Bina temizliği sorunumuz :(

Albeni7

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
5.306
4.936
123
Herkese iyi günler dilerim arkadaşlar sorunumuz şu ki ;
Üç katlı bir binada oturuyoruz , taşınalı iki ay olacak ,evim dubleks. Binada 6 daire var üçü yurtdışında oturan sayısı üç. Gel gelelimki temizlik konusunda sıkıntılıyız. Biz gelmeden önce nasıl yapıyorlardı bilmiyorum ama üstünde durmadıkları çok belliydi binanın genel görüntüsünden. Küçük çocuğum var ayda bir ben temizlemekte zorlanırım bir hanım çağıralım ücretli temizlesin dedim. Kabul etti diğer komşu diğeri hiç irtibata geçmiyor bizimle. Temizlik günü geldi hortum tak dedi kadın taktık , malzemeler benden , en son taşınan ben olduğum için nezaket gösterdim mazlemeleri verdim biz batırdık diye düşündüm, neyse diğer ay kadın yine bana geldi malzemeleri istemeye , bu sefer neden benden alt kattaki bayandan isteyeceksiniz dedim vermiyormuş o dedi , verdim tabi bende. Karşılaştık söyledim durumu altkat komşuya verceksin tabi çalışıyorum ben dedi çıktı kadın , olmaz öyle şey heray neden benim malzemem benim suyum kullanılsın dedim, çalışıyorum canın işim var işim dedi çekti gitti. Napmam lazım , böyle küçük binalar için temizlik şirketi , yönetim falan yokmudur , bu dertten kurtulsak:KK43:. Kendimi aptal gibi hissettim üst üste malzemeler benden gidince . Sizler nasıl yapıyorsunuz , böyle küçük binalarda temizlik işlerini . Böyle devam etmez diye düşünüyorum. Okuyan arkadaşlara tşk ederim . Hoşçakalın...

Eski oturduğum evde deterjan alınır ona göre her daireden para toplanırdı. Mesela 3 daire 10 ar lira versen bir süre gider alınan deterjan. Şu icin her hafta sırası gelen daire kapının önüne kovayka su koyardı.biz böyle cozmustuk

diğerlerinin yurt dışında olması kimseyi bağlamaz aidat ödemek zorundalar ,tutulur bir kadın aylık merdiven parası verilir deterjan vs binanın ihtiyaçları alınır ,ortak bir butçe yapılması gerek bu durumda bir yöneticiniz olmalı

Bu seferde sorun çıkaran arkadaş , ya paranın bir kısmını alıp cebine atarsa diye dahiyane bir cevap verdi :KK43:
O zaman toplanan paradan kendiniz alıp kadına vereceksiniz. Malesef apartman işleri böyle 1 tane koşturan oluyor bu işler için, yönetici seçin kendi aranızda, o organize etsin.

diğerlerinin yurt dışında olması kimseyi bağlamaz aidat ödemek zorundalar ,tutulur bir kadın aylık merdiven parası verilir deterjan vs binanın ihtiyaçları alınır ,ortak bir butçe yapılması gerek bu durumda bir yöneticiniz olmalı
Aynenn yaa. Vermek zorundalar değilmi yıllık aidatı. Otursun veya oturmasın. Biz boşunamı üç katlı bina aldık diyorlarmış , konu açılınca yurt dışındakiler aidat konusu için

O zaman toplanan paradan kendiniz alıp kadına vereceksiniz. Malesef apartman işleri böyle 1 tane koşturan oluyor bu işler için, yönetici seçin kendi aranızda, o organize etsin.
Vallahi pişman oldum :kızgın:. Küçük binalarda laf anlatmak daha kolay olur:mad: diye düşünürken , hiçbirşey organize edemez durumdayız. :KK12:

Aynenn yaa. Vermek zorundalar değilmi yıllık aidatı. Otursun veya oturmasın. Biz boşunamı üç katlı bina aldık diyorlarmış , konu açılınca yurt dışındakiler aidat konusu için

tabiiki vermek zorunda isterse 10 katlı olsun giriş katta oturanlarda asansör parası vermek zorunda ,asansörümü kullanıyorlar yoo ortak alandır buralar ve vermek zorundalar,müstakil ev değil oturdukları yer

tabiiki vermek zorunda isterse 10 katlı olsun giriş katta oturanlarda asansör parası vermek zorunda ,asansörümü kullanıyorlar yoo ortak alandır buralar ve vermek zorundalar,müstakil ev değil oturdukları yer
Bu yaz birdaha deneyelim şansımızı , oturmayan arkadaşlara aidat konusundaki , sorumlulukları olduklarını. Aksi halde heyyt uleyn diyip çıkın paraları ben temizleyeceğim demek zorunda kalacağım. :KK76::halay:
Tşk ederim ...:temizlik:

Bizim sitede de 3 daire yabancilarin. Senede 15-20 gun geliyorlar. Onlardan aidati pesin aliyoruz. Bankaya yatiriyor herkes aidatini. Yoneticilik secimi iki yilda bir yapiliyor,herkes sirayla yonetici olsun dedik en son. Toplanan paradan deterjan da karsilanir. Apartmanin ortak suyu yok mu? Bizde var oradan kullaniliyor temizliklerde ,gelen fatura da aidatlardan odeniyor bu kadar basit. Komsulariniz bu kavramlari bilmiyorlar mi?

Bu yaz birdaha deneyelim şansımızı , oturmayan arkadaşlara aidat konusundaki , sorumlulukları olduklarını. Aksi halde heyyt uleyn diyip çıkın paraları ben temizleyeceğim demek zorunda kalacağım. :KK76::halay:
Tşk ederim ...:temizlik:

rica ederim ,topluda verebilirler 1 yıllık ,eğer biz kullanmıyoruz yokuz derlerse ,olup olmamanız bişey değişştirmiyor bu binanın ortak giderleri var elektrik bahçe bakımı temizliği bunlareı vermek zorundasınız dersiniz.verecekleri yıllık maksimum 250 tl olur yani

oturulmayan evlerden aidat toplanmaz benim bildiğim.
he tabi bazı sitelerde alıyorlar, hatta doğalgazı belirli düzeyde kullanmak bile mecburi.
benim eski oturduğum apartmanda da apartman sahibi boş evlerin doğalgazını bile kısıkta yakardı, merkezi sistem olduğu için kimse mağdur olmasın diye.
Yani aidat verseler güzel olur da, istenmez bence. Gerçekten küçük apartmanda biraz daha hoşgörülü olunmalı diye düşünüyorum ben açıkçası.

temizlik malzemelerini de ortak alıp ortak bir yere koyun, bittikçe alırsınız, zaten büyük boy alırsanız çok uzun süre gidecektir.

Bizim sitede de 3 daire yabancilarin. Senede 15-20 gun geliyorlar. Onlardan aidati pesin aliyoruz. Bankaya yatiriyor herkes aidatini. Yoneticilik secimi iki yilda bir yapiliyor,herkes sirayla yonetici olsun dedik en son. Toplanan paradan deterjan da karsilanir. Apartmanin ortak suyu yok mu? Bizde var oradan kullaniliyor temizliklerde ,gelen fatura da aidatlardan odeniyor bu kadar basit. Komsulariniz bu kavramlari bilmiyorlar mi?
Keşkee bizde de ortak kullanıbilecek bir çeşme olsaydı. Diğer deterjanmış , malzemeymiş para toparlayıp almaya razıydım. Müstakil evde otursalarmış keşke , herşeyin bir adabı var. Kendini bilmeyen insanlarla uğraşmak zormuş onu anladım , büyük bir siteden az katlı bir binaya gelince. Tşk ederim:anne:

oturulmayan evlerden aidat toplanmaz benim bildiğim.
he tabi bazı sitelerde alıyorlar, hatta doğalgazı belirli düzeyde kullanmak bile mecburi.
benim eski oturduğum apartmanda da apartman sahibi boş evlerin doğalgazını bile kısıkta yakardı, merkezi sistem olduğu için kimse mağdur olmasın diye.
Yani aidat verseler güzel olur da, istenmez bence. Gerçekten küçük apartmanda biraz daha hoşgörülü olunmalı diye düşünüyorum ben açıkçası.

temizlik malzemelerini de ortak alıp ortak bir yere koyun, bittikçe alırsınız, zaten büyük boy alırsanız çok uzun süre gidecektir.
Evet , bende geçtim artık oturmayan arkadaşların , para verip vermemesini . Oturanlarda anlayışsız çıkınca dur bakalım ya saç başa gireriz , :) :) sen su vereceksin ben süpürge diye . Hayırlısı bakalım .
Tşk ederimm... ;)

deterjan alınır bir kutu kaç ay gider o 3 katlı apartmanda

bir de hortum vs ne gereği var 4 katlı binamız var her katta 3 daire

site görevlisi alıyor iki tane 10 lt su, viledası ile temizliyor

önce süpürüyor sonra siliyor

camları vs de su yapıp siliyor

hortumla yıkama mı kaldı

eskiden biz de öyle bir küçük apartmanda otururduk

6-7 daire vardı

sadece annem çalışırdı

temizlik günü kadına kova ile su verilecek olurdu

annem evde olmayınca sıkıntı olurdu

küçücük halimle kadına su verdiğimi bilirim

yani bazı şeylerin hesabı da gereksiz bence

komşu evde yoksa iki kova su verince kimse fakirleşmez ki

Keşkee bizde de ortak kullanıbilecek bir çeşme olsaydı. Diğer deterjanmış , malzemeymiş para toparlayıp almaya razıydım. Müstakil evde otursalarmış keşke , herşeyin bir adabı var. Kendini bilmeyen insanlarla uğraşmak zormuş onu anladım , büyük bir siteden az katlı bir binaya gelince. Tşk ederim:anne:
İnsallah cozulur, bizim sitemiz de sadece 14 daire esasinda. Duzeni kurmak lazim,yoksa bu devirde durmasi gereken yeri bilmeyen insan cok malesef. Kolayliklar diliyorum,sevgiler

deterjan alınır bir kutu kaç ay gider o 3 katlı apartmanda

bir de hortum vs ne gereği var 4 katlı binamız var her katta 3 daire

site görevlisi alıyor iki tane 10 lt su, viledası ile temizliyor

önce süpürüyor sonra siliyor

camları vs de su yapıp siliyor

hortumla yıkama mı kaldı

eskiden biz de öyle bir küçük apartmanda otururduk

6-7 daire vardı

sadece annem çalışırdı

temizlik günü kadına kova ile su verilecek olurdu

annem evde olmayınca sıkıntı olurdu

küçücük halimle kadına su verdiğimi bilirim

yani bazı şeylerin hesabı da gereksiz bence

komşu evde yoksa iki kova su verince kimse fakirleşmez ki
İşte sadece sorun su veya malzeme değil, saygısızlık yapmaları mecburi görmeleri. Ayrıca çalışıyorum canım işim var dediği konuda da hak vermiyorum. Evde bebek bakıyor. İki kova su koymak çokta zor olmamalı diye düşünüuorum.
Tşkler yorumunuz için :KK66:

İşte sadece sorun su veya malzeme değil, saygısızlık yapmalatı mecburi görmeleri. Ayrıca çalışıyorum canım işim var dediği konuda da hak vermiyorum. Evde bebek bakıyor. İki kova su koymak çokta zor olmamalı diye düşünüuorum.
Tşkler yorumunuz için :KK66:

onda haklısınız tavrı çirkin

mesela biz önceden su koyamazdık zira yukarıyı yıkarken kirli su içine doluyordu

o her katta gelip isterdi vs vs

para toplanıp alınsın her şey

gerekirse suyu da damacana ile alın

böyle tavra böyle çözüm deyin sonra da

süpürge vs de alınsın tabii o evden kullanılmaz her seferinde

Back
X