bıktımm yahuu

Bizim veli görüşme saatlerimiz var.
Dersimizin olmadığı bir saat veli görüşme saati olarak ilan ediliyor okul sitesinde ve onun dışında kabul edilmiyor.
Her öğretmenin saati ve günü ayrı. 1 saat olduğu için detaylı görüşme yapabiliyoruz. Böylelikle teneffüste düzensiz görüşmelerimiz olmuyor. Aslında bütün bunlar ufak bir idari düzenlemeyle hallolacak şeyler.

Ben 23 yaşındayım çocukken de vardi bu illetler, annemle arasi iyi degil diye inanin küçücük çocuk beni herkesin ortasinda dışlarlardi. Travma resmen. Çocuğu fiks en önde otururdu 2kat yaramazlik yapma hakki falan vardi nefret ediyorum kısaca karabulut gibi çöktü ilkokul anılarıma

Bilmem ki bizim okulda vardi, Setbasi mezunuyum ben. Annem köyde calisti onlarda yoktu, belki de okula gore degisiyordu.

Acayip tirsardim,ogretmenden korkmaz ondan korkardim saka gibi

Ben kesinlikle veli ile öğrenci konusu dışında muhattap olmuyorum. Gece yarısı aramış, mesaj atmış sa cvp vermiyorım. Öyle hayırlı cumalar, mutlu yıllar mesajlarına dönmüyorum, özel hayatımla ilgili tek bir açık vermiyorum, öğrencilerin arasına veli karıştırmıyorum, hediye olarak tek toplu iğne ucu kadar birşey bile gelse kabul etmiyorum, öğrencinin renkli kalemini kullandım diyelim ve elimde kalem bitti, bozuldu hemen ertesi gün yenisini alıyorum, sonuç veliler beni şikayet ediyor, neden kendini bir şey sanıyor, çok burnu havada

herşeyi kendileri bilir. öğretmene alınacak hediyeye kadr kendileri seçer üstüne bir de millete emir vaki yapılır şu kadr verilecek hediye için diye. belki o insanın bütçesi yok o kadr parayı vermeye hediye için

Bizim öğretmen gibisiniz :) oysa biz onu okadar çok severdikki malesef ayrılmak zorunda kaldık. Şimdi bu yazıyı okuyunca bizim hoca yazdı sandım biran :)

Ana okulda 2 sene sınıf annemiz vardı iyi kadındı. İlkokula geçtik 10 numara bir öğretmenimiz oldu baştan sınıf annesi vs olmayacak diye kural koydu :) ama her toplantıda kendini öne atıp öğretmene yalakalık yapmaya çalışan,boşboş başka velilerin yerinede konuşanlar vardı onlarda tam nefretlikti :)

Şimdiki düzende sınıf annesi nasıldır, nasıl bir yarış yaşanıyor bilmiyorum henüz o maceralara başlamadık da yakındır, oğlan okula gidince öğreneceğiz. Onun haricinde sınıf annesi deyince aklıma ilkokuldaki X hanım geliyor, ilkokul öğretmenimiz de zaten çok şahane bi öğretmendi... Güzel anılar kalmış aklımda hep.

Sınıf annemiz 5 sene boyunca X hanımdı, çocuğunu ismi lazım değil bir hastalıktan kaybetti (4. sınıfta), senelerce de uğraştı, sınıfa gelir gider, herkesle ilgilenirdi, güler yüzlüydü, çocuğunu da takip ederdi, hatırlıyorum. Aynı sınıftan bir arkadaşımız da trafik kazasında ansızın annesini kaybetti, bir gecede annesiz kaldı... Sınıf annemiz de işte evladını hastalıktan kaybetti, anne-kız oldular o arkadaşımızla sınıf annemiz, hatırlıyorum.
Kaç kişinin face'inde ilkokul sınıf annesi eklidir bilmem ama, bizim ekli, selamlaşırız, sohbet ederiz denk gelir; sanal olarak bir araya geliriz bir postun altında filan eski günlerdeki gibi.. O arkadaşımız, sınıf annemiz X hanıma "Anne" diyor hala, sınıf annemiz de "Kızım, yavrum, evladım" der ona. Öyle bir bağ var aralarında, görüşüyorlar buluşuyorlar... 20 küsur sene geçmiş düşünün, anne-evlat etmiş acıları onları birbirine. Benim sınıf annesi denildiğinde gördüğüm ve aklımda kalan tek örnek bu.

fikirleriniz çok güzel hocam.ben öğretmen değilim 4 yıl ingilizce öğretmenliği yaptım sadece devlet ortaokul kısmında formasyonum var ama kendime asla öğretmen demem .ben bir veli bir anne olarak bu sınıf anneliği sisteminden rahatsızım o yüzden konu açtım.kendim hiç görmedim kızıma dek sınıf annesi. annem de sınıf öğretmeniydi 30 sene onun da olmadı hiç.okulu onlar yönetecekse ne gerek var müdüre müdür yardımcısına öğretmene o zaman.benim gibi kanunları bilen yanlışları gören az sayıda veli var maalesef diğerleri koyun gibi güdülmeyi seviyorlar.abla da abla allah razı olsun da olsun 2 yıldır bunları dinliyorum .örnek vereyim ingilizce sergisi olacaktı okulda ben yaparım dedim ok dediler 3 proje yaptım .bu sınıf annesi bana demez mi niye 3 tane yaptın ne gerek vardı.yav sen ilkokul mezunusun ben ingilizce öğretmenliği yapmış bir kadınım pesss.ingilizce öğretmeni bile bilmez benim de öğretmenlik yaptığımı ne gerek var.o gayet güzel yapıyor görevini eğitimci o ben ne karışırım.işte kızdığım bu herkes bildiği işi yapsın her eğitimde veli var her veli gerektiği zaman katkıda bulunsun okula bir kişiye niye bağlı olalım kim bu misyonu veriyor bu kişilere bunu anlamıyorum senelerdir

siz de sorun yokmuş ki umarım da hiç karşılaşmazsınız çocuğunuzda . sevgiler

Bütün anneler mi sınıfa dolsun onu mu istiyorsunuz?

Vallahi sınıf anneliği kolay bir şey değil..Eskiden veliler Öğretmenin başının etini yiyordu şimdi sınıf annesinin..
hiç bir veli acil durumlar olmadıkça sınıflara girmesin istiyorum. çok mu zor çok mu tuhaf bir istek bu bir veli olarak öğretmen rahat etsin angarya işleri yapılsın diye niye okul başka velilere zindan olsun.o zaman başka iş kolları da yanına ek kişi alsın angarya işlerini yaptırmaya .öğretmenlik zor ama çalışma saati az bir meslek çoğu işi göre.bir zahmet öğrencilerle veli dengesini kendileri kursunlar .on yıllarca onlarsız olmuşuz gene oluruz derim.

Böyleleri bir baltaya sap olamamış, kendisini önemli bir insan gibi hissetmek isteyen aşağılık kompleksli insanlar
Aynen budur benim çocuğum yok ama kuzenimin başında var bu durum whatsaptan yazıyorlar sürekli bu ne diyince anlattı benim kuzen okumuş kültürlü çok asil bir kadın ama evlenip 2 çocuğu olduğundan beri çalışmıyordu şimdi eşinin şirketinde yine muhasebe işlerine bakmaya başladı bu kıza baya baya diğer anneler zorbalık yapıyorlardı çok da güzel bir kadın kuzenim bir o kadar da sessiz sakin kimseye höyt diyemeyen bir yapısı var ezmişler yani sonrasında bir kaç şey söyledim onları yazdı öyle kaldılar :) karşındaki arsız ise daha beter acımasız olacaksın bu devirde başka çaresi yok

Aynen böyle insanlara haddini bildirmek lazım :)

tek değilmişim galiba çok varmış sorun yaşayan hem öğretmen hem de veli .güzel söz kibar uyarı işe yaramıyor haklısınız

tek değilmişim galiba çok varmış sorun yaşayan hem öğretmen hem de veli .güzel söz kibar uyarı işe yaramıyor haklısınız
Tüm kadınları anneleri kapsamıyor bu söylediklerim okumamış ya da çalışmamış küçük yaşlarda evlenen dünya görüşü dar hayatı kociş olarak gören cahil kadınlar var onlar kibarlıktan asla anlamıyorlar ha ev hanımı ilkokul mezunu olup kendini çok güzel yetiştirmiş kadınlarımızda var aslında Türk kadın yapısı işte birbirimize destek olsak Türkiye de kadının durumu daha farklı olabilirdi

çok haklısınız kadın arkadaşlığı dostluğu bile kalıcı olmuyor çoğunlukla ama erkeklerin sağlam arkadaşları oluyor yıllarca süren .egoları daha az kıskançlıkları daha az birbirlerine sanırım.burda bile herhangi bir üye derdini yazdığında empati yapmadan hemen gömüyoruz onu maalesef.kadın hakları zaten az ataerkil toplum olduğumuz için birbiririzden bilgi alışverişi yapıp kendimizi geliştireceğimize tek amacımız ezmek çoğumuzun.gerçekten kaliteli kadınlar da var ister eğitimli olsun ister eğitimsiz ama onlar da ya eziliyorlar ya da sorun yaşamayayım diye haksızlıklara sessiz kalıyorlar maalesef.ya da steril çevrelerinde yaşayıp sorunlu kişilerle karşılaşmıyorlar şanslı azınlık onlar da

Evet bir kaç sağlam kadın arkadaşım dışında pek kimseyle görüşmüyorum bazıları evlenince görüşmek istemediler benimle kocişlerini ellerinden alırım diye ki ilk şok olmuştum çok büyük bir hayalkırıklığıydı sonuçta aldatıldılar boşandılar şiddet gördüler boşandılar ve benimle kaldıkları yerden devam edeceklerini sandılar malesef çoğu kadınımız çıkarcı ve kendine güvensiz erkek milletine bu kadar değer verilmese genetiğimize kodlanmış resmen koca olmazsa bu hayat yaşanmaz düşüncesi ne biliyim ya cidden yıldım artık :)

Zaten ogretmen var sınıf annesini hiç anlamadım anlamıorumda
Ben anliyorum neden var olduklarini.Ogretmenlerin angarya islerini yukleniyorlar.
Bizim sinif sorumlusu cok hanimefendi bir insandi.
Diger cocuklarimin sinif sorumlulariyla fazla muhatapligim olmadi.
Peki madem yasak,ogretmenler de istemiyor,bacadan mi giriyorlar okula?
Benim asla yapacagim bir sey degil,o yuzden hep ayni kisiyi seciyorduk ustumuze kalacak diye,fakat cok ve yerinde emek verenleri var,haksizlik etmiyormuyuz biraz?

yüzde sekseni sorunlu herkes değildir tabi ki benim gördüklerimle çoğu veli sorun yaşadı başka sınıflarda da aşırı kavgalar tartışmalar oldu senelerce .yok sa herşeye karışmadan emek verilse belki ben de tepki vermezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…