bindebir rastlanan açıklanamayan menopoz

evtmvt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2013
138
133
53
aynen açtığım baslık gibi saçmasapan bir tablola karsılastım bugun. rahim ve vajınal muayenede yumurtalıklarım normal ama tahliller;
FSH=159,30
LH=28,50
ESTRADİOL=13
PROLAKTİN=33,47
TSH=1,60

kocam doktora bebek ihtimalini sorduğunda bu kızla olmaz dedi. bir baskası bindebir görülen acıklanamayan durum olduğunu söyledi ve henüz 26 yasındayım.

Degerlerden bir sey anlamiyorum ama...
Oncelikle cok gecmis olsun...
Internette veya forumda, benzer bir durumla karsilasan birsini bulabildiniz mi? ya da herhangi bir bilgi...
Bu konu ile ilgili doktor arastirin, mutlaka bu konuya yonelen doktorlar vardir...
Onlarla gorusmek en mantiklisi...
Eger hallolmazsa bile, sagliklisiniz, soylemek kolay biliyorum ama sizin hayatta, saglikli olmaniz esiniz icin en onemli kisim...
Pesinden kosun ama kendinizi uzmeyin lutfen...

çok tesekkür ederim. baya ağır bunalımdayım su ara ve hastalığımı saklıyorum zorla hayata konsantre olmaya calışıyorum çok zor. bir de 10 sene evvel bu ayda annemi ve babamı kaybetmiştim
10 yıl sonra bu ayda hiç çocuğum olmayacağını öğreniyorum. kardeşlerim ve eşim olmasa yaşamak için bir nedenim yok.
bir de doktorumun tavrı çok korkunçtu. umarım bu günlerde geride kalır umarım isteyen hepimizin cocuğu olur.

Cnm mrb tekrar...uzun zamandr yoktun acikcasi merak ediyodum seni...bu degerler seni yildrmasin fsh la iki yildr ugrasan biri olarak soyluyorm cok degsken bi hormon.benm ki 15 iken bi kac sonra 45 olmustu bi ara.daha once de bellrttgm gibi amh daha onmli ve o gercek rezervleri gosteryor ustelk sabit bir deger.dr un tavri cok cirkinmis ben de agir sozler isittm ama senin ki resmen terbiyeszlk olmus keske agzinin payini verseydn.gerckten bazi dr lar isi ticarete doktuklernden hasta psikolojisinin onemini bildkleri halde cok futursuz davraniyorlar.bana da binde bir dediler 50 yasndaki kadinin vucuduna sahipsn dedler esimn yaninda.senle ayni yastayiz ustelik..uzun zaman oldu dr a gitmeyeli...her sefernde moralimi bozuyolar kendi kendmin dr u oldum altrnatif tibbin nimetlerninden yararlniyorm.allh seni dogru dr la karsilastrsn.uzulme duzelecksin inan...daha yasimiz cok genc.bu illeti geri dondurecez yeter ki inanalim yilmayalm...

Son düzenleme:

CANIMMM HOOPP DIYORUMM BIR SANIYEEE NASIL OLUR BYL BIRSEYY SEN TAHLILI ADETIN 2 YADA 3. GUNUMU YAPTIRDIN. BAK BENDE YAPTIRDIM ADEIMIN 3. GUNU HRMON TESTI BENIM ESTRADIOL DEGERIM 7 CIKTI ADETLERIM HEP GECIKIYORR AMA HIC BIR GITTIGIM DOKTOR YANI SONUCUMU GORENLER BANA BOYLE BIRSEY SOYLEMEDI :s

Umutsuzlugaa kapılma lutfeenn bende 26 yasındayımm olurmu boyle bıseyy estradıol yanı ostrojen hormonumuz dusuk yukseltmek ıcın her turlu seyı yapabılırızz

canım hayıt tohumu kullanıyorum bir aydır. bal ve çörek otuna da yeni başladım çarsamba günü bir doktora daha gideceğim. bu arada son reglim o kadar normal oldu ki her zaman olduğu gibi istesem de konduramıyorum kendime çünkü vajinal muayene saglıklısın demişti. bende senden cevap bekliyordum mutlu oldum yorumunu görünce.teşekkürler.

evet 3. günü yaptırdımilk tahlilde benim de 7ydi şimdi 13 olmuş. :s

Umutsuzlugaa kapılma lutfeenn bende 26 yasındayımm olurmu boyle bıseyy estradıol yanı ostrojen hormonumuz dusuk yukseltmek ıcın her turlu seyı yapabılırızz
neler mesela nasıl yükseltebiliriz? bitkilerle falan?

evet 3. günü yaptırdımilk tahlilde benim de 7ydi şimdi 13 olmuş. :s

hiç ümitsizliğe kapılma arkadaşım..doktorun tavrı çok yanlış zaten...

başka bir doktora daha görünmeni tavsiye ederim arkadaşım...korkma ...

bir de ne gibi şikayetlerle başvurdun doktora

Son düzenleme:
hiç ümitsizliğe kapılma arkadaşım..doktorun tavrı çok yanlış zaten...

başka bir doktora daha görünmeni tavsiye ederim arkadaşım...korkma ...

bir de ne gibi şikayetlerle başvurdun doktora
her şey normaldi hayatımda reglim ilk kez gecikti ve ben de 2 hafta sonra gittim gecikmenin başka hiç bir şikayetim yoktu. hatta doktor ilk geldiğimde genç ve sağlıklı bir kadın görüyorum karşımda ciddi bir probleminiz olduğunu sanmıyorum demişti ertesi gün mahvetti tabi.

ilaçla falan adet gördün mü..ilaç verdi mi...böyle adet gelmesini mi bekleyeceksin..

evet ilk gittiğimde cyclo progynova verdi öyle regl oldum ilaç bittikten 4 gün sonra.

hah tamam canım..bir sonraki adet için ne yapmak gerekiyor...bu arada hamile kalma şansın var mı bu ay...
doktor açıklama yapmıştır sanrım size.

hah tamam canım..bir sonraki adet için ne yapmak gerekiyor...bu arada hamile kalma şansın var mı bu ay...
doktor açıklama yapmıştır sanrım size.

hayır hiç bir şey demedi sadece eşim bebeğimiz olur mu diye sorduğunda bu kızla olmaz dedi. carşamba günü başka bir doktora gideceğim.
internetten araştırdım kadarıyla da benim yumurta transferi dışında normal bir gebeliğimin olması imkansız

neden öyle düşünüyorsun..bak adet görmüşsün iste..
yine adet görürsün ..

yumurta rezrvlerin tamamen bitmiş mi ki..üstelik o doktorun ne dediği hiç önemli değil bence..işinin ehli değil ki bu kızla olmaz gibi talihsiz bir laf etmiş..takma kafana daha önce okudum burdan bebekleri olanları ..
bir doktora daha git ...merak etme ..kötü düşünme..

hiç bilmiyorum yumurtalık testi yapmadı. umarım hepimiz için iyi olur tesekkürler

Bu kızla olmaz ne demektir ya? bu insanlar nasıl dr oluyor anlamadım

ben de öyle düşünüyorum. kadınlığımı sorgular oldum yemin ederim. esime istersen boşanabiliriz bile dedim cümlenin etkisinden yeni kurtuluyorum.

yok yok öyle düşünme sakın önce bi kendini topla neyin ne olduğunu iyice bir araştır soruştur. Bende sağlık sektöründeyim ve bizim güvendiğimiz doktorlar bile o kadar acemi ve bilgisiz olabiliyorlar kı kendi dallarında anlatamam her şeyin bir çözümü vardır hayırlısıyla sende bir ışık, tutunacak bir dal bulursun Allahın izniyle umarım ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…