Fransa'da da yasak. Belli mekanlara evcil hayvan ile giremezsiniz Fransa'da.Ne alakası var?
Yurt dışında yaşıyorum evcil hayvanlar markete, eczaneye, girebilir ve hatta trene binebilirler.
Türkiyede kafese sokmadan metroya bile sokmuyorlar ya yazık.
Ama bu mantık çok yanlış geliyor bana. Her yerin bir kuralı var. Örneğin bir öğretmenin okula pijamayla gelmesinin kimseye zararı var mı? Hayır yok. Peki gelinebiliyor mu? Hayır. Bu da bunun gibi.Saldırgan değilse tuvalet eğitimi verilmişse neden giremesin ki ne zararı olabilir
Aynı şey değil ki bu bi canlı kılık kıyafetle ilişkilendirilemez ben sürüngenler dışında kedi köpek gibi hayvanları seviyorum belki de bu yüzden rahatsızlık duymuyorum ama korkan insanlardan saygım varAma bu mantık çok yanlış geliyor bana. Her yerin bir kuralı var. Örneğin bir öğretmenin okula pijamayla gelmesinin kimseye zararı var mı? Hayır yok. Peki gelinebiliyor mu? Hayır. Bu da bunun gibi.
evet bence de, sizin gibi düşünenler olduğu için insanlar bilinçsiz.Merhaba arkadaşlar, bugün başıma gelen ve canımı sıkan bir durumu paylaşmak istiyorum. Aslında bu daha çok genel bir durum. Arkadaşlar biliyorsunuz hayvanları sevmek bu dünya üzerindeki en güzel şeylerden biri. Fakat görüyorum ki bizim ülkemizde hayvanseverlik çok yanlış anlaşılıyor. Özellikle bilinçli hayvansever sayısı çok az. Rahatsız olduğum bir konu, hayvanları her yere sokmaya çalışmaları. Ben bu güne kadar evcil hayvanla restauranta, markete, bankaya; eczaneye ve sağlık merkezlerine dahi girmeye çalışan kişilere şahit oldum. Engel olunmaya çalışılınca da, "Onlar da canlı ama" diyorlar yanıt olarak. Tabii ki onlar da canlı, ama onların da canlı olması her yere girebilmeleri anlamına gelmez ki. Her yerin bir kuralı var. Bizim insanlarımız kurallara uymak istemiyor maalesef. Bu sadece bu konuda değil her konuda böyle. Bugün bir markete gittiğimde de böyle bir duruma tanık oldum. Bir hanımefendi markete evcil hayvanı ile girmişti. Görevli yanına giderek evcil hayvanla girmenin yasak olduğunu söyledi. Hanımefendi ise görevliye son derece saygısızca yanıtlar verdi. Hatta hakaret dahi etti.
Ama o size göre. Yönetmeliklere göre yasak.Markete eczaneye restorana evcil hayvanla girilmesinin bana göre hiç bir sakıncası yok.
Ben sizin attığınız videodakilere insan demiyorum.Her restoran ve kafeye belirtilmediği takdirde hayvan girmesi yasak değil.
Hatta bunlar "Hayvan dostu mekanlar" olarak da geçiyor, yani her kafede-lokantada gördüğünüz hayvanı garipsemeyin, işletme kurallarına bağlı bir durum bu bildiğim kadarıyla ve bunu destekliyorum.
Evciller zaten aşılı, bakımlı, temiz oluyor, kendi halindeler. Bir evcil hayvanın markete, otobüse, bankaya girmesinden rahatsız olmam; hayvanlara gelene kadar, şöyle tiplerin binlercesinin aramızda gezmesi, her yere girebiliyor olmaları rahatsız etmeli:
Yönetmelikleri bilemiycem ama insanlardan daha zararsız oldukları kesin.Ama o size göre. Yönetmeliklere göre yasak.
insanlardan korkmuyor musunuz?Hayvanlardan çok korkuyorum. Sırf restorana soktuğu köpeğinden korktum diye laf söyleyen hayvan severlerde var. Sevmemek ayrı korkmak ayrı. Korktuğum için beni hayvan düşmanı ilan edenleride gördü bu gözler. Bende saygı bekliyorum. civcivle bile temas etsem kalp atışım hızlanıyor. Benim gibiler ne yapsın peki? Yemek yemeye gittiğimde huzurla yemek yeme hakkım olduğunu düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?