Bileklik meselesi....

• Konu Sahibi Konu Sahibi poeme
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Burda sorun ne takıldığı değil sanırım, düşünce farklılığı. Arkadaşa ne taksalar olur ama eltiye , o beğenmez ona daha iyisini yapalım , havası var heralde. Bence böyle durumlarda evet insanın durumu yerinde saymıyor ama adaleti korumak lazım. İnsanın zoruna giden değersiz hissedilmektir. Değer tabi ki taktıklarıyla ölçülmüyor ama düşünceleriyle de daha iyisini yapalım diyebiliyorlar heralde.

Ama arkadaşlarında dedikleri gibi boşver, huzurun yerindeyse, ne halleri varsa görsünler.

neden bu kadar maddiyatçısınız?herkese aynı şey takılacak diye bir şey mi var ki.evlenmişsiniz yuvanızı kurmuşsunuz buna yoğunlaşsanıza.bence kendi kendinize dert arıyorsunuz.

Maddiata zerre kadar önem vermesem de böyle birşey olsa canım sıkılırdı. Ona niye çokta, bana niye az mevzusu değil. Alınan şey beraber alınmış, ikisine de o uygun görülmüş.Yoksa diğer eltiye almasalarmış, zamanı gelince set alsalarmış. Ama nedense diğer eltinin ne özelliği varsa, o daha zevkli heralde, çünkü beğenmeyebilirmiş, ona aldıklarını değiştirme gereği duyup daha iyisini yapma gereği duyuyorlar. Ne gereği var. Almışsınız alcağınızı, takın ozaman. Bu arkadaşın beğeneceğini nerden biliyorlarmış, ona da taksalarmış set. Diğeriyle arada fark yaratma var bana göre. Yoksa ona dünyaları versinler umrumda olmaz.

farkındaysanız ben size değil arkadaşa yaptım yorumumu

Madem beğenmediniz sizde söyleseydiniz. Bakın eltiniz söylemiş ve ona beğendiği alınmış. Ağlamayan bebeğe meme yok bu devirde.

Ayrıca bende çok gereksiz şeyler bunlar. ;Ona bu takıldı bana şu takıldı vs vs. Bırakın takanı taktığını. Siz eşinizle huzurlu ve mutlumusunuz onu düşünün.

adaletli davransalarmış güzel olurmuş..

Son düzenleme:
Hakikaten bazen anlamıyorum ,,altın,pırlanta fln filen sizler için nekadar önemli böyle..
yok bana bileklik aldı ona set taktı..belki sizi ezmeye calısmak için yapmıstır sizden fırsat veriyorsunuz böyle kendnizi üzerek..
kimsenin değerini taktığı altın biçmez.ben altından pek hoşlanmadığımdan sanırım hic takmıyorum bu konuları..kendi yüzüğüm bile altın değil şifreli yüzüklerden...
ne olmus yani

haksizlik olmasina haksizlikta bu devirde kimse kimseye al bu senin hakkin deyip vermiyor canim ama sen neden kendini üzüyorsunki simdi bosver olmus bitmis zamaninda düsünücektin bunu

amannn siz mutlu musunuz ona bakın set olmazda bileklik olur ne olacak sizde eşinize aldırırsınız bir set olur biter

kafana takma canım olan olmuş. ewet yapılan büsbütün hakısızlık ama yapıcak bişey yok maalesef

anlıyorum ne demek istediğini yani beni neden bu kadar ayrı gördüler madem bana bileklik alıyorsunuz 2 oğlun var sa ikisinede aynı takması gerekli ki nişan alışverişi kızla yapılır benim bildiğim kötü olmuş ama yapacak bir şey yok düğünde yapılmış ne yazıkki yapılacak bir şey kalmamış.

bide ben buradaki insanalrı anlamıyorum herkez ne var bunda ne var şunda biz mi çok küçük şeylere takılıyoruz yoksa çoğu insan çok rahat anlamadım ne var ondan ne var bunda insanın üzülmesi için ölüm durumuna boşanma durumuna mı gelmesi gerek küçük bir duruma üzülürsün burada anlatırsın doğru yanlış üzüldüğüne anlam vermeseler bile iyi niyetle yardım etmek isteyen eder kimse kimseyi nedne düşünüyorsun demek yerine daha çıkar yol yardımcı olsa daha mantıklı ya neyse.

inşallah rahatlar için ki içine oturacak kalacak öyle ne yazıkki

Amaaan o bunu taktı bu şunu taktı,ona o takıldı bana bu takıldı...
Bunların hesabını boşverin.
Siz eşinizle mutlumusunuz,bırakın seti bileziği altınları...İlerde kendiniz istediğinizi alırsınız ya bayanssulusmile

canım takı tabi önemli değil. ama insan kırılır tabi ben olsam ben de eşit olsun isterdim. ama belki seti eltin kaynına demiştir. belki kaynın almıştır. mesela benim nişanlım yapıo her şeyi. o yüzden diğer eltimden biraz daha farklı oldu. onlar okul bitince hemen evlenmiş. benim nişanlımın para biriktiricek vakti oldu: böle farklar da mümkün yani.

valla benim eltimede benden fazla şeyler takılmış...
hiç sorun etmedim,ne bileyim belki kız tarafı öyle olsun istemiştir dedim...ya da güçleri yoktu bizim evlendiğimizde,ondan yapmamışlardır dedim...
hoş,zaten altın merakımda yok...
hiç hesabınıda yapmam öyle şeylerin,kim ne getirdi ne taktı diye...
evet eşit olsun gerekirdi,ama herşey paraya bakıyor o kadar masrafın arasında;belki ondan takamamışlardır

O begenmez deyip te farklı seyler takmaları ayıp gercekten..Keske zamanında söyleyseydinizz bunu sonucta sizde begenmeyebilirdiniz ve sizin begeneceginizden nasıl emin oldu anlayamadım??

Ama gecmis gitmis kendinizi artık bu konuyla bosuna sıkmıs olursunuz..:1closedeyes:

canım gectı artık. bende benzer durumlar yasadım bende cok taktım sınırlendım. kendımı degersız onemsız hıssettım.
esımın aılesıne, kendıme kızdım . sanırım ılk evlenenlerın basına gelen seyler bunlar. helede dusunler yada nısanlar arasında az zaman varsa ılk olandan kısıp sonrakı olana yapmaya calısılıyor. bencede maddıyatından degıl tavranıstan hıc şık olmamıs ama onlarda dusunememıstır. sende artık akıllanmıssındır yarın bırgun hedıye aınacagı zaman ıstersın, tarın bebısın olacak ona takı gelecek o zamanda sen annemler bunu takacaklar sız mahcup olmayın dersın anlarlar. sen yapman gerekenı yaparak sesız kalmıssın daha da ıyı olmus cunku ben o zaman bundan duydugum rahatsızlıgı dıle getırdıgımde eltımde bana cephe aldı, kaynımda, kayınvalıdemde. kımse ne demek ıstedıgımı anlamamıstı. herkes onların altınında bıleıgınde goum oldugunu sandı ama yanıldı. bu konuyu hıc desme destıkce alttan dahada pıs sulartcıkacaktır emın ol.

Bende de tam tersi oldu. Büyük eltime alınan set 24 ayar, benimkisi 14 ayar. Benden 3 fazla bilezik takmışlar ona.Üstelik borçsuz olmuş onların düğünleri.Biz mayıs ayından beri hala eşya-mobilya borcunu ödüyoruz.Düğünü de eşimle ben yaptık. Ne kendi ailem ne de eşimin ailesi katkıda bulunmadılar.
Ama umrumda mı?Hayır tabi ki...
Maddi durumları iyi değildi, malum ekonomik kriz teğet geçti ya :bbo: Ellerinde olsaydı yaparlardı eminim.
Üzülmene gerek yok bence. Kaldı ki kendi ailem bile bana zar zor bir şeyler taktı.Kardeşimin taktığı bileziği bile eşimden gizli ben aldım.
Ama ilerde mutlaka alcam hoşuma giden takıları yerimseniben

canım önemli olan maddiyat değil maneviyat
sevgide saygıda ayrım yapılmasın yeter
oda bizim elimizde(az çok)
artık üzülme bunuda kendine kin meselesi etme olur mu?

ya boşver kime ne takarlarsa taksınlar sende ona göre davranırsın olur biter. sakın belli etme sonra kıskanç fesat derler sana daha çok üzülürsün. benim eşim daha önce niaşnlanıp ayrılmış ona alınan set takıldı bir tek taş veya sıratş yüzük istedim takacaz deyipde abuk sabuk ucuz bir yüzük almışlar bende seçemedim. 5 bilezik istemiştim hem adeti 4e düştü hemde istediğim bileziklerden almadıalr neymiş para yokmuş muş. ne istediğim gelinliği giyebildim ne istediğim mobilyalar alındı nede düğünüm istediğim gibi olmadı. üstüne üstlük bütün borçları kavga çıkartarak üzerimize yıktılar. ama biz hiç onalra fırsat vermedik çok çalıştık eşimle borçlar bitince bir araba aldık şimdide evimizi aldık kredi ödüyoruz ama yinede muhtaç olmuyoruz. siz evinize yuvanıza bakın. sadece yuvanız için çalışın.

zaten evlenmişşin git bozdur başka bişey al takma kafana bizde de mesela eltime evlenirken set almamaışlar o da bişey diyememiş ben eşime dedim set alalım diye ailesinin durumu ii değil zaten bize bi yardımları da olmadı düğün ev eşya hepsini biz yaptık dedim öderiz sonuçta istedim yani çok özeniyodum çünkü beyeniyodum o da beni kırmadı aldık eltime ne yaptılarsa benimki hep daha güzel oldu ama hep eşimle ikimiz yaptık o eşine hiç bişey diyememiş ben az çok yol gösterdiğim kendim seçmek istediğim için böyle oldu eltim de ilk başta kıskanıyodu farkındaydım ama sonra konuştum onunla dedim böyle böyle bunları hep biz ödüyoruz sonra yanlış anlama bana yapmadılar filan deme o da anladı zaten allah a şükür aramız da ii belki senin eltinde kaynına demiştir onu istemem ben seçerim filan diye o da ailesine laf geçirmiştir anlatabildim mi:)

Back
X