bile bile atese yürüyorum

üzme kendini bukadar zamanla alışırlar,birden bire kabul etmiyorlar ama zqamanla alışacaklar.
bende yabancıyla evliyim,tanıştır ailenle zor olacak başta ama yavaş yavaş alışacaklar belkide

Neden görüştüğün kişiye İslamiyeti anlatmayı denemiyorsun?Belki de senin bunu ona anlatman için hayat sizi karşı karşıya getirdi.

Bu yolda telaşlanmak bile güzel :16:

Kesinlikle MArio ile net bir konuşma yapmalısın..
En azından onunda farkında olması gerekir.
Eğer sahiden aşıksa sevdigi kadın için müslümanda olur,sünnette olur.. :8:

Sen belki de onun bu yolda karşısına cıkan bir şanssın..
Ne kadar şanslı eğer bu yola girerse

Peki hiç bu konu açıldı mı? birşey söyledi mi?

konusuyoruz ara ara ama ben onu skistirmak istemiyorum din konusunda..yani baski hissetmesini istemiyorum üzerinde..

sonucta ben onu böyle tanidim ve sevdim..

ilgisini cekiyor islam dini, sorular soruyor mesala kurban hakkinda, oruc hakkinda, zekat vermek hakkinda sorular soruyor..cevabim karsisinda bazen sasiriyor, bazen mantikli buluyor..

ve evet oda biliyor ailemin karsi oldugunu ama bir tanistir beni, gerisini bana birak diyor...ama suan hic vakti degl, onada söyledim..acelemiz yok dedi..

vicdan azabi cekiyorum aileme karsi..mesala bugün 1saatligine onunla görüstüm ama binbir yalanla ciktim evden..

yada dün yürüyüs yaptik, gece 9da evde olmam gerekirken 11de geldim gece cünkü hem saati unuttum onun yaninda hemde ayrilamadim =(
eve geldim yine binbir yalan..hemde gözlerinin icine baka baka..artik utanma kizarmada kalmadi bende..

birde ben ailemi cözemedim yani hakketten ..

annem 17 yasinda babam 23 yasinda gelmisler yurt disina..kac yildir burdalar ve halen adapte olamadilar sanirim buralara..

ikiside cahil degl aslinda..güzel mesleklere sahipler, güzel yerlerde calisiyolar, yabanci dilleri gayet düzgün..

annem bakimindan ödün vermez, yani gayet modern görünüslü bir kadin..görenler annem olduguna zorlukla inaniyor..ama gel gelelim ic kismina..elalem ne der, yok biz türküz, biz suyuz, biz buyuz..

yani distan modern görünüslü, bilgli ama derine indin mi cikamiyorsun isin icinden.

ne düsünücemi sasirdim iyice..

Canım yaa çok üzüldüm:( sen yine yurtdışındasın ve yaşın küçükmüş, ben olsam mücadele ederdim, daha zamanın çok.
Ben Türkiyede yaşıyorum ve internetten yabancı bir Avrupalı çocukla görüşüyorum. Çocuk din arayışı içerisindeydi, araştırıyordu. Benle tanıştıktan sonra yeni müslüman oldu kendisi. Ben Elif Şafak ın aşk kitabını tavsiye etmiştim okuması için, çok begenmiş. sonra mevlanaya ilgi duymaya başladı derken müslüman oldu. Benim için çok ideal biri. Karakteri mükemmel, ancak burada ne iş yapacak, babam ne diyecek vs. derken engeller çok bende de... Evlenebılırsek Türkiyede yaşamayı düşünüyoruz. Tepkilerden korkuyorum, amirlerimden çekınıyorum. üstelik şu sıra iyi kısmetlerım çıkıyor...28 yaşındayım. ben de kapıldım gidiyorum, ne yapacagım bilmiyorum:( hakkımızda hayırlısı.

Şekerim öyle bir yazmışsın ki adam evli sandım.

Din, dil, kültür , etnik köken bunların hepsi ayrıntı , önemli olan sevmen. Bu adamdan vazgeçersen başka birine aşık olacağının ne garantisi var ? Hayatın boyunca gerçek aşkı kaybettiğine yana yana mı yaşayacaksın ? Gerçek aşk çok nadir bulunan bir şey , bulduğuna şükret, bozmayı , vazgeçmeyi hiç aklından geçirme bile derim. Bu adamdan vazgeçip başka biriyle mutlu olabilecek misin, bir düşün derim.

Canım yaa çok üzüldüm:( sen yine yurtdışındasın ve yaşın küçükmüş, ben olsam mücadele ederdim, daha zamanın çok.
Ben Türkiyede yaşıyorum ve internetten yabancı bir Avrupalı çocukla görüşüyorum. Çocuk din arayışı içerisindeydi, araştırıyordu. Benle tanıştıktan sonra yeni müslüman oldu kendisi. Ben Elif Şafak ın aşk kitabını tavsiye etmiştim okuması için, çok begenmiş. sonra mevlanaya ilgi duymaya başladı derken müslüman oldu. Benim için çok ideal biri. Karakteri mükemmel, ancak burada ne iş yapacak, babam ne diyecek vs. derken engeller çok bende de... Evlenebılırsek Türkiyede yaşamayı düşünüyoruz. Tepkilerden korkuyorum, amirlerimden çekınıyorum. üstelik şu sıra iyi kısmetlerım çıkıyor...28 yaşındayım. ben de kapıldım gidiyorum, ne yapacagım bilmiyorum:( hakkımızda hayırlısı.

nerde yasadiginin önemi yok gördügün gibi.. aile herseyden üstün hele anne.. hakki aslaa ödenmez, mümkün degil.. ama bir yandan da kendi hayatin var..

zor yani hic kolay degil.. ben 2kültürden de birseyler aldim.. ama fayda etmiyor ailemin kültürüne uymak zorundayim aksi takirde onlari kaybedebilrm =(

evet kapildik gidiyoruz bakalim sonumuz hayir olsun...seninki en azindan ayni dinden mis :D nereli sorabilirmiyim? alman gibi düsündüm de?

Şekerim öyle bir yazmışsın ki adam evli sandım.

Din, dil, kültür , etnik köken bunların hepsi ayrıntı , önemli olan sevmen. Bu adamdan vazgeçersen başka birine aşık olacağının ne garantisi var ? Hayatın boyunca gerçek aşkı kaybettiğine yana yana mı yaşayacaksın ? Gerçek aşk çok nadir bulunan bir şey , bulduğuna şükret, bozmayı , vazgeçmeyi hiç aklından geçirme bile derim. Bu adamdan vazgeçip başka biriyle mutlu olabilecek misin, bir düşün derim.

sekerim iyki evli degil..

yaa iste bende onu diyorum..vazgecsem olmaz, vazgecmezsemde gecirecekler zorla... ama hicbirseyin garantisi yok tabiki hayatta..

nerde yasadiginin önemi yok gördügün gibi.. aile herseyden üstün hele anne.. hakki aslaa ödenmez, mümkün degil.. ama bir yandan da kendi hayatin var..

zor yani hic kolay degil.. ben 2kültürden de birseyler aldim.. ama fayda etmiyor ailemin kültürüne uymak zorundayim aksi takirde onlari kaybedebilrm =(

evet kapildik gidiyoruz bakalim sonumuz hayir olsun...seninki en azindan ayni dinden mis :D nereli sorabilirmiyim? alman gibi düsündüm de?

yok ingiliz canım. sen almanyadasın sanırım...

öyle ama en azından herkes yabancı orada, sırıtmaz, dışarıdan başka kişilerden baskı gelmez, dedikodu olmaz. ama bir de onunla Türkiyede oldugunuzu düşün bakalım,neler olurdu....

yok ingiliz canım. sen almanyadasın sanırım...

öyle ama en azından herkes yabancı orada, sırıtmaz, dışarıdan başka kişilerden baskı gelmez, dedikodu olmaz. ama bir de onunla Türkiyede oldugunuzu düşün bakalım,neler olurdu....

yok almanyaya sinirdayim ben..

off dedikodu heryerde var.. saten sirf dedikodu yüzünden, elalem ne der yüzünden böyle üzülüyoruz ya.. ama her konuda..

ben ne hissederim, ben bu sekilde mutlu olurmuyum diye düsünecegimiz yere, aman allahim el ne der diyoruz..eli batsin ne diyim..

ayy evet biz hic siritmiyoruz, cok güzel yakisiyoruz :D o saten tip olarak türke andiriyor..

sen hic canli görüstünmü? yoksa sirf internet üzerinden mi??

yok almanyaya sinirdayim ben..

off dedikodu heryerde var.. saten sirf dedikodu yüzünden, elalem ne der yüzünden böyle üzülüyoruz ya.. ama her konuda..

ben ne hissederim, ben bu sekilde mutlu olurmuyum diye düsünecegimiz yere, aman allahim el ne der diyoruz..eli batsin ne diyim..

ayy evet biz hic siritmiyoruz, cok güzel yakisiyoruz :D o saten tip olarak türke andiriyor..

sen hic canli görüstünmü? yoksa sirf internet üzerinden mi??

Benimki de Türke benzıyor sayılır:P bak biz bile biraz milliyetcılık yapıyoruz sanki burada:P

Malesef sürekli bir engel çıktıgından henüz görüşemedık yüzyüze:43:

Eger görüşebilsek ona göre netleşecek iyice kafamda ve ben şansımı deneyeceğim, babama açılacagım yani... Sonrası Allah kerim... Ama kızılca kıyamet kopacaktır, nereden çıktı şimdi bu durduk yere dıye. Sonucta yabancı kaynamıyor Ankara:52:

Ben de Almanya'da yaşıyorum , ben yeni geldim burda doğup büyümedim. O yüzden burda yaşayan Türk erkekleriyle ilgili yaptığım gözlemler pek parlak değil açıkçası , zaten burda doğup büyüyen pek çok Türk erkeğinin ne yazık ki Türk kültürüyle pek bir alakası yok. Türk biriyle evlensen bile, Almanlardan tek farkı domuz yememesi olur, o kadar. Yani sana buldukları kısmetler de muhtemelen kafalarındaki Türk adamı imajı gibi olmaz.

İkincisi, ben Alman erkeklerini çok terbiyeli, iyi eğitimli, kültürlü ve efendi buldum. Şuraya geldiğimden beri hepsi bana hep çok kibar ve saygılı davrandı. Bir araştırma okumuştum, sorumluluktan ve evlillikten kaçan erkek tipinin en çok görüldüğü ülke 1. Türkiye, 2. İspanya'ymış. Gerçekten de öyle, ben buraya gelmeden önce etrafımdaki işli güçlü 35-40 yaşındaki adamların bile bazıları çocuk gibiydi, bazıları ciddi ilişkileri olsa bile evlenmek istemiyordu. Burda 25 yaşında olup evli, çocuklu ve sorumluluk sahibi meslektaşlarım var, onları görünce hayret ettim, gerçekten çok olgunlardı.

Annenle baban uzunca bir süredir toplumumuzdan uzak kaldıkları için, Türk erkeklerinin ve toplumunun ne halde olduğunu pek bilmiyorlar bence . Bilselerdi Alman damada şükrederlerdi :)

Benimki de Türke benzıyor sayılır:P bak biz bile biraz milliyetcılık yapıyoruz sanki burada:P

Malesef sürekli bir engel çıktıgından henüz görüşemedık yüzyüze:43:

Eger görüşebilsek ona göre netleşecek iyice kafamda ve ben şansımı deneyeceğim, babama açılacagım yani... Sonrası Allah kerim... Ama kızılca kıyamet kopacaktır, nereden çıktı şimdi bu durduk yere dıye. Sonucta yabancı kaynamıyor Ankara:52:

benim onu hergün görme imkanim ve lüksüm var ama ayrilmak zorunda kalirsam ki, sonuc öyle görünüyor yine de engel olamiyorum kendime..
ben onun kokusunu biliyorum, gözlerini, gülüsünü, ellerinin sicakligini.. ama senin isin daha kolay bence.. yada degil bilmiyorum yaa..

nasil görüsmeyi planliyorsun ki? senmi gideceksin o mu gelecek? insallah yüz yüze görüsme imkanin olurda kararini verirsin..sen güclü bir imaj ciziyorsun, benim gibi amalarin ve keskelerin arkasina saklanmiyorsun..

konularını az çok biliyorum ve sana şunu sormak istiyorum arkadaşım:neden bu kadar edilgensin,pasifsin??ailen sürekli senin için planlar yapıyor istesen de istemesen de ve sen sadece seyirci kalıyorsun.inan ki konularını okudukça ailenin karşısına çıkıp bağırmak geliyor içimden bu kıza neden bu kadar karışıyorsunuz diye.sen yetişkin bir kadınsın işin gücün var ve kendi kararlarını kendin vermelisin.öncelikle kendini düşünmelisin ailen ve diğer insanlar senden sonra gelir.sen nasıl mutlu olacaksan öyle yaşamalısın.sevdiğin kişinin dili,dini farklı olması senin için sorun değilse bu konu başka hiçkimseyi ilgilendirmez.ailen de seni reddetmez merak etme.belki bir süre kızarlar ama senin mutlu olduğunu gördükçe,düzgün ve sana değer veren bir insanla beraber olduğunu gördükçe yumuşayacaklardır.

benim arkadaşım yabancı biriyle evlendi..şimdi ailesinden uzakta yurtdışında yaşıyor çokta mutlu
ailesi istemedi kız çok seviyorum diyince burda düğünde yaptılar
ama ailen rıza göstermezse bence evlenme derim
ailemizi üzmeye değmez hiçbir erkek
ben annemi babamı üzeceğime kendimi üzerim diye düşünüyorum şuan çünü benimde erkek arkadaşımı kabul etmeme ihtimalleri var

Ben de Almanya'da yaşıyorum , ben yeni geldim burda doğup büyümedim. O yüzden burda yaşayan Türk erkekleriyle ilgili yaptığım gözlemler pek parlak değil açıkçası , zaten burda doğup büyüyen pek çok Türk erkeğinin ne yazık ki Türk kültürüyle pek bir alakası yok. Türk biriyle evlensen bile, Almanlardan tek farkı domuz yememesi olur, o kadar. Yani sana buldukları kısmetler de muhtemelen kafalarındaki Türk adamı imajı gibi olmaz.

İkincisi, ben Alman erkeklerini çok terbiyeli, iyi eğitimli, kültürlü ve efendi buldum. Şuraya geldiğimden beri hepsi bana hep çok kibar ve saygılı davrandı. Bir araştırma okumuştum, sorumluluktan ve evlillikten kaçan erkek tipinin en çok görüldüğü ülke 1. Türkiye, 2. İspanya'ymış. Gerçekten de öyle, ben buraya gelmeden önce etrafımdaki işli güçlü 35-40 yaşındaki adamların bile bazıları çocuk gibiydi, bazıları ciddi ilişkileri olsa bile evlenmek istemiyordu. Burda 25 yaşında olup evli, çocuklu ve sorumluluk sahibi meslektaşlarım var, onları görünce hayret ettim, gerçekten çok olgunlardı.

Annenle baban uzunca bir süredir toplumumuzdan uzak kaldıkları için, Türk erkeklerinin ve toplumunun ne halde olduğunu pek bilmiyorlar bence . Bilselerdi Alman damada şükrederlerdi :)

ben almanyada yasamiyorum ve sevgidim kisi alman degil macar..

bizim cevrede türkler efendi ve ana kuzusu tipler :D

ıykı evlı degıl..allah korusun..

evet vazgecmek ıstemıyorum ama aılemın yüzünü yere egermısım öyle bırsey yaparsam dedı annem..
1tane kızları var, elın dılıne sakız edekmıs o kızlarıda..adam akıllı bırısı degılmısım..nerde olmayacak ıs var ben oraya kosuyormusum..cok acı bunları annenden duymak.. benım amacım onların yüzünü yere egmek degıl kı!!

anlıyorum .. ama anlayışla karşılamaları gerek ..sonuçta bu senin hayatın ...

konularını az çok biliyorum ve sana şunu sormak istiyorum arkadaşım:neden bu kadar edilgensin,pasifsin??ailen sürekli senin için planlar yapıyor istesen de istemesen de ve sen sadece seyirci kalıyorsun.inan ki konularını okudukça ailenin karşısına çıkıp bağırmak geliyor içimden bu kıza neden bu kadar karışıyorsunuz diye.sen yetişkin bir kadınsın işin gücün var ve kendi kararlarını kendin vermelisin.öncelikle kendini düşünmelisin ailen ve diğer insanlar senden sonra gelir.sen nasıl mutlu olacaksan öyle yaşamalısın.sevdiğin kişinin dili,dini farklı olması senin için sorun değilse bu konu başka hiçkimseyi ilgilendirmez.ailen de seni reddetmez merak etme.belki bir süre kızarlar ama senin mutlu olduğunu gördükçe,düzgün ve sana değer veren bir insanla beraber olduğunu gördükçe yumuşayacaklardır.

bilmiyorum iste.. bilmiyorumm.. eziliyorum, eriyorum onlarin karisinda.. ne zaman tamamm artik yeter diye karsilarina cikmayi denesem, agzimi acmadan sus pus oturuyorum..

kendime güvenim var öyle ezik bir yapim yok aslinda ama iste onlara karsi öyleym, woow derecesinde olmasamda güzel biri oldugumu düsünüyorum, en azindan aynada güzel bir genc kiz görüyorum :D seviyorum kendimi..ama böyle durumlarda nefret ediyorum neden bu kadar ezik ve pasifim diye..

onlari incitmek istemiyorum..en önemliside annemi.. ve 2 duygu sömrüsü ile bütün yelken yere iniyor bende..

benim onu hergün görme imkanim ve lüksüm var ama ayrilmak zorunda kalirsam ki, sonuc öyle görünüyor yine de engel olamiyorum kendime..
ben onun kokusunu biliyorum, gözlerini, gülüsünü, ellerinin sicakligini.. ama senin isin daha kolay bence.. yada degil bilmiyorum yaa..

nasil görüsmeyi planliyorsun ki? senmi gideceksin o mu gelecek? insallah yüz yüze görüsme imkanin olurda kararini verirsin..sen güclü bir imaj ciziyorsun, benim gibi amalarin ve keskelerin arkasina saklanmiyorsun..

bana nispet mi yapıyorsun kız:33: ben de buradan o dediklerini hissedebiliyorum canım... onun kalbini, ruhunu, sevgisini, samimiyetini, sadakatini hissedebiliyorum... hayatımda tanıdığım en düşünceli en hassas en kibar en iyi... insan. o liste uzar gider.

biz evlenebilirsek burada yasamak ıstıyoruz, o yuzden onun gelip burayı görmesını istiyorum önce.

ben 28 yaşındayım ve calışıyorum canım. ama çok hassasım, ben de tüm ihtimalleri tepkileri dedikoduları düşünüp kafama takıyorum, üzülüyorum, ama yine de bir şansı hak ettiğimizi düşünüyorum. neden 2 günlük dünyada mutlu olmayalım ki:50:

Back
X