eşi görsün.Biraz sabır hırsla onlara (görümce enişte)günlerini göster bence

Hayat sizin hayatınız kimsenin lafına bakmayın. İnsanız bazen hata yapabiliyoruz önemli olan drrs almak sizde borçları toparlayın eşinizle dönün mutlu mesut geçinin gerek yok bu tarz tadsızlıklara. Görümcenizle ile aranıza mesafe koyun. Aslında böyle terbiyesizlik yapacak yüzü biz veriyoruz insanlara. Mesafe iyidir...
Ben de mesafeden yanayım .En başta mesafe koymaya çalıştım .Eşim bu konuda beni anlayamadı .Bende mesafeli olunca ,bana karşı iyice zıtlaştı ,Görümcem .Çünkü burda arkadaş çevreleri hep vıç vıç ilişkiler .Sonrada bakıyorum ,insanların arkasından dedikodu yapıyor .Hoşuma gitmeyen ,şeyler .Bu konularda fikirlerimiz uyuşmayınca .Bana karşı cephe aldı .

Haklıyken haksız durumuna düşürmüşsünüz kendinizi. Sebebi ne olursa olsun sinirlerinize hakim olacak fiziksel temasta bulunmayacaktınız. Şu eşim zorla getirdi muhabbetini de anlamıyorum. Kafanıza silah mı dayadı? Neticede ikna olmuş, düzeninizi bozmuş gelmişsiniz. Eliniizden geleni yaparsınız orda tutunmak için olmuyorsa tamam ama siz çaba göstermemişsiniz.

Son düzenleme:
Selamlar ,Kadınlar klübü üyeleri .İki yıla girmek üzere olan evliliğim var .Maalesef evlendiğim günden beri ,oradan oraya savruluyorum .Eşimin ,görümcemin ve kayınvalidemin ısrarları ,üzerine Almanya’ya geldik .Görümcem uzun zamandır burada yaşıyor ,çalışıyor .Bizede gelin burda iş var para çok diye diye getirdi .Destek olacağını söyledi vs .Yakından tanımadığım için ,açıkcası korktum .Evliliğimize karışacakmı,yardımcı olacak ancak ,sonrası nolacak .Gelmeyi pek istemedim .Ancak eşiminde ısrarı ,üzerine geldik .Bir sürü borca girdik ,ev kirala ,eşyadır .Çalışmaya başladım ,görümcemle .Zaten bütün gün beraber çalışıyoruz .Akşamda bizi evine çağırıyor ,mesafe koymak istedim .Eşimede söyledim ,Gitmezsek küsüyor dedi ,her defasında .Bizim para meselelerimize ,ne yapıp ,ne yapmayacağımıza kadar karıştı .Kendini uyardım .Sert konuşmalar ,çocuk gibi azarlamaya kalkmalar .Derken film koptu ,biz baya birbirimize girdik .Sinirlerime hakim olamadım üstüne yürüyüp ,omuzlarından ittim .Evine gidip kocasını aramış ,eve çağırmış .Ağlamış sızlamış .Enişte beni aradı ,sen burayı karıştırmaya gelmişsin ,Almanya’dan toz olup gideceksin .Falan ağır konuşmalar yaptı .Eşimde bu arada eniştenin yanında çalışıyor .Ben o öfkeyle eşimde evde yok .Valizlerimi topladım .Ablamı aradım bana uçak bileti alması için .Akşam eşim eve geldi ,bugün neler oldu .Anlat dedi olayı anlattım ,gidiyorum .Beni dinlemedin ,buraya baskıyla getirdin .Kardeşin ,bizi Buraya getirdi iş buldu ,iyilik yaptı .Başıma kaktı ,ailemize karıştı .Uyardım ,dinlemedi .Bende sinirlendim olay bu dedim .Enişte de beni aradı ,burdan gideceksin dedi .Türkiyeye dönüyorum dedim .Kardeşiyle konuşmaya gitti .Eve döndü ,bana gitme demedi .Ben ertesi gün,Türkiye’ye döndüm.Bir hafta kadar durdum .Beni aradı ,illa gel .Bir kaç ay ben çalışayım .Borçlarımızı ödeyelim .Döncez dedi .Geri geldim ,şimdi işimdende oldum ,görümcem,eşim benle barıştı ,çağırdı diye .Şimdi eşimlede görüşmüyor .Bütün gün evdeyim .Burda kimsem yok ,düşün düşün bunalıma girdim.Eşim bana karşı iyi ,dört beş ay buradayız .Benim başımın etini yeme diyor .Bir hafta oldu ,geldiğime pişman oldum.Bana sabret diyor .Sinirlendin ,sinirinden kaybettin .Alttan alsaydın ,böyle olamayacaktı diyor .Görümcem benden yaşça küçük ,saygısızca davrandı .Tahammülümü zorladı .Gerçekten insanlarla uğraşmaktan yoruldum .Bu zamanda iyilik ediyorlar güya ,ama insanın burnundan getiriyorlar .Napacağımı bilemiyorum .Psikolojim de bu olaylardan yıprandı .Lütfen fikirlerinizi yazın .
Baskasinin git demesiyle bir anda bilet aldirip turkiyeye donme karari almaniz cok ilginc.daha esinizle konusmadan enisten git dedi gidiyorum felan demek hic dogru degil.
Gorumcenin hareketleri cok yanlis tabi.daha onceden esiniz uzerinde hakimiyeti varsa oni drvam ettirmis olabilir.kardes sonucta

Dil öğrenmek için kursa gidiyor olmanız gerekmez mi? Ayrıca daha gideli 1 ay olmuş niye bu kadar tepki verdiniz anlamadim. Belliki kadin size yardımcı olmaya çalışıyordu. Bazı insanlar öyledir, devamlı birlikte olalim ister ama kavga etmek yerine o mesafeyi siz koyacaktınız. Birde bu Almancılar daha cok iç içe yaşıyorlar koloni gibi. Siz uzak dururdunuz, neyse olan olmus bence Türkiyeye gelmek yerine dil öğrenmeye bakin. Sonra illaki iş bulursunuz.

Haklıyken haksız durumuna düşürmüşsünüz kendinizi. Sebebi ne olursa olsun sinirlerinize hakim olacak fiziksel temasta bulunmayacaktınız. Şu eşim zorla getirdi muhabbetini de anlamıyorum. Kafanıza silah mı dayadı? Neticede ikna olmuş, düzeninizi bozmuş gelmişsiniz. Eliniizden geleni yaparsınız orda tutunmak için olmuyorsa tamam ama siz çaba göstermemişsiniz.
Eşim zorla getirmedi ,ısrar etti bu konuda .Uzaktayken iyi ,ama oraya gideceğiz .İşlerimiz bir olacak ,nasıl gelişir olaylar bilemeyiz .Evimiz var ,orda kiraya gideceğiz .Maaşlar düşük olsun burda ,o kadar borca girmeyelim .Evimiz var iki kişi çalışır geçiniriz .Kimseye gebe kalmayalım dedim .Çok ısrar etti Hatta bana tavır koydu .Bende istemeyerekte olsa geldim .Gönülsüzdüm yani .

Back
X