• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bilerek orucumu bozdum şimdi ne yapmalıyım lütfen bilgilendirin

pnrarsln

güneşe aşık . . .
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2010
1.217
4
66
Diğer
arkadaşlar bu gece niyetlendim
kalp romatizması hastayım ailem tutmama izin vermiyodu ama bugün kadir gecesi diye tutmak istedim
ama sabahtan beri çok kötü bi şekilde kalp ağrısı ve mide ağrısı yaşıyorum 2-3 sat bekledim geçmedi
bi bardak su ve sıcak çorbayla orucumu açmak zorunda kaldım dayanılmaz bi ağrı vardı ilaç alıcam
araştrdım kimisi bir günlük parasını verilir kimisi kaza orucu tutulur yazıyor diyanetin verdiği yazılar bu şekilde heryerde sağlıkk sorunu yüzünden dayanılmaz hale gelinirse açılır kişiyle Allah arasındadır kaza orucu tutulur yazıyor
aranızda bir bilen varsa lütfen yardımcı olsun
sağlık sorunu yüzünden mecburen açtımmafoldumben

Geçmiş olsun...

Zaten sağlık sorununuz varken kaza orucunu nasıl tutacaksınız ki? Yine bozmak zorunda kalacaksınız..
Fidyesini vermeniz gerekir diye biliyorum..
Yine de daha bilgili arkadaşlar yardımcı olur..

geçmiş olsun
kaza orucunu tutacak olsan nasıl tutacaksın :çok üzgünüm:

Kazasınıda tutamazsınız.
parasını vermek zorundasınız.
geçmiş olsun.

teşekür ederm arkadaşlar
durumumun iyi olduğu başka bi gün tutayım diye düşündüm ama yine aynı sorunu yaşayabilirim
sanırım en mantıklısı fidye parasını vermek
Allahım günah yazma nolur affet :Saruboceq:

eğer sağlık durumun iyi olursa tutarsın sonra kaza edersin ama yok oruç tutunca riske giriyosun tutamıyosan fidye verirsin kardeşim sağlık sorununuz varsa tutmayın hastalık daha ilerler doktorunla konuş derimyerimsenibenyerimsenibenyerimseniben

Kazâ: Hiç tutulmayan veya tutulmaya başlanıp da bozulan bir orucu sonradan günü gününe tutmaktır
Keffâret ise: Kasden bozduğu bir günlük Ramazan orucu yerine, ceza olarak iki ay birbiri ardınca oruç tutmaktır Bu cezayı, yaşlılık, zayıflık ve hastalıktan dolayı yerine getiremeyen kimse, 60 fakiri sabah ve akşam olarak iki öğün doyurur Doyurmak; yedirmek suretiyle olacağı gibi, yemek parasını fakirin eline vermekle de olur 60 fakir yerine bir fakiri, 60 gün doyurmak da câizdir
Oruç tutmaya bedenî gücü yetmediği gibi fakiri doyurmaya da mâli gücü kâfi gelmeyen bir kimseden ise, keffaret cezası kalkar Artık onun yapacağı şey, Allah'tan af ve mağfiret dilemektir

sagligin su an elvermeyecegi icin tutmna parasini vermen gerekir... cunku uzerine borc oluyor bu oruc.. diger ramazan oruclari da tutulmazsa saglik nedeni ile ayni sekilde parasini vermek gerekir.. taaa ki iyilesne kadar.. eger gunn birinde iyilesir de tutabilecek duruma gelirsen tutarsin tutamadigin oruclari..

cok gecmis olsun..

bu konuda insanın niyeti önemlidir ve hastalığı nedeniyle zaten tutamayanlar oruç fidyesi verir. siz hatta kendinizi riske atarak ama iyi niyetle denemişsiniz. bayramdan önce tutamadığınız günlerin fidyesi vermek daha iyi diye biliyorum belki de şarttır. biz öyle yapıyoruz, en azından yardım edilen insanlar da bayramı rahat geçiriyor bir nebze de olsa.

mesajları alıntı yapıp tek tek cevaplayıp teşekür etmek istiyorum ama alıntı yapamıyorum :(
cevaplarınız için çok teşekür edrm
aslında tutmayacaktım ama çok istedim tutmayı keşke böyle olmasaydı ama artık fidye vericeğim bi de bol bol dua edicem Allahım affetsin diye
sağolun

mesajları alıntı yapıp tek tek cevaplayıp teşekür etmek istiyorum ama alıntı yapamıyorum :(
cevaplarınız için çok teşekür edrm
aslında tutmayacaktım ama çok istedim tutmayı keşke böyle olmasaydı ama artık fidye vericeğim bi de bol bol dua edicem Allahım affetsin diye
sağolun

arkadaşım sonradan kefaret tutamıyacağına kanaat getirdiysen tutma fidye ver yok kısa günlerde tutarım o zaman iyi olurum dersen tut derim mühim konu çünkü:emir_bebek::emir_bebek:

Evet walla kimse kusura bakmasın ama ben de hiç öyle kefareti için 2 ay oruç tutman gerektiğine inanmıyorum. Sen keyfinden bozsan neyse, sağlık durumundan korktuğun için bozmuşsun. Yorgun Savaşçının dediği gibi niyet çok önemli kötü niyetli değildin yaa Rabbisi affeder bence :)

sağlık durumum iyiydi 1 ay önce doktor kontrlm vardı gayet iyisin dahada iyi gidiyo dedi iğne tedavsi var ona devam dedi 15 yıldır kalp romatzması için tedavi görüyorum ama belli olmuyor işte durumum çok iyi derken bugün böyle oldu tekrar tutsam (kaza) yine aynı şey olur diye korkuyorum

evet niyet çok önemli anneme kalsa sabah açtırıcaktı çünkü dayanılmaz ağrım vardı öğley kadar geçermi diye bekledik geçmeyince mecbur kaldım

Geçmiş olsun canım.. Kaza orucunu tutarsın saglık yüzünden zaten acmak zorundaydın.. İyi oldugun bir gün tutarsın..
Allah merhametlidir canım lütfen üzülme

Canım bir şeyi merak ettim, sahura kalkmışsın da acaba söz ile hiç niyet ettin mi?
Yani ben reglim biterken yıkanıp sahura kalkıyorum ama uyanınca bakıyorum eğer günü dolmuş olmasına rağmen devam ediyorsa niyet etmiyorum, bildiğim kadarıyla niyeti de öğlen vaktinden 1 saat öncesine kadar edebiliyoruz..

Yani sağlığından endişe edip niyetini dile getirmediysen, duruma göre niyet etmeye karar verdiysen ben bunun kazasını tutman gerekir diye bilmiyorum, gerçi ramazan ayı olduğu için tabi ki bu günün kazasını tutman gerekecek ileride inşallah iyi olursan..

Öncelikle geçmiş olsun, bu mübarek gündeki niyetiniz şifa olsun.
Lütfen bu konularda dini bilgisine güvendiğiniz büyüklerden veya diyanetten yardım alınız.
Burda verilen bilgiler yanıltıcı olabilir.
Dini içerikte konu açmak yasak olduğundan konu kapatılmıştır.

Back
X