Bilen Varsa Buyursun

valla hayat senin ama sana söylim acele etme çocuk için resmi nikah yoksa kimlik nasıl çıkartcan çocuk olduğunda
Çıkartıyorlar o sıkıntı değil gayri meşru çocuklara bile kimlik çıkıyor artık baba sahipleniyor benim çocuğum diyor
 
valla hayat senin ama sana söylim acele etme çocuk için resmi nikah yoksa kimlik nasıl çıkartcan çocuk olduğunda
Kacmadim aile zaten 15 yasindan vereceklerdi baskasina bende 17 de baska akrabaya tamam dedim sonra sorunlar sorunlar sorunlar 2.5 yildir cocuk zaten yok 1.5.yil korundum esim bosaldi ama ben yapmadim oyle oyle oyle simdide sizlerle paylasmak istedim cok terslendim üzüldüm buna
 
3 aylık evliyim demistin
 

eşiniz mi? ay yok artık ne eşi? tamam zor şeyler yaşadınız da benim bildiğim 18 yaşını doldurmasa bile kızlar ailelerinin rızası olunca nikah kıyıyor. sizin ailenizin rızası varmış,şuan 18'i de doldurmuşsunuz zaten niye nikah yapmıyorsunuz? eşim diyorsunuz nikah yok.

yaşadığınız şeyler zor ama biz nerden bilelim. Doktora gidin diyoruz nikahım yok diyorsunuz ne alaka? yardım istiyorsanız tek bir çözüm var o da doktor yani biz bilemeyiz.
 
Evlilik yok ortada.Resmi nikah olmadan ne bebeği?Üç aydır birlikte yaşıyorsun.18 yaş altındasın ya da bir iki ay önce 18 oldun.Nerden tutsam elimde kalıyor.Doktora görün.Resmi nikahla ilgilenmiyor doktorlar.
 
Ama seninde hatan var erken yaşta evlilik nikah yok bebek diyosun ayrıca 3 aylık evliyim dedin şimdi sene diyosun ben anlamadım zaten
 
yanlış anlamada ailen ne geri kafalı 15 yaşında evlendirmek ne ya çocuksun sen daha oyun oynaman okuman lazım Allahım şu zihniyetleri yok et
 
sizin arkadaş sahibi olmanızı istemeyen sizi evden çıkarmayan, insani ve sosyal haklarınızı elinizden alan, üstelik 3 aylık evli oluduğunuz bir adamdan çocuk mu istiyorsunuz? ben olsam emin olmak için tüm korunma yöntemlerini denerdim.
üzüntü verici bir gelecek.
 
Uc aylik evlilik mi yoksa 3 senelik mi karar verin sonra da doktora gidin neyiniz var baksınlar.
 
15 yaşında vereceklerdi 17 de bari buna verin dediğin ailen var ya.Onlara karşı hiç çaresiz değildin biliyor musun?Mecburen bir adamla nikahsız yaşamaktansa,hepsini şikayet etsen,çocuk istismarından ceza alırlardı.Sen de devlet korumasına alınırdın.Onlar hayatını nasıl kaydıralım demiş,sen de buyrun şöyle kaydırın demişsin resmen.Niyeyse ben hala reşit olmadığını düşünüyorum.Belki doktora gitmekten korkmanın nedeni de,bu istismarı doktorun şikayet edeceğinden endişe etmen.
 
Resmi nikah yok ve yasinda 17 den kucukse ve de hamileysen evet hastane bunu emniyete bildiriyor.
Keske tum bilgilerini dogru yazsan da biz de sana yardimci olabilsek.
 
o sizin eşiniz değil birlikte yaşadığınız sevgiliniz,
17 yaşında bir genç kız ailesinin rızasıyla evlenebilir, siz tercih etmemişsiniz sanırım.
bu arada 3 yıllık mı 3 aylık mı evlisiniz anlamadım ama neyse, farketmez, önce çocukluktan çıkın sonra çocuk yapın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…