Ben de Almanya'da yaşıyorum , ben yeni geldim burda doğup büyümedim. O yüzden burda yaşayan Türk erkekleriyle ilgili yaptığım gözlemler pek parlak değil açıkçası , zaten burda doğup büyüyen pek çok Türk erkeğinin ne yazık ki Türk kültürüyle pek bir alakası yok. Türk biriyle evlensen bile, Almanlardan tek farkı domuz yememesi olur, o kadar. Yani sana buldukları kısmetler de muhtemelen kafalarındaki Türk adamı imajı gibi olmaz.
İkincisi, ben Alman erkeklerini çok terbiyeli, iyi eğitimli, kültürlü ve efendi buldum. Şuraya geldiğimden beri hepsi bana hep çok kibar ve saygılı davrandı. Bir araştırma okumuştum, sorumluluktan ve evlillikten kaçan erkek tipinin en çok görüldüğü ülke 1. Türkiye, 2. İspanya'ymış. Gerçekten de öyle, ben buraya gelmeden önce etrafımdaki işli güçlü 35-40 yaşındaki adamların bile bazıları çocuk gibiydi, bazıları ciddi ilişkileri olsa bile evlenmek istemiyordu. Burda 25 yaşında olup evli, çocuklu ve sorumluluk sahibi meslektaşlarım var, onları görünce hayret ettim, gerçekten çok olgunlardı.
Annenle baban uzunca bir süredir toplumumuzdan uzak kaldıkları için, Türk erkeklerinin ve toplumunun ne halde olduğunu pek bilmiyorlar bence . Bilselerdi Alman damada şükrederlerdi :)