Bilemiyorumm

nasıl yani islamı kendinize göre mi yorumluyorsunuz ?
o daha da fena ya. allahın hükümlerini bir fani bir insanoğlu olarak neye göre yorumluyorsunuz?
allah ne emrettiyse odur.

o halde Allahin veya peygamberin yuzu kapamayi nerede "emrettigini" de aciklar misiniz ?

nasıl yani islamı kendinize göre mi yorumluyorsunuz ?
o daha da fena ya. allahın hükümlerini bir fani bir insanoğlu olarak neye göre yorumluyorsunuz?
allah ne emrettiyse odur.

ben islamı kendime göre yorumlamıyorum ancak din adamları ne derse odur da demiyorum.
kuranda ne yazıyorsa ve rasul neyi yaptıysa bu din benim için odur.
müşrik din adamlarının münafık belamların dini değil islam Allahın dinidir. yazdıklarımı iyi okuyun

her söylenene de hadis diye inanmak vebaldir.

Allah yolunda giden bi insan nasil karinla nikahiniz gitmis sana ikinci bi es alalim diyebilir yaa siz bunu nasil hakli gorursunuzz hamile kadinin bogazini nasil sikarlar bu adam nasil dogru yolda olabilir bende bastan asagiya siyah giyinen tesetturlu biriyim ama benim bunu aklim almiyo kadin tesetture girdim namazimi kilyorum kuranimi okuyorum diyo daha ne yapsin allah askina

o halde Allahin veya peygamberin yuzu kapamayi nerede "emrettigini" de aciklar misiniz ?

Ayşe annemiz tek gözünü açarmış yolda yürürken,
hicab ayeti indiğinde mekke kargalara büründü diye söyler ümmü seleme annemiz.

ahzab suresi 59.ayette mümin kadınlarına söyle dış elbiselerini giysinler bu tanınmamaları için daha hayırlıdır der Allah Azze ve Celle. yani yüzü örtmekten bahsediyor.
Rasulun eşleri bizim annelerimizdir. onlar nasıl giyiniyorsa öyle giyinmeliyiz

bu kısmını okumadım konunun. ayrıca olay benim başımdan çıkmış gibi bana yüklenmek niye?
Allah aralarındaki hükmü koyacaktır, zaman gösterecek hayırlısı ne ise o olsun

Kizlar lutfen tamam tartismayin ben zaten konu buralara varmasin diye detay vermek istememistim.herkese cok tesekkurler

onu allah emretmiyo canım. allahın örtünün dediği yerleri eksik görüp!!!! dur 'o'iyi bilmez (haşa)biz biraz daha örtünelim demişler...

ne yazık size.
ne yazık nefsinize.
Allah hidayet nasip etsin...
Rasulullah'ın eşlerinin giyim tarzını reddediyorsunuz öyle mi?
ne cesaret..
cehenneme karşı bu ne dayanıklık?
subhanallah

Vallahi benim idrakim aynen soyle:

Kuran'da cesitli yerlerde "Zulum" ve "Sirk" kavramlari gecer. Zulum otekine haksizlik yapmak, Sirk de Allah'a ortak kosmaktir.

Zulmedenleri Allah affetmez ve onlara bir yol da göstermez.” (Nisa; 4/168)

Zulmun affolmayacagi bence burda acik.

Ama Sirk e tovbe yoluyla afolunabilecegine bir acik kapi birakilmis sanki:

“Kendilerine apaçık deliller gelmesinin ardından tuttular buzağıyı tanrı edindiler. Biz bunu da affettik ve Mûsâ'ya apaçık bir güç ve yetki verdik.” (Nisa; 4/53)

Bana kalirsa, Kuran'da Zulum 3 anlamda kullanilmis : 1. Nefsine zulum, 2. Allah'a karsi zulum, 3. Baska birine karsi zulum

1. de , insan kendini affedebilir. 2.de, yani Sirk te haksizlik yapilan Allah oldugu icin , Allah dilerse kendine yapilan haksizligi hosgorebilir, affedebilir. Benim anladigima gore haksizlik yapilan kisi affetme hakkina sahiptir.

Bir de sunlara bakin:

“İnsanlara zulmedenlere ve yeryüzünde zorbalık yapanlara yol yoktur. Onlara elem dolu azap vardır.” (Şura; 42/42)

“Senin Rabbin, halkı birbirine iyilik, güzellik, doğrulukla muamele ettikçe bir beldeyi zulüm (şirk) sebebiyle helak etmez, olacak şey değil!” (Hud; 11/117)
“Zulmedenlerin mazeret beyan edip yola gelmeleri için o gün artık çok geç!” (Rum; 57),

“Şirk en büyük zulümdür; kuşku yok” (Lokman; 13)

Gordum ki, Kuran zulum kavramina olaganustu bir vurgu yapiyor. Yukardaki ayetten de anlasilacagi gibi, zulmu sirkten daha buyuk bir gunah ve suc olarak goruyor. Ahirette affedilmeyecek yegane suc ve gunahin zulum oldugunu soyluyor.Zulum disinda Allah, kendine karsi islenen suclar dahil tum gunahlari layik gordugune affedecegini soyluyor.

Simdi Kuran in bu ayetleri isiginda yazdigim her seyin arkasindayim. Besikteki bir bebege yapilan zulmu Allah in affedecegini gercekten kafaniz aliyor mu?

dış elbise=yüz bu mantığı nasıl kurdunuz ilginç????
ikincisi hicap ayeti inmeden önce mekkeliler nasıl giyiniyorlarmış ve bu ayet neyin üzerine inmiş bir araştırın böylece allahın ilk emri olan 'oku' emrinide yerine getirmiş olursunuz..

beşikteki bebeğe yapılan zulmün cezasını Allah verecektir.
Allah'ın affetmediği tek şey şirktir.
ayetleri yanlış yorumluyorsunuz.
selametle

mekkede insanlar hicab ayetine uygun giyinmiyorlardı ve allah nur suresi 31i indirdi.
fakat bu örtünme yeterli gelmeyince hicab ayeti olan yani çarşaf ve peçe şeklindeki giyim tarzı ahzab suresi 59.ayet indi
siyer dersi almanı tavsiye ederim :)

bu kısmını okumadım konunun. ayrıca olay benim başımdan çıkmış gibi bana yüklenmek niye?
Allah aralarındaki hükmü koyacaktır, zaman gösterecek hayırlısı ne ise o olsun
Bidakine konu sahibinin butun yazdiklarini okursaniz boyle yorumlar duymaktanda kurtulursunuz bilip bilmeden yorum yazmayin lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…