bilen biri varmı ??

elfos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2016
521
679
103
kızlar merhaba konuyu nereye acacagımı bılemedım . benım bı ablam var 2016 nın sonunda hamıle kalmayı planlıyor. 2017 subattada ( günü doluyor) yanı cıkıp emeklı maasını bekleyecek 8 yıldfır calıstıgı bı yer var. sizce doğum ile birlikte işten cıksa çıkış alabılırmı sonucta 8 sene çöpe atılmaz bi fıkrı olan bılgsı olan varmı ??? tesekkurler sımdıden

Son düzenleme:
kızlar merhaba konuyu nereye acacagımı bılemedım . benım bı ablam var 2016 nın sonunda hamıle kalmayı planlıyor. 2017 subattada emeklı oluyor. 8 yıldfır calıstıgı bı yer var. sizce doğum ile birlikte işten cıksa çıkış alabılırmı sonucta 8 sene çöpe atılmaz bi fıkrı olan bılgsı olan varmı ??? tesekkurler sımdıden
konuyu bilmemde ablanızın hesapları tutar inşallah öyle denilen tarihte gebe kalınıyor mu :confused:

Emekli olunca işten çıkış yapılamıyor mu? O zaman da içeride parası kalıyor mu,bence kalmaması lazım.Haklarını alıyordur.
Bu arada kaç yaşında? Hamilelik ve emeklilik bir arada görünce merak ettim :) Yardımcı olmaktan çok,soru sordum kusura bakmayın :KK70:

Emeklilik günü dolupta ayrılırsa kıdem tazminatı alabiliyor. (sebep olarak çıkışına bunu belirtmeli )

pek bılgım yok da ondan sordum bakalım umarım bılen bırı cıkar. 36 yasında 1 cocugu var 1 tane daha yapacak suan plan yapıyor bakalım ınsallah planladıgı gibi gider :))

öncelikle doğum iznine çıkacağı için işten ayrılma yapmasın.doğum izni bitene kadar beklesin eğer çalışmayı düşünmüyorsa işe dönmesi gerekn tarihi muhasebe söyleyecektir o zaman çıkışını verir tazminatını alır ve ayrılır.

pek bılgım yok da ondan sordum bakalım umarım bılen bırı cıkar. 36 yasında 1 cocugu var 1 tane daha yapacak suan plan yapıyor bakalım ınsallah planladıgı gibi gider :))

36 yaşındamı ?nasıl emekli oluyor anlamadım?

öncelikle doğum iznine çıkacağı için işten ayrılma yapmasın.doğum izni bitene kadar beklesin eğer çalışmayı düşünmüyorsa işe dönmesi gerekn tarihi muhasebe söyleyecektir o zaman çıkışını verir tazminatını alır ve ayrılır.
yıllarca calıstı zaten artık calısmak ıstmyr e cocukda dusunuyor . bızde oyle dusunduk en azndan 4 ay ızn yapsın sonrasında donup tekrar cıkıs versın dedık ama bakalım .

Doğum nedeniyle işten ayrılmada şirket tazminat ödemek zorunda diye biliyorum

yıllardır calısıyor .. bayadır . gunu doluyor yanı sonra 1-2 yıl daha beklıyıp maas alcak dıye bılıyorum

he primi doldurmuş yani yaşı bekleyecek anladım.kıdem tazminatını alır.kendi çıktığı için ihbarı alamaz.eğer iş yeri çıkartsa keşke iyi bir tazminat alır.işsizlik alır vs vs

he primi doldurmuş yani yaşı bekleyecek anladım.kıdem tazminatını alır.kendi çıktığı için ihbarı alamaz.eğer iş yeri çıkartsa keşke iyi bir tazminat alır.işsizlik alır vs vs
hadı ya o zaman bı kac hata mı yapsa ne etse :)) köşeyi doner heeralde . ama işte o ofıse yıllarını verdi oyle cıkarmazlar cunku ofıste ıslerı o yonetıyor tek bayan tum ofısı cekip cevırıyor anlıcafgnız. muhasebe müdür yanı oranın direği gibi düşünün. hakkını alsında baska bısey ıstemyrz.

Doğum sebebiyle ayrılmak kendi tercihi olduğu için tazminat vermezler
Doğum engel değil 4 ay sonra ya da izin uzatıp işe dönebilir

15 yıldan sonrası için geçerli o, isteğe bağlı bile çıksa tazminat alabilir 15 yıl dolunca
15 yıl öncesinde işveren çıkarmalı ya da evlilik sebebi ile çıkmalı ki tazminat alsın

NOT: Emeklilik kısmını hiç bilmiyorum

konuyu bilmemde ablanızın hesapları tutar inşallah öyle denilen tarihte gebe kalınıyor mu :confused:
şimdilk bi problemı yok sadece plan uzeıne ılerlerlemek ıstyo genelde hep oyle yapar cunku .
rabbım bılır en guzelını

Back
X