• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçsiz insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizin attığınız videolardakilere insan demiyorum.

Sizin onlara ne deyip, demediğiniz; onların -insan- olarak her yerde bulunabildikleri gerçeğini değiştirmiyor.
Hayvanlar zararsızdır, evcil bir hayvan saldırgansa da sorumlusu mutlaka sahibidir yani yine bir insandır. Gidip de en masuma, zararsıza faturayı kesmenin, mekanlardan yasaklamanın benim için hiçbir mantığı yok.

Bence yönetmelik değişmeli en bastan. Tasması olan hayvanın kimseye bir zararı yok. Restorana da Cafeye gidilebilmeli o yüzden. Gecen gün arkadasımın köpeği ile beraber yemek yedik. İnsandan bir farkı yok ki onların da. Korkanı anlıyorum, saygı da duyuyorum ama bence heryere gelebilmeli bu hayvanlar.

Ne olacak girince mesela ne gibi birseyden rahatsizlik duyuyorsunuz? Hastalik filansa evciller ne oldugu belirsiz insanlardan emin olun daha temiz ve aşılı oluyor. Tam olarak dert nedir bundan başka?
Size gore ben bilincsizim acikcasi bu konuda ve bilinclenmekte istemiyorum. İstedigim yere dostumla girmek isterdim.

Ben köpeğimle heryere girerim buna da kimse karışamaz nasıl sokakta yanından geçip gidiyorsanız markette ve avm gibi yerlerdede bakıp geçin hele bazıları var sanırsın elimde canavar gezdiriyorum o kadar gıcık oluyorum ki. Markette her ürün paketli zaten ordada hiç birşey olmaz. Manavdan aldıklarını zatrn iyice yıkanamadan yemiyoruz ondada sıkıntı yok. Yani benim fikrim heryere girebilir. Bir kaç defa otobüse binmem gerekti orda bile ayy ıyyy bu nee diyenler olduu yapıştırdım lafları suratına. Seninde saçın kılın dökülüyor bazı yerlerinin kokusu leş gibi burnuma geliyor sen binebiliyorsan benim köpeğimde biner dedim agzına açamadı. Biraz sevgii lazım can dostlarımıza

Hayvanlardan çok korkuyorum. Sırf restorana soktuğu köpeğinden korktum diye laf söyleyen hayvan severlerde var. Sevmemek ayrı korkmak ayrı. Korktuğum için beni hayvan düşmanı ilan edenleride gördü bu gözler. Bende saygı bekliyorum. civcivle bile temas etsem kalp atışım hızlanıyor. Benim gibiler ne yapsın peki? Yemek yemeye gittiğimde huzurla yemek yeme hakkım olduğunu düşünüyorum.

Eger kopegini basi boş biraktiysa haklisiniz veya kopek yaniniza geliyorsa o kisiyi uyarabilirsiniz, sizden uzaklastirir ama sahibinin yaninda yatan, oturan hayvandan siz bakinca korkuyorsunuz diye oraya gelmesinler durumu olmamali bence.

Ben maalesef sizinle aynı görüşte değilim.Heryerin kendine göre kuralları var.Bende hayvanları çok seviyorum ama örneğin yemek yerken ayağıma kedi değdiği anda irkiliyorum elimde değil ve o mekanda kedilerin olması beni gerçekten rahatsız ediyor bazıları masaya çıkıyor yediğimiz tabaktan yemek yemeye çalışıyor heryerde tütleri uçuşuyor ve o sırada ben yemek yemeğe çalışıyorum.Marketlerde de açıkta meyve sebzeler var tamam hayvanlar bir zarar vermiyor olabilir ancak ben huylanırım acaba tüyü uçtu mu vs. diye.Ancak bazı insanlar bunu hayvan düşmanlığı olarak algılıyor halbuki alakası yok ben rahtatsız oluyorum sadece ve bu huyumu değiştiremem elimde değil.

Ben maalesef sizinle aynı görüşte değilim.Heryerin kendine göre kuralları var.Bende hayvanları çok seviyorum ama örneğin yemek yerken ayağıma kedi değdiği anda irkiliyorum elimde değil ve o mekanda kedilerin olması beni gerçekten rahatsız ediyor bazıları masaya çıkıyor yediğimiz tabaktan yemek yemeye çalışıyor heryerde tütleri uçuşuyor ve o sırada ben yemek yemeğe çalışıyorum.Marketlerde de açıkta meyve sebzeler var tamam hayvanlar bir zarar vermiyor olabilir ancak ben huylanırım acaba tüyü uçtu mu vs. diye.Ancak bazı insanlar bunu hayvan düşmanlığı olarak algılıyor halbuki alakası yok ben rahtatsız oluyorum sadece ve bu huyumu değiştiremem elimde değil.
İnsan denen canlıyı bir örnekle ele alayım şimdi:
hani marketten bahsettiniz ya, geçen gün markete girdim ve birşey alamadan elimdekileri bırakıp çıktım neden mi?
çünkü adamın pardon markete girme hakkı olan "iNSAN" ın biri burnunu karıştıra karıştıra peynir reyonunu inceledi ve o elleriyle peynir paketlerini elledi. burnundan çıkardıklarını da sağa sola fırlattı.
yine başka bir kadın o da aynı şekilde markete falan girme hakkı olan gruptan; meyve reyonundaki tüm elmaları nasıl becerdiyse yere düşürdü ve güya kimseye çaktırmadan yerine koydu.

İnsan denen canlıyı bir örnekle ele alayım şimdi:
hani marketten bahsettiniz ya, geçen gün markete girdim ve birşey alamadan elimdekileri bırakıp çıktım neden mi?
çünkü adamın pardon markete girme hakkı olan "iNSAN" ın biri burnunu karıştıra karıştıra peynir reyonunu inceledi ve o elleriyle peynir paketlerini elledi. burnundan çıkardıklarını da sağa sola fırlattı.
yine başka bir kadın o da aynı şekilde markete falan girme hakkı olan gruptan; meyve reyonundaki tüm elmaları nasıl becerdiyse yere düşürdü ve güya kimseye çaktırmadan yerine koydu.
Olabilir bende o görüntüyü görsem almadan çıkarım.Şuan farklı bir durumu konuşuyoruz.İki türlüde rahatsız olurum ben.Burada hayvanları konusu olduğu için o konu üzerine konuştum.

Evcillerden bahsediyoruz burada. Kimsenin evcili baskasina gidip surunmez veya masasina cikmaz. Marketten aldiklarinizi da bir zahmet yikayin zaten sirkeyle filan kedi kopekten once, tuvaletten sonra elini yikamamis mi belli olmayan insanlar dokunuyor. İnsanlari engelleyemiyorsan kalkip yok tuyu uctu sebzeye filan muhabbeti yapmayin burada. O alinanlarin hayvan girse de girmese de yikanmasi gerekiyor zaten.

Merhaba arkadaşlar, bugün başıma gelen ve canımı sıkan bir durumu paylaşmak istiyorum. Aslında bu daha çok genel bir durum. Arkadaşlar biliyorsunuz hayvanları sevmek bu dünya üzerindeki en güzel şeylerden biri. Fakat görüyorum ki bizim ülkemizde hayvanseverlik çok yanlış anlaşılıyor. Özellikle bilinçli hayvansever sayısı çok az. Rahatsız olduğum bir konu, hayvanları her yere sokmaya çalışmaları. Ben bu güne kadar evcil hayvanla restauranta, markete, bankaya; eczaneye ve sağlık merkezlerine dahi girmeye çalışan kişilere şahit oldum. Engel olunmaya çalışılınca da, "Onlar da canlı ama" diyorlar yanıt olarak. Tabii ki onlar da canlı, ama onların da canlı olması her yere girebilmeleri anlamına gelmez ki. Her yerin bir kuralı var. Bizim insanlarımız kurallara uymak istemiyor maalesef. Bu sadece bu konuda değil her konuda böyle. Bugün bir markete gittiğimde de böyle bir duruma tanık oldum. Bir hanımefendi markete evcil hayvanı ile girmişti. Görevli yanına giderek evcil hayvanla girmenin yasak olduğunu söyledi. Hanımefendi ise görevliye son derece saygısızca yanıtlar verdi. Hatta hakaret dahi etti.
Ben de bir hayvan severim.
Asıl hayvanlar her yere girmeli insanlar girmemeli. Pislik olan insanlar ve onların ruhları

Evcillerden bahsediyoruz burada. Kimsenin evcili baskasina gidil surunmez veya masasina cikmaz. Marketten aldiklarinizi bir zahmet yikayin zaten sirkeyle filan kedi kopekten once elini yikamamis mi belli olmayan insanlar dokunuyor.
Ne şekilde olursa olsun yıkamadan meyve yenmiyor zaten.

Eger kopegini basi boş biraktiysa haklisiniz veya kopek yaniniza geliyorsa o kisiyi uyarabilirsiniz, sizden uzaklastirir ama sahibinin yaninda yatan, oturan hayvandan siz bakinca korkuyorsunuz diye oraya gelmesinler durumu olmamali bence.
Sahibinin yanında yatan hayvandan tabiki korkmam. Daha doğrusu korkarımda telaş yapmam. Onda sorun yok

Herkesin fobisine saygı duyan kişiler hayvan fobisi olduğunu söyleyenlere hemen insanlar daha tehlikeli asıl ondan korkun diyor. Yukarıyada yazdım gerçekten ne alakası var? Korku diğer duygular gibi içten gelen bir his. Benim civcivden bile korkuyor olmam saçma gelemez kimseye. Bu hissi engelleyebilsem zaten engellerim.

Hayvanlardan çok korkuyorum. Sırf restorana soktuğu köpeğinden korktum diye laf söyleyen hayvan severlerde var. Sevmemek ayrı korkmak ayrı. Korktuğum için beni hayvan düşmanı ilan edenleride gördü bu gözler. Bende saygı bekliyorum. civcivle bile temas etsem kalp atışım hızlanıyor. Benim gibiler ne yapsın peki? Yemek yemeye gittiğimde huzurla yemek yeme hakkım olduğunu düşünüyorum.
Aynen ya bende aynı durumdayım.sırf çok korktuğum için çok sevdiğim kopeklere dokunamıyorum. Mesela bir kedinin kemiklerini hissettiğim anda için ürperir olmuştu küçükken. Yoksa bir hayvanın bir köpeğin başına bişey geldiğini görsem insana kıyasla daha fazla üzülürüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X