- 23 Ağustos 2012
- 51.871
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.610
- 898
- Konu Sahibi Siskooanne
-
beşikteki bebeğe yapılan zulmün cezasını Allah verecektir.
Allah'ın affetmediği tek şey şirktir.
ayetleri yanlış yorumluyorsunuz.
selametle
Bidakine konu sahibinin butun yazdiklarini okursaniz boyle yorumlar duymaktanda kurtulursunuz bilip bilmeden yorum yazmayin lutfen
siz kendinize hidayet dileyin, sizin duanıza ihtiyacım yok!!
Ayrica burada carsaf tartismasina girme benim annemde carsafli bende carsafi dogru olarak goruyorum ama burda tanimadigim insanlarla bunun tartismasini yapip karsimdaki insanlarin sinirle kotu seyler soyleyip gunahini almammekkede insanlar hicab ayetine uygun giyinmiyorlardı ve allah nur suresi 31i indirdi.
fakat bu örtünme yeterli gelmeyince hicab ayeti olan yani çarşaf ve peçe şeklindeki giyim tarzı ahzab suresi 59.ayet indi
siyer dersi almanı tavsiye ederim :)
Vallahi okudugumu gayet net anliyorum, ama bana kalirsa siz isinize geldigi gibi anliyorsunuz. Kuran'da acik secik yazili iste, Allah kul hakkini affetmiyor, Allah daha ne kadar ayet indirsin, ne desin, ne yazsin bu kitaba??
İyi de şimdi bu konunun şirkle ne alakası var? Kızcağızın eşi artık eviyle, çocuğuyla ilgilenmiyormuş, tarikat yüzünden.beşikteki bebeğe yapılan zulmün cezasını Allah verecektir.
Allah'ın affetmediği tek şey şirktir.
ayetleri yanlış yorumluyorsunuz.
selametle
ya hu arkadasım kuranda ne çarşafı ne peçesi nerde geçiyor?mekkede insanlar hicab ayetine uygun giyinmiyorlardı ve allah nur suresi 31i indirdi.
fakat bu örtünme yeterli gelmeyince hicab ayeti olan yani çarşaf ve peçe şeklindeki giyim tarzı ahzab suresi 59.ayet indi
Ayrica burada carsaf tartismasina girme benim annemde carsafli bende carsafi dogru olarak goruyorum ama burda tanimadigim insanlarla bunun tartismasini yapip karsimdaki insanlarin sinirle kotu seyler soyleyip gunahini almam
bunu hiç bir yerde okumadım.mekkede insanlar hicab ayetine uygun giyinmiyorlardı ve allah nur suresi 31i indirdi.
İyi de şimdi bu konunun şirkle ne alakası var. Kızcağızın eşi artık eviyle, çocuğuyla ilgilenmiyormuş, tarikat yüzünden.
Ve evlilikleri bitmek üzereymiş.
Yani şu an eşinin inancını sorgulamanın hiçbir manası yok, boş yere 3-4 sayfayı çaldınız.
Ne faydası oldu şimdi kıza bu yazdıklarınızın, en nihayetinde eşinin şirk koştuğunu söylediniz. Eee yani?
Nasıl bir çözüm önerisi bu şimdi, içine su mu serptiniz naptınız, birilerini kafir ilan ederek?
O ayette taninmamalari degil taninmalari/ bilinmeleri yazar hanimefendi. Yani hur olduklari musluman olduklari bilinsin diye.Ayşe annemiz tek gözünü açarmış yolda yürürken,
hicab ayeti indiğinde mekke kargalara büründü diye söyler ümmü seleme annemiz.
ahzab suresi 59.ayette mümin kadınlarına söyle dış elbiselerini giysinler bu tanınmamaları için daha hayırlıdır der Allah Azze ve Celle. yani yüzü örtmekten bahsediyor.
Rasulun eşleri bizim annelerimizdir. onlar nasıl giyiniyorsa öyle giyinmeliyiz
Allah neden peygamber gönderdi?
kendi emrettiklerini uygulamalı olarak göstermek ve tam olarak izah etmediği şeyleri Rasul yoluyla açıklamak için.
örneğin namazın kılınışı vb.
hadisle ve ayetle iman imanın şartıdır.
hadisi iptal etmek hadis inkarcılığıdır.
bunu hiç bir yerde okumadım.
zaten dinin en çok tartıştığı konulardan biri örtü var mı yok mu diye..
bunu bile tartışırken sen ne kadar net ve kesin olarak Kur'an çarşaf peçeye işaret ediyor diyorsun..
ya hu arkadasım kuranda ne çarşafı ne peçesi nerde geçiyor?
sen bizi cahil mi sanıyorsun?
başörtülerini yakalarının üstüne geçirsinler diye bir ayet geçiyor ki orda bile makkeli kadınlar memeler fora gezdiğinden memelerini mi gizlesinler yoksa başörtü bugünkü halini almış başörtü mü orda bile din alimleri şüphede kalırken ne peçesi?
ona bakarsan osmanlı zamanında da fes falan vardı. 18. yy da kadınlar kabarık elbiler giyerdi. 60 lı yıllarda şu an giyemediğimiz kadar kısa etekler vardır. Hz İsa döneminde sandaletler vardı vs vs vs. demek ki kıyafet de biraz yaşadığın zamandan etkileniyor.çünkü ayette tanınmamak adına dış örtüsü giymeyi emrediyor Allah.
yahu kızlar neden görmüyorsunuz?
neden düzgün okumuyorsunuz şunu?
lütfen sadece kalbinizle okuyun...
tanınmamak için yüzü örtmek gerekmez mi?
ayrıca peygamber eşleri peçe takmış çarşaf giymişler.
araştırın lütfen
E diyeceğiniz bu idiyse, neden 3-4 sayfadır cihad eder gibi, Allah Allah, nidalarıyla bombardıman yaptınız?bakın hanımefendi eğer eşi tarikatçıysa bu kızcağız kaçsın kendini kurtarsın tek diyeceğim bu.
şeyhlerle hocalar islam yürümez.
ama eğer gerçekten islamı yaşıyorsa eğer sabır etsin dua etsin allah yardım edecektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?