bilen biri varmı ??

Yaşın dolmasına 20 yıl varken çıkıp evde emekliliği beklemek nedir ?

20 yıl sonra kuş kadar maaş alır.
evde 11 yasında bır kızı var bebeklıkten berı ananeyle buyudu cocugu artık annecım keske hep yanımda olsan dıyor.. demeye baslamıs .. cok calıstı cok cabaladı kendıne ev aldı bu kadın. kocası da gece gunduz calısıyor. artık huzura ermek ıstyr yıllardır borc ode kredı cek hep ugrastı durdu. zaten gununu beklıyodu.ustelık bı bebek daha ıstyr ve yası da gecıyo dogal olarak hakkı suanda evde oturmak.

evde 11 yasında bır kızı var bebeklıkten berı ananeyle buyudu cocugu artık annecım keske hep yanımda olsan dıyor.. demeye baslamıs .. cok calıstı cok cabaladı kendıne ev aldı bu kadın. kocası da gece gunduz calısıyor. artık huzura ermek ıstyr yıllardır borc ode kredı cek hep ugrastı durdu. zaten gununu beklıyodu.ustelık bı bebek daha ıstyr ve yası da gecıyo dogal olarak hakkı suanda evde oturmak.

pek bılgım yok da ondan sordum bakalım umarım bılen bırı cıkar. 36 yasında 1 cocugu var 1 tane daha yapacak suan plan yapıyor bakalım ınsallah planladıgı gibi gider :))

bu kadar erken nasıl emekli oluyor sorması ayıp

günü doluyor yanı 58 de maas alıcak . yalnıs bılgılendırmısım .

Maaşı kuş kadar olur dedim.
Çünkü şuanki sisteme göre eskisi gibi ortalama kazanca değil son yıllardaki maaş kazancına bakılarak maaşı belli oluyo.

E 20 yıl sonra endüşükten bağlanır kaldıki sistemde değişebilir onu bilemeyiz
ama zaten 11 yaşındaki kız artık ergenliğe giriyo e okulada gidiyodur şuankinden fazla vakit geçirme olanakları olmaz.

Öalışan kadında bebek yapabilir hatta ücretsiz iznede çıkabilir

şirketi isterse verebilir ama çoğu yer vermez tazminatını.. bence izne direk ayrılmasın doğum izin parasını alsın en azından

Çünkü şuanki sisteme göre eskisi gibi ortalama kazanca değil son yıllardaki maaş kazancına bakılarak maaşı belli oluyo.

ama zaten 11 yaşındaki kız artık ergenliğe giriyo e okulada gidiyodur şuankinden fazla vakit geçirme olanakları olmaz.

hakkında hayırlısı olsun dedıgım gıbı sor dedı sordum ısıne cok karısmak ıstemyrm :)) cok tesekkur ederımmmm

EMEKLILIK PLANLARI TUTABILIR AMA HAMILELIK KONUSUNDA O KADAR KESINMS GIBI DAVRANMAZSA IYI OLUR KENDISI ICIN... ZİRA ALLAH OL DERSE OLUR...

Back
X