- 17 Kasım 2011
- 6.645
- 547
- 148
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
sen "dikkat et" derken bunu söyleyiş şeklinden elinde kozunun olduğu iması veriyorsan eğer bence onun verdiği cevap da çok normal. kaldı ki bu devirde ben saf insan kaldığını sanmıyorum. otellere gidip de resimlerini koyuyorsa buna bir tek sen mi rast geldin ailden? kuzenler, amca vs kimse görmüyor bir tek sen görüyorsun çok tuhaf? ya da görüp kimse bir şey demiyorsa gerçekten de kötü bir şey yapmıyor demek ki.Inanin noktali kisma kotu icerikli biseyler yazmayi dusunmedim.zaten soylemicem kimseye birsey.bu kadar dusuncesiz degilim.fakat ara ara geliyor.bana yaptiklari evime soktugu huzursuzluklar aylarca beni kullanmasi.abisinin yuzune melek gorunup arkasindan cevirdigi isler ve ben biraz dikkat et dedigimde o kimki karisamaz bana demesi...ve ailesi onun okumasi icin cabalarken uc aylik sevgilisyle bes yildizli otellere gitmesi...sevgilisinin durumuda iyi degil.kayinpederimin cektigi krediyle bu kadar rahat.bende universteyi ayri srhirde okudum ama ailemi hic somurmedim.sevgilimle tatil planlari yaptik ama masraflari dusununce en onemlisi aileme bu denli buyuk bir yalan soyleyip onun vicdaniyla yasayamazdim.
Baştan sona intikam dolu bir "hikaye". Ailesinden para almasından size ne? 3 aylık erkek arkadaşıyla tatile gitmesinden size ne? İster ilk gün tanışıp gider ister 5 yıl sonra siz gitmemişsiniz güya ailenizi düşünmüşünüz o da farklı bir şekilde davranmış. Bence burda sizi yoran tek birşey var o da ailesinin size yardım etmemesi. Bu nedenle intikam alma arzusuyla dolusunuz galiba. Kızına elbette ki para gönderecek, bir ailenin sorumluluğudur çocuklarını okutmak. Evlilik kişilere kalmıştır, en nihayetinde çalışıp para kazanıyorsunuz değilmi? Bence kayınpederinizin ne kadar maaş alıp ne yaptığınıza yormayın kendinizi. Eşinizle kendi hayatınıza bakın. Görümcenizle iyi olsaydınız şayet ah canım cicim yapacakken şimdi bu durumda söylesemmi diye düşünmekte art niyet ararım ben. İki yüzlülük burda...Inanin noktali kisma kotu icerikli biseyler yazmayi dusunmedim.zaten soylemicem kimseye birsey.bu kadar dusuncesiz degilim.fakat ara ara geliyor.bana yaptiklari evime soktugu huzursuzluklar aylarca beni kullanmasi.abisinin yuzune melek gorunup arkasindan cevirdigi isler ve ben biraz dikkat et dedigimde o kimki karisamaz bana demesi...ve ailesi onun okumasi icin cabalarken uc aylik sevgilisyle bes yildizli otellere gitmesi...sevgilisinin durumuda iyi degil.kayinpederimin cektigi krediyle bu kadar rahat.bende universteyi ayri srhirde okudum ama ailemi hic somurmedim.sevgilimle tatil planlari yaptik ama masraflari dusununce en onemlisi aileme bu denli buyuk bir yalan soyleyip onun vicdaniyla yasayamazdim.
Kayinpederim ve kayinvalidemle aramda hicbi sorun yasamadim ve onlari cidden seviyorum.deger gosteriyoruz birbirimize.
gorumcemle son aylarda epey sorun yasadik.cok fevri ve onceki ay abisine beni kotuleyen mesajlarini gordum.uzunca anlatmayacagim fakat onu cok benimsemistim.hep yaninda olmustum.ablalik yapmistim.diger konularimda vat.bir yigin borcun altindayken burs vermeyi dusunecek kadar deger vermistim.esimin babasi esime evlenirken hic yardimci olmadi.biz evlenirken ogluna yardimci olmak yerine kendi evini yenilemeyi tercih etti.aileden yana maddi olarak hic destek gormedik.altinlara kadar esim aldi..ve borcun altidayiz.esimin gece uykulari kaciyor bazen.kayinpederim varini yogunu bu bahsettigim ikiyuzlu gorumceme harciyor.okuyor..herneyse.hala cok zoruma gidiyor bana yaptiklari...sevgilisi var.sosyal medyada fotolarini paylasiyordu.bende abin gorur dikkat et dedigimde o kimki yanitini aldim.abisi on yas buyuk ondan ve abisinin yuzune cok iyi ve herisini esime yaptirirdi.
Son olayda esim bana yapilan saygsizliga gelemedi benim yanimda olarak onunla konusmayi kesti kusler suan.
Az once nette gezerken gorumcemin sevgilisiyle otelde tatil fotolarini gordum.gecen ay yaz okulum var diye universde okudugu sehre gitmisti.ailesini masrafa soktuki durumlari ortada.ve o tarihte gitmis.yalan soylemis yani.on gun birde....gittikleri otel pahali luks bi otel ve sevgilisyle henuz uc aydir birlikleteler.daha oncede iliskilerinin ilk ayinda baska bi sehirde on gun civari kalmislar yine nette gordum ve yine ailesine yalan soyledi tabi...aramiz iyiken anlattigina gore cocuk temiz biri.ailesiyle tanismis.ciddi niyetli.
Fakat boguyor beni bu bildiklerim.karismak haddim degil...kayinvaldeme cok uzuluyorum.borclarla okuttuklari kizlari otellerde...bu ne rahatliktir hic korkmadan fottolar paylasiyor.esim.gorurse yada babasi okul hayati biter.hayatiyla oynuyor..o kadar salagimki hala ablasina soylesemde uyarsami diyorum.diger yandan bana o yasiyla cektirdikleri.oyle kizginimki ona tum huzurumu kacirdi geldiginden bu yana.beni cok zorluyor bildiklerimo soylemem icin...siz olsaniz bunca seye susarmiydiniz...ailesine esime soyledgi yalsnlara ve iki yuzlulugune gozmu yumardiniz...
üniversite hayatı insanın hayatında 1 kere yaşadığı ve en güzel zamanlardan biridir. okula git gelden asla ibaret değildir. insanlar okuyor diye kendini fanusa sokmasına gerek yok. eğitim içinde hepsi yer alır. eğer eğlenmezse psikolojisi bozulur. bunu bilim diyor ben demiyorum. yani aile çocuğunu okutmayı göze alıyorsa bunları da hesaplamak zorundadır. otellere gitmesi konusunda orada erkek arkadaşıyla bir resmi var, ama belki başka resimde de arkadaşları var. bilemeyiz.. görmediğimiz için asla emin olmayız. yenge ona dosta yardım etmek istese destek oluruz ancak intikam için yapacaksa bunları çok fena. yazıdaki çelişkileri görmedin sanırım.Ben size destek veriyorum. Nikahi olmayan bir erkekle otellerde kalmasi aile yapisiyla alakalidir, aile bunu hoş karsiliyorsa bir sey demiyorsa sorun yok, soyleseniz de bir sey degismez. Ha eğer benim gibi bunu asla ama asla hos karsilamiyorlarsa bence soylemeniz ve onu yanlisindan dondurmeniz gerekiyor.
Bi de para konusuna deginmek istiyorim. Insan biraz dusunceli olur ve ailesini zora sokmaz, bi de, anne babasi size ne, diyenler olmuş ama pes dogrusu, tsmam anne babasi ama abisinin rizkini da cok afedersiniz b.k yolunda harciyor, eğitim için diyip insanlari kandirip gidip de tatil yapmasi bana dolandiriciliktan baska bir sey gelmiyor. Aile onu destekliyor, okutuyor ama sonuç. ... koca bir hayal kırıklığı. .
sonunda cinayet olabilir ya o denli möhim bir meselekonu başlığına bakınca,istemeden bir cinayete şahitlik etmişsin hissine kapılıyorum
Ben de universite okudum ama hem eglenip hem de ayagimi yorganina gore uzatmasini bildim. Eğlence var eglence var. Insan ailesini utandiracak seyleri ailesinin parasiyla yapmamali bence. . Intikam duyuyor çünkü esine karsi onu kotulemis buna bir sey diyemem ama ben olsam Allah korusun gelinim boyle bir sey biliyorsa kimse duymadan bana soylemesini isterdim..üniversite hayatı insanın hayatında 1 kere yaşadığı ve en güzel zamanlardan biridir. okula git gelden asla ibaret değildir. insanlar okuyor diye kendini fanusa sokmasına gerek yok. eğitim içinde hepsi yer alır. eğer eğlenmezse psikolojisi bozulur. bunu bilim diyor ben demiyorum. yani aile çocuğunu okutmayı göze alıyorsa bunları da hesaplamak zorundadır. otellere gitmesi konusunda orada erkek arkadaşıyla bir resmi var, ama belki başka resimde de arkadaşları var. bilemeyiz.. görmediğimiz için asla emin olmayız. yenge ona dosta yardım etmek istese destek oluruz ancak intikam için yapacaksa bunları çok fena. yazıdaki çelişkileri görmedin sanırım.
eğlence var eğlence var gerçekten. biz de konu sahibinin anlattığı bir resimden nasıl bir eğlence olduğunu anlayamayız.. tatil olduğunu nasıl ve nereden bilmiş orası ayrı bir şey..Ben de universite okudum ama hem eglenip hem de ayagimi yorganina gore uzatmasini bildim. Eğlence var eglence var. Insan ailesini utandiracak seyleri ailesinin parasiyla yapmamali bence. . Intikam duyuyor çünkü esine karsi onu kotulemis buna bir sey diyemem ama ben olsam Allah korusun gelinim boyle bir sey biliyorsa kimse duymadan bana soylemesini isterdim..
eğlence var eğlence var gerçekten. biz de konu sahibinin anlattığı bir resimden nasıl bir eğlence olduğunu anlayamayız.. tatil olduğunu nasıl ve nereden bilmiş orası ayrı bir şey..
ne olduğunu anlamadan "babası okusun diye gönderiyor o otellerde.........." artık boşluğu kafana göre doldur. bana çok masum gelmedi.
kız çok korksa zaten o resimleri koymaz. bence ailesine bir açıklaması mutlaka vardır. kimsenin görmemesi mümkün mü gerçekten?
tüm sülaleyi engelleyecek değil ya.Evet mumkun degil ama demekki resimleri belli basli insanlar goruyor oyle bir sey var mi facebookta falan? Sadece belli kisilerin gorebilecegi sekilde ayarlanabiliyor mu? Eger oyle yapmissa kimseye de bir sey caktirmaz dogrusu... Bilmiyorum belki soyleyerek belki de soylemeyip kendisi uyararak bu işi çözebilir. Intikam alarak değil tabiki de..
eSacmalamayin.ailemden gordugum destek ve degerle buralara geldim.bilip bilmeden konusmayin.kiz herkesi parmaginda oynatiyor.somuruyor.benim ailemin verdikleriyle geciniyoruz.en guzel imkanlarla buyudum.ben bu ailedeysem benide ilgilendiriyor.benim huzurumu bozup herkese melek gorunup kimseyo somurmeye hakki yok.Aynı ana baba senin eşini de okutmadı mı? İnan kimse salak değil hele de belli yasa gelmiş insanlar asla değil. Bende babamı parmağımda oynatırım. Ama o istediği, izin verdiği ve beni sevdiği için. O baba şefkati aile şefkati olduğu için...
Önce sen tartıştığın için kızkardeşine küsmeyen eşine tavır aldın ki sonunda aralarına girip küstürmüşsün şimdi de onun okulu yaz okulu, eğlencesi.
Bunlara kafa yormak yerine kendi sevgisizliğine odaklansan daha mutlu olursun. Demek ki senin ailenden görmediğin değeri, başkalarının kızları görünce rahatsız oluyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?