gerçekten sanırım en doğrusu bu.teşekkürler sağolunBu konuyu nişanlınızla konuşun. Daha iyi olur.
Çeyiz almaya gelirken ayrı bir araba daha gelecek mi? Biz buradan ona göre araba ayarlayacağız. Habersiz plan yapmak istemedim dersiniz. Cevaba göre de annenize düşünceleri böyle. Buna göre hazırlık yapalım derseniz karışmaz herhalde.
Canım valla maddi durumunuz iyiyse kendiniz tutun.ama benim bildiğimde erkek tarafı götürür çeyizi.benim eşim dolmuş tarzı bişey tuttu.arka koltuklarını söktürmüştü.eşyayı yükledik.annemle bende gitmiştik sonra evi serip gelmiştik düğünden 1 ay önce.öyle çok kalabalıkta gitmeyin bence eşya sermeye.malum nerde çokluk orda b....:):)peki emin misiniz.çoğu kişi siz ayarlayacaksınız diyor yani adet falan değil sanırım kişiye bağlı gibi galiba biraz :) heves bırakmadı bu işler bende
size verdiğim cevaplar içinde bir tane dahi hakaret içeren kelime yok önce bunu kavrayın.bir ikinciside her yoruma açık olmamı istiyorsanız bunu önce kendiniz yapın.size karşı verdiğim sert yorumlara tahammülünüz yok ama karşı tarafa yaparken yoruma açık olun diyorsunuz.Önce empatiyi öğrenin.sonra yorum yapın siz hanımefendi.iyi günlerBurası bir forum. Konu açıyorsanız her türlü yoruma açık olacaksınız. Çünkü farklı insanlar ve farklı görüşler var. Konu açmanız size yorum yapanları azarlama hakkı vermez. Burada kurallara uymak ve insanların görüşlerine ve yorumlarına saygı göstermek zorundasınız.
Bu tavrınız ve bana ettiğiniz hakaretler için kib'liyorum sizi.
haklısınız :)) sağolunCanım valla maddi durumunuz iyiyse kendiniz tutun.ama benim bildiğimde erkek tarafı götürür çeyizi.benim eşim dolmuş tarzı bişey tuttu.arka koltuklarını söktürmüştü.eşyayı yükledik.annemle bende gitmiştik sonra evi serip gelmiştik düğünden 1 ay önce.öyle çok kalabalıkta gitmeyin bence eşya sermeye.malum nerde çokluk orda b....:):)
para hesabı yapmıyoruz hanımefendi. ailem bu konuda ısrarcı acaba neden adet mi diye sordum ama aldığım cevaplardan anladım ki bir inada binmişlik var.bana kalsa bende zaten sizin gibi düşünüyorum veririm parasını kafam bari rahat olur diyorum ancak ana baba öyle demiyor.her şey planlandığı gibi gitmiyor malesef.6kisi abartili geldi bana
Alti ustu ceyiz yerlestirilcek 3kisi yeter
Arabayla gitseniz 150tl benzin parasi
Otobusle gitseniz 40tl bilet parasi
3-5kurusun hesabini mi yapiyosunuz ya
Ben utanirim sormaya bile birak arabayi siz tutcaksiniz demeyi dile getirtmem.
Kimseye gebe olmadim cok sukur simdiye kadar.
Böyle biseyin adetimi olur hic duymadim.para hesabı yapmıyoruz hanımefendi. ailem bu konuda ısrarcı acaba neden adet mi diye sordum ama aldığım cevaplardan anladım ki bir inada binmişlik var.bana kalsa bende zaten sizin gibi düşünüyorum veririm parasını kafam bari rahat olur diyorum ancak ana baba öyle demiyor.her şey planlandığı gibi gitmiyor malesef.
Siz ayarlayın gidin. Artık bu mudur sorun?meraba arkadaşlar.
yakın zamanda çeyizim gidecek ve çeyizimi sermek temizlikte yardımcı olmak amaçlı 6 kişi geliyor bizimle.Erkek tarafı çeyiz almaya gelecek büyük bir araçla bu kısım tamam.sıkıntı şu ki bizimle birlikte gelecek olan kişiler için arabayı kız tarafımı erkek tarafımı ayarlıyor.bu arada farklı şehirlerdeyiz.yani 3 saat sürüyor yol.annem ve teyzelerim onlar ayarlayacak bizim içinde araba tutucak diyorlar.ancak ben bazı arkadaşlarıma sordum kendiniz ayarlayacaksınız diyor.bunun olması gerekeni ney?
Bilmiyorum ama erkek tarafı yapsın. Kendiniz binin gidin diyemicem şurda bi sürü konu okuyoruz " evlenirken hiç bir şey yapmadılar her şeyi biz yaptık ....." La başlayan konuların çoğunda erkek tarafından görülmeyen değer var.bayanlar gereksiz atar yapmayın soruyoruz nedir ne değildir diye.ahkam kesin demedik yani ne sanıyorsunuz kendinizi Allah aşkına.zaten ailem tutturdu öyle olucak diye bende acaba böyle bi adet mi var diyorum bilmediğimden soruyoruz ukalalık yapın diye değil.hayır kendiniz gidiceksiniz böyle bi adet yok demeniz yeterli.saçma sapan triplere girmeyin gidin egonuzu başka yerlerde tatmin edin.sanki size dedik araba tutun diye.doğrusunu öğrenmeye çalışıyoruz arkadaş bişey sormaya da gelmiyor herkes bir garip ya.
başınıza geldiği vakit anlayacağınıza eminim.bana bırakıldığında zaten teklifim bu oldu ancak nihai reddettiler.illaki onlar tutacak diyorlar bundan dolayı soruyorum zaten.
ah aahh benim dememle olmuyor ki annem tutturdu vazgecmiyorBenim çeyizim gittiğinde mesafe 6 saatti bindik otobüse gittik hic aklıma gelmedi erkek tarafımı tutar kız tarafı mı tutar bunlar ufak tefek konular bunları dert etmeyin konuşmaya bile gerek yok sonucta yuva kuracaksın ucu besi hesaplamayın bence
vallahi şu adettir nedir ne değildir peşinde koşmaktan ömrüm tükendi bıktım usandım valla.sağolunBöyle biseyin adetimi olur hic duymadim.
Onlar size söylerler zaten adetlerinde boyle bise varsa
Bende siz israr etmeyin duruma göre ayarlayin kendinizi
yakında banlanırsınız siz söyliyimHanımefendi bende ne alaka olduğunu anlamaya çalıştığım için soruyorum zaten.arkadaşlarıma sorduğumu böyle bişey yok dediklerini belirttim zaten sorduğum soruda. ama annemler inat ettiler neden dedim adet falan mı acaba diye burdada sormak istedim
Orta yolu bulmaya çalışın Allah yardımcınız olsun mutluluklarah aahh benim dememle olmuyor ki annem tutturdu vazgecmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?