• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilen var mı ?

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.425
43.922
798
öncelikle adminler bir süre konumu taşımazlarsa sevinirim

ANTI TIROGLOBULIN
ANTIKOR (ANTI T) bu ne oluyor kızlar bilen var mı?

Anti-TPO ve Anti-Tiroglobulin antikorları da tiroid bezi hastalıklarında önemli olan testlerdir.
Bu antikorların yüksek olması tiroid bezi hastalığının otoimmün bir hastalık olduğunu gösterir.
Otoimmün hastalıklarda, insan vücudu kendi dokusunu yabancı bir doku olarak algılayıp ona karşı reaksiyon vermektedir.
Hashimoto tiroiditi olarak da bilinen bu otoimmün hastalıkta, tiroid bezinde tiroid hormonlarının yapımındaki basamaklarda kullanılan protein yapısındaki tiroglobulin (TG) ve enzim yapısındaki Tiroid peroksidaz (TPO) yabancı bir doku olarak algılanmaktadır.
Bağışıklık sistemi bu yapılara savaş açar ve onları yoketmek için antikor salgılar.
Bu hastaların kanlarında anti-TPO ve anti-Tiroglobulin antikorları normalden yüksek olarak bulunur. Hipotiroidi tablosuyla seyreder.
Diğer otoimmün hastalıklar ise hipertiroidiye neden olan Graves Hastalığı ve geçici tiroidite sebep olabilen sessiz tiroidittir.Bu üç otoimmün hastalık aynı anne babanın farklı çocukları gibidir ve yıllar içinde birbirine dönüşebilirler. Yani daha önce hipertiroidi olan birisinde yıllar sonra hipotiroidi gelişebilir.

bunlar sana test olarak mı yapıldı

Anti-TPO ve Anti-Tiroglobulin antikorları da tiroid bezi hastalıklarında önemli olan testlerdir.
Bu antikorların yüksek olması tiroid bezi hastalığının otoimmün bir hastalık olduğunu gösterir.
Otoimmün hastalıklarda, insan vücudu kendi dokusunu yabancı bir doku olarak algılayıp ona karşı reaksiyon vermektedir.
Hashimoto tiroiditi olarak da bilinen bu otoimmün hastalıkta, tiroid bezinde tiroid hormonlarının yapımındaki basamaklarda kullanılan protein yapısındaki tiroglobulin (TG) ve enzim yapısındaki Tiroid peroksidaz (TPO) yabancı bir doku olarak algılanmaktadır.
Bağışıklık sistemi bu yapılara savaş açar ve onları yoketmek için antikor salgılar.
Bu hastaların kanlarında anti-TPO ve anti-Tiroglobulin antikorları normalden yüksek olarak bulunur. Hipotiroidi tablosuyla seyreder.
Diğer otoimmün hastalıklar ise hipertiroidiye neden olan Graves Hastalığı ve geçici tiroidite sebep olabilen sessiz tiroidittir.Bu üç otoimmün hastalık aynı anne babanın farklı çocukları gibidir ve yıllar içinde birbirine dönüşebilirler. Yani daha önce hipertiroidi olan birisinde yıllar sonra hipotiroidi gelişebilir.

evet canım immunoloji doktorum kan testi istemişti o testte yazıyor netten baktım biraz önce sonucuna normalde olması gereken değer 60 benimkisi 231

daha göstermedim canım bir kan testim dha var o haftaya çıkacak. daha önce gögs hastalıklarına gitmiştim ordaki doktor kan değerlerin yüksek diyip antibiyotik verdi yolladı
vallahı dedıgm gbı bılgılerımı unuttum bu konuda gercekten bı dönem gördugumuz bi derstı değer olarak açıklamasını bılemıyorum
ama ters gıden bır seyler oldugu kesın..

Otoimmün tiroid hastalıklarında bu bahsettiğiniz antikorlar pozitif oluyor. Bazen de pozitif olması bir anlam taşımıyor.
TSH, T3, T4 değerleriniz nasıl, normal sınırlarda mı?

sonuçlar bu kızlar yani yüksek olduğu işaretten belli

Eklentiler

• 10996522_601125826689571_8235999788668076449_n.webp
    10996522_601125826689571_8235999788668076449_n.webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 1.337
Benim alaanım tiroid hastalıkları uzmanlığımı otoimmün tiroiditis üzerine yapıyorum. Büyük ihtimalle tiroiditis diyecekler.

Endokrinoloji doktoruna da gidin
Tiroidinizde bir problem var.

Back
X