Binamıza kedi yuva yaptı :(

Dünya sadece insanların yaşayacağı bir yer değil,yaşama hakkı sadece insanlara ait değil
Dışarıda onlarca insan görünümlü yaratık yüzünden yeterince zor şartlar altında yaşıyorlar zaten
Bir yere sığınsa suç dışarıda dolaşsa taş araba insanların iğrenç muameleleri
Yavrularını korumak için apartmana sığınmış ne olacak yani
Bir süre sonra gidecekler sokakta aç susuz yaşayacaklar belki de çoğu yaşayamayacak
Bir ekmek bir süt vermeyi düşünmek yerine sanki illetmiş gibi "nasıl kurtulurum" şeklinde bir konu açmak hoş olmamış

Son düzenleme:
o da evi bilmiş işte,yazık...
ben de küçükken korkardım.bi kere apartmanın giriş merdiveninde kedi gördüm diye bakkala gidememiştim.korkunu anlayabiliyorum.
ama o da bi can.Hatta bikaç can,kıyamam ne tatlıdır minik yavruşlar.Arada annen birini kapıp eve getirse-şöyle 5-6 haftalıkken tabii- sen de bi güzel mıncırsan,uyutsan..zaten saldıramaz o aylarda hep uyurlar mışıl mışıl.inan ki artık korkmazsın kedilerden...
diğer bir önerim de evin yakınına bir kutu yap,yanına da su ve kedi maması koy (whiskas reklamlarına aldırma,ucuz kedi mamaları da var) sonra korkmayan biri kedileri oraya taşısın.
bi iki güne sahiplenir zaten kediler orayı.siz de apartman kapısını kapalı tutmaya özen gösterirseniz hallolur bence mesele...

bende kedilerden cok korkuyorum ama asla bir gün bile ne taş atmaya ne terlik atmaya çalıştım..hatta yolda önümden geçiyosa korkmasın diye bekliyorum geçip gitsin sonra ben devam edıyorum yoluma..çöp atarken içine bakıyorum kedi falan varmı diye varsa beni farkedip cıkmasını bekliyorum..bide yavrucukları varmışş yazık yaa kıyamam süt falan koyun bari sevaba girersiniz hem

bence kediler dünyanın en güzel yaratıkları ben de balkonumda kombinin üstüne yuva yapmaya çalışan güvercinlerden korkuyorum

bu arada insafa gelir de süt koyarsanız sulandırıp da verin mutlaka.Sütün içindeki asit ve yağlar kediye çok zarar verir.Veterinerin bana önerdiği bir ölçek süt bir ölçek suyu ılıtıp vermekti...

Son düzenleme:
ben insanlardan daha çok korkuyorum :)) belli ki kedicik size sığınmış.. ona zarar vermezseniz, size zarar vermez.. bakmayın siz bazı kendini bilmezlerin kedi için '' nankör '' dediğine.. gururlu hayvandır.. ve peygamber efendimiz de bu gururlu oluşundan dolayı kediyi severmiş.. kendimi bildim bileli evde kedimiz var.. şimdi beş taneler.. inanın, insanlar canımı çok daha fazla yaktı, onların oyun oynamak için çıkardıkları tırnaklarından..

bayıldımmm yorumuna

teşekkür ederim canım ben de burda benimle hemfikir insanların oluşuna bayıldım =)

hayvanların insanlardan çok daha hassas ve naif olduklarına inanıyorum...
onların yaşam alanlarını yeterince işgal ettik bari hayatlarını kolaylaştıracak bir şeyler yapalım
yaz geliyor lütfen herkes yoğurt kaplarını atmak yerine içine biraz su doldurup sokakta uygun biyere koysun
yediğiniz etlerin tavukların artıklarını ve kemiklerini çöpe atmayıp yiyecekleri bir yere bırakabilirsiniz
çok zor şeyler değil bunlar :)

Madem yanından geçmeye korkuyorsun, terlik yada taş göstereceğine koy bir kaba süt, o süt ile oyalanırken sende geçersin.

Hayır korkunun nedeni de nedir anlayamadım ki ? Saldırcak diye korkuyorsan 2 kilo hayvan ne kadar zarar verebilir ki. En fazla tırmaladı hadi. Yani öyle bir anlatıyorsun ki sanki etinden et kopartcak kadar korkuyla çok garip.

Zavallı hayvan ısrar ile dikilmesinin nedeni zarar değil belki 2 lokma yemek kopartırım beklentisi..

Bence hayvanlardan korkmamayı nasıl öğrenebilirim neler yapabilirim diye düşün.
Hiçbiri durduk yerde gelip size saldırmaz.
İnanın hayvanlardan korkarak onlardan uzak kalarak o kadar büyük bir sevgiyi kaçırıyorsunuz ki.
Benimde aşırı korkan çığlık atan bir arkadaşım vardı şuan kedi hastası oldu evinde kedi besliyor. Yıllardır hayvanlardan niye korkmuşum ben diyor.
İstedikten sonra bunu yapabilirsiniz.
Yazık kedicik dışarda yavrularını koruyamadığı için saklanmıştır.
Çünkü insanlar hayvanlara çok zarar verebiliyor.
ÖZellikle ailesi tarafından iyi yetiştirilemeyen çocuklar var. Geçen gün bir köpeği tutmuşlar ağzını bağlmaya çalışıyorlardı.
Amaçları aç suzun kalıp ölmesini izlemekti belkide. Tabi ben uyardım anlattım bağlamaktan vazgeçtiler.
İnsanlar artık kendi cinslerine verdikleri zarar yetmiyormuş gibi hayvanlara da zarar veriyorlar.
Başarabilirsin canım bu korkunu yenebilirsin inanıyorum.

Galiba öyle... Annem de hep der ki seni görmeyen kediye bile kendini gösteriyorsun.Yolun karşısında kedi görsem pist diyorum gitsin diye sonra bakınca da korkuyorum...Oysa çok da tatlılar guduuuuuuuuuuu

insanlardan kork bence..
en yakın arkadaşlarımdan biri küçükken bir köpeği nasıl astıklarını,asarken nasıl el çırptığını cahillik diyerek ama yine de tuhaf bir gülüşle anlattı bana.
bunu yapan çocuklar..bi de onları bu şekilde yetiştiren anne baba(?) ları düşün???
apartmana sığınmasın da ne yapsın ???

bu arada üstteki mesajıma ters düşücem ama;
kedi ne yapabilir diyosunuz da insaf yani arkadaşlar,hiç mi kızgın kedi görmediniz:)) bi kedi saldırmaya karar vermişse iki tırnak darbesiyle kurtulamazsınız,ev arkadaşımın kolundaki morluklar birinci ayında daha yeni yeşile döndü:)) amaaa hiçbir kedi durduk yere saldırmaz,siz kaşınırsanız o da sizi bi güzel kaşır ooh iyi de yapar :))))

Hayvan doğumdan sonra yavrularını koruyabilmek için apartmana sığınmıştır. Çünkü dışarıda yavrularını muhafaza edemiyorlar. İnsana alışkın bir hayvansa sizden korkmaması da normal. Bebekleri olan bir kedi ile zaten fazla yüz göz olmayın asabi oluyorlar. Ancak hayvanı attırmak, ya da birilerine zarar verdirmek gibi şeyler yapmayın. Onların yaşam alanlarını işgal ederek, yavrularını bakacak güvenli yerler bulamamalarının sebebi biz insanlarız bunu hiç unutmayın. Korkunuzu anlayabiliyorum, gerçekten korkmak elde olan bir şey değil. Hem korkunuzu yenmek hem de daha rahat dışarı çıkabilmek için, onunla konuşmanızı öneririm. Gülmeyin sakın :) gerçekten konuşun onunla, kediler sesinizin tonunu algılayarak sizinle iletişim kurabilirler. Gözlerine direkt olarak bakmayın bunu saldırı sayarlar, şimdiye dek size saldırmamış inanın oda sizi anlamaya çalışıyor. Tek derdi yavrularını erkek kedilerden ve insanlardan korumak. Sizinle bir problemi yok yani. Herkes hayvanlarla içli dışlı olamaz ama en azından dünyayı onlarla paylaştığımızı kabullenmek gerek. Şu an evde altı kedim var, dünyaya değişmem onları. Veterinerim kedi büyüsü diye bir şey var demişti , sanırım bana ondan yaptılar :)Neyse konu hayvan olunca sayfalarca yazabilirim :) En kısa zamanda korkunuzu yenmenizi umarım.

Son düzenleme:
Ben zaten konuşuyorumda burda dalga geçerler diye yazmamıştım mesela kapının önünde o bana gözünü dikmiş ben ona gözünü dikmiş bakışırken hadi 1 dk şuraya gitte geçim allahtan kork yarım saattir bekliyorumm bak senden korkmayan biri gelir seni kovar sana rica ediyorum çekil insanca söylüyorum canım hadi yorgunum zaten diyorum ama anlamıyor

Ya bu kediye bende acıyorum aslında aç. Gider yemek alıp verirdim ama kapımda yatıp kalkar ayağıma dolanır sonra. Dili olsada anlaşma yapsak ben bunun ve yavrularının yemek masrafını karşıliyim buda binadan çekip gitsin veya binanın bahçesinde yaşasın. Bazen anneme anne kapıcıya söylede kovsun kızım korkuyor falan de diyecek gibi oluyorum sonra kendime kızıyorum kedinin ne zararı var senin psikolojik sorunların yüzünden kedi niye dışarı atılsın tek senmi varsın bu dünyada diyorum offf

Onun kelimelerini anlaması çok zor :) Evde yaşayan hayvanlar uzun bir müddetten sonra bazı sözcükleri öğreniyorlar ama sokak hayvanları için zor. O senin sesinin tonundan anlayabilir bazı şeyleri. Öfke,şevkat,sevgi vs.. Sesini yükseltmeden konuşmaya devam et, zamanla sözcüklerini değil ama duygularını anlar. Bir de o kadar ısrarla bekliyorsa açtır. Özellikle emzirdikleri dönemler çok yiyorlar. Şu an yeni doğum yapmış bir kızım var,her gün ; 4oo gr sensible 33 kuru mama, bir kase yoğurt, peynirle karıştırılmış bir yumurta, 4 köfte ya da yarım tavuk göğsü yiyor ve galonla su içiyor:) Onu ablamın atölyesinde özel bir odaya aldık bebekleriyle beraber. O kadar aç ve iştahlı oluyor ki tarifi yok:) O yüzden yattığı yere yiyecek koyabilirsin, karnı doyunca ortada da çok dolanmaz. Belki bu ısrarcı kedi senin hayvan korkunu yenmene yardımcı olur. Benim annemde çok korkardı rahmetli ama öyle bir şey oldu ki yıllarca on kediyle aynı evde yaşadı ve bir sürü de sokak kedisi. Son nefesini verirken bütün kedileri pencerede üst üste onu izlediler, Ayla anneleriyle vedalaştılar. Günlerce kimse o camdan ayrılmadı, ne yediler ne içtiler. Annem hastalığının en ağır zamanlarında bile vazgeçemedi onlardan. Güçlü bir bağdı aralarındaki. Kafesteki muhabbet kuşundan korkan annem, hayatının son 15 yılını kedilerin annesi olarak geçirdi. Yani insanlar değişebiliyor, korkular yenilebiliyor. Sen yeter ki iste.

maşallah neredeyse benden fazla yiyor

Hey maşallah bizim şişko nerden buluyo acaba yemeği gerçi kapının önüne konan çöp poşetlerini yırtıyor her gün ama

hadi konuyu hortlayayım....
bugün kedicikin biri kapının önündeki paspasa geldi yatıyor :)
eşim iştrn gelince fark ettim bende
kim bilir ne zamandır ordaydı :)
süt ve su koydum yanına paspasın üstünde yatıyor şimdi...
hamile mi obez mi çözemedim kediyi..
taa 5.kata kadar çıktı geldi ...birde bir rahat rahat istifini bozmuyor...
paspas da kedi resimli akrabasına geldi diyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…