- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi Siskooanne
-
ne kadar tezat işte.Hayir bide bu adamlar baska erkekler gormesin diye karisini ortuye sokan adamlar Allah islah etsin
nasıl yani islamı kendinize göre mi yorumluyorsunuz ?vallahi mısır din adamlarını vb din adamlarını değil kendi düşüncelerimi paylaşıyorum :)
elhamdulillah kendi aklım ve imkanım var.
tarikat şirktir ve islam'da yeri yoktur. şeyhler hocalar da şirk ehlidir.
ben sadece konu sahibine bir yorum yaptım ama her zamanki gibi mahalle tarzı atlamalar oldu yorumuma.
olsun... ben hiçbir zaman düşüncemden vazgeçmem. dediklerimi savunuyorum. konu sahibinin durumu farklı olabilir
tüm sayfaları okumadım okuduğum kadarıyla yorum yaptım.
aklı nassın üstüne çıkarmayın, nassı aklın üzerine çıkarın.
Alemlerin Rabbi olan allah ne derse o olur.
HÜKÜM ALLAH'INDIR
o halde Allahin veya peygamberin yuzu kapamayi nerede "emrettigini" de aciklar misiniz ?kimin sataşıp kavga çıkarmaya çalıştığı o kadar belli ki... :)
yorumlarınızdan anlaşılıyor. ortaya konuşuryosunuz güya tahrik ediyorsunuz
tarikat ehli tamamıyla şirk ehlidir.
çünkü islamda tarikatçılık şeyhlik vb yoktur.
tek önderimiz Rasulullah SAV ve tek ilahımız Allah Subhanehu ve Tealadır.
şeyhler ne zırvalarsa değil Allah ne emretmişse o uygulanır.
nasıl yani islamı kendinize göre mi yorumluyorsunuz ?
o daha da fena ya. allahın hükümlerini bir fani bir insanoğlu olarak neye göre yorumluyorsunuz?
allah ne emrettiyse odur.
her söylenene de hadis diye inanmak vebaldir.Allah neden peygamber gönderdi?
kendi emrettiklerini uygulamalı olarak göstermek ve tam olarak izah etmediği şeyleri Rasul yoluyla açıklamak için.
örneğin namazın kılınışı vb.
hadisle ve ayetle iman imanın şartıdır.
hadisi iptal etmek hadis inkarcılığıdır.
Bende bunlari dile getirdigim,ben kisiliksiz degilim sadece senin icin bunlari yapmaya devam edemem dedigim icin gitti zaten esim.icim almiyo elimde degil.iste sana ikinci es bakalim sizin zaten nikahiniz kalmadi demisler,ayni evde durmaniz haram bile olabilir demisler,cocugu ona birakma demisler,o bunlari kendi iradesiyle yapmiyodur icinde bisey vardir bi okutalim demisler demislerde demisler.ben nasil seveyim bu insanlari nasil sogumayayim.he esim sana bunlari asla yapmam diyoda ben nasil guveniyim nasil kabul ediyim.sonucta bunlarinda hicbirini yapmaz diye dusunuyodum.
Allah yolunda giden bi insan nasil karinla nikahiniz gitmis sana ikinci bi es alalim diyebilir yaa siz bunu nasil hakli gorursunuzz hamile kadinin bogazini nasil sikarlar bu adam nasil dogru yolda olabilir bende bastan asagiya siyah giyinen tesetturlu biriyim ama benim bunu aklim almiyo kadin tesetture girdim namazimi kilyorum kuranimi okuyorum diyo daha ne yapsin allah askinaAnladığım kadarıyla eşinizin beyni Allah için İslam için yıkanmış ne güzel :) ben eşinizin doğru yolda olduğunu sezdim.
Allah Rasulu bir hadisinde buyuruyor ki: "kalpler Rahman'ın iki parmağı arasındadır."
Anlayacağınız eşinizin kalbini Allah İslam'a ısındırmış, subhanallah...
İnşaallah Rabbim eşinizin ayaklarını kaydırmaz ve size de İslam'ı tam anlamıyla ve hakkıyla yaşamayı nasip eder.
o halde Allahin veya peygamberin yuzu kapamayi nerede "emrettigini" de aciklar misiniz ?
her söylenene de hadis diye inanmak vebaldir.
onu allah emretmiyo canım. allahın örtünün dediği yerleri eksik görüp!!!! dur 'o'iyi bilmez (haşa)biz biraz daha örtünelim demişler...o halde Allahin veya peygamberin yuzu kapamayi nerede "emrettigini" de aciklar misiniz ?
Allah yolunda giden bi insan nasil karinla nikahiniz gitmis sana ikinci bi es alalim diyebilir yaa siz bunu nasil hakli gorursunuzz hamile kadinin bogazini nasil sikarlar bu adam nasil dogru yolda olabilir bende bastan asagiya siyah giyinen tesetturlu biriyim ama benim bunu aklim almiyo kadin tesetture girdim namazimi kilyorum kuranimi okuyorum diyo daha ne yapsin allah askina
onu allah emretmiyo canım. allahın örtünün dediği yerleri eksik görüp!!!! dur 'o'iyi bilmez (haşa)biz biraz daha örtünelim demişler...
Allah'a tövbe edenin tövbesinin kabul olmayacağını nereden biliyosunuz?
Siz Allah'tan daha mı iyi hüküm koyuyorsunuz?
Haşa ve kella...
Hüküm Allah'ındır.
Tarikata bağlı olmak şirktir.
Eğer konu sahibinin eşi tarikata bağlıysa vay haline...
Kuranın özünü anlamadığınız o kadar belli ki Allah'ın şirkten başka dilediği her şeyi affedeceğini idrak edememişsiniz :)
dış elbise=yüz bu mantığı nasıl kurdunuz ilginç????Ayşe annemiz tek gözünü açarmış yolda yürürken,
hicab ayeti indiğinde mekke kargalara büründü diye söyler ümmü seleme annemiz.
ahzab suresi 59.ayette mümin kadınlarına söyle dış elbiselerini giysinler bu tanınmamaları için daha hayırlıdır der Allah Azze ve Celle. yani yüzü örtmekten bahsediyor.
Rasulun eşleri bizim annelerimizdir. onlar nasıl giyiniyorsa öyle giyinmeliyiz
Vallahi benim idrakim aynen soyle:
Kuran'da cesitli yerlerde "Zulum" ve "Sirk" kavramlari gecer. Zulum otekine haksizlik yapmak, Sirk de Allah'a ortak kosmaktir.
Zulmedenleri Allah affetmez ve onlara bir yol da göstermez.” (Nisa; 4/168)
Zulmun affolmayacagi bence burda acik.
Ama Sirk e tovbe yoluyla afolunabilecegine bir acik kapi birakilmis sanki:
“Kendilerine apaçık deliller gelmesinin ardından tuttular buzağıyı tanrı edindiler. Biz bunu da affettik ve Mûsâ'ya apaçık bir güç ve yetki verdik.” (Nisa; 4/53)
Bana kalirsa, Kuran'da Zulum 3 anlamda kullanilmis : 1. Nefsine zulum, 2. Allah'a karsi zulum, 3. Baska birine karsi zulum
1. de , insan kendini affedebilir. 2.de, yani Sirk te haksizlik yapilan Allah oldugu icin , Allah dilerse kendine yapilan haksizligi hosgorebilir, affedebilir. Benim anladigima gore haksizlik yapilan kisi affetme hakkina sahiptir.
Bir de sunlara bakin:
“İnsanlara zulmedenlere ve yeryüzünde zorbalık yapanlara yol yoktur. Onlara elem dolu azap vardır.” (Şura; 42/42)
“Senin Rabbin, halkı birbirine iyilik, güzellik, doğrulukla muamele ettikçe bir beldeyi zulüm (şirk) sebebiyle helak etmez, olacak şey değil!” (Hud; 11/117)
“Zulmedenlerin mazeret beyan edip yola gelmeleri için o gün artık çok geç!” (Rum; 57),
“Şirk en büyük zulümdür; kuşku yok” (Lokman; 13)
Gordum ki, Kuran zulum kavramina olaganustu bir vurgu yapiyor. Yukardaki ayetten de anlasilacagi gibi, zulmu sirkten daha buyuk bir gunah ve suc olarak goruyor. Ahirette affedilmeyecek yegane suc ve gunahin zulum oldugunu soyluyor.Zulum disinda Allah, kendine karsi islenen suclar dahil tum gunahlari layik gordugune affedecegini soyluyor.
Simdi Kuran in bu ayetleri isiginda yazdigim her seyin arkasindayim. Besikteki bir bebege yapilan zulmu Allah in affedecegini gercekten kafaniz aliyor mu?
İyi de canım, dediklerine bakar mısın, bir de profil fotoğrafı bile manidar. Bilerek tartışma çıkarmaya çalışıyor resmen.Kizlar lutfen tamam tartismayin ben zaten konu buralara varmasin diye detay vermek istememistim.herkese cok tesekkurler
dış elbise=yüz bu mantığı nasıl kurdunuz ilginç????
ikincisi hicap ayeti inmeden önce mekkeliler nasıl giyiniyorlarmış ve bu ayet neyin üzerine inmiş bir araştırın böylece allahın ilk emri olan 'oku' emrinide yerine getirmiş olursunuz..
ben zaten diğer yazılarımda da söylediğim gibi tüm sayfaları okumadım.
sadece içimden geçenleri söylemek istedim.
kesinlikle kalp kırmak istemem ama ayet ve hadisle konuşuyorum.
onun dışında eşiniz tarikatçı gibi yorumlara denk geldim, eğer öyleyse yazık haline...
bol bol dua edin.
selametle
Bidakine konu sahibinin butun yazdiklarini okursaniz boyle yorumlar duymaktanda kurtulursunuz bilip bilmeden yorum yazmayin lutfenbu kısmını okumadım konunun. ayrıca olay benim başımdan çıkmış gibi bana yüklenmek niye?
Allah aralarındaki hükmü koyacaktır, zaman gösterecek hayırlısı ne ise o olsun
siz kendinize hidayet dileyin, sizin duanıza ihtiyacım yok!!ne yazık size.
ne yazık nefsinize.
Allah hidayet nasip etsin...
Rasulullah'ın eşlerinin giyim tarzını reddediyorsunuz öyle mi?
ne cesaret..
cehenneme karşı bu ne dayanıklık?
subhanallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?