• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçsiz insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman ben de markete giren hayvandan değil de ondan daha daldırgan olan sahibinden kprkmakta çok haklıyım..
İnsanın saldırganından kurtuluş yok anacım her yerde buluyor seni
O hayvancıklar bile şaşırıyor sahiplerine eminim..

Öldürülen hayvan haberlerini gorunce icim yanıyor agliyorum. Ben de hayvanlar zarar gorunce cok üzülüyorum, bir keresinde köpeği rahatsız eden suriyeli grubun arasına hiç korkmadan girip köpeği kucağıma alıp çıkmıştım. Ki dilini bile bilmedigim saldirgan insanlar. Canima kastedebilirlerdi ama hayvanlara kiyamadigim icin bunu dusunemedim bile. Asla dokumamadigim bi hayvani kucagima aldigima inanamıyorum normalde asla hayvanlara dokunamam.

yemek yediğim bir yer var hayvanlar girdiği için diken üstünde yiyorum. Hatta bir süredir gitmiyorum bile. Parklar bahçelerde sokaklarda kimse size karışmıyor. Ama bir zahmet avm ye, markete, lokantaların bahçesine değil de iç kısmına sokmayın. Herkes sevmek herkes rahat olmak zorunda değil. Korkuyor veya tiksiniyor olabiliriz.

Insanların kötü olması hayvanlardan rahatsız olmamamız gerektiğini göstermez. Şimdi 60 km hiz sınırı olan yerde öndeki araba 180 km hız yaptı diye biz 120 ile gidebilir miyiz?!

Ne alaka insanların kötü olması. Hayvanların hoşgörü görmesini istiyorsanız hayvanseverler olarak hayvan sevmeyenlere saldırmayın. Siz onlara örnek olun. Onlar da size örnek olsun. Ben tam ortadayım. Ne zarar görsünler ne Bana dokunsunlar. Bu kadarına hakkım olduğunu düşünüyorum. Kanunlar da benden yana.

İnsandaki bu kibiri hiç anlayamıyorum ben.Sanki bütün dünyanın sahibi gibi kurallar koymasını.
Belki onlar da bizi istemiyor. Her yeri bu şekilde sahiplenmek ne derece doğru. Kediyi ,köpeği sokakta istemeyenler bile var.Yaşam alanlarını gasp edip ,her yeri betona çeviren de insan .Sokakta ne yiyecek bulabilecekler , nede su.Bir de zamanında evcilleştirip ,insana muhtaç hale getirmişiz masumları.Tabiatla birlikte yaşamayıp ,tabiata karşı yaşayan ve mahveden tek tür maalesef insan.Zaten modern insanın bu derece mutsuz olmasının sebebi doğasından kopması.

Öldürülen hayvan haberlerini gorunce icim yanıyor agliyorum. Ben de hayvanlar zarar gorunce cok üzülüyorum, bir keresinde köpeği rahatsız eden suriyeli grubun arasına hiç korkmadan girip köpeği kucağıma alıp çıkmıştım. Ki dilini bile bilmedigim saldirgan insanlar. Canima kastedebilirlerdi ama hayvanlara kiyamadigim icin bunu dusunemedim bile. Asla dokumamadigim bi hayvani kucagima aldigima inanamıyorum normalde asla hayvanlara dokunamam.

yemek yediğim bir yer var hayvanlar girdiği için diken üstünde yiyorum. Hatta bir süredir gitmiyorum bile. Parklar bahçelerde sokaklarda kimse size karışmıyor. Ama bir zahmet avm ye, markete, lokantaların bahçesine değil de iç kısmına sokmayın. Herkes sevmek herkes rahat olmak zorunda değil. Korkuyor veya tiksiniyor olabiliriz.

Insanların kötü olması hayvanlardan rahatsız olmamamız gerektiğini göstermez. Şimdi 60 km hiz sınırı olan yerde öndeki araba 180 km hız yaptı diye biz 120 ile gidebilir miyiz?!

Ne alaka insanların kötü olması. Hayvanların hoşgörü görmesini istiyorsanız hayvanseverler olarak hayvan sevmeyenlere saldırmayın. Siz onlara örnek olun. Onlar da size örnek olsun. Ben tam ortadayım. Ne zarar görsünler ne Bana dokunsunlar. Bu kadarına hakkım olduğunu düşünüyorum. Kanunlar da benden yana.
Sorun direk hayvanlar değil ki onların sahipleri onları illa oralara sokmak istiyorlar halbuki belki ölümcül alerjisi olabilir insanların ya da dili tutulacak derecede fobisi olabilir
Hayvan bunu ayırt edemez ki bunu insanın bilmesi anlaöası gerekir ama bu insanlar benim oğlusum senden daha temiz bakımlı diyerek hayvanlar adına da konuşarak insanlarda hayvanlara karşı bi antipati oluşmasına sebep okuyorlar..
Ben o bahsedilen hayvan sahibini anlayamam o nasıl ki beni anlamıyorsa kimse kusura bakmasın
Madem insanlar kötü hayvan sahipleri saldırdığında kendi kötülüklerini göremiyorlar daha doğrusu inatla görmek istemiyorlar..
Bu yer yüzü hayvanların da evet ama bu hayvanların da sebep olduğu baxı zararların olduğu yadsınamaz.. Hayvan bunu tabi ki bilinçli yapmaz dur ben şu adamı uyuz edeyim demez hastalık bulaştırayım demez. Bunu diyemediği içinde aklı başında insanlar birtakım kurallar koyduysa bu hayvanlara yaşam hakkı tanınmadığı için değil insanlar ve hayvanların ortak bir düzlemde yaşayabilmeleri için bulunmuş bir orta yoldur..
Bu tartışılacak bir konu bile olmamalı..
Ama konu sahibine gelen tepkilere göre bence hayvan sahipleri diğer insanlara göre bu konuda daha hassaslarmış onu gördüm..

Benim mavişim geçtiğimiz hafta akşam rahatsızlandı. Ben de sabah mecbur yanımda işe getirdim. Buradan veterinere götürdüm. Ben devlet dairesinde çalışıyorum. Köpek, kedi ve hatta papağanla gelen bile var. Hatta eski binamızda bir tane kedi vardı. Mükelleflerle yan yana koltuklarda otururdu. Hatta gelen insanlar onu dışarı çıkarmaya çalışan görevlilere tepki gösterirdi.

Eklentiler

• 20190509_085013.webp
    20190509_085013.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
inşallah
Benim mavişim geçtiğimiz hafta akşam rahatsızlandı. Ben de sabah mecbur yanımda işe getirdim. Buradan veterinere götürdüm. Ben devlet dairesinde çalışıyorum. Köpek, kedi ve hatta papağanla gelen bile var. Eki Görüntüle 2269062 Eki Görüntüle 2269062 Hatta eski binamızda bir tane kedi vardı. Mükelleflerle yan yana koltuklarda otururdu. Hatta gelen insanlar onu dışarı çıkarmaya çalışan görevlilere tepki gösterirdi.
bu ne güzellik tatlım benim , sen hasta mı oldun miniğimmm

Ben maalesef sizinle aynı görüşte değilim.Heryerin kendine göre kuralları var.Bende hayvanları çok seviyorum ama örneğin yemek yerken ayağıma kedi değdiği anda irkiliyorum elimde değil ve o mekanda kedilerin olması beni gerçekten rahatsız ediyor bazıları masaya çıkıyor yediğimiz tabaktan yemek yemeye çalışıyor heryerde tütleri uçuşuyor ve o sırada ben yemek yemeğe çalışıyorum.Marketlerde de açıkta meyve sebzeler var tamam hayvanlar bir zarar vermiyor olabilir ancak ben huylanırım acaba tüyü uçtu mu vs. diye.Ancak bazı insanlar bunu hayvan düşmanlığı olarak algılıyor halbuki alakası yok ben rahtatsız oluyorum sadece ve bu huyumu değiştiremem elimde değil.
Yanlis anlamayin ama mantiginiz o kadar yanlis ki , o meyve sebze uzerine ucan 1 tuydense o meyvelerin yetistigi ortamlari bir sorgulayin once , yuzlerce kimyasal , toprakta yetisen jzerine kuslarin kakasini yapma olasiliginin tuy ucma olasiligindan daha yuksek oldugu urunlerden bahsediyoruz
Yada bocekler yemesin diyr nasil zehirler sıkılıyor ustlerine biliyor musunuz? Evinize sokmayacaginiz kimyasallar var o meyve sebzenin ustunde , tum bunlar dururken kopek tuyu mu sorun ? Gercekten mi ya

Ülke insanı profilinde bolca bulunan yağlı saçlı,leş ter kokulu ha bire burnunu karıştıran yere balgam ,çöp atanlardan tiksinilmiyor mu?
Bu tipler, elini kolunu sallaya sallaya her yere girebilme özgürlüğüne sahip.Neden çünkü insan görünümlü...Onları da çıkarttırın gittiğiniz yerlerden madem...Tepki verin ,gücünüz şu masumlara yetmesin.Madem o kadar hassasınız.

Sorun direk hayvanlar değil ki onların sahipleri onları illa oralara sokmak istiyorlar halbuki belki ölümcül alerjisi olabilir insanların ya da dili tutulacak derecede fobisi olabilir
Hayvan bunu ayırt edemez ki bunu insanın bilmesi anlaöası gerekir ama bu insanlar benim oğlusum senden daha temiz bakımlı diyerek hayvanlar adına da konuşarak insanlarda hayvanlara karşı bi antipati oluşmasına sebep okuyorlar..
Ben o bahsedilen hayvan sahibini anlayamam o nasıl ki beni anlamıyorsa kimse kusura bakmasın
Madem insanlar kötü hayvan sahipleri saldırdığında kendi kötülüklerini göremiyorlar daha doğrusu inatla görmek istemiyorlar..
Bu yer yüzü hayvanların da evet ama bu hayvanların da sebep olduğu baxı zararların olduğu yadsınamaz.. Hayvan bunu tabi ki bilinçli yapmaz dur ben şu adamı uyuz edeyim demez hastalık bulaştırayım demez. Bunu diyemediği içinde aklı başında insanlar birtakım kurallar koyduysa bu hayvanlara yaşam hakkı tanınmadığı için değil insanlar ve hayvanların ortak bir düzlemde yaşayabilmeleri için bulunmuş bir orta yoldur..
Bu tartışılacak bir konu bile olmamalı..
Ama konu sahibine gelen tepkilere göre bence hayvan sahipleri diğer insanlara göre bu konuda daha hassaslarmış onu gördüm..

Kendileri seviyor diye biz de sevmek zorundaymışız gibi davranıyorlar. Ama insanlari sevmek zorunda olmadigimiz gibi hayvanları da sevmek zorunda değiliz. Ben misafirliğe gittigim bir evde kuşu kafesten çıkardıkları için evden çıkmıştım. Korkuyorum diyorum dur bi dokun alisirsin diyo. Aklımı kaybedecek gibi oluyorum hayvanlar bana dokununca. Hayvan sakinse ben elimle değebilirim. Ama hayvan bana değince gözümün önü kararıyor. Yemek yediğim mekanda ayağıma kedi değdiği için masaya çıkmıştım korkudan 😞 benim annem hayvanlardan çok korkardı ben de böyle büyüdüğüm için şuan değişmiyor.

Ama yok illa hayvan sahipleri heryere getirecek. Abi sen hızdan korkuyorsundur. Benim bu özgürlüğüm diyerek ben sen arabadayken 150 ile gidebilir miyim? Bunu akılları aliyor mu?

Çok anlayış eksikliği var çok

Ee o zaman neyin muhabbeti bu? Zaten en pis insanin bile mevzu hayvan olunca temizligi tutuyor anlamis degilim bunu da. Her şekilde o urunler yikanacak hayvan girse girmese ne?
Ben kendi fikrimi söyledim.Herkese açık bir platform bu istediğim muhabbetide yapabilirim bence.Kötü birşey de söylemedim ayrıca.

Ufacık bir muhabbet kuşunu uçağa almayan bir toplumuz.sebebi sorgulanmalı cidden.

Yanlis anlamayin ama mantiginiz o kadar yanlis ki , o meyve sebze uzerine ucan 1 tuydense o meyvelerin yetistigi ortamlari bir sorgulayin once , yuzlerce kimyasal , toprakta yetisen jzerine kuslarin kakasini yapma olasiliginin tuy ucma olasiligindan daha yuksek oldugu urunlerden bahsediyoruz
Yada bocekler yemesin diyr nasil zehirler sıkılıyor ustlerine biliyor musunuz? Evinize sokmayacaginiz kimyasallar var o meyve sebzenin ustunde , tum bunlar dururken kopek tuyu mu sorun ? Gercekten mi ya
Size farklı gelebilir sonuçta herkes aynı değil.Ben kendi fikrimi söyledim.Aynı şekilde örnek verdiğiniz şeylerden de rahatsız olabilirim.Bu benim kişisel tercihim.

Ülke insanı profilinde bolca bulunan yağlı saçlı,leş ter kokulu ha bire burnunu karıştıran yere balgam ,çöp atanlardan tiksinilmiyor mu?
Bu tipler, elini kolunu sallaya sallaya her yere girebilme özgürlüğüne sahip.Neden çünkü insan görünümlü...Onları da çıkarttırın gittiğiniz yerlerden madem...Tepki verin ,gücünüz şu masumlara yetmesin.Madem o kadar hassasınız.
Hayvan öldürenlerle bizi bir tutmayın.. Benim 4 kedim 3 köpeğim vardı birlikte uyırduk bi başkası hiç dokunmamıştır korkar alerjisi vardır vs..
Biz hayvanlar ortadan kaldırılsın demiyoruz. Hayvanlar sokak hayvanları da gayet de istedikleri yerleere pisliyorlar hatta evcil hayvanların katı atıklarını elle alabiliyorsunuz ama çişleri kalıyor değil mi ? Bu normal yani
Ayy işediii kaldırın şunları kimse demedi burda
Ha bi de restoranın ortasında burnundaki katı sıvı karışımı atıkları ortalığa saçan ortaya insanlara saldıran adamları da kimse aferin dayı bravo devam aslansın da demiyo aynı derecede de şikayet geldiğinde o insanlarda dışarı alınıyor değil mi?

insanlardan korkmuyor musunuz?

Göbek deliği korkusu olanlar var göbek deliği bizi yutacak mi, kapalı alandan korkanlar var alan kapalı olunca küçülüyor mu, yüksekten korkanlar var yüksekte olunca 2 ayak üstünde durmuyor muyuz 😂 korkunun mantığı olmaz korku korkudur. Korkuda mantık aranmaz. Korkan insan düşünemiyordur. Bir hayvan bana yaklaşınca kalbim öyle hızlı atıyor ki kalp krizi geçirebilirim. Kapalı alanda kaldığı için korkudan ölen insanlar var. Ve ikisinin hiç bir farkı da yok. Zarar vermeyen her insana saygı duymalısınız.

Ben rahatsiz olmam girdiklerinde ama korkan insanlari anlayabiliyorum kapali ortam kendilerini kapana kısılmis gibi hissedebilirler disaridaki gibi olmaz ama tiksindigi icin uzak duran insan modeli asiri itici geliyor bana

Göbek deliği korkusu olanlar var göbek deliği bizi yutacak mi, kapalı alandan korkanlar var alan kapalı olunca küçülüyor mu, yüksekten korkanlar var yüksekte olunca 2 ayak üstünde durmuyor muyuz 😂 korkunun mantığı olmaz korku korkudur. Korkuda mantık aranmaz. Korkan insan düşünemiyordur. Bir hayvan bana yaklaşınca kalbim öyle hızlı atıyor ki kalp krizi geçirebilirim. Kapalı alanda kaldığı için korkudan ölen insanlar var. Ve ikisinin hiç bir farkı da yok. Zarar vermeyen her insana saygı duymalısınız.
ama sizin gibi düşünen insanlar kendi korkuları yüzünden belediyelere şikayette bulunup mahalledeki hayvanları zehirletip öldürtüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X