Genc kiz diyorsunuz, belki de evlilik hayali kuruyor, bana da alirlar kac param olur ki acaba diye dusunmustur, sevdigi biri vardir culsuzdhr kac paraya patlar ev duzmek diye sormustur, kafasinda bu tarz sorular olabilir ama ben acikcasi baska turlu dusunmedim.ve evet, irkcilik cok cirkin birsey....
önyargılı degilim her zaman iyi niyetli yaklaştım kendisine aramızda iyi hatta ama korktum isteDiyeceginizi demissiniz zaten başka bir şey demenize gerek yok ki..panik olmayın bu kadar.
Hem çingene diye illaki hırsız olacak değil ya,belkide özünde çok iyi bir insandır.Onyargili olmayın
Evliyse de annenizin dedigi gibi muhtrmelen ozendi kaca patliyor boyle bir hayat diye kendince sorguladi. Hirsizlik yapma niyetinde olan biri bu kadar didiklemez benceevli zaten ama durumu kötü gerçekten ırkçılık yapmıyorum ama genel konuşuyorum anneme anlattim annem kızı tanıyor oda ödenmiştir genç dedi .
Bir kere bile hırsızlık yaptığına dair bir bilginiz olmamasına rağmen çingene olduğu için onun hırsız olabileceğini düşünmeniz önyargı oluyor işte..iyi niyetli yaklaşmak bu mu oluyor?k
önyargılı degilim her zaman iyi niyetli yaklaştım kendisine aramızda iyi hatta ama korktum iste
bütün mal varlığımin maddi değerini sordu envanter çıkardı resmen nerden bilebilirim iyi niyetli yada kötü niyetli olduğunu soruyorum sizlere fikrinizi. bende sizden tiksindimOn yargılı ve kötü niyetlisiniz ...
Çingene olunca otomatik olarak hırsız mi oluyor orasını anlamadım ben pek ?
Çingene değilim de Trakya liyim .
20 sene çingenelerle iç içe yaşadım.
Hiç hırsızlık olayı duymadım.
Eğer bir vukuatı yoksa nasıl böyle düşünebiliyorsunuz merak ediyorum
Tiksindim !
bütün mal varlığımin maddi değerini sordu envanter çıkardı resmen nerden bilebilirim iyi niyetli yada kötü niyetli olduğunu soruyorum sizlere fikrinizi. bende sizden tiksindim
yok oyle bisey tabikiAyrıca gören de Türkiye deki hırsızlık grafiğini çıkarmış %90 hepsi çingene çıkmış gibi sanır.
Hızımı alamadım
gaza ihtiyacım yok fikir e ihtiyacım var ayrıca başta da belirttim niyetimn ne olduğunuNiye gazlamadık diye mi
Hemserim:) bende trakyaliyim, sanirim iclerinde cok bulundugumuz icin biz olaya daha masumca bakabiliyoruz, ama malum adi cikmis onlarin da, cingene deyince herkesin aklina ilk hirsizlik geliyor demekki...On yargılı ve kötü niyetlisiniz ...
Çingene olunca otomatik olarak hırsız mi oluyor orasını anlamadım ben pek ?
Çingene değilim de Trakya liyim .
20 sene çingenelerle iç içe yaşadım.
Hiç hırsızlık olayı duymadım.
Eğer bir vukuatı yoksa nasıl böyle düşünebiliyorsunuz merak ediyorum
Tiksindim !
bu soruları kim sorsa şüphelenirimBir kere bile hırsızlık yaptığına dair bir bilginiz olmamasına rağmen çingene olduğu için onun hırsız olabileceğini düşünmeniz önyargı oluyor işte..iyi niyetli yaklaşmak bu mu oluyor?
bu soruları kim sorsa şüphelenirim
burda kimse o kızı dışlamiyor kim sorsa bu soruları korkarımBu nasıl bir önyargı ve çirkin bir düşünce böyle? Herkesin ne kadar hırsız olma ihtimali varsa onun da o kadar vardır. Bunları sormuş olması ille de göz koymuş olması anlamına gelmiyor. Kültür olarak farklılık gösterebiliyorlar, daha samimi davranıp herkesi de öyle sanabiliyorlar. Özellikle kentsel dönüşümden sonra yeni konutlarda ve yeni çevrelerde sizin gibi insanlar tarafından da maalesef sosyal dışlanmaya maruz kalabiliyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?