• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bin derdim var..

İyi haftasonları...

alışılmış bir konu değil
kocam bunu yaptı, eltim bunu dedi bekleniyor haliyle
sebep her ne ise dert var önemli olan bu
ve ne hissettirdiğini güzel anlatmışsınız tebrik ederim
derdin dermanı insanın kendinde gizli bunun da farkındasınız
allah her daim yanınızda ve yardımcınız olsun

insanı yazmak çok rahatlatıyor gerçekten.. ha kağıda yazılmış ha buraya.. sıkıntıyı, acıyı bu denli güzel ifade etmişsiniz.. hayran kaldım gerçekten. insan bazen sadece kelimelerin arasına gizliyo hislerini.. hissetiklerini harf harf yazıp belkide yazdıklarında kayboluyor..

İmtihan dünyası işte. Kimi varlıkta, kimi yoklukta sınanıyor.

Tam her şey yoluna girdi derken bambaşka bir şeyle boğuşmaya başlıyor insan.

Dedikodu yapmadan nasıl dertlenirim diyordum, iyi geldi bu konu...

Anlattıklarım sadece kendim için değildi zaman zaman hepimizin yasadığı hissiyatlar..

Sıkıntıda Önce sabır ve tevekkül yerine caresiz kalınca tevekkül edebiliyoruz coğumuz. Buda Rahmana karsı samimiyetsizlikten başka birşey değil.

Kendime çuvaldızın en büyüğünü batırarak nacizane hem derdimi paylaşmak istedim hem hatalarımızı göstermek..

Anlatsam bilirim ki güzel teselli ve umutlar vereceksiniz çare olamasanızda..benim de heybem dolu ama kendimi teselli edecek sözcük yok ..

İstedim ki içimi dökeyim ,dost sözü duyayım. İstedim ki herkes bardağına çay koysun muhabbet dolsun..

Zaman akan bir nehir, biz kullar o nehirde akıntıya kürek çkerz, çekerken de biliriz o zaman bizim aleyhimize işliyor bilirizde işte yinede beşerliğin şaşarlığına sığını veririz. İş ki nedenlerin içinde boğlduğunda, niçini bulabilesin, niçin varsın bu dünyada dert çekmek, tasa tüketmek için yokso o derdin tasanın içinde "şükür" diye bilmek için mi? Şükür diyelim canlar, şükür... hallerimize, yollarımıza bin şükür. Gafleti delalete düşenlerdeniz amenna ama sonunda şaştığın yoldan dönmek nasib olsun tüm aciz kullara. Tasarruf etme gücü O'nun elinde elbet amenna bizden yana hayirlar tasarruf etsin Mevlâ. Çay hazır, sahbet demlenmekte, bardağın dibine biraz hüzün deminden sen koy, ben muhabbetle doldurayım kalanını, biraz sen dök hüznünden biraz ben, demlensin dertler, olgunlaşsın, huzur olup düşsünler. İstersen beraber susarız da sadece, susar ve suskunluğumuzla Hakkı ararız, Hakka varırız bilir ki bu aciz kullar nedenimiz Haktır. Selam ile...Çok beğendim betinizi, nacizane cevap ekledim kusura bakmazsınız dimi.
Çayın şekeri tadı oldu yazın saol kardeşim..

Sorunu tam olarak anlamasam da çözüm aynen şöyle; kimseden medet ummayacaksın, asıl medet insanın kendinde. Kendi hayatını başkaların hayatıyla kıyaslamayacaksın. Bunun bir terazisi yok ve sen görmesen bile aslında herkesin bir derdi var. Ve son olarak, ölümden başka her şeye çare olduğunu hatırlayıp güçlü olacaksın.

Back
X