Binayı silme günü

Herkes kendi katindan itibaren siler. Ben giriste oturuyorum neden uzerimdeki 5 katida sileyim? Kendi kapimdan baslar silerim kapi önünü de supururum o kadar. Kullanmadigim merdiveni silmem..

Bunu söyleyecektim.
En üstteki her yeri kullanıyor, her yeri silecek diye.bir mantık mı var?

Madem apartmanca siz siliyorsunuz, konuşun her hafta bir kişi her yeri temizlesin.

Bizim bina üç katlı. Sırayla her birimiz en üst kattan en alta kadar yıkıyoruz. Süresi yok, sıra kimdeyse kirlendigini düşündüğü an yıkıyor. Ortak yapmak sıkıntı. Tek tek sırayla yapın. Mesela bizim de en alt kattakinin hep daha kirlidir kapısının onu ve merdiveni, çünkü çocukları var. Ama napalim biz de kullanıyoruz çıkarken sonuçta.

Müstakil apartmanların genel sorunu maalesef, merdiven temizliği, asansör parası, aydınlatma, çatı ve dış cephe tadilatlar hep problem oluyor:))
Oysa sitelerde böyle bir sorun yok, herşeyin ücreti ortak verilir.

Neden dışarıdan kadın gelmiyor temizlik için?aylık 20 30 lira veremiyor mu apartman sakinleri.Madem ki silmeye o kadar meraklılar içinizden kim silmeye gönüllüyse parayı ona verin o silsin.

Aynen öyle yukarı çıkarken ayaklarınızı omzunuza alıp çıkmıyorsunuz heralde. Eğer silen biri yoksa genelde de herkes böyle yapar kendi katından alt kata kadar silinir yani. 1. Katta oturana gelen giden ya da kendisi 4. Kat merdivenlerini kullanmıyor ama sizin misafiriniz 1. Kat merdivenini kullanıyor. Ayrıca annemlerin evinde 1. Katta oturuyoruz bütün apartmana gelen giden bizim kapının önünden geçiyor biz mecbur muyuz her seferinde milletin pisliğini temizlemeye

Alt kattakiler sizin katı kullanmıyor ama siz üst kata çıkmak için alt katları kullanıyorsunuz. ‘Böyle olmuyor bir kadın gelip halletsin’ diye diretin. Valla çok büyük saçmalık cimrilik yapmaları. Çok uyguna geliyor merdiven için çalışanlar.

Dun siz silmizsiniz elinize saglik bidahaki seferede ben yaparim deyin bitsin gitsin..birbirinizle iddalaşma yaparsaniz bu is yurumez o yapti ben yaptim diye laf edilcekse de paralarina kiyip birini tutacaklar hep birlikte
+1
İlla laf sokmalı doğru cevabı gediğine oturtmalı atraksiyon aramaya gerek yok. Köpek beni ısırır ben dilimi ısırırım çünkü ben köpek değilim ki ben de onu ısırayım diyen Mevlana’ya kulak verip biraz alttan almayı biraz kötü tabiata kötü tabiatla karşılık vermemeyi öğrenelim. En uygun lafı bulup herkese ağzının payını vermek yerine.

Bence haftanin 1 gunu herkes ayni anda supursun evinin katini bitti gitti. Ayrica hic adil degil sen altlara incen onlar cikmayacak. Incileri mi dokuluyor?

Oturup konusup karar veremiyor musunuz? Hepiniz birlesip bir gune karar verebilirsiniz,o gun de hep beraber butun apartmani silersiniz. Kapinin onune gerek yok belediye temizliyor zaten

Birinci kata mı taşınayım deyin .
Belki bir aydınlanma yaşarlar .
Yukarı katlarda oturanların suçu neymiş ki
Birileri bir iki kat silecek birileri 4 kat

Yukarıdan asagı mı kendi kapımızın önünü ve merdivenleri haftada siliyorum en alt katlara da inmek zorundamıyım
Evet silmek zorundasınız aynı zamanda dış kapıyıda süpürmeniz gerek yukarıya çıkarken uçarak çıkılmadığına göre yapılması gerek. Ayrıca alt katlarında üst katı silmesi gerek çünkü ortak alan.

Eski oturduğum yerden bahsedeyim 1.katta oturuyordum o zamanlar ilk taşındığımızda herkes kendi kapısının önünü yıkıyordu silme olmuyordu bütün pislikleri bizim kapının önünde bırakıp gidiyorlardı yukarı katlar en fazla 2 kova su kullanırken 1.katlardı oturanlar dış cephede olmak üzere bir sürü su harcanıyordu en sonunda annem ve kapı komşu böyle olmayacak herkes her hafta sırası ile baştan aşağı yıkasın isteyen kendi isteyen kadın tutar dediler çoğunluk kadın tuttu tutmak istemeyende kendi yıkadı zaten sıra çabuk gelmiyordu.

Yalnız biz üst katlarada çıkıyorduk onlarında çıkması gerek.

Son düzenleme:
Sanki ucarak incen asagibacim sen bence pencereden atla
Uçarak inmeyecegim elbet ama toplumsal alanlar eşit bölüşümle adil olur. Nasıl çatıda sorun çıkıyor kimse el atmıyor aslında bununla ilgili verilmiş karar olduğu halde bende keriz değilim herhalde. Herkes kapısının önünü silse merdivenle beraber sorun kalmaz ama maşallah insanlar bir kendini cin sanıyor adam çarpmaya kalkıyor cozum vardır ya para verip merdivenci tutulur ya herkes kendine düşeni temizler ya da sirayla herkes baştan aşağı siler. Bizde tezek bırakarak çıkmıyoruz heralde katımıza yapma allasen ben temizlikci geldiği halde kendi katimi ara ara siliyorum. Para vermeyip temizlikçi tutmayan, kendi kapısının önünü temizlemeyi başkasınai kakalamaya çalışan da ne bileyim
En alttaki 1 kat silsin ben 8 kat yanına buzlu badem olsun mu derim

Toplam kac merdiven var onu sayin. Sonra ev sayisina gore bolun. Dis kapi felanda varsa onuda dahil edin olaya.
Bu kadar.
Siz ustten baslarsiniz kac merdiven dusuyorsa size yikarsiniz supursunuz, sonra alt komsuya devredersiniz isi. Boyle boyle tum apartman oh mis.

Bence haftanin 1 gunu herkes ayni anda supursun evinin katini bitti gitti. Ayrica hic adil degil sen altlara incen onlar cikmayacak. Incileri mi dokuluyor?
Sanki ucarak incen asagibacim sen bence pencereden atla

Yav iki mesaji sen mi yazdın diye tekrar tekrar baktım
Biri 15.05 biri 16.02 saatinde yazılmış bu ne perhiz ne lahana turşusu anlamadım. Nasıl bir ruh değişimi ki 1 saat önce benim söylediğimi söylerken 1 saat sonra bana -bence sen pencereden atla- diyorsun. Yorumlarını severdim burda bir ruh hali değişken buldum seni. Hangi düşünce sana ait. Herkes kendi katını mı silsin yoksa bende aynı şeyi söylerken pencereden mi atlayim. Tontriko gece gece kafamı bulandirdin vallahibirazcik tutarlılık sadece....

Uçarak girmiyor kimse evine de en üsttekinin yıkaması gerekiyor her seferinde apartmanı tek kirleten o sanki..
Kendi kapısını haftada 1 silse tüm apartmanı silmiş olacak. Diğer tüm katlar keyfine baksın o sıra.
Ülke şark kurnazı dolu. Bu ilk katlar hep sorun zaten. Ben asansör kullanmıyorum. Ben merdiven kullanmıyorum. Benim ne işim var çatıyla. Kanalizasyona yada borulara bir şey olup evi su basınca benim eşyalarım battı. Hepsini karşılayacaksınız oluyor.

Kiz takildim sana ilk msjim ciddiydi ama:)) yani sen ustte oturuyosun diye butun katlari temizleyeceksin derlerse, sende ucarsin atlarsin:) boyle aciklayincada hic komik olmamisbana gore adaletsizlik zaten.. cunku sen napabilirsin ustte oturuyosun diye, sansina orasi dusmus:)

Ha lutfen beni sevmeye devam ethahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…