Bilgisi olan?

Nightingale

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
867
17
0
Şanlıurfa
Kızlar ben diyet yaparak 30 kilo vermiştim. Ama senelerdir süren ve zayıfladıktan sonra aşırı artan demir eksikliğine bağlı kansızlığım var. İlaç alıyorum ama o da iştahımı açıyor tekrar kilo almaya başladım. Bunu yaşayan, üstesinden gelmek için bir yöntemi olan var mı? Pekmez daha faydalı dedi doktor, pekmez iştah açar ya da kilo aldırır mı?

Merhaba Nightingale pekmez faydalı olur ama doğal köy pekmezi kullanabilrsin içine şeker katılmamış olandan.Marketlerdekinin içinde full şeker var olmasa bile dekstroz katılmıştır oda üzüm sekeri olduğu için farkedemiyosun tadı farklı oluyo ondanda kullanmaman gerekıyo kilo almamak için.Doğal köy pekmezini aktarlar satıyor.İstemezsen kendinde dut veya siyah üzümle şeker katmadan yapabilirsin.:)

kansizliginiz varsa gunde en az bi kofte kadar et yemelisiniz
pekmezden falan meded ummmayin
ispanak deseniz kasayla yemeniz lazim
en kisa yol et, ( balik kofte tavuk ne severseniz )

Kuru dut,kuru üzüm,pekmez,keçi boynuzu ,kuşburnu marmelatı falan bunların iyi geldiğini biliyorum ama bide ne yersen ye bünye tutmuo öyle de oluo inşallah sana kan can olur.Bide çay çok tüketiosanız kesin bide yemeklerden 1 saat sonra çay içilmeli diye okumuştum .geçmiş olsun

Bende de kansizlik var hatta cildim baya solmustu.Yaklasik 2 haftadir dut pekmezi yiyorum sabahlari (bir tatli kasigi) kilo almadim henuz ve yuzume renk geldi tavsiye ederim...

Aynı sorundan dolayı harnup pekmezi kullanıyorum ama burada marka vermek yasak galiba

Kullandığım markadan son derece memnunum, bu 3. yılım hiç ilaç almadım. İlaçlar pekmezden daha çok iştah açıyor, üstelik harnup pekmezi ile bronşitimi de epeyce kontrol altına aldım. İştahının açılmasını istemiyorsan sabah kahvaltıdan sonra iç, geçmiş olsun

Ben demir, b12 ve çinko hapı kullanıyorum. Doktorum iştah açtığını hissedersin zaten ozaman dikkat etmeye başlarsın dedi.
Ben regli dönemlerinde kesiyorum malesef ilacı baş edemiyorum yoksa onun dışında pek bi'etkisi olmadı iştahıma zaten uzun süredir dikkat ediyodum ben de yediğime içtiğime

Bu arada pekmezlerin çoğu şeker deposu genelde kilo almak isteyenler içiyo çevremde :44:

Allah kolaylık versin canım... Evet şeker oranı oldukça yüksek olduğu için aldırır.. Yeşil çay içebilirsiniz.. İştahınızı bastırmak için bir avuç beyaz leblebi yada meyve yiyerek bu açlık duygusunu bastırabilirsiniz..

Çok sağol canım benim. Ben de öyle barsaklar demiri tutmuyor. Kendimi bildim bileli kansızlık sorun ben de. Doktor depolar tamamen boş dedi çok kötü bir rahatsızlık geçirdim bu yüzden 4 hastane gezdik o gün herhalde ölüyorum dedim. İlaca başladım. Ne çay ne kola hiç aram yoktur. İlaç iyi de geldi ama iştah açıyor kilo aldırıyor işte. Zaten 30 kiloyu çok zor verdim

Vallahi öyle bir iştahım oluyor ki yemek yerken beni gören 10 gün bir şey yememiş der Çok sağol canım deneyim bunu da.

kansizliginiz varsa gunde en az bi kofte kadar et yemelisiniz
pekmezden falan meded ummmayin
ispanak deseniz kasayla yemeniz lazim
en kisa yol et, ( balik kofte tavuk ne severseniz )

Kırmızı eti beyaz eti de çok severim ama her gün düşünmemiştim çok teşekkür ederim canım deneyim bunu.

Bendede var demir eksikliği,ben bir haftadır çiğ ıspanağın üzerine üç kaşık yoğurt ekleyip yiyorum.sanki faydası oldu gibi
özellikle aşırı dökülen saçlarımın dökülmesi azaldı.
pekmez kilo yapıyor ama sabah,akşam bir yemek kaşığı içerseniz kilo yapacağını sanmıyorum

Çok teşekkür ederim canım. Bir satıcı her sene çalıştığım okula gelip satıyor. Ya tokken ya da açken iç iştahın açılmaz demişti. Unuttum onu, tokken içiyorsun sanırım sen. Ne kadar içiyorsun günde? Marka mesajla da mı atılmıyor acaba?

Vallahi öyle bir iştahım oluyor ki yemek yerken beni gören 10 gün bir şey yememiş der Çok sağol canım deneyim bunu da.

İlaç ta kullanınca o yüzdendir.. Ama iradeli bir insansın 30 kilo vermişsin ilacamı yenik düşüceksin Bende çok dikkat ederim öğlen çok kaçırsam akşam salata yada meyve yiyerek geçiririm o öğünü yeşil çayı çok içerim...

Sabah kahvaltıdan sonra 2 yemek kaşığı alıyorum, bu arada ıspanak sanıldığı gibi demir deposu değildir, içindeki demir miktarı düşüktür. Düzenli yumurta yemek, soya fasulyesi ve aşırı olmamak kaydıyla et tüketmek daha fazla demir alımını sağlar. Bu arada çay tiryakiliğin varsa azaltmaya çalış çünkü çay demir emilimini azaltıyor. Ben çareyi pekmezde buldum, markayı mesajla gönderirim

Kırmızı eti beyaz eti de çok severim ama her gün düşünmemiştim çok teşekkür ederim canım deneyim bunu.

çocuklarimi ben bu duzende besliyorum

onceden daha çok takiyordum bu aralar biraz serebst birakdim
kan degerleri hep çok iyiidir
malum çocuklar sutu sever, maakrna pilav vs tercih eder onlarin yaninda mutlaka bi ogunumuzde protein agirlikli bisey yerler
sabahlari kahvaltida yumurta yiyebilirsin SIKLIKLA

evlimisin bilmiyorum ama hamilelik ve emzirme durumunda daha çok kansiz kalacskin, o zaman ilaç takviyesi sart olacak ..

kafein gibi kalsiyum da yiyeceklerdeki demiri bağlar o yüzden kafein ve kalsiyum içeren şeyleri yemeklerden veya demir ilaçlarından iki saat öncesine veya sonrasına kadar almamalısınız yani ıspanak üzerine yoğurt demir emilimini azaltacak bir yöntem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…