Bilginiz varsa yardimci olur musunuz

tek_dilegim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2016
458
412
23
28
Merhaba .
Hemen konuya giriyorum . Kizlar benim bi kiz arkadasim var . Bugun baya sıkıntılı oldugunu gorunce sordum derdin ne diye ilk basta anlatmadi falan sonra anlatti . Bi bilgim olmadigi icin de yardimci olamadim . Ama bi yerlerden bisey ogrenirsem sana yardimci olurum dedim ve aklima burasi geldi.
Arkadasim bugun arnavutkoy kayabasi diye bir yerde ( artik nasi bi yer bilmiyorum ama piknik alani gibi dedi) sevgilisi ile arabayla gitmis . Sevgilisi arabayi kuytu bi yere cekmis . ( artik aralarinda ne kadar ne gecti ne kadarini gorduler bilmiyorum) . Arkadan zabita geciyomus . Zabita gelmis . Kimlikleri istemis ( kiz 19 yasinda) .
Zabitalar once demis ki simdi tutanak tutsak kizin ailesi gelir mahkeme falan olur . Bu seferlik bisey yapmiyoruz demis . Ama kimliklerin fotografini cekmis .
Arkadasimin dedigine gore tutanak tutmamislar orda ama fotografini cektigi icin kimliklerin korkmus . Daha sonradan herhangi bisey olur mu diye . Bende resitsin o konuda sıkıntı olmaz ama aile yeri oldugu icin bilmiyorum dedim .
Kizlar bilginiz varsa bi yardimci olur musunuz lutfen . Uzun oldu kusura bakmayin simdeden tesekkurler

Zabıta ne alaka yaa bizede merkezde apartmanın yanında ki bahçede araba da otururken polis geldi kimlik istedi ben verdim sevgilim vermedi kendini tanıttı sadece bu alan da durmayın yeterli dediler bizde gittik hiçbir şey de olmadı olamaz da mahkeme ve flaan hikaye birde reşit kız

Aralarında ne geçerse geçsin zabıtayı ilgilendirmez kız 19 yaşında. Ahlak bekçiliği diye bi şey yok. Aile yeri meselesini anlamadım?
Bilmiyorum ki sikayet mi etti acaba etraftakiler . Ama kuytu da bi yer .
Zabitalar neden fotografini cekmis olabilir sizce kimliklerin ?

Evet de kimliklerin fotografini cekmesi korkuttu kizi yani . Bana da cok sacma geldi. Zabita miydilar emin misin dedim hatta . Ama evet dedi zabita arabasi falan da vardi dedi

Bilmiyorum ki sikayet mi etti acaba etraftakiler . Ama kuytu da bi yer .
Zabitalar neden fotografini cekmis olabilir sizce kimliklerin ?
çekerse çeksin. Bi şey yapamaz. Ne için şikayet edecekler? Ülkede şikayet edilecek son şey bu. Kimlikten gbt sorgulaması yapar bu yani.

1) Alenen cinsel ilişkide bulunan veya teşhircilik yapan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. diye bir madde var kanunda ama zabıtanın işlem yapma ya da kimlik fotoğrafı çekme gibi bir yetkisi yok. Ve hatta arkadaşın zabıtalardan şikayetçi olabilir bu şekilde bir işlem yaptıkları için. Ama işin bir de şu boyutu var, zabıtalar herhangi bir hukuki işlem yapamazlar ama kimlik fotoğrafı önemli bir şey, inşallah bambaşka işlerde kullanılmaz kimlik bilgileri. Aslında bunu önlemenin de bir yolu var. Eğer işe polisi falan karıştırmak istemiyorlarsa yani zabıtaları şikayet etmek istemiyorlarsa ikisi de kimliklerini kaybettiklerine dair bir başvuruda bulunsunlar ve yeni kimlik çıkartsınlar. böylece kimlik bilgileriyle yapılacak herhangi bir işlem için itiraz hakları doğsun.

bu da var yani kimlik bilgisi kullanma mevzusu. Şimdi izledim haberlerde polis hırsızlıktan tutuklandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…