• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bimer

Kizlar sizden baska kime sorccam bilmiyorum benim babam yogun bakimda ve doktorlarin iyi bakmadogini dusunuyorum yaralari artiyo ve yeyerince bilgi alamiyoeum babama yeni cihaz aldim mesela onu bile denememisler daha 1 haftadir neyse bimere sikayette bulunucam ama doktorlar benim sikayeet ettigimi ogrenemezler demi bunu merak ediyorum bitun hasta yakinlari adina sikayette bulunum onlar da cook mutsuz hastalarimiza iyi davranilmmiyo
İsminin gizli tutulması kaydı düşersin.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben bir kamu kurumu çalışanı olarak bimerin çok sağlıklı çalışan sorun çözen bir uygulama olduğunu düşünmüyorum. Tabi bu sağlık kurumlarında nasıl uygulanır bilmiyorum. Ancak yinede bimere başvuracaksanız bunu aleni bir biçimde yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü kanunun bize tanıdığı anayasal haklardan biride şikayet hakkıdır. Siz bu hakkı kullanmakta serbestsiniz. Kimse size veya babanıza bu hakkı kullandınız diye kötü davranamaz. Zira kötü davranılması halinde yeniden şikayete uğrayacağını bilirler. Şikayetin aleni bir biçimde yapılması bu bakımdan işinize yarayabilir.

Peko sirketi sikayet etsem olue mu sonucta cok pahali makineler alinmasi lazim ve bizim alcak gucumuz yok onlari almadan da cikaramayiz sikgortada uarisini karsiliyo elimde sozlesme var ve uymuyolar
Bu konuda hiçbir bilgim yok ancak arkadaşların dediği gibi sağlık bakanlığı belki çözüm olabilir. Elinizde sözleşme varmış sonuçta.

halk sağlığı merkezine şikayette bulunabilirsiniz.
geçmiş olsun allah şifa versin

Gecmis olsun. Tabi ki insanin cani gibi sevdigi biri hastanede olunca duygusal yaklasmasi cok normal. Konuda yazdigin kadari bana sikayet icin yeterli gelmedi.

Siz babama iyi bakilmadigini dusunuyorum demissiniz. Hislerimiz dusumcelerimiz her zaman bize dogruyu yansitmaz.

Babaniza kotu davranildigini gordunuz mu? Ilaclarini tedavisini eksik yapiyorlar mi? Hastanede kotu davranislara maruz kaldiniz mi? Vs vs...

Yaralari artmis olabilir belki tedaviye cevap vermedi. Yani kisacasi uzman kisilere guvenmek gerek diye dusunuyorum. Bunun yani sira gordugumuz ve ugradigimiz yanlis durumlarda sikayet hakkimizi kullanmaliyiz.

Bilgi vermiyorlar demissiniz. Bu konuda her hastane hemen hemen aynidir. Detayli bilgi vermiyorlar.

Kizlar sizden baska kime sorccam bilmiyorum benim babam yogun bakimda ve doktorlarin iyi bakmadogini dusunuyorum yaralari artiyo ve yeyerince bilgi alamiyoeum babama yeni cihaz aldim mesela onu bile denememisler daha 1 haftadir neyse bimere sikayette bulunucam ama doktorlar benim sikayeet ettigimi ogrenemezler demi bunu merak ediyorum bitun hasta yakinlari adina sikayette bulunum onlar da cook mutsuz hastalarimiza iyi davranilmmiyo
ısmınız cıkıyor sıkayetlerde hem yogun bakımlarda her dk bılgı verılmez acıl bır durum olmadıkca zıyaret saatınden zıyaret saatıne gorebılırsınız ve bılgı alabılırsınız...
yatalak durumda sanırım hastanız yaralar kısıye gore degısebılıyor kımınde ıkı gunde olusan yara kımınde aylarca yatsada olmuyor tabıkıde yeterlı hıjyen ve bakımda bunda bır faktor ama bu konulara dıkkat ettıklerını dusunuyorum...
sız hastane adı verıp saglık bakanlıgına sıkayet edın bence oncelıkle sonrada bımere edersınız..

Çok geçmiş olsun, bizimde yakın zamanda başaımızdan bu tarz bir sorun geçti kardeşim hemen Başhekime, Bimer'e ve Sağlık Bakanlığına şikayet etti ondan sonra baya ilgi alaka oldu. Tabi ameliyat sonrası dr başından savmak için 24 saatini doldurduğu gibi 50 dikişli annemi taburcu etti hala ceremesini çekiyoruz ama en azında şikayet ettik tutuştu bi yerleri hepsinin. Sizde şikayet edin

öncelikle çok geçmiş olsun,Rabbim yar ve yardımcınız olsun..
geçirdiğiniz süreç oldukça zorlu ne yazık ki tecrübe ettiğim için biliyorum.Babam tam 7 ay beyin kanaması sebebiyle yoğun bakımda yattı,aynı dediğin gibi bilinci kapalı,her yerleri yara oldu.yaralarını kapatmak için vakumlama ameliyatı yaptılar,beslenmesi için gırtlağına delik açtılar vs.bunun gibi bir sürü operasyon geçirdi ordayken.bir gece ansızın gelin hastanızı servise çıkarıyoruz diye aradılar,çıkardılar da.sonrasında babacığım o gece sabaha karşı istifrayla bir beyin kanaması daha geçirdi ve burnunda herhangi bir hortum olmadığı için akciğerine kaçtı.ne yazıkki akciğerinden dolayı bir daha hiç iyileşemedi ve 7 ayın sonunda kaybettik.
yani demem o ki güzel kardeşim yoğun bakımda yatması gerekiyorsa bırak orda kalsın.Tabiki takdir-i ilahi fakat belki o gece SIRF BİR DOKTORUN TANIDIĞI YOĞUN BAKIMA YATACAĞI VE YOĞUN BAKIMDA YER OLMADIĞINDAN babamı servise çıkarmasalardı,belki şuan yaşıyor olurdu.İl sağlık müdürlüğüne kadar gerekli şikayetleri yaptık,4 yıl oldu henüz bir gelişme yok,açıkcası benim canımı söküp aldılar,şuan birşeyle uğraşasım da yok..
Tekrar Allah'ım şifa versin..

Öncelikle çok geçmiş olsun, geçen yıl bir doktorla ilgili şikayette bulunmuştum sonuç hüsran olmuştu. Neymiş efendim kanıtım olması gerekiyormuş elimde, yahu ben ne bileyim muayene için gittiğim doktorun terbiyesizleşeceğinizi bilsem zaten ses kaydı ya da görüntü alırım değil mi?

doktor hakkında soruşturma açılır ve eğer doktor haklıysa size tazminat davası açabilir.bimere şikayeti edevlet üzerinden TC nizle yapıyorsunuz.hastane değiştirseniz bütün bunlara gerek kalmadan ya da başhekimiyle konuşsanız

Geçmiş olsun

Şikayet boyutuna yorumum yok açıkçası zira sağlıkçı değilim doğru değerlendirme yapamayız bazı konularda diye düşünüyorum

Ama hastanın durumu ağır gibi azır hastanede tedavide neden ev için ısrarcısınız

Zira zaten hastaneler bir an önce taburcu etmek ister gidebileceğine inanmıyor ki taburcu etmiyor

Taburcu etseler de henüz tedavisi bitmeden taburcu edildi diye şikayetler çok

Hekimler daha iyi bilir bu işin kriterleri vardır şu şu uygun ise çıkabilir denir

Doktora güvenmeliyiz bence

Bu arada babamın kalbi durduğunda hastanız dönmüyor başınız sağ olsun demelerinden iki gün sonra babam evde idi olayın üstünden üç yılı aşkın Zaman geçti

Her söylenen ya da yapılan doğru olmayabiliyor tabii
Babam bundan sonra bakim hastasi eve cikarcaklardi beni oyaladilar 3 aydir egitim icin bekliyorum vermediler bende egitim merkezinde egitim alip cikicam eve

Geçmiş olsun

Şikayet boyutuna yorumum yok açıkçası zira sağlıkçı değilim doğru değerlendirme yapamayız bazı konularda diye düşünüyorum

Ama hastanın durumu ağır gibi azır hastanede tedavide neden ev için ısrarcısınız

Zira zaten hastaneler bir an önce taburcu etmek ister gidebileceğine inanmıyor ki taburcu etmiyor

Taburcu etseler de henüz tedavisi bitmeden taburcu edildi diye şikayetler çok

Hekimler daha iyi bilir bu işin kriterleri vardır şu şu uygun ise çıkabilir denir

Doktora güvenmeliyiz bence

Bu arada babamın kalbi durduğunda hastanız dönmüyor başınız sağ olsun demelerinden iki gün sonra babam evde idi olayın üstünden üç yılı aşkın Zaman geçti

Her söylenen ya da yapılan doğru olmayabiliyor tabii
Babam bundan sonra bakim hastasi eve cikarcaklardi beni oyaladilar 3 aydir egitim icin bekliyorum vermediler bende egitim merkezinde egitim alip cikicam eve
Öncelikle geçmiş olsun. Ben bir kamu kurumu çalışanı olarak bimerin çok sağlıklı çalışan sorun çözen bir uygulama olduğunu düşünmüyorum. Tabi bu sağlık kurumlarında nasıl uygulanır bilmiyorum. Ancak yinede bimere başvuracaksanız bunu aleni bir biçimde yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü kanunun bize tanıdığı anayasal haklardan biride şikayet hakkıdır. Siz bu hakkı kullanmakta serbestsiniz. Kimse size veya babanıza bu hakkı kullandınız diye kötü davranamaz. Zira kötü davranılması halinde yeniden şikayete uğrayacağını bilirler. Şikayetin aleni bir biçimde yapılması bu bakımdan işinize yarayabilir.
Tesekkur ederim dikkat edicem

E
nasılsınız . babanızın durumu nasıl . şikayet ettiniz mi?
Edemedim kararsiz kaldim pazartesiye kadar dusunucem babam konfuzyin halde yani yari uyanik denileni anliyo ama cevap vremiyo mesela 1 haftadir baybay diyince elini kaldiriyo cevao verirken kafa salliyo elimi sıkıyo ama sonra yoruluo uyuyo tesekkur ederim sorduğunuz iicn

Çok geçmiş olsun canım. Haber uçuran var mı bilmiyorum ben yaptım çok kez kimse karşıma geçip sen mi yaptın demedi. Ama çoğunda gidip ben yaptım dedim o ayrı. 1 olay dışında da hep sonuç aldım

Çok geçmiş olsun canım. Haber uçuran var mı bilmiyorum ben yaptım çok kez kimse karşıma geçip sen mi yaptın demedi. Ama çoğunda gidip ben yaptım dedim o ayrı. 1 olay dışında da hep sonuç aldım
Tesekkur ederim ya valla com yardimci oldun aklimdaki soru isareti gitti cunku bi kisi daha dedi bana bide gizlilik secenegi varmis demi bende yapicam pazartrsi pazartesi doktor geliyo cunku

Sizin sikayet ettiginiz belli oluyor tabi saglik bakanligindan adamlar mem u rlar gelip sizin adiniza sizin hasta ile ilgili konus ucaklar arti tam 3 ay sonra islem yapiliyor yani oyle hemen cevap alacagin bir merci degil .saglik konusu oldug icin oncelik saglarlarmi bilmeme ama cevap suresi 90 gun

4 ay önce anneannemi kaybettik..sagolsun hastanenin bikaç doktoru el birliği ile ölümüne sebep oldular..bashekıme 4 kere gıdıp geldım adam doktorlarının hatasını savunamadı ama olayın da ustunde durmadı..hepsını sıkayet ettım bimere..ayrıntılı yazdım dılekcemi..2 ay oldu işin içinde cıkamadıkları ıcın dönmuyorlar..ben aradım iki kere epeyde agır konustum dönücez sıze deyıp konuyu kapatıyorlar..bimerin sitesınde de yazıtor size 30 gun ıcınde gerekceli cevap vermk zorundalar aksi halde savcılıga gıdın yazıyr..sakın bimerle sabim le ugrasmayın..elinizde delililerınız var ise direk savcılıga verın..ben öyle yapıcam cunku tomarla delıl var elimde..yuklu de bır tazminat davası acıp onların dilinden konusmayı dusunuyrm

Gecmis olsun. Tabi ki insanin cani gibi sevdigi biri hastanede olunca duygusal yaklasmasi cok normal. Konuda yazdigin kadari bana sikayet icin yeterli gelmedi.

Siz babama iyi bakilmadigini dusunuyorum demissiniz. Hislerimiz dusumcelerimiz her zaman bize dogruyu yansitmaz.

Babaniza kotu davranildigini gordunuz mu? Ilaclarini tedavisini eksik yapiyorlar mi? Hastanede kotu davranislara maruz kaldiniz mi? Vs vs...

Yaralari artmis olabilir belki tedaviye cevap vermedi. Yani kisacasi uzman kisilere guvenmek gerek diye dusunuyorum. Bunun yani sira gordugumuz ve ugradigimiz yanlis durumlarda sikayet hakkimizi kullanmaliyiz.

Bilgi vermiyorlar demissiniz. Bu konuda her hastane hemen hemen aynidir. Detayli bilgi vermiyorlar.
Tamam ben yanlis dusunuyorum diyelim tedaviye yanit vermiyo olabilir tabiki ama o zaman baska tedaviler uygulamalari gerekmez mi

ısmınız cıkıyor sıkayetlerde hem yogun bakımlarda her dk bılgı verılmez acıl bır durum olmadıkca zıyaret saatınden zıyaret saatıne gorebılırsınız ve bılgı alabılırsınız...
yatalak durumda sanırım hastanız yaralar kısıye gore degısebılıyor kımınde ıkı gunde olusan yara kımınde aylarca yatsada olmuyor tabıkıde yeterlı hıjyen ve bakımda bunda bır faktor ama bu konulara dıkkat ettıklerını dusunuyorum...
sız hastane adı verıp saglık bakanlıgına sıkayet edın bence oncelıkle sonrada bımere edersınız..
Dikkate alicam haklisiniz

Back
X