- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
- #2.301
Teyzem, kucuk teyzemin eşi ve yengemin ablasi. Bunlar MS hastasi maalesed ki.
Tyzem cok kotu durumda. Hem seker hastaligiyla bas ediyor hemde MS le. Yardim olmadan yuruyemiyor. Konusmasi artik anlasilamiyor. Biz anliyoruz ama baskalari anlayamiyor.
Enistem artik bir deri bir kemik kalmisti, hic kimse konustugunu anlayamiyordu, kamburu cikiyordu ve surunerek yuruyordu. Allah rahmet eylesin en sonunda vefay etti.
Yengemin kiz kardeşi de tutunarak yürüyor. Surekli kasiliyor. Ihtiyaclarini kendisi gideremiyor. Illa destek olacak birileri lazim. Fizik tedavi goruyor ama gittikce daha da kotuye gidiyor. Ve bu durum zekasina da vurmus durumda. Akillica dusunemiyor. 30 yasinda. Elleri titriyor ve cok agir konusuyor.
ayrica rica ederim tabiki de anlatirim. Sorun degil.
Yengemin kiz kardesi 11 yasinda merdivenlerden dusmus ve 3 yil sonra da MS baslamis.
Enistem trafik kazasi gecirmis ve ondan sonra Ms olmuş.
Teyzemde sanirim kucukken darbe almis ama hatirlayamiyorum tam olarak. Boyle yani.
insallah tam anlatabilmisimdir.
Cok kotu.

Benim 36 yasindaki bir akrabama geen yil MS teshisi kondu. Parmaklarindaki uyusmadan dolayi doktora gitmisti. Bizim aramiz bozuldu, artik gorusmuyoruz, o yuzden baska atak gecirdi mi bilemiyorum. Tek duydugum 2 gunde bir igne oldugu.
Ailene agir vurmus bu hastalik desene... Herkes yuruyemeyecek duruma gelmiyor, kimi hastalarda ataklar hafif, kimi daha sansli. Peki ailendeki bu insanlar ufak ataklardan sonra zamanla mi kotulesti? Tedaviye ragmen mi? Hizli bir ilerleme mi oldu? Psikolojik olarak ne durumdalar ve yakinlari olarak sizlerden neye ihtiyac duyuyorlar? Atiyorum sabir, sevgi vs gibi. Sormak istedigim sey, bu insanlara nasil destek, yardimci olunabilir...