Bilinçsiz insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhaba arkadaşlar, bugün başıma gelen ve canımı sıkan bir durumu paylaşmak istiyorum. Aslında bu daha çok genel bir durum. Arkadaşlar biliyorsunuz hayvanları sevmek bu dünya üzerindeki en güzel şeylerden biri. Fakat görüyorum ki bizim ülkemizde hayvanseverlik çok yanlış anlaşılıyor. Özellikle bilinçli hayvansever sayısı çok az. Rahatsız olduğum bir konu, hayvanları her yere sokmaya çalışmaları. Ben bu güne kadar evcil hayvanla restauranta, markete, bankaya; eczaneye ve sağlık merkezlerine dahi girmeye çalışan kişilere şahit oldum. Engel olunmaya çalışılınca da, "Onlar da canlı ama" diyorlar yanıt olarak. Tabii ki onlar da canlı, ama onların da canlı olması her yere girebilmeleri anlamına gelmez ki. Her yerin bir kuralı var. Bizim insanlarımız kurallara uymak istemiyor maalesef. Bu sadece bu konuda değil her konuda böyle. Bugün bir markete gittiğimde de böyle bir duruma tanık oldum. Bir hanımefendi markete evcil hayvanı ile girmişti. Görevli yanına giderek evcil hayvanla girmenin yasak olduğunu söyledi. Hanımefendi ise görevliye son derece saygısızca yanıtlar verdi. Hatta hakaret dahi etti.

Her kuralın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Siz sorgulamadan kabul ediyor musunuz?
Mesela köpeğiniz yanınızda tasması ve ipiyle sizinle markete girse, restaurantta sandalyenizin yanında otursa, bankaya girse ne oluyor? Her önüne geleni ısırmıyor, oraya buraya s.çmıyor ve her yeri yalamıyor sürekli bu hayvanlar.
Toplu taşımaya biniyorum, böğüre böğüre telefonla konuşanını mı ararsınız, leş gibi ter kokanını mı, kadınları dikizleyenini mi, taciz edeninini mi... Asıl pislik insanlarda. Bir hayvandan niye rahatsız olayım diye düşününce, aklıma bir şey gelmiyor valla.

Hayvanlardan çok korkuyorum. Sırf restorana soktuğu köpeğinden korktum diye laf söyleyen hayvan severlerde var. Sevmemek ayrı korkmak ayrı. Korktuğum için beni hayvan düşmanı ilan edenleride gördü bu gözler. Bende saygı bekliyorum. civcivle bile temas etsem kalp atışım hızlanıyor. Benim gibiler ne yapsın peki? Yemek yemeye gittiğimde huzurla yemek yeme hakkım olduğunu düşünüyorum.

Ne alakası var?

Yurt dışında yaşıyorum evcil hayvanlar markete, eczaneye, girebilir ve hatta trene binebilirler.

Türkiyede kafese sokmadan metroya bile sokmuyorlar ya yazık.
Fransa'da da yasak. Belli mekanlara evcil hayvan ile giremezsiniz Fransa'da.

Saldırgan değilse tuvalet eğitimi verilmişse neden giremesin ki ne zararı olabilir
Ama bu mantık çok yanlış geliyor bana. Her yerin bir kuralı var. Örneğin bir öğretmenin okula pijamayla gelmesinin kimseye zararı var mı? Hayır yok. Peki gelinebiliyor mu? Hayır. Bu da bunun gibi.

Ama bu mantık çok yanlış geliyor bana. Her yerin bir kuralı var. Örneğin bir öğretmenin okula pijamayla gelmesinin kimseye zararı var mı? Hayır yok. Peki gelinebiliyor mu? Hayır. Bu da bunun gibi.
Aynı şey değil ki bu bi canlı kılık kıyafetle ilişkilendirilemez ben sürüngenler dışında kedi köpek gibi hayvanları seviyorum belki de bu yüzden rahatsızlık duymuyorum ama korkan insanlardan saygım var

evet bence de, sizin gibi düşünenler olduğu için insanlar bilinçsiz.
1 yıl yurtdışında yaşadım. hayvanlar metroda, cafede, otobüste heryerde idi.

Her restoran ve kafeye belirtilmediği takdirde hayvan girmesi yasak değil.
Hatta bunlar "Hayvan dostu mekanlar" olarak da geçiyor, yani her kafede-lokantada gördüğünüz hayvanı garipsemeyin, işletme kurallarına bağlı bir durum bu bildiğim kadarıyla ve bunu destekliyorum.

Evciller zaten aşılı, bakımlı, temiz oluyor, kendi halindeler. Bir evcil hayvanın markete, otobüse, bankaya girmesinden rahatsız olmam; hayvanlara gelene kadar, şöyle tiplerin binlercesinin aramızda gezmesi, her yere girebiliyor olmaları rahatsız etmeli:

İşte bu yüzden bizim ülkemizde hayvan beslemek tam bir işkence. Tatile gidiyorsun otele almıyorlar, avm ye gidiyorsun almıyorlar, yemeğe gidiyorsun almıyorlar içeri, çay bahçesine kafeye zaten hiç almıyorlar. Ben şahsen hayvanlardan değil de hayvanları içeri almayan işletmelerden çok rahatsızım. Evcil hayvan beslediğim dönemler resmen işkenceye dönmüştü benim için, sürekli evde yalnız bırakmamak için sosyal hayatımdan hep ödün vermek zorunda kaldım. Bencil bir düşünce sizinki kusura bakmayın ama onların da sosyalleşme hakkı var.

Ben sizin attığınız videodakilere insan demiyorum.

Evcil hayvanla girilmez yazan yere girip uyarılınca hakaret eden hayvan severler biraz da insana aynı saygıyı gösterse böyle konulara gerek yok. Ben kediye köpeğe bayılırım benim için sorun değil ama bi yerin kendine has kuralları olabilir o kurala uyulmadığında gelecek uyarıyı da insanca karşılamak gerekir.
Şahsen ben uyarılsaydım ah parfon tabelayı görmemişim elbette hemen çıkıyorum derdim ve bir daha oraya hayvanımla gitmezdim..
Üstüne hakaret edip ortalığı velveleye verince iyi bir hayvan sever olunuyorsa ne deyim bilemedim...

Ama o size göre. Yönetmeliklere göre yasak.
Yönetmelikleri bilemiycem ama insanlardan daha zararsız oldukları kesin.
Mesela geçen gün ptt de çocuğuyla sıra isteyen bir üyeye bir adam saldıracakmış nerdeyse , ee kedi köpek mi engellenmeli toplum içine girmeye ,yoksa bu tür adamlar mi ??

insanlardan korkmuyor musunuz?

Hastahane harici yerler için size katılmıyorum. Otobüse bile almak istemiyorlar hayvanları kafesleri olduğu halde. Araban yok ne ile gotureceksin o hayvanı veterinere? Ya da restoranda bi köşede dursa ne olur mesela?
Hayvanseverlerin bazı tavırları ben de doğru bulmuyorum ama insanların da sanki dünya kendileri için yaratılmış tavırları daha kötü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…