bilen var mııı

Bu konuyu nişanlınızla konuşun. Daha iyi olur.
Çeyiz almaya gelirken ayrı bir araba daha gelecek mi? Biz buradan ona göre araba ayarlayacağız. Habersiz plan yapmak istemedim dersiniz. Cevaba göre de annenize düşünceleri böyle. Buna göre hazırlık yapalım derseniz karışmaz herhalde.
gerçekten sanırım en doğrusu bu.teşekkürler sağolun

peki emin misiniz.çoğu kişi siz ayarlayacaksınız diyor yani adet falan değil sanırım kişiye bağlı gibi galiba biraz :) heves bırakmadı bu işler bende
Canım valla maddi durumunuz iyiyse kendiniz tutun.ama benim bildiğimde erkek tarafı götürür çeyizi.benim eşim dolmuş tarzı bişey tuttu.arka koltuklarını söktürmüştü.eşyayı yükledik.annemle bende gitmiştik sonra evi serip gelmiştik düğünden 1 ay önce.öyle çok kalabalıkta gitmeyin bence eşya sermeye.malum nerde çokluk orda b....:):)

Burası bir forum. Konu açıyorsanız her türlü yoruma açık olacaksınız. Çünkü farklı insanlar ve farklı görüşler var. Konu açmanız size yorum yapanları azarlama hakkı vermez. Burada kurallara uymak ve insanların görüşlerine ve yorumlarına saygı göstermek zorundasınız.

Bu tavrınız ve bana ettiğiniz hakaretler için kib'liyorum sizi.
size verdiğim cevaplar içinde bir tane dahi hakaret içeren kelime yok önce bunu kavrayın.bir ikinciside her yoruma açık olmamı istiyorsanız bunu önce kendiniz yapın.size karşı verdiğim sert yorumlara tahammülünüz yok ama karşı tarafa yaparken yoruma açık olun diyorsunuz.Önce empatiyi öğrenin.sonra yorum yapın siz hanımefendi.iyi günler

Canım valla maddi durumunuz iyiyse kendiniz tutun.ama benim bildiğimde erkek tarafı götürür çeyizi.benim eşim dolmuş tarzı bişey tuttu.arka koltuklarını söktürmüştü.eşyayı yükledik.annemle bende gitmiştik sonra evi serip gelmiştik düğünden 1 ay önce.öyle çok kalabalıkta gitmeyin bence eşya sermeye.malum nerde çokluk orda b....:):)
haklısınız :)) sağolun

6kisi abartili geldi bana
Alti ustu ceyiz yerlestirilcek 3kisi yeter
Arabayla gitseniz 150tl benzin parasi
Otobusle gitseniz 40tl bilet parasi
3-5kurusun hesabini mi yapiyosunuz ya
Ben utanirim sormaya bile birak arabayi siz tutcaksiniz demeyi dile getirtmem.

Kimseye gebe olmadim cok sukur simdiye kadar.

6kisi abartili geldi bana
Alti ustu ceyiz yerlestirilcek 3kisi yeter
Arabayla gitseniz 150tl benzin parasi
Otobusle gitseniz 40tl bilet parasi
3-5kurusun hesabini mi yapiyosunuz ya
Ben utanirim sormaya bile birak arabayi siz tutcaksiniz demeyi dile getirtmem.

Kimseye gebe olmadim cok sukur simdiye kadar.
para hesabı yapmıyoruz hanımefendi. ailem bu konuda ısrarcı acaba neden adet mi diye sordum ama aldığım cevaplardan anladım ki bir inada binmişlik var.bana kalsa bende zaten sizin gibi düşünüyorum veririm parasını kafam bari rahat olur diyorum ancak ana baba öyle demiyor.her şey planlandığı gibi gitmiyor malesef.

Benim çeyizim gittiğinde mesafe 6 saatti bindik otobüse gittik hic aklıma gelmedi erkek tarafımı tutar kız tarafı mı tutar bunlar ufak tefek konular bunları dert etmeyin konuşmaya bile gerek yok sonucta yuva kuracaksın ucu besi hesaplamayın bence

para hesabı yapmıyoruz hanımefendi. ailem bu konuda ısrarcı acaba neden adet mi diye sordum ama aldığım cevaplardan anladım ki bir inada binmişlik var.bana kalsa bende zaten sizin gibi düşünüyorum veririm parasını kafam bari rahat olur diyorum ancak ana baba öyle demiyor.her şey planlandığı gibi gitmiyor malesef.
Böyle biseyin adetimi olur hic duymadim.
Onlar size söylerler zaten adetlerinde boyle bise varsa
Bende siz israr etmeyin duruma göre ayarlayin kendinizi

meraba arkadaşlar.
yakın zamanda çeyizim gidecek ve çeyizimi sermek temizlikte yardımcı olmak amaçlı 6 kişi geliyor bizimle.Erkek tarafı çeyiz almaya gelecek büyük bir araçla bu kısım tamam.sıkıntı şu ki bizimle birlikte gelecek olan kişiler için arabayı kız tarafımı erkek tarafımı ayarlıyor.bu arada farklı şehirlerdeyiz.yani 3 saat sürüyor yol.annem ve teyzelerim onlar ayarlayacak bizim içinde araba tutucak diyorlar.ancak ben bazı arkadaşlarıma sordum kendiniz ayarlayacaksınız diyor.bunun olması gerekeni ney?
Siz ayarlayın gidin. Artık bu mudur sorun?

bayanlar gereksiz atar yapmayın soruyoruz nedir ne değildir diye.ahkam kesin demedik yani ne sanıyorsunuz kendinizi Allah aşkına.zaten ailem tutturdu öyle olucak diye bende acaba böyle bi adet mi var diyorum bilmediğimden soruyoruz ukalalık yapın diye değil.hayır kendiniz gidiceksiniz böyle bi adet yok demeniz yeterli.saçma sapan triplere girmeyin gidin egonuzu başka yerlerde tatmin edin.sanki size dedik araba tutun diye.doğrusunu öğrenmeye çalışıyoruz arkadaş bişey sormaya da gelmiyor herkes bir garip ya.
Bilmiyorum ama erkek tarafı yapsın. Kendiniz binin gidin diyemicem şurda bi sürü konu okuyoruz " evlenirken hiç bir şey yapmadılar her şeyi biz yaptık ....." La başlayan konuların çoğunda erkek tarafından görülmeyen değer var.

boyle seylerı bılmıyor olabılırsınız cok normal
karsı taraf bununla alakalı bırsey soylemedıyse sız ayarlar gıdersınız
aılenıze soyleyın esya para konularını gundeme getırıp benı zor durumda bırakmayın orası benımde evım kızınıza yapıyorsunuz deyın
her evlılık oncesı goz ustunde kaşdan gergınlık olur :)
bu tarz seylere hıc gencler olarak karısmayın buyukler kendı arasında halletsın

6 kişi ne yapacak yahu ?
annenizle siz gitseniz olmuyor mu ?
3 saat uzak değil ki ist da şehir içi o kadar zaten.. otobüse binip gidin ana kız.. o kadar kişi her kafadan bir ses çıkacak .. kendi keyfinize göre yerleştirirsiniz eşyanızı ..

başınıza geldiği vakit anlayacağınıza eminim.bana bırakıldığında zaten teklifim bu oldu ancak nihai reddettiler.illaki onlar tutacak diyorlar bundan dolayı soruyorum zaten.

başıma geldi zaten . benim ailemde erkek tarafı şunu yapar bunu yapar diye bir sürü şey söylüyorlardı. olay sizde ve müstakbel eşinizde bitiyor zaten . siz istedikten sonra olur bu

Benim çeyizim gittiğinde mesafe 6 saatti bindik otobüse gittik hic aklıma gelmedi erkek tarafımı tutar kız tarafı mı tutar bunlar ufak tefek konular bunları dert etmeyin konuşmaya bile gerek yok sonucta yuva kuracaksın ucu besi hesaplamayın bence
ah aahh benim dememle olmuyor ki annem tutturdu vazgecmiyor

Böyle biseyin adetimi olur hic duymadim.
Onlar size söylerler zaten adetlerinde boyle bise varsa
Bende siz israr etmeyin duruma göre ayarlayin kendinizi
vallahi şu adettir nedir ne değildir peşinde koşmaktan ömrüm tükendi bıktım usandım valla.sağolun

Hanımefendi bende ne alaka olduğunu anlamaya çalıştığım için soruyorum zaten.arkadaşlarıma sorduğumu böyle bişey yok dediklerini belirttim zaten sorduğum soruda. ama annemler inat ettiler neden dedim adet falan mı acaba diye burdada sormak istedim
yakında banlanırsınız siz söyliyim
bu ne böyle herkese çıkışıyorsunuz
eleştiriye açık olun bakın ele karışıyorsunuz
çok üzülürsünüz sonra

Eşya yerleştirmeye 6 kişi mi

pardon saray mı orası

gidin siz eşiniz yerleştirin

ille de yardım gerekrise bir tane daha genç alın yanına kuzen arkadaş vs bir bayan

eşiniz de oradan ağır itmeye çekmeye birini alır olur biter

cümbür cemaat iş de bitmez ki

Konu sahibi haksız yere banlanmış ve ben bunu hiç anlamıyorum, yönetim neye göre banlama yapıyor? Polemik desem o da yok..
Her neyse konu sahibi gelince okur, bizde her ikisinde de Enistelerim bir hafta önceden eşyaları aldılar, bir hafta sonrada bizi almıştı ev yerleştirmek için, zaten kimseye ev sergilemedik, dizdik girdiler yaşadılar . 6 kişi abartılı 3 kişi yeter canım tabi sıfır hiç yaşanmamış ev ise toz olur o ayrı tabi.

Back
X