bıktımm yahuu

24 kişilik sınıf nerde var acaba merak ettim?
Bahsettiğiniz okul Özel okul olmalı..

Neden bir veli Öğretmene destek olmasın,eli kolu olmasın sizi rahatsız eden ne?

Temsilci seçmek Öğretmenin insiyatifinde ben tercih ediyorum..

Hani eskiden diyorsunuz ya..işte o dönemin velisi de yok artık ellerinden gelse öğretmenin tepesinden inmezler, para mevzusu olsa acaba öğretmen cebe mı atıyor olur, saygı desen ehh..

Yine diyorum eğer ki sınıf annesi seçilen veli her şeyi abartıyorsa buna tavizi veren Öğretmendir..
Öğretmen zamanın da gerekli önlemi alırsa Veli nerede duracağını bilir!
yoo devlet okulu tüm sınıfların mevcudu böyle.ve temsilci seçmek yasal olarak suç.genelgesi de var 2011 yılında dan itibaren suçtur seçen öğretmenler hakkında da soruşturma açılabilir diyor.google yazın çıkar zaten hocammm :KK48:

Selam arkadaşlar bu ara okul ve öğretmen konuları populer k.k da okulların açılması yaklaştığı için.Ben de sınıf annelerinden muzdaribim.resmen bıktım okuldan eğitimden soğudum.Herşeyi yönetmek istiyorlar bazı velileri etraflarına toplayıp pohpohlanmak istiyorlar.Allahın her günü sınıftalar bunlar.sadece onlar izin almadan ellerini kollarını sallayarak güvenlikten geçip okula giriyorlar sınıfa giriyorlar.Kendi aralarının iyi olduğu velilere ayrıcalık yapmak istiyorlar.Okula ve sınıfa para topladıkları için okul yönetimi sevmese de bunlara göz yumuyor.bu konu da fikirlerinizi merak ediyorum.Yasak yahu yasaklanmış demek ki çok sorunlar yaşanmış neden ısrarla sınıf anneliği.her çocuğun iyi kötü bir annesi var 2. anne istemiyoruz yahuuu
Biz sınıf annesini bırakın öz anneleri bile almıyoruz katlara. Yönetim kararımız bu yönde.
Hiçbir veli asla çocukların arasında olamaz, bizden izinsiz çocuklarla konuşamaz. Nöbetçi öğretmen olarak hemen geçeriz önlerine. Gerçi birkaç kez tartaklanmanın eşiğinden de dönmüşlüğüm var ama olması gereken budur.
Sınıf annesi meselesini evvel ezel sevmem ama seçmek zorundayız. Benimki sadece isim olarak kalır. Vasfı yoktur. Ben sınıf gruplarımda kendim yazarım. Velilerin okulla ilgili yazmalarına da müsaade ederim. Öğrenciler ve veliler için iki ayrı grubum var.
Demem o ki okul bunu çok rahat kontrol altına alabilir.

Garibim öğretmenler ne yapsın? Ne yapsalar yasak ne yapsalar suç. Hem para toplamak yasak hem ihtiyaçlar giderilsin denir. Öğretmen de sinif temsilcisine der parayı toplasın diye... O da yasak..

Son düzenleme:
Insiyatif değil inisiyatif. Yanlışını yazmaya çalışırken bile klavye düzeltiyor:) eski velileri yerdiginiz kısım yanlış baya. Tabii eleştirilecek tarafları vardir ama öğretmenin sırtına binmesi değildir.
sınıf anneliği genelgeyle yasaklanmadı mı hocam ben şikayet etsem mesela soruşturma açılmaz mı açılır .yasal olmayan bir sistemin neyi savunuluyor anlamıyorum.çok sıkıntılar yaşanmış ki şikayetler kavgalar 2011 de yasaklanmış

Insiyatif değil inisiyatif. Yanlışını yazmaya çalışırken bile klavye düzeltiyor:) eski velileri yerdiginiz kısım yanlış baya. Tabii eleştirilecek tarafları vardir ama öğretmenin sırtına binmesi değildir.
Benim klavyem duzeltmiyor ..
yoo devlet okulu tüm sınıfların mevcudu böyle.ve temsilci seçmek yasal olarak suç.genelgesi de var 2011 yılında dan itibaren suçtur seçen öğretmenler hakkında da soruşturma açılabilir diyor.google yazın çıkar zaten hocammm :KK48:
Tamam gidin Meb' e şikayet edin elinize ne geçecek?

Yasak olsa bile bir veliler istiyorsa öğretmene hiçbir şey olmaz..

sınıf anneliği genelgeyle yasaklanmadı mı hocam ben şikayet etsem mesela soruşturma açılmaz mı açılır .yasal olmayan bir sistemin neyi savunuluyor anlamıyorum.çok sıkıntılar yaşanmış ki şikayetler kavgalar 2011 de yasaklanmış
Temsilci olarak seçiyoruz, tutanağa da yazıyoruz. İdare özellikle istiyor, değişmiş olabilir.

Siz de eski velisiniz galiba..Ayrıca eski velileri yermemişim mesajımı tekrar okuyun..

geçen yıl sordum ben okul müdürüne yasak demişti
Bir yanlışlık olmalı çünkü biz de özellikle geçen yıl öğretmen isteğine bakılmaksızın bütün sınıflar için seçtik.
Senelerdir ilk kez geçen yıl toplantıda veli seçimi yaptım. Formalite olduğunu da üstüne basa basa söyleyince veliler arasında statü yarışına dönmedi mesele.

Benim klavyem duzeltmiyor ..

Tamam gidin Meb' e şikayet edin elinize ne geçecek?

Yasak olsa bile bir veliler istiyorsa öğretmene hiçbir şey olmaz..
öğretmene bir şey olmasını isteyen kim hocam öyle düşünsem bin kere şikayet ederdim şimdiye.elime şu geçecek sınıfa giremeyecek istediği zaman benim kızıma bağıramayacak ahkam kesemeyecek whatsap ta okulda bilmem anlatabildim mi.koyun değiliz yönetilmeye ihtiyacımız yok

Bir yanlışlık olmalı çünkü biz de özellikle geçen yıl öğretmen isteğine bakılmaksızın bütün sınıflar için seçtik.
Senelerdir ilk kez geçen yıl toplantıda veli seçimi yaptım. Formalite olduğunu da üstüne basa basa söyleyince veliler arasında statü yarışına dönmedi mesele.
yok yasak hocam .milli eğitimde çalışan arkadaşımda onaylamıştı çok fazla şikayet geliyormuş cimerden ve telefonla onlara okul aile birliği temsilcileri yasal sadece

öğretmene bir şey olmasını isteyen kim hocam öyle düşünsem bin kere şikayet ederdim şimdiye.elime şu geçecek sınıfa giremeyecek istediği zaman benim kızıma bağıramayacak ahkam kesemeyecek whatsap ta okulda bilmem anlatabildim mi.koyun değiliz yönetilmeye ihtiyacımız yok
Öğretmen soruşturma geçirir demişsiniz ona istinaden yazdım..
Ayrıca sınıf temsilcisi neden sizin çocuğunuzla muhatap neden bağırıyor ?

Burda ki en büyük sorun sınıf annesi değil Öğretmenim tavizleri ..

Eğer Öğretmen dengeyi başta kursa hiçbir veli hiçbir çocuğa bir şey diyemez, yapamaz.

Siz öncelikle bu durumu Okul Müdürü ile görüşün. Bu durum hiç hoş değil

yok yasak hocam .milli eğitimde çalışan arkadaşımda onaylamıştı çok fazla şikayet geliyormuş cimerden ve telefonla onlara okul aile birliği temsilcileri yasal sadece
Evet seçilen okul aile birliği sinif temsilcisi. Lakin bunu statu haline getiren de öğretmenden güç alan veli. Çocukların arasinda hiçbir velinin olması doğru değil. Bunu sene başı genel veli toplantısında ya da okul aile birliği toplantisinda mutlaka belirtin. Her şeyden önce bir güvenlik acigidir. Seçilmiş olması yabancı birinin çocuklarla iletişime gecebilecegi onun bu anlamda güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Öğretmen soruşturma geçirir demişsiniz ona istinaden yazdım..
Ayrıca sınıf temsilcisi neden sizin çocuğunuzla muhatap neden bağırıyor ?

Burda ki en büyük sorun sınıf annesi değil Öğretmenim tavizleri ..

Eğer Öğretmen dengeyi başta kursa hiçbir veli hiçbir çocuğa bir şey diyemez, yapamaz.

Siz öncelikle bu durumu Okul Müdürü ile görüşün. Bu durum hiç hoş değil
haklısınız.sınıfta çocuğuma bağırılıyor çocuk ağlıyor öğretmen hiçbirşey yapmıyor.evde kızım anlatınca haberim oluyor .benim demek istediğim öğretmen asla hiç bir veliyle az da olsa samimi olmamalı öğretmen de kötü niyet olmasa da veliler bu durumu iyi kullanıyorlar.hergün sınıfa yemek getiren veli bile var ya çantasına koysun beslenme yada kantine 1 haftalık para bıraksın onlar sınıfa bırakıyor yemeği öğlen saatinde.orası kadınların gün yeri değil eğitim yuvası.neden bir çocuk annesi sınıf annesi oldu diye ayrıcalıklı olup hergün sınıfta annesini görsün normal mi bu

Yahu bizim sınıfın bir de sınıf babası vardı 😂😂😂😂 bir defa toplantıya gittim çocuklar adama baba, kadına anne diyordu ( evli değiller ) 😂😂
acayip ilişkiler yumağına sebep olmuş istemeden.kimsesizler yurdu sanki okul tüm çocuklarda öksüz ve yetim ki bir anneleri bir de babaları olmuş hazır tövbe tövbe :KK48:

acayip ilişkiler yumağına sebep olmuş istemeden.kimsesizler yurdu sanki okul tüm çocuklarda öksüz ve yetim ki bir anneleri bir de babaları olmuş hazır tövbe tövbe :KK48:
Sizin canınızı çok yakmış bu sınıf annesi belli ki. Öğretmenle konuştunuz mu hiç? Dediginiz olayları ben de yaşasam sizin gibi düşünürdüm.

Okul aile birligi baskanindan sikayetci olan var miydi,o benim de 😂
Sakasi bir yana bizim zamanimizdaki sinif anneleri pek cirkef olurdu. 36 yasindayim su an,o zamanlar it gibi korkardim sinif annelerinden ahahahah yaaa hey gidi cocukluk 😁
Sözüm meclisten dışarı ben onlara da pek ısınamadım. :))
Kendilerini ogretmenler odasından kibarca kovmuslugum vardir. Her teneffüs orada çocuklarının terlerini kontrol edip, çocuklara su vs servis etmelerinden, ogretmenler odasinda konuşulani pur dikkat dinlemelerinden fenalık gelmişti. 40 dk burada ne isterseniz yapin teneffüste lütfen burada olmayın, dedim. Bunun da burnu cok buyuk, kendini ne saniyorsa diye müdüre gitmişlerdi.

Back
X