Binayı silme günü

Duru000

Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2019
687
434
23
32
Bizim binayı ücretli silen bir bayan yok isteyen kendi kapısını siliyor. Bina toplam 4 katlı ben 3 dairede oturuyorum. Arada bikaç bayan toplanıp toplu siliyor örnek veriyorum ben kendi dairemden silmeye baslayıp en alt kata kadar silicem. Ama benim altımda oturanlar üst katlarına cıkmıyor. Dün misafirim vardı yardım edemedim ama gördüklerinde illaki laf sokucaklar. Bu arada binanın dısını da süpürüyorlar ona da laf edicek ler. Ben kendi dairem haricinde alt katları silmek zorundamıyım? Hadi elime yapışmadı sildim onlar kendi üstündeki daireleri neden silmiyor? Veya binanın dış cevresini temizlemek zorundamıyım? Bu arada ücretli sildirin diyenler bina 15 yıllık ben 3 yıldır bu dairedryim paraya kıyıp kimse vermek istemiyor. Böyle bir karmaşa var. Şimdi bana fikir verin hanımlar yalnışmı düşünüyorum? Biz binayı sildik sen silmedim dediklerinde nasıl bir cevap veriyim? Bu arada aşırı dedikoducular benim bir lafım hemen yayılır zararıma olmadan nasıl kelimeler kullanabilirim

Bi ara annemlerin bina görevlisi ayrılmıştı, yeni birini bulana kadar anlaşıp herkes kendi katından bir altkata kadar temizliyordu. Haftada bir de bir kişi bina girişini ve dışını temizliyordu.

Dun siz silmizsiniz elinize saglik bidahaki seferede ben yaparim deyin bitsin gitsin..birbirinizle iddalaşma yaparsaniz bu is yurumez o yapti ben yaptim diye laf edilcekse de paralarina kiyip birini tutacaklar hep birlikte

Şimdi size gelen aşağıyı kirletir ama aşağıya gelenler yukarı çıkmadıkları için silmemesi mantıklı en iyisi bi kadın bulup düzenli temizletmek bu şekilde olmaz

Herkes kendi kapısının önünü bir alt kata kadar süpürüp silsin, alt kattaki de bir alta kadar süpürüp silsin. En son sırayla biriniz dış kapı önünü temizleyin. En alta kadar silip süpürmeye gerek yok.
Bizim apartman da böyle, ben kendi kapımın önüne kadar süpürüp siliyorum. Pislikleri faraşla atıyorum. Kimsenin vıdı vıdısını da çekmiyorum. Onlar ne zaman isterse o zaman yapsınlar banane. Laf dinlemez insanlarla bir yol bulamıyorsun maalesef.

Herkes kendi kapinin önünü silsin niye altlari siliyim banane

Girerken ayaklarınızı tepenize koyup kendi dairenize çıkıyorsanız böyle devam edin ayrıca alttaki niye uste çıkıp silsinki zaten kullanmiyor

Ya sırayla silin ya da herkes kendi katını silsin. Biz üst katı temizlemeyiz derlerse sizde sadece kendi katınızı bir de binanın girişini temizleyin ortak alan olduğu için
Dedikodu yaparlarsa da kendileri söyleyip kendileri kudursun. Hiç umursamayın bile rahatınıza bakın

Bir de merak ettim siz sizin üstünüzdeki daireyi siliyor musunuz

Ben alt katı her seferinde siliyorum. Alt komşum kendi katını siliyor. Sonuçta o benim katimi kullanmıyor ama ben her gün onun katını kullanıyorum.Ben tepeden aşağı kadar siliyorum, o da bana çıkan bir kaç merdivenden itibaren dışarıya kadar siliyor böylece problem olmuyor. Siz aşaği katları silmek zorundasınız ama sizde üst katinizi (eğer çatı yoksa ve yukarı çikilmiyorsa) silmezsiniz.

Her hafta bir kişi yukarıdan başlayıp dışarı dahil temizlesin böylece sıkıntı çıkmaz kimseye

bu nası mantık 5. kattaki 5 kat silecek 1. kattaki 1 kat öyle mi

aynı kafayla çatı katı akınca da 1. kattaki bana ne diyor, asansör ücreti ödemem ben zaten kullanmıyorum diyor.

öyle şey olmaz apartmanda herkes eşit ve denktir. 3. katta oturuyorsun 3 kat sil diye bi kafa on numara şark kurnazlığıdır.

bana kalırsa bölüşün herkes 1 sefer tüm apartmanı silsin.

şöyle biz de bir düzen tuttramadık, kimse elini cebine atmıyor malesef, 3 jez apartmanı tek başıma yıkadım , tek başıma süpürdüklerimde oldu, ama olacak gibi değil, Apartmanın eşeği olmak istemiyorum. Bir teşekkür bile etmeyen dağdab gelmiş insanlarla yaşadıgım için. ben de şöyle bir çözüm buldum . Alt daireler beni ilgilendirmiyor, karşımdaki komşumla konuştum kabul edersen her ayın 1nde Ben süpürüp sileyim sadece alt kattan bize çıkılan merdivenden , çatı kısmına kadar. (EN ÜST KATTAYIZ) her ayın 15nde de o siliyor, böylelikle bizim kısım hep temizz kalıyor..

Bu binada hiç çalışan kadın yok mu ya da herkes sürekli evde binayı silmeye hazır vaziyette mi? 10-20 ne ise toplayın, biri silsin. Ha ben para vermem diyene siz parayı verin, sizin yerinize silsin o zaman. Sinir oluyorum pinti, diğer yandan da dırdırcı kadınlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…