Bildiğimiz , Gördüğümüz ve Gerçek olan!!!......

Lady34

♥Kocasının Bebek'i♥
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
13.456
5
206
Rusya
Bana gelen maili sizinle paylaşmak istedim buyrunnnnnnnnn

12 yaşındaki mendilci Ahmet’ten hayat dersi!

Dün 15 milyon öğrenci ders başı yaptı...

Bilecikli Ahmet ise, Mecidiyeköy’deki Profilo trafik ışıklarında elindeki kağıt mendilleri satmak için yeşil ışığın yanmasını bekleyen araçların camlarını tıklatıyordu.

“Sen okula gitmiyor musun” dedim, gerisi geldi:

- İki sene önce dördüncü sınıfı bitirdim ve bıraktım.

- Neden?

- Babam hapse girdi...

- Ne yaptı ki?

- İnce iş... Şimdi anlatamam...

- Annen neden çalışmıyor peki?

- O da çalışıyor, aha orda... (Eliyle 10-15 metre uzakta kucağında bir bebekle dilenen kadını gösteriyor.)

- Oooo, iyisiniz... Bu ışıklar sizin kontrolünüzde yani...

- Kız kardeşim de cam siliyor...

- Vay, vay, vay... İyi para götürüyorsunuzdur...

- Üçümüz günde 200-250 liradan aşağı toplamıyoruz...

- Ayda 6 milyar eder...

- Geçiyor... Ama pazar günleri çalışmıyoruz... Çünkü pazarları bu ışıklar tıkanmıyor. İş olmuyor. Ben de balık tutup satıyorum. Sana da getireyim mi?

- Boş ver balığı, o kadar parayı ne yapıyorsunuz?

- Birazını babama gönderiyoruz, birazını yiyoruz, yarısını da biriktiriyoruz.

- Biriktirince ne yapacaksın, dükkân mı açacaksın kendine?

- Manyak mıyım be abi, ne dükkânı... Araba alacağız. Babam hapse girmeden önce korsan (kaçak taksicilik) yapıyordu, büyüyünce ben de aynı işi yapacağım.

- Ev almayacak mısınız?

- Evimiz var, belediye verdi. Kâğıthane’de...

Bu sırada ışık yeşile dönüyor ve arkamdaki araçların sürücüleri kornalarına abanmaya başlıyor... Ama muhabbet tatlı, Ahmet’le biraz daha konuşmak için arabayı iyice kenara çekiyorum.

- Okulu tamamen bıraktın yani...

- Okusam ne olacak ki? Benim öğretmen yirmi yıl okumuş, bin lira kazanıyor. Yaşanır mı o parayla? Hem ben her gün internete giriyorum, o yeter.

- Bilgisayarın da mı var?

- Niye olmasın ki?

- Peki; arkadaşların okula giderken hiç mi üzülmüyorsun?

- Önce üzülüyordum, ama artık sigara paralarını bile ben veriyorum. En zenginleri benim şimdi.

Ahmet işin kolayını bulmuş, yolunu çizmiş; ne söylesem nafile... Vedalaşıp gitmek için hamle ediyorum, suratı asılıyor:

- O kadar çene çaldık, bir beşlik bile atmayacak mısın?

Dün 15 milyon öğrenci dersbaşı yaptı...

Şanslı olanlar üniversiteyi kazanıp, öğretmen, doktor, mühendis olacak ve Ahmet’in dediği gibi ayda bin liraya talim edecek. Çoğu da işsizler kervanına katılacak.

Ahmet ise o zamana kadar çoktan altına arabasını çekip, korsana başlamış olacak.

Belki de işleri iyice yoluna girecek ve “filo” kuracak...

Çoğumuz sokakta gördüğümüz o çocuklara acıyoruz ya...

Bence asıl kendi çocuklarımızın geleceği için kaygılanmalıyız!

Bence asıl kendi çocuklarımızın geleceği için kaygılanmalıyız!aynen oyle,,,,,,
bi keresinde bi dilenci onumu kesti ve para istedi benim esimde bu kisilere para vermedigi icin ,bende veremedim dolayisi ile,ve nasi dua ediyo ama anlatamam,ALLAH ayrmasin sizi,ne guzel yakisiyonuz ve daha neler neler ,ama vermeyim de gidince bu sefer basladi beddua etmeye,o kadar sasirdimki,,,o gunden sonra bende dilencilere para vermiyorum,

bu guzel olayida bizlerle paylastigin icin tesekkur ederim canimopuyorumnanaktan,,biz onlari muhtac saniyoruz ama onlar bizlerden iyi yasiyolar,,

Bence asıl kendi çocuklarımızın geleceği için kaygılanmalıyız!aynen oyle,,,,,,
bi keresinde bi dilenci onumu kesti ve para istedi benim esimde bu kisilere para vermedigi icin ,bende veremedim dolayisi ile,ve nasi dua ediyo ama anlatamam,ALLAH ayrmasin sizi,ne guzel yakisiyonuz ve daha neler neler ,ama vermeyim de gidince bu sefer basladi beddua etmeye,o kadar sasirdimki,,,o gunden sonra bende dilencilere para vermiyorum,

bu guzel olayida bizlerle paylastigin icin tesekkur ederim canimopuyorumnanaktan,,biz onlari muhtac saniyoruz ama onlar bizlerden iyi yasiyolar,,
terbiyesiz ya :bbo:
yok yok bizden iyi yaşıyorlar Çok üzgünüm çoook
inşallah bütün çocukların geleceği çok parlak olur :Saruboceq:

Keşke o dilendikleri paralar yerine gitse ama ben de pek zannetmiyordum.Bu maili de okudum üstüne....Yazık....Bence çoğu okumuyor bile..İnsanların duygularını sömürüyolar....Keşke herkes ladymin dediği gibi çocuğuna sahip çıksa.Belki de o dilencilerden birinin annesi bu yazıyı okuyordur.Madem artık dilencilerin de interneti varmış:mymeka::mymeka:

mendilci ahmet iyi bi hayat dersi olmuş
Okusam ne olacak ki? Benim öğretmen yirmi yıl okumuş, bin lira kazanıyor. Yaşanır mı o parayla?
heleki şu söze hiç bişey diyemiyorumbenneyaptımki
bunlara acımak yerine
asıl kendi çocuklarımızın geleceği için kaygılanmalıyız
ladyim güzel bi paylaşımk canım sağol bizle paylaştıkın için

bunların hepsi gerçek işte dilenci diyoruz yazık çocukları okula göndermiyor dilendiriyorlar diyoruz
yada yazık bebeği bu soğukta üşümüyor mudur diyoruz ama hepimizden çok daha zenginler
6000 TL kazanmam için eşimle ikimizin en az 4 - 5 ay çalışması gerek ama onlar belkide daha fazlası diyorlar 6000 TL kazancı anlatırken...
yazık çok üzülüyorum emeklerimize...

Canım güzel bi konu olmuş bizim de tanıdığımız bi dilencimiz var her günün akşamında karşımızdaki büfeye gider bozukluklarını çıkartır bütünlük yaptırır çeker gider ortalama her akşam 30-35 tl para bütünlettirir dilencilik mi yapsak ne kaydirigubbakcemile3

ben onlara acıyıp para vermiyorum!.. herkes çocuğuna sahip çıksa diyoruz da annesi de aynı işi yapıyormuşş böle para kazanmak dururken niye gidip merdiven silip kendini yorsun ki!! Allah böylelerini ıslah etsin, bildiği gibi yapsın!!!
"Şanslı olanlar üniversiteyi kazanıp, öğretmen, doktor, mühendis olacak ve Ahmet’in dediği gibi ayda bin liraya talim edecek" bu cümle hele o kadar doğru ki..

vatan gazetesi nde okumuştum bu yazıyı sanırım mustafa mutlu yazan

valla ne diyeyim kurallara uymaz işini uydurursan işin iş bu ülkede üstelik onlara veirlen ev bizim vergilerimizle yapılıyor

ben 4 yıl okudum aldığım vekalet ücretinin neredeyse yarısını devlete vergi olarak veriyorum o verginin de büyük kısmı bu insanlara ev ve yardım olarak gidiyor ne diyeyim

ben söyleyeyim size... Ahmet yıllar sonra bir şirket kurar bizim binbir emeklerle aman daha iyi bir okulda okusun diye çabaladığımız çocuklarımız da Ahmet'in yanında orda, burada ilk acemilik yıllarını geçirir...
ve o da şimdi öğündüğü gibi öğünür kendinle ben okumadım ama okumuş bir çok insan kapıma gelip iş dileniyor diye... ya da doğru dürüst Türkçe konuşamayan adam yanında çalıştıracağı adamda ikinci yabancı dili tercih nedeni olarak ister..
o çocuklar hayatın soğuk yüzünü şimdi öğreniyor, bizim el bebek çocuklarımızda büyüdükçe bu insanları tanıyarak öğreniyor...
işin sadece maddi tarafına bakarsanız bu böyle... ama ya manevi boyutu... bu çocukların hiç bir şekilde içselliğini geliştiremediğini ve birey olamayacağı düşünüyormusunuz?
Ahmet yitik... Ahmet parayı güç sanıyor... Ahmet parası olan güçlüdür sanıyor... parayı başkalarına hükmetmek için istiyor... sevgisiz Ahmet... ilgisiz Ahmet... sevilmek için ruhunu satıyor...

sokakta yakalanan dilencilerin cebinden ev tapuları çııyor.dünya kadarda para çıkıyor.gelip bizim cebimize baksalar.valla 5 lira param var
eskiden bende acıyıp veriyordum ama tv de bu tür haberleri izleyince acınacak olanın kendimiz olduğunu anladım

kolay yoldan para kazanıyo yada oyle oldugunu zannedıyo..
bence cocugun sucu yok..
aielının sucu var burda..
madem evlerı barkları var neden baska bı ıs bakmıyolar..
hadı onuda gectım anne baba yapdıkları davranıslarla ısde boyle ornek olur evlatlarına..
herseyın temelı ailede baslar..anne karnında baslar..

Ahmetin bir sucu yok ki....Ahmete dogruyu yanlisi iyiyi kötüyü göstermeyenlerde suc!
Ahmet dogru söylemis ama....muhtemelen büyüklerinden duyduklarini aktarmis...:hulya:

Benim ögretmenim 20 yil okumusa ne oldu? 1000 liraya talim.....

Tabiki okulunu birakmasi okumaktan sogumasi icin cok güzel bir bahane sunmus ailesi...
"Okuyupta ne yapcan oglum...bak okuyanlara....ne halt olabiliyorlarki":kahve:

Zaman degisir devir degisir....lakin birsey hic bir zaman degismez...

Para kimde ise güc onadadir!! :delphin:

Bacak kadar cocuklar bile anlamis...:kahve:

arkadaşlar bu insanlar yollarını bulmuş sistem böle çalışıyo ve bu devam ettikçe biz bunlardan kurtulamıcaz... eskiden bende ya para veriyodum yada mendil falan alıyodum ama artıkın vazgeçtim yemin ederim onlar bizden zengin lanet olsun içimdeki insan sevgisinekaydirigubbakcemile3

Back
X