Bilirkişi, velayet?

Geçenlerde biri burda idam güzellemeleri yapiyordu. Kadin bosanmakta bile zorlaniyor, idam neye yarasin adalet olmadiktan sonra?

Hadi konu sahibi güçlü ve akilli ve korkmadi bu adamdan, ya daha güçsüz, ailesi arkasinda olmayan kadinlar? "Benim çoçuklarimi alirlar" korkusu ile davadan çekilseydi?

Türkiyenin idama ihtiyaci yok. Sistem tamamen bozuk, yeniden insa edilmesi lazim. Oda güç gibi duruyor

Al işte korktuğum konular bunlar. Kadınların temel insan halklarına sahip olmalarını istemiyorlar.
nasıl böyle işi yapan kişi taraf tutabiliyor. Sonra kocası kadını öldürse. Yıllarca niye bu adamla yaşadın neden ayrılmadın diyorlar. ( sanki kasın hakediyormuş gibi söylüyorlar )
Ayrılmaya çalışana da başka türlü karşı çıkıyorlar.
Kadın düşmanlarının istedikleri sadece saldırmak. Ne yaparsanız yapın size saldırıyorlar. Hangi kararı aldığınız önemli değil. Yani sizin yanlış yaptığınız birşeyi değiştirmeye çalışmıyorlar. Sizi eleştirmek istiyorlar. Eleştirdikleri şeyin tam tersini yaptığınızda da onay vermek yerine yine eleştiriyorlar.
sözleri ne kadar değersiz. Ne kadar saçma. Nefret dolu. Çocukça. Cinsel organına göre bir insana hak verip vermeyeceklerine karar veriyorlar.
Iç sesimin, kadinlarin sesi olmuş bu yazdıklarınız ah ah kadin olmak cidden sucmuş bu ülkede..

Geçenlerde biri burda idam güzellemeleri yapiyordu. Kadin bosanmakta bile zorlaniyor, idam neye yarasin adalet olmadiktan sonra?

Hadi konu sahibi güçlü ve akilli ve korkmadi bu adamdan, ya daha güçsüz, ailesi arkasinda olmayan kadinlar? "Benim çoçuklarimi alirlar" korkusu ile davadan çekilseydi?

Türkiyenin idama ihtiyaci yok. Sistem tamamen bozuk, yeniden insa edilmesi lazim. Oda güç gibi duruyor
Türkiyede herşey bozuk bana göre
Hakkimiz olan seyler bile yine hukuk insanlari sayesinde engelleniyor.. sen tutup hukuka basvuruyorsun hakkimi arayin diye . Onlar ise tam tersi sizi daha da ezmeye çalışıyor...

Bir yandan baba , bir yandan toplum. Annenin etkisi var tabi ama o da yeterli değil. Malesef anneler yeterli değil. Son zamanlar da “ anneleri oğullarını böyle yetiştiriyor lafı “ erkeğin işlediği suçu yine bir kadına yıkmak için bulunmuş bir kadın karşıtı söz “
Bunu birçok kişi göremiyor.
ataerkil sistemde evde baba etkili. Baba neye inanıyorsa o doğru olarak kabul ediliyor.
hani çocuğu ailesi böyle yapıyor deseler anlayacağım. ( toplumun o kocaman etkisini görmezden gelseler bile )
Ama anne sadece o var sanki hayatında.
eril sistem erkek düzenidir. Baba, dede , abi Düzenidir. Annenin gizlice babanın söylediği o hiç durmadan söylediği şeyler doğru değil demesi çocuğun üzerinde etkisi çok az olur. Baba konuşursa doğrudur. Çocuğun kafasında bu bilgi kolay kolay değişmez. Bilinçaltına işler.
Ne ilgisi var?
Çocukların yükü, sorumluluğu bizim toplumumuzda minicik olan istisnaları atarsak hep annenin üstünde. Haliyle kim yetiştiriyor oluyor? Anne.
Baba hanzo olur, karısına hayvan gibi davranır, çocuk da bunu görür. Babayı örnek alır ya da almaz, annesi o dönem içinde bu durumun onu nasıl üzdüğünü vb. anlatıp çocuğua doğrusunu işleyebilir. Uzun anlatacak sabrım yok, özünü verdim işte.
Duyar kasmak için yazmayın ne olur ya...

Ne ilgisi var?
Çocukların yükü, sorumluluğu bizim toplumumuzda minicik olan istisnaları atarsak hep annenin üstünde. Haliyle kim yetiştiriyor oluyor? Anne.
Baba hanzo olur, karısına hayvan gibi davranır, çocuk da bunu görür. Babayı örnek alır ya da almaz, annesi o dönem içinde bu durumun onu nasıl üzdüğünü vb. anlatıp çocuğua doğrusunu işleyebilir. Uzun anlatacak sabrım yok, özünü verdim işte.
Hiç işe yaramaz anne demedim ki. Ama bazı durumlarda anne hiçbir etkisi olmuyor. Anne Ne kadar doğru bir insan olursa olsun . Çünkü çocuk babayı örnek alıyor. Bir de bu şiddet olaylarının genetik yönü var malesef. O yüzden çok alakası var.
babanın çocuğun psikolojisini bozma kapasitesini niye küçümsüyorsunuz.hem verme ihtimali olan genlerle. Hem de kötü davranışlarla.

Ne ilgisi var?
Yanlış anlamayın kişisel birşey değil. Ben de biraz sizin gibi düşünüyordum. Birzamanlar. Ama anneyi suçlamak direk anneyi suçlamak aslında boş bir davranış. Çoğu Kadın bunu yapıyor. farkında değil. Ben de birzamanlar farkında değildim. Üzerine daha çok düşündükçe ve bazı yazılanları gördükçe . Erkeğin kendi özgür seçimiyle yaptığı şeyleri işlediği suçları bir kadının üzerine yıkma sevdası olduğunu anladım.
dikkat edin. Kadın düşmanları bu argümanı çok severler.” anneleri bu hale getirdi lafını. “
Eril sistem de babanın etkili olduğu bazı kavramlar var. Eril sistemin kendi içinde erkek kanunları var. Malesef onları anne değiştiremiyor.
Doğru olan suçlu annesi değil. Ailesi ve yetiştiği toplum ortam bunlar söylenmeli. Bir de çocuğun genetik yapısı. Ve en önemlisi. Kişinin kendi özgür iradesi. Suçu işleyen kişi.

bakın şöyle düşünün.
.Erkek çocuk büyürken yaşadıkları yüzünden annesini suçlayıp sıyrılıyor. Beni yanlış yetiştirdi.
kız çocuğa böyle bir hak yok. İnsan değil sanki.
mesela suç işleyen adamın annesi kendisini şöyle savunamıyor . “ Beni yanlış yetiştirdiler “
Adam çok daha kötü şeyler yapmasına rağmen.

Back
X