bıktımm yahuu

Evet tabii, onun adı veliler arasında "sınıf annesi". Esasında okul aile birliği temsilcisidir kendileri.
yok sınıf annesi başka oluyor.hatta okula rahat girmeye sebep olduğu için başka velide hemen yardımcısı olmaya niyetleniyor.kızımın ilk öğretmeni engellemişti söylediğimde sınıf annesi de yardımcı seçmiş hocam dediğimde.suyunun suyu yaniii.öğretmen olur dese sınıf annemiz ve anne yarımız olacaktı bir de :KK48:

Sözüm meclisten dışarı ben onlara da pek ısınamadım. :))
Kendilerini ogretmenler odasından kibarca kovmuslugum vardir. Her teneffüs orada çocuklarının terlerini kontrol edip, çocuklara su vs servis etmelerinden, ogretmenler odasinda konuşulani pur dikkat dinlemelerinden fenalık gelmişti. 40 dk burada ne isterseniz yapin teneffüste lütfen burada olmayın, dedim. Bunun da burnu cok buyuk, kendini ne saniyorsa diye müdüre gitmişlerdi.
neler neler hocam.kızımın öğretmenine bir veli kafayı taktı özelden ağır şeyler yazmış okulda hakaretler etmiş kapıyı bile dinlemiş.sınıf annesi genele allah islah etsin o veliyi yazdı.öğretmenimiz emekliliğini istedi özel okula geçti.o gidince de sorunlu veliyle kanki oldu hala da öyle.okul bile istemedi çocuğu başka okula gitti hala kankiler.müdür yardımcısının yanında da vah vahlar giden öğretmeni savunmalar.dallas gibi yaptılar okulu.

neler neler hocam.kızımın öğretmenine bir veli kafayı taktı özelden ağır şeyler yazmış okulda hakaretler etmiş kapıyı bile dinlemiş.sınıf annesi genele allah islah etsin o veliyi yazdı.öğretmenimiz emekliliğini istedi özel okula geçti.o gidince de sorunlu veliyle kanki oldu hala da öyle.okul bile istemedi çocuğu başka okula gitti hala kankiler.müdür yardımcısının yanında da vah vahlar giden öğretmeni savunmalar.dallas gibi yaptılar okulu.
Ol
Olan yine cocuklara olmus. Yazik, uc kuruşluk hesaplar yillarin emeğini yemiş.

Sözüm meclisten dışarı ben onlara da pek ısınamadım. :))
Kendilerini ogretmenler odasından kibarca kovmuslugum vardir. Her teneffüs orada çocuklarının terlerini kontrol edip, çocuklara su vs servis etmelerinden, ogretmenler odasinda konuşulani pur dikkat dinlemelerinden fenalık gelmişti. 40 dk burada ne isterseniz yapin teneffüste lütfen burada olmayın, dedim. Bunun da burnu cok buyuk, kendini ne saniyorsa diye müdüre gitmişlerdi.
Yapmislardir valla 😂her cinsi de var iste. Neden sasiriyoruz ki? Eskiden bunlarin teroru daha fazlaydi bence,artik daha faydali islerle ilgilenebiliyorlar. Kardes okul,etkinlikler vs gibi.

haklısınız.sınıfta çocuğuma bağırılıyor çocuk ağlıyor öğretmen hiçbirşey yapmıyor.evde kızım anlatınca haberim oluyor .benim demek istediğim öğretmen asla hiç bir veliyle az da olsa samimi olmamalı öğretmen de kötü niyet olmasa da veliler bu durumu iyi kullanıyorlar.hergün sınıfa yemek getiren veli bile var ya çantasına koysun beslenme yada kantine 1 haftalık para bıraksın onlar sınıfa bırakıyor yemeği öğlen saatinde.orası kadınların gün yeri değil eğitim yuvası.neden bir çocuk annesi sınıf annesi oldu diye ayrıcalıklı olup hergün sınıfta annesini görsün normal mi bu
İşte bu büyük bir sorun.
Bir Veli, kim olursa olsun öğrencilerle muhatap olmamalı. Öğretmen buna nasıl izin verir ?
Lütfen bunu bize yazdığınız gibi Okul Müdürü ile paylaşın .

İşte bu büyük bir sorun.
Bir Veli, kim olursa olsun öğrencilerle muhatap olmamalı. Öğretmen buna nasıl izin verir ?
Lütfen bunu bize yazdığınız gibi Okul Müdürü ile paylaşın .
ok.teşekkür ederim.bakın birbirimizi kırmadan tartıştık farklı fikirlerimizi savunduk ortak bir payda da buluştuk.bu olmuyor işte sabit fikirli insanlarla velilerle maalesef.iyi geceler

Öğretmenin isini çok kolaylaştırır sınıf annesi fakat çok ince bir çizgi var o çizgi aşılırsa sınıf annesi de kendini ayarlayamayabilir.
Ilk toplantıda sınıf annesinin sadece öğretmenin isini kolaylaştırdığını sembolik olduğunu,yetkinin sadece öğretmende olduğunu söylemek hem diğer velilere hem de sınıf annesine sınırları çizdirmek gerekir.
Evet diğer velilerden daha çok okula gelme durumu oluyor haliyle ama dediğim gibi sınırları iyi çizmek lazım.
Sınıf annesine pano yaptıran,ders anlattiran bile gördü bu gözler e öyle olunca da onlar da yetkili görüyor kendini .
Sınıf annem yaşca benden ve diğer velilerden büyük,herkes abla diye sesleniyor ve sorun hiç yaşamadım.cok şükür.
Ama nerde duracağını bilir gereksiz dahil olmaz hiçbirşeye .
Malesef bazı arkadaşlar daha öne çıkabilmek için fazla yardım alıyor annelerden o da ters tepiyor .
Öğretmen tepki vermediğine göre durumdan memnundur diye düşünüyorum. Müdürle konuşmak ta çözüm olmaz bence siz hiç muhattap olmayın gereken yerlerde kısa konuşursunuz canınız sıkılmaz.

Öğretmenin isini çok kolaylaştırır sınıf annesi fakat çok ince bir çizgi var o çizgi aşılırsa sınıf annesi de kendini ayarlayamayabilir.
Ilk toplantıda sınıf annesinin sadece öğretmenin isini kolaylaştırdığını sembolik olduğunu,yetkinin sadece öğretmende olduğunu söylemek hem diğer velilere hem de sınıf annesine sınırları çizdirmek gerekir.
Evet diğer velilerden daha çok okula gelme durumu oluyor haliyle ama dediğim gibi sınırları iyi çizmek lazım.
Sınıf annesine pano yaptıran,ders anlattiran bile gördü bu gözler e öyle olunca da onlar da yetkili görüyor kendini .
Sınıf annem yaşca benden ve diğer velilerden büyük,herkes abla diye sesleniyor ve sorun hiç yaşamadım.cok şükür.
Ama nerde duracağını bilir gereksiz dahil olmaz hiçbirşeye .
Malesef bazı arkadaşlar daha öne çıkabilmek için fazla yardım alıyor annelerden o da ters tepiyor .
Öğretmen tepki vermediğine göre durumdan memnundur diye düşünüyorum. Müdürle konuşmak ta çözüm olmaz bence siz hiç muhattap olmayın gereken yerlerde kısa konuşursunuz canınız sıkılmaz.
1 .sınıftaki sınıf annesiyle sorun yaşamadım hiç.eğitimli naif bir kadındı çünkü kimseye bilgiçlik taslamadı sınırlarını bildi.ama ondan sonra hep sorun hep sorun anaokulunda da yaşadım sorun.hiç kreşe gitmeden anaokuluna başladı kızım .bu sınıf annesi velilerden birinin amcasını sınıfa sokuyor yerli malı gününde veli 30lrında kızımın boynuna kolunu sarıp fotoğraf çekmeyi öğretiyormuş.bunu sınıf whatsabına attılar eşim gördü evdeydi hemen okula koştu öğretmene kızdı aldı çocuğu eve getirdi.öğretmen kıvırdı fotoğrafçılık öğretiyordu diye.yav o gün yerli malı günüydü sen izin almadan nasıl bir erkek velinin amcasına dokundurtursun çocuğumu .veli ble değil yahu amcasının ne işi var sınıfta

Hoş bir durum olmamış gerçekten ama yine iş öğretmende bitmeliydi .Yerli mali haftası tamam fotoğraf ta tamam ama süre uzatıp ayrıntıya gerek yokmuş.
Yerli mali haftasının amacı da bu değil üstelik.
Çocukların ülkemizde yetişen ürünleri tanımaları pasta börek ve hatta rus salatalı yerli mali etkinlikleri hep gösterişten iste .
Ne diyeyim insallah mezuniyet yakındır ilkokuldan sonra da çok ihtiyaç kalmaz zaten sınıf annelerine .
Şimdiden canınızı sıkmayın bu sene okul açılsa bile o kadar aktif olamayacaklar .

ok.teşekkür ederim.bakın birbirimizi kırmadan tartıştık farklı fikirlerimizi savunduk ortak bir payda da buluştuk.bu olmuyor işte sabit fikirli insanlarla velilerle maalesef.iyi geceler
Tabi ortak payda da buluşmak önemli..

İlk mesajlarınızda, sınıf annesi tarafından ilgi görmek isteyen veli gibi gelmiştiniz bana. Daha sonra kızınizi azarladığıni yazınca neye üzülduğunuzu anladım..

Ve ayrıca konu çocuk olunca benim için akan sular durur..
Hiçbir veli konu ne olursa olsun öğrenciyle muhatap olmamalı.Çocuklar böyle durumlarda korkarlar,içlerine kapanabilirler.. Ben sınıfımda buna asla müsade etmem, hiçbir çocuğumu kimseye üzdürmem.

Siz Müdüre durumu anlatın mutlaka size bir yol gösterecektir.

Hangi meslekten olursa olsun rahat, disiplinsiz insan görevini tam yapmıyor demektir.Burda ben Öğretmeni hatalı buluyorum.

Okul aile birligi baskanindan sikayetci olan var miydi,o benim de 😂
Sakasi bir yana bizim zamanimizdaki sinif anneleri pek cirkef olurdu. 36 yasindayim su an,o zamanlar it gibi korkardim sinif annelerinden ahahahah yaaa hey gidi cocukluk 😁

Aaa o zaman var mıydı

Ben de yazacaktım 40 yaşındayım hiç sınıf annesi görmedim diye

Belki siz büyük şehirde görmüşsünüzdür

50 kişilik sınıfta erkek öğretmenimiz her türlü etkinliği yapardı yerli malını da pikniği de organize ederdi

Hala da okul müdürü olarak çalışıyor ki ben ilkokuldayken oğlu lisedeydi

Hoş bir durum olmamış gerçekten ama yine iş öğretmende bitmeliydi .Yerli mali haftası tamam fotoğraf ta tamam ama süre uzatıp ayrıntıya gerek yokmuş.
Çocukların ülkemizde yetişen ürünleri tanımaları pasta börek ve hatta rus salatalı yerli mali etkinlikleri hep gösterişten iste .
Ne diyeyim insallah mezuniyet yakındır ilkokuldan sonra da çok ihtiyaç kalmaz zaten sınıf annelerine .
Şimdiden canınızı sıkmayın bu sene okul açılsa bile o kadar aktif olamayacaklar .
aktif olmazlarsa depresyona girmesinler :KK48:

Ego tatmini yaşamak isteyen , ev işinden bıkmış kadınlar topluluğu , yaşantısı monoton olduğundan bu tür girişimlerde bulunan birde mesleki isim bulmalar kendilerine, sınıf annesi gibi , dünyanın hiç bir yerinde böyle saçma bir uygulama yok ,

Aaa o zaman var mıydı

Ben de yazacaktım 40 yaşındayım hiç sınıf annesi görmedim diye

Belki siz büyük şehirde görmüşsünüzdür

50 kişilik sınıfta erkek öğretmenimiz her türlü etkinliği yapardı yerli malını da pikniği de organize ederdi

Hala da okul müdürü olarak çalışıyor ki ben ilkokuldayken oğlu lisedeydi
42 yaşındayım 30 yıl annem öğretmenlik yaptı sınıf annesi hiç olmadı.4 yılda ben öğretmenlik yaptım okulda gezen veli hiçç görmedim sınıf annesi de yoktu.e demek ki öyle de eğitim oluyormuş.kim icat etti çok merak ediyorum bu uyduruk mertebeyi.4 yıldır sınıf anneliği neymiş gördüm ben de.buraya da konu açtım acaba normal de ben demi sorun var diye ama çoğu veli ve öğretmen şikayetçi çıktı

o velinin amcasında hiçç suç yokmuş işi sonra çözdüm.sınıf annesi ve onun yakın arkadaşı veliler reel işi olmayan bu beyefendiyi telefonla arayıp okula çağırmışlar kendi fotopraflarını bile çektiriyorlardı okul da sınıf önünde ben uzaklaşıyordum kadraja girmemek için.hatta bir veli bu adam beni bekar sanıp benden hoşlanıyor bile dedi ki kadın evliydi :cry: son olarak ta yerli malı günü telefonla arayıp sınıfa çağırmış işgüzar kadınlar oda her çocuğa kolunu dolayıp resim çektirmiş ha bir de kendi face ine koymuş onu da arkadaş gösterdi bana.ben basit yaşayan bir kadınım bünyem kaldırmadı bu en:cry:trikalı hayatları

42 yaşındayım 30 yıl annem öğretmenlik yaptı sınıf annesi hiç olmadı.4 yılda ben öğretmenlik yaptım okulda gezen veli hiçç görmedim sınıf annesi de yoktu.e demek ki öyle de eğitim oluyormuş.kim icat etti çok merak ediyorum bu uyduruk mertebeyi.4 yıldır sınıf anneliği neymiş gördüm ben de.buraya da konu açtım acaba normal de ben demi sorun var diye ama çoğu veli ve öğretmen şikayetçi çıktı

Bir de eskiden iletişim sıkıntılıydı

Yani öğretmen her Veliye ulaşamazdı vs desek de şimdi watsapp var tık velilerin hepsine mesaj

Oğlum özel okulda haliyle sınıf annesi yok yine de yürüyor işler

Bir de annelerde de garip psikolojiler var özel çocukların anneleri çocuğuma yakın olayım diye sınıf annesi oluyor ama ortamı daha da bozuyor

Ben sınıf annesinin çocuğuna müzikten öğretmen dört verdi diye şikayet ettiğini gördüm

Çocuğuma kırık not verdi diye MEB e şikayet etmiş

Yine öğretmene 35 liralık kahvaltı takımı aldım da beğenmedi şikayetini de gördüm (2 yıl önce )

Bu nedenle öğretmen olsam ketumun da ketumu olur kimseyle iş dışı tek kelime konuşmazdım

Bir de eskiden iletişim sıkıntılıydı

Yani öğretmen her Veliye ulaşamazdı vs desek de şimdi watsapp var tık velilerin hepsine mesaj

Oğlum özel okulda haliyle sınıf annesi yok yine de yürüyor işler

Bir de annelerde de garip psikolojiler var özel çocukların anneleri çocuğuma yakın olayım diye sınıf annesi oluyor ama ortamı daha da bozuyor

Ben sınıf annesinin çocuğuna müzikten öğretmen dört verdi diye şikayet ettiğini gördüm

Çocuğuma kırık not verdi diye MEB e şikayet etmiş

Yine öğretmene 35 liralık kahvaltı takımı aldım da beğenmedi şikayetini de gördüm (2 yıl önce )

Bu nedenle öğretmen olsam ketumun da keyfimi olur kimseyle iş dışı tek kelime konuşmazdım
özel de yok mu bunlardan çokk şükürr :KK48: bu sene pandemiyle geçer seneye de 5 de özele verir kurtulurum.ayy yokluklarını bilmek bile huzur verdi bana şimdiden ha ha ha

Back
X