Bunu atlatmak kolay değil lakin imkansızda değil. Ben de aynı şekilde büyüdüm hatta çok daha kötüsüyle sevilmedim annem dışında kimse tarafından. Dayılarım nefret ederdi benden çünkü öz babam anneannemi öldürdüğü için kin güdüyorlardı fakat asıl sebebin bu olduğunu yine düşünmüyorum bu olay olmasa da sevmezlerdi çünkü kendi çocuklarına sevgi beslemekte zorlanan tipler. Dört dayım var hepsi birbirinden nankör ve ibretliktirler. Biri beni bebekken yetimhaneye bile vermiş istemiyorum diye annem bir hafta içinde gelip almasaymış bir daha ulaşması imkansızmış çünkü zengin bi aile hemen evlatlık edinmiş bile bildiğin dizi gibi hayatımız vardıMerhaba.
Değersiz bir cocukluk dönemi duygusal anlamda ilgisiz bir anne ile büyüdüm. Baba desen çalışıyor o da pek ilgili bir ebeveyn değildi. İlgisizden kast ettiğim bir çocugun bakımı değil Allahı var güzel büyüttüler bakımsız pasaklı bir cocuk değildim hiçbir zaman. Ama bir çocugu büyütürken onu içsel olarakta beslemek gerekmez mi? Kuzenlerim daha çok sevildi daha değerliydiler. (Benden yaşça büyükler) ben bunu çocuk aklımla bile hissediyordum idrak ediyordum. Adeta Sen değersizsin diyordum kendime onlar kadar yeterli değilsin. Halbuki onlar başarılı insanlar değiller ama işte ailede başlıyor herşey aılelerinin göz bebekleri oldukları için bu pekte önemli değildi. Ya ben çocukken bile cok üzülüyordum ben neden sevilmiyorum kardeşim neden sevilmiyor diye. Şimdi anlıyorum ki bir insan annesi babası tarafından övülmezse, korunmazsa özgüven aşılanmazsa o cocuk dışarda kazanamıyor o özgüveni kimse vermiyor ona. Hep eksik kalıyor, yarım kalıyor. Yetim gibi.Öksüz gibi... Yengelerimin dayımlarımın cocukları hep daha değerli oldu.Kendi anne babaları vermeleri gereken o aileden gelen özgüveni,değeri, özsaygıyı verdiler cunku. Bunun sonucunda da cok ozguvenli insanlar oldular. Ya da kendilerini karşı tarafa pazarlamayı çok iyi biliyorlar mı desem. Bilirsiniz öyle insanlar vardır. Aslında bir halt değilken kendilerini öyle bir pazarlarlar ki mest olursunuz. Ben? Ben sünepe gibiyim. Bu konuda ailemi cok sucluyorum. Çocukken verilmeyen özgüven nasıl tamir edilir bu değersizlik hissini bilinçaltımdan nasıl silerim?
Senin hikayeden bi film çıkar malesef.Baban neden böyle bisey yaptı cok özel değilse merak ettim.Bunu atlatmak kolay değil lakin imkansızda değil. Ben de aynı şekilde büyüdüm hatta çok daha kötüsüyle sevilmedim annem dışında kimse tarafından. Dayılarım nefret ederdi benden çünkü öz babam anneannemi öldürdüğü için kin güdüyorlardı fakat asıl sebebin bu olduğunu yine düşünmüyorum bu olay olmasa da sevmezlerdi çünkü kendi çocuklarına sevgi beslemekte zorlanan tipler. Dört dayım var hepsi birbirinden nankör ve ibretliktirler. Biri beni bebekken yetimhaneye bile vermiş istemiyorum diye annem bir hafta içinde gelip almasaymış bir daha ulaşması imkansızmış çünkü zengin bi aile hemen evlatlık edinmiş bile bildiğin dizi gibi hayatımız vardıama ben çok sevgiye ihtiyaç duyan biri olmadım ya. Babamı tanımadan büyüdüm üvey babam var o daha beter gerçi de neyse öz babamı merak bile etmedim niye beni istemedi demedim hiç. Hala öyleyimdir ben sevgi değil saygı istiyorum herkesten bana saygı duyulsun fikirlerim ve düşüncelerime hayatıma saygı duyulsun istiyorum sevmesinler onların sevgisi orada kalsın severken öldürürler adamı. Ailemiz, akrabalarımız gerçekten insanı utandıracak cinstendir yetim büyüsem bundar iyiydi dersin. Ben içe kapanık ve aşırı duygusal büyüdüm bu yüzden fakat bi o kadar da neşeli ve güler yüzlüyümdür benim tek motivem bu. Gülmek. Kendimi yaşadığım bu drama hayatta daha da üzülüp ağlayarak depresyona sokamam. Üniversiteye kadar özgüvensiz yetiştim çok şükür şehir dışında iyi bir üniversite de okumak beni tedavi etti. Anneme gelince beni dışlayan kişilere karşı savunmadığı için bunu onunla konuştum keşke savunabilen bir annem olsaydı belki bu kadar içler acısı durumda olmazdım gibisinden konuşma yaparak kendine getirebildim bana değer veriyor bunu biliyorum ama çocuğunu koruyup gerekirse herkesi karşına almalısın ben çocuğumu ezdirmezdim asla ezeni de ezerdim. Kim olursa olsun. Şimdi laf ettirmez pek hala bi çekingenlik var tabi üzerinde fakat bu sefer ben savaş açtım hepsine geçende tartışma oldu hatta köyde malın biriyle uzun bi hikaye evlilikle ilgiliydi adama açtım ağzımı yumdum gözümü lafını yiyince en sonunda özür diledi şimdi benimle konuşurlarken iki kez düşünüyorlar O kadar hoşuma gidiyor ki bu durum o yüzden olay sende bitiyor ne doktor ne ailen ne de başkası sana çözüm olamaz sen kendini koruyacaksın acı gerçekten bahsedeyim o travmaları silemezsin tamamen ama sürekli hatırlamayı engelleyebilirsin hayatını baştan yaratacaksın başka şehirde çalışmak gibi. Ben Antalya'da okurken yaşadığım tüm sıkıntıları unutuyordum çok özledim valla o günleri
not aldım mutlaka inceleyeceğim vakit ayırıp öneri verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.Baris musluyu ve Abdullah canitez i takip edip tramvalarindan kurtulabilirsin.anne-baba değersizlik tramvasina calisman gerekli.kimilerine göre cok saçma geliyor bu söylediklerim ama faydasını goren cok insan var.ilk zamanlar çok karışık gelebilir ama kayıtlı videoları vs izlersen kesinlikle faydasını göreceğini düşünüyorum
Rica ederim ne demek.ben bu sayede bikac tramvami çözdüm.etrafimda da çok fazla tramvasini çözen arkadaşlarım var.o nedenle elimden geldiğince tavsiye ediyorum.takildigin bisey olursa ozelden de sorabilirsin.cunku ilk zamanlar cidden çok karışık.1 yıla yakındır takipteyim daha da bilmediğim çok şey var meselanot aldım mutlaka inceleyeceğim vakit ayırıp öneri verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Ooo bunlar daha özeti. Çok basit bir mesele bana göre dayılarım ile babam kavgaya tutuşuyorlar babaannem ise anneannemi öldürmesini söylüyor daha onlara zarar vermesi için kışkırtıyor böyle anlatınca müge anlıya çıkasım geldi :) gerçekten trajikomik bir hikaye bana göre günümüzde bile hala saçma konulardan dolayı cinayetler işleniyor akıl almayacak tartışmalardan dolayı kavgalar ediliyor. Bu da o hesap. Ve sadece 3 yıl yatmış... Dayım kendi vicdanını bastıramadığı için bana karşı kin besleyerek kendini teselli ediyor bana göre. Takmıyorum hiçbirini. Şimdi sesini bile çıkaramazlar bana karşı tabi ama çocukluğunu elinden alıyorsun maalesef en önemli yıllarında dışlanıyorsun. Ama kendini tedavi edecek olan yine sensin ben yine de hayatımı mutlu yaşamak için çabalıyorum öylede sayılırım çok şükür :)Senin hikayeden bi film çıkar malesef.Baban neden böyle bisey yaptı cok özel değilse merak ettim.
Ayrıca dayılarin cok gaddar insanlarmış.Babanin işlediği bi suçun cezasını çocuklardan çıkarmak nedir?çok üzüldüm.
Merhaba,Üzgünüm seni öyle iyi anlıyorum ki.. ama çok şükür ki özgüvenim benim ve kardeşlerimin gayet yerinde hatta eksiği yok fazlası var. Bende hep şu var ben görmedim çocuğuma en iyisini vereceğim diye. Umarım sende öyle yaparsın. Ve o eksikliğin yerini sadece seni sen olduğun için seven biriyle tamamlarsın güzel insanlarla karşılaşırsın inşallah
Psikolağa gidecek maddi durumum yok hem gitsemde kendimi düzgünce ifade edebileceğimi sanmıyorum. Ağlarım çocuk gibi tutamam kendimi rezil ederim.
Ben şöyle düşünüyorum kimilerimiz problemleri daha hızlı kabul ediyor. Kimileri onlarla debelenip kalıyor.Merhaba.
Değersiz bir cocukluk dönemi duygusal anlamda ilgisiz bir anne ile büyüdüm. Baba desen çalışıyor o da pek ilgili bir ebeveyn değildi. İlgisizden kast ettiğim bir çocugun bakımı değil Allahı var güzel büyüttüler bakımsız pasaklı bir cocuk değildim hiçbir zaman. Ama bir çocugu büyütürken onu içsel olarakta beslemek gerekmez mi? Kuzenlerim daha çok sevildi daha değerliydiler. (Benden yaşça büyükler) ben bunu çocuk aklımla bile hissediyordum idrak ediyordum. Adeta Sen değersizsin diyordum kendime onlar kadar yeterli değilsin. Halbuki onlar başarılı insanlar değiller ama işte ailede başlıyor herşey aılelerinin göz bebekleri oldukları için bu pekte önemli değildi. Ya ben çocukken bile cok üzülüyordum ben neden sevilmiyorum kardeşim neden sevilmiyor diye. Şimdi anlıyorum ki bir insan annesi babası tarafından övülmezse, korunmazsa özgüven aşılanmazsa o cocuk dışarda kazanamıyor o özgüveni kimse vermiyor ona. Hep eksik kalıyor, yarım kalıyor. Yetim gibi.Öksüz gibi... Yengelerimin dayımlarımın cocukları hep daha değerli oldu.Kendi anne babaları vermeleri gereken o aileden gelen özgüveni,değeri, özsaygıyı verdiler cunku. Bunun sonucunda da cok ozguvenli insanlar oldular. Ya da kendilerini karşı tarafa pazarlamayı çok iyi biliyorlar mı desem. Bilirsiniz öyle insanlar vardır. Aslında bir halt değilken kendilerini öyle bir pazarlarlar ki mest olursunuz. Ben? Ben sünepe gibiyim. Bu konuda ailemi cok sucluyorum. Çocukken verilmeyen özgüven nasıl tamir edilir bu değersizlik hissini bilinçaltımdan nasıl silerim?
Anlattıklarınızı yüreğimde hissettim inanın.Psikolağa gidecek maddi durumum yok hem gitsemde kendimi düzgünce ifade edebileceğimi sanmıyorum. Ağlarım çocuk gibi tutamam kendimi rezil ederim.
ne yazıkki bu duyguları bende çok yaşadım değersizlik duygusunu annemin hiç durup dururken öptüğünü yavrum dediğini bile bilmem kızım demezdi hep adımızı söylerdi yada lakapla hitap ederdi babam yurtdışında çalışırdı oda aynı ufak bi yaramazlığımız olsun hemen dövmeye kalkardı kaçacak delik arardık babam izne gelince annem gergin mutsuz terlikle oklavayla acımasız dövdüğünü hatırlarım hiç sevilmedim ve ne yazıkki küçük sevgi kırıntılarını sevgi zannettim şimdi işim gücüm yerinde iyi bir maaşım var şef pozisyonunda çalışıyorum ama halen bu duyguları hissediyorum biz değerli çocuklar değildik yada öyle bile olsa hissetmedik annem halen aynı 40 yaşına geldim halen çocuk gibi azarlar yeri geldimi ne olurdu sanki saçımızı okşayıp sevse güzel kızım dese hiç demedi sanki ayıptı bu kelimeler yada söylese günaha girerdi sana tavsiyem kimseden bişey bekleme kendin için başar ve yaşa kimileri dünyaya 2-0 önde başlıyor ben onlardan değildim belliki sende onlardan değilsin başka yönden kendini tamamla ben etrafında sevilen sayılan biriyim kendimden 30 yaş büyük insanlar sever sayar sözüm dinlenir şimdi kendi yaşamadığım sevgiyi kızıma vermeye çalışıyorum kimi zaman bende sabrımı zorlayan durumlarda gergin mutsuzum ama kızımı doya doya öpüyorum öpecemde ona sürekli onu sevdiğimi söylüyorumMerhaba.
Tabiki ağlayacaksın. Asla ağlamayan bir insan olan ben bile psikolog ile standart işyeri görüşmesi yaparken ağladım. Zaten sorunun olmasa psikologa gitmezsin değil mi? Özgüveninizin yeterli olmadığı bu mesajınızdan belli aslında.Psikolağa gidecek maddi durumum yok hem gitsemde kendimi düzgünce ifade edebileceğimi sanmıyorum. Ağlarım çocuk gibi tutamam kendimi rezil ederim.
Terapide bol bol aglanir ve bu rezillik değildirPsikolağa gidecek maddi durumum yok hem gitsemde kendimi düzgünce ifade edebileceğimi sanmıyorum. Ağlarım çocuk gibi tutamam kendimi rezil ederim.
Evet bende yazdim yukarda.Tavsiye eden oldumu bilmiyorum ama barış musluyu takip etmeni öneririm. Kitapları da var ama durumun yoksa instagramdan yayınlarına katılabilirsin .
Keşke tamiri olsa yalnız değilsin anlatsam burdan İstanbul’a yol olurMerhaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?