Bilemedim size sorayım dedim

Kirpapatyam46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
999
389
103
Kızlar bir arkadaşim in is yeri var .
Ve bana çok sıkıştım gelip yardım eder misin dedi .

2 haftalık boslugum var muhtemelen bu boşluk da gidicem hem banada değiş lik olur.sizce para mevzusunu konuşmalı miyim.

Yani çok yakın arkadaşım da değil eski patronum aslında.

A hadi ben geldim. Diyip direk başlamak mi makul , şartları konuşmak mi makul sizce.

Bu tür konuları açmaktan cekinirim de biraz.

Parasız çalışmayın en baştan konuşun...

Ya ne bilim o muhtemelen açmaz konuyu bende emin olamadım açsam mi acmasam mi konuyu diye konuya nasıl girsem ki

Yani patron uyanik sanki..
Dost işi olarak betimleyip 10 liralık işi 5 liraya yaptırmaya çalışıyor olabilir.
Yahut "yardım talep ettim,parayla olsa iş teklif ederdim" diyerek ters köşe de yapabilir.
Bu gibi durumlarda para bekleniyor ise başlamadan konuşulmalı,sonrasında tatsızlık çıkmaması adına.

İşçinin hakkını alnının teri kurumadan ver deyin

Zaten aslında iş teklifi etti.
Yok deyince en azından yardıma gel dedi

Ben arkadadimi 2 Hafta yardima cagirsam, para teklif etmemeye utanirim asil. Elbette emeginizin karsiligini alacaksiniz. O söylemiyorsa siz söyleyin. Cekinmeyin en dogal hakkiniz bu.

Ama nedense arkadasinizin kurnazlik ettigini sezdim, cünkü normalde maddi isleri en basinda söylenir, ilk teklif edildiginde yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…