BinbirRenk Günlükleri

BinbirRenk

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
3.972
943
363
Herkese merhaba
Bugün ben de günlük yazanlar arasına katılmaya karar verdim. Bütün arkadaşlara kolaylıklar diliyerek kısa öyküme başlıyorum

Yaklaşık 2 yıl önce KK de grup arkadaşları ile 10kg. vermiştim ve her şey normal devam ediyordu
Son zamanlarda hipotiroid rahatsızlığı ortaya çıktı ve 6 kilosunu geri aldım.
İlaç kullanmanın yanısıra burada tekrar başladım. Yine arkadaşlarla aynı dengeli beslenme ve spor topiğinde başladım.
İlk hafta 1,5kg. verdim, geçen hafta mazeretim nedeniyle tartılmadım.
Bu 3. haftam ve cuma günü tartılacağım.
Kalan kilo için belki günlük açmaya değmez ama ben kiloyu kepçeyle alan, çay kaşığı ile veren bir vatandaş olduğum için normaldir diyorum
Acelem yok zaten yavaş ve hiçbir şeyi yasaklamadan, beslenme düzenimi dengeli ayarlamaya çalışarak başaracağıma inanıyorum
Başlarken bayrama kadar diye hedeflemiştim ama ne zaman olursa, kendimi bunaltmayacağım
Allah sağlık verdiği sürece burada gün gün yazmaya çalışacağım.
Hayırlısıyla bugün başlıyorum

Bugünkü menülerimi, hangi sporu yapacağımı tek tek akşamdan planlıyorum ve hepsini peşin yazıyorum ki arada kaçamak yapmayayım.
yazmak beni frenliyor
Mümkün olduğu kadar erken kalkmaya çalışıyorum.

7.00: 10 tane altın çilek, 2 bardak ılık su
7.30 kahvaltı: zeytin, peynir, yeşillik, salatalık, domates, 2dl. tb. ekmeği
Ara :kahve

12.30 öğle : çorba, sebzeli tavuk, cacık, ( yemekte patates olduğundan ekmek yok.)
Ara :yeşil çay
Ara :1 armut, 1 elma

19.00akşam: yulaf ezmesi, meyvalı müsli, ceviz, yy.süt karışımı
Ara : birkaç badem

Spor : 20dk. jimnastik, 20 dk. alet çalışması.

Merhaba Binbirrenk'çim sonunda bizim devamsızlığımızdan kendi günlüğünü açtın
ama bizim sayfayıda bırakma canım
hayırlı olsun günlüğün

Çok yakınlarda, Amerika’da yapılan bir araştırma ile de zayıflamak isteyenlere günde 17 tane badem verildiğinde daha iyi kilo kaybettikleri gösterildi”
Bademin kaliteli protein içermesi ve sağlıklı yağlardan zengin olması, kişiyi daha uzun süre tok tutuyor. Dr. Kaya, bademin diğer avantajlarını şöyle sıralıyor ve zayıflamak isteyenlere bademi nasıl tüketeceklerinin ipuçlarını veriyor
“Sert bir yiyecek olduğu için çiğnemesi zor oluyor ve bu durum kişinin çiğneme duygusunu tatmin ediyor. Lif oranı yüksek olduğu için bağırsak hareketlerini artırıyor.

- Bademi satın alırken dikkat; çiğ, kavrulmamış ve tuzsuz olarak satın alın.
- Mümkünse kabuklu ve kabuğu kolay kırılabilir olandan tercih edin.
- Bir defada 15’den fazla yemeyin. Küçük bir kâseye sayarak koyun. İş yerinizde çekmecenizde ve çantanızda 15’lik küçük paketler şeklinde de bulundurabilirsiniz.
- Ara öğünlerde özellikle tercih etmeye çalışın. Az yağlı süt ve ayranla birlikte mükemmel bir birliktelik oluşturuyor.
- Meyveleri tek başına yemektense bademle birlikte yediğinizde, glisemik indeksi düşürmüş olursunuz bu da sizin daha tok kalmanızı sağlar.
-• Yiyecek bir şey bulamadığınızda da 50 tane bademi bir öğün olarak da tüketebilirsiniz.”
(ALINTI)

Merhaba Binbirrenk'çim sonunda bizim devamsızlığımızdan kendi günlüğünü açtın
ama bizim sayfayıda bırakma canım
hayırlı olsun günlüğün

Teşekkür ederim kestane şekerim
Sayfayı bırakmam canım oraya da geleceğim ama düzenli olarak burada devam etmeye karar verdim.
İnşallah hepimiz başarılı oluruz

hayırlı olsun yeni sayfan
sen böyle istikrarlı devam edersen bayrama kadar verirsin kiloları
darısı bizim başımıza inşallah
yoğunluktan daha düzene oturtamadım
tek avantajım şuan sabah 6.30 kalkıyorum
hergün hemen hemen 30 dakika tempolu yürüyorum

Teşekkür ederim vanilyacım
İnşallah canım hep birlikte başarırız.
Erken kalkmak ve spor da önemli adımdır.
Gerisi de gelir inşallah.

topigin hayırlı olsun binbir renk .
daha evvel .hangi takımdaydın canım

Günaydınlar :)
7.00: 10 tane altın çilek, 2 bardak ılık su
7.30 kahvaltı:1 yumurta, salatalık, domates, peynir, 2 dl. tahıl ekm, zeytin
Ara :kahve

12.30 öğle :çorba, imambayıldı, yoğurt, 1 dl. tahıl ekm.
Ara :karpuz

19.00akşam :sebzeli tavuk, salata
Ara : 1 bardak kefir

bugün spor yok dinlenme günüm.

Metabolizma neden yavaşlar?
Eğer vücudunuzdaki yağ-kas oranı büyükse, yani yağlı bir vücudunuz var, kas dokunuz azsa metabolizma hızınız düşük olacaktır.
1. Bu durumun en önemli nedeni, çocukluktan itibaren hareketsiz bir hayat sürmektir.
2.Bir neden de daha önce yapılmış yanlış, hatalı, bilinçsiz diyetlerdir. Özellikle açlık kürleri veya şok diyetlerin kas dokusu kaybına yol açtığı ve yağ-kas oranını bozduğu biliniyor. Yani yaptığınız her hatalı diyet, metabolizmanızı biraz daha zayıf düşürüyor.

3.Bir başka neden de hormonal faktörler. Tiroid bezi tembelliği, böbrek üstü bezlerinin aşırı hormon üretmesi, hipofiz bezi tembelliği gibi nedenler de metabolizma hızını düşürüyor.

4. Hareketsiz bir hayatın, uzun uykuların, kilo vermede kullanılan bazı ilaçların, bitkisel hapların da metabolik hızı azaltabileceği aklınızda olsun.

5.Öğün atlamak, uzun süreli açlıklar, su içmeyi ihmal etmek gibi nedenleri de unutmayın.

Düşük metabolizma hızının yarattığı kilo sorunundan kurtulmanın en kolay yolu, metabolizmayı hızlandırmanın altın anahtarını, yani düzenli bedensel aktiviteyi devreye sokmaktır. Kısacası ilk çözüm, hemen egzersize başlamaktır. (Prof.Dr. Osman Müftüoğlu)

Teşekkür ederim canım
Ben takımlarda yoktum. Diyet yöntemlerimizde dengeli beslenme ve spor topiğindeyim.
güzel topik başarılar ...
afiyet olsun güzel mönü....

Hoş gör ruhun sevinsin, koyuver derdin silinsin.
Yolver öfken yok olsun, korkma göster gönlün görünsün
Sevgi bestesinin tınılarını yüreğinizde hissedeceğiniz,
ümitlerinizin dostluklarla pekişeceği, gülücüklerinizin hiç bitmeyeceği,
sevgi, huzur ve barış dolu bir gün olsun
... Ellerinize güneş, gönlünüze sevgi dolsun.
Mutluluklar ömrünüzce, her şey gönlünüzce olsun.
Mutlu olun, sağlıklı olun, sevgiyle kalın.
GÜNAYDIN, GÜNAYDIN, GÜNAYDIN HERKESE
(alıntı)

Bugün tartıldım ve tam 1kg. vermişim ama geçen hafta tartılmadığımdan 2 haftanın toplamı. belden 2cm. basenden 1 cm. farketmiş.
Benim için iyi bir sonuç hep böyle gitse keşke razıyım.

Bugün menülerimi yazmayacağım çünkü doğum günüm ve yediklerimde özgür olacağım ama ölçülü olmaya çalışacağım yine de.

kilo vermene sevindim.
doğum günün kutlu olsun.
nice sağlıklı mutlu günler dilerim.

Başlığı neden Binbirrenk günlüğü değil de günlükleri olarak yazdım?
Binbir gece masallarından esinlendim. Kilo verme serüvenim masallar gibi şirinliklerle dolu, keyifli olsun,
sonu da güzel bitsin istedim

Bugün yediklerim epey bir artı katmıştır bana ama dert değil
Özel günlerde bu kadarcık bahane olacak.
Hem ara sıra metabolizmayı değişik şeylerle şaşırtmakta yarar var diye düşünüyorum.
İyi ki bugüne rastladı haftaya kadar her zamankinden daha dikkatli olup fazlasıyla veririm inşallah.

Günaydınlar

7.00: 2 ceviz, 1 tk. bal, 2 bardak ılık su
7.30 kahvaltı : zeytin, peynir, domates, salatalık, 1 dl. tahıl ekm.
Ara 68:

12.30 öğle :çorba, imambayıldı, yoğurt, 1 dl. tahıl ekm.
Ara : karpuz

19.00 akşam:balık, salata, 1dl. tahıl ekm.
Ara :birkaç badem

Spor :50dk. yürüyüş, 10 dk. hafif tempoda koşu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…