kızlar netice bildiriyorum: birkaç gündür süren yoğun kasılmalarım vardı, ama sancı olmadığı için doktora gitmemiştim. rutin kontrol için gittiğimde nst'de düzenli sancı görüldü, yani benim kasılma dediğim ama canımı yakmayan sancılar. hemen yatış verdiler, ben de kaç gündür kasılmalar yoğunlaştığı için ok dedim yattım.
ssvd kısmına geleyim: son kontrolde berke ebru doktora gittim, ilk kez gitmiştim ona. son derece tatlı, sorulara cevaplar veren, ilgilenen bir doktor hanım. önceki sezaryen nedeni, kesinin şekli, annenin kilo boy durumu, gerçekten ssvd riskini göze alıp almadığı, her şeyi soruyor ve söylüyor. riski anlatması benim gözüme batmadı, bilgilendirme yapmak zorunda diye düşünüyorum.
yatış yapıldıktan sonra kata kontrole geldi. ben de dedim ki siz giderseniz kalan nöbetçi doktor yapmam derse ne olacak?
dedi ki ssvd'yi hastanın özel olarak istemesi gerektiği gibi doktorun da onay vermesi lazım, yani ben mesai bitirip gidince kalan doktor yapmam derse yapmaz, yapacak bi şey yok. (bu olumsuz kısmı)
sonra kendisi bizzat o gece kalacak nöbetçi doktorla görüştü, doktor bey de risk çok artmadığı takip normal gittiği sürece takip ederim dedi sağolsun.
ben öğlen 12'de yattım, hissetmediğim sancıları öğlen 3 ten sonra hissetmeye başladım, akşam 7'ye kadar her şey iyiydi, sancılar 3 dakikada bire kadar düşmüştü. ama 7'den sonra gittikçe şiddetlendi, gece 12 1 olduğunda artık dayanılmaz hale geldi, açılma da 3 4 cm olmuş ve durmuştu. sonrasında "taşisistol" olmuşum, 10 dk'da 3 yerine 5 6 sancı gelmeye başladı ve açılma tamamen durdu. neticede sabaha karşı 4 gibi ben de artık dayanamadım ve beni sezaryene alın dedim, demesem de mecburen alacaklardı duran doğum eylemi diyerek, çünkü hiç ilerlemedi.
hastane nasıldı? her şey çok konforlu, özel hastane konforunda, her şey elinizin altında. doğum katı hem a hem b blokta kaldım, aktif sancı gelene kadar a Blok, sonra b bloka geçtim.
gördüğüm doktor, ebe, hemşirelerin %80'i çok iyi ve tatlıydı. numunelik asık suratlar da yok değildi ama azınlıktaydılar.
negatif bir yorum: yemekler biraz tatsız yetersiz, ama hastane yemeği öyle olur da denebilir.
velhasıl, denk gelen doktorun insiyatifine bağlı olarak süreciniz de yolunda ilerlerse ssvd olur gayet. ama ben kesin ssvd olcam, başka türlü doğurmam diyenler öyle tavırlı özel doktorlara gitse daha uygun olur tabi.
merak ettiğiniz soru olursa cevaplarım.