Bipolar bozuklugu olan biriyle yasamak

Mintmavim

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2020
186
71
18
Kizlar merhabalar. Kv bipolar bozukluk teşhisi konmuş ve eşim bana bunu demedi çünkü kendisi de annesinin rahatsız olduğunu kabul etmiyor. Kv ilaçlarını bi kullanıyor bi bırakıyor. Bu da onu daha dengesiz yapıyor..sabahtan bize geliyor evlerimiz yakın. Sürekli geçmişi anlatıyor ve bi yerde bana bağlayıp kavga çıkarıyor . Bir sus iki sus dayanamıyorum ben de patliyorim. Evet rahatsız olabilir ama benim kızdığım tedavi olmaması ve bu hastalığı kabul etmemeleri onun huyu karakteri deyip gecistirmeleri. Sohbetine dayanamiyorim eşim saatlerce abartısızzzz saatlerce dinliyor onu kadın coşuyor coşuyor gülüyor gülüyor sacma sapan konusuyor sonra bana bagirmaya basliyor niye suratin asık diye. Eşimde evet suratın biraz asık diye soylemese bile bakışlarından ayni seyi düşündüğünü biliyorum. Cunku ona gore annesi hasta degil. Sen başka odada dur demeyin orayada geliyor ondan da kavga çıkarıyor . Esimle aramız cok soğudu gerçekleri gormesi için konuşa konusa dirdirci birine donustum her gun annesi yüzünden kavga ediyoruz ama adam anlamiyor. Çok yoruldum her gün görüşmek istiyorlar. Kv Geçen yıl ayri olarak depresyon tedavisi gördü ondan önce yine coşkulu taşkındı yani 1 yıl ara şimdi yine ayni . Evet karakteri de biraz tuhaf hastalığı yaninda gerçekten karaketeri de sıkıntılı . ne yapicam bilmiyrm eşimi arıyor saatlerce konusuyor gece 11 12 3 fark etmiyor. Adam hic bisey demiyor. Böyle rahatsızlığı olan biriyle yaşayan var mi arkadaslar nasıl davranmaliyim.

Kizlar merhabalar. Kv bipolar bozukluk teşhisi konmuş ve eşim bana bunu demedi çünkü kendisi de annesinin rahatsız olduğunu kabul etmiyor. Kv ilaçlarını bi kullanıyor bi bırakıyor. Bu da onu daha dengesiz yapıyor..sabahtan bize geliyor evlerimiz yakın. Sürekli geçmişi anlatıyor ve bi yerde bana bağlayıp kavga çıkarıyor . Bir sus iki sus dayanamıyorum ben de patliyorim. Evet rahatsız olabilir ama benim kızdığım tedavi olmaması ve bu hastalığı kabul etmemeleri onun huyu karakteri deyip gecistirmeleri. Sohbetine dayanamiyorim eşim saatlerce abartısızzzz saatlerce dinliyor onu kadın coşuyor coşuyor gülüyor gülüyor sacma sapan konusuyor sonra bana bagirmaya basliyor niye suratin asık diye. Eşimde evet suratın biraz asık diye soylemese bile bakışlarından ayni seyi düşündüğünü biliyorum. Cunku ona gore annesi hasta degil. Sen başka odada dur demeyin orayada geliyor ondan da kavga çıkarıyor . Esimle aramız cok soğudu gerçekleri gormesi için konuşa konusa dirdirci birine donustum her gun annesi yüzünden kavga ediyoruz ama adam anlamiyor. Çok yoruldum her gün görüşmek istiyorlar. Kv Geçen yıl ayri olarak depresyon tedavisi gördü ondan önce yine coşkulu taşkındı yani 1 yıl ara şimdi yine ayni . Evet karakteri de biraz tuhaf hastalığı yaninda gerçekten karaketeri de sıkıntılı . ne yapicam bilmiyrm eşimi arıyor saatlerce konusuyor gece 11 12 3 fark etmiyor. Adam hic bisey demiyor. Böyle rahatsızlığı olan biriyle yaşayan var mi arkadaslar nasıl davranmaliyim.
Aman dikkat edin şimdi haberlerde izledim bipolar hastası kadın yengesini ve kendi oğlunu bıçaklayarak öldürmüş Allah korusun

Kocan ne kadar normal büyümüş böyle anneyle.senin yerinde kim olsa kabul etmez.baskasi olsa ona da öyle yaparlar.sizin evliligin sonu görünüyor.

Hasta olsun veya olmasın kimsenin bagırmaya hakkı yok. Bunu ters bi’ sekilde esinize izah edin. Biraz dik durmaya ne dersiniz? Eşşek başı muamalemesi görüyorsunuz resmen.
“Annen hasta veya degil zaten kabul etmiyorsun fakat bende bir annenin kızıyım annenin bana bagırmaya hakkı yok” diyin eşinize.

Biraz bilgi verir misiniz bu rahatsızlıkla ilgili. Netten okudum ama yasayan biri daha iyi anlatır.
Tabi tamamen duygularla alakalı bır rahatsız lık duygu durum bozukluğu diye gecer ortada hıc bişe yokken mutlu yıne ortada hıc bıse yok Ken mutsuz olabılırsın yada aslında normal olan bir konu senı mutsuz edeb ir duygularla sıkıntılı bir hastalık kmseh gormek istemediği zaman lar olurdu mutsuz dum surekli telefonu ucak moduna alır muzik dinlerdim odam dan cıkmazdım hiç böle agır bır ergenlik gecırmıs tık de bunun tedavisinı uzun gordum mudahale edılmedıgı taktırde ilerleyebilir ve şiozfrnee kadar gıder

Tabi tamamen duygularla alakalı bır rahatsız lık duygu durum bozukluğu diye gecer ortada hıc bişe yokken mutlu yıne ortada hıc bıse yok Ken mutsuz olabılırsın yada aslında normal olan bir konu senı mutsuz edeb ir duygularla sıkıntılı bir hastalık kmseh gormek istemediği zaman lar olurdu mutsuz dum surekli telefonu ucak moduna alır muzik dinlerdim odam dan cıkmazdım hiç böle agır bır ergenlik gecırmıs tık de bunun tedavisinı uzun gordum mudahale edılmedıgı taktırde ilerleyebilir ve şiozfrnee kadar gıder
Su an ilac kulanıyor musunuz

Hasta olsun veya olmasın kimsenin bagırmaya hakkı yok. Bunu ters bi’ sekilde esinize izah edin. Biraz dik durmaya ne dersiniz? Eşşek başı muamalemesi görüyorsunuz resmen.
“Annen hasta veya degil zaten kabul etmiyorsun fakat bende bir annenin kızıyım annenin bana bagırmaya hakkı yok” diyin eşinize.
Eşime saydığım laflarin haddi hesabi yok inanın. Ama adam anlamiyo. Bisey yok deyip geçiyor

QUOTE="Mintmavim, post: 63901976, member: 983281"]
Eşim tam bir sabir taşı bazen diyorum nolur biraz sinirli olsa. Kv küçüklükten çok bastırmış o yüzden sakin ılımlı bi tip evlenmeden önce iyi geliyordu böyle olması huzur veriyordu ama şimdi tam kabus
[/QUOTE]

Esin sabırtası falan degıl, bırakın su kucukken bastırılmıs sevgi gormemıs ondan boyleyı. Baya baya cahıl ve sana saygı duymayan bir adam.
Hadi annesi hastalığı kabul etmiyor, esın peki? Cahıl olmasa hastalığı kabul eder annesıne kıyamaz caresıne bakar.
Ve seni de evet suratın asıktı dıyıp annesinin yaptıklarını normal karsılayıp delirtmez.
Boyle giderse sen de sinir hastası olacaksın.
Rest mi cekersın kocana haddını mı bildirirsın bilmem ama, o nasıl annesinin hastalığını kabul etmiyorsa sende onun sana saygı duymadııgını etmiyorsun.
Busekılde hicbisey duzelmez.

Benim kayinvaldemde yıllardır var bu hastalık atak dönemleri vardır ve kesinlikle tedavisi şart kayinvaldem yıllardır düzenli doktora gider ve ilaç kullanır ona ragmen zaman zaman atak geçirir bambaşka bir insan çıkar içinden. Çok konuşur çok heyecanlı olur hiç susmaz sürekli geçmişi konuşur. Olmayan şeyleri var olarak görür. Ölmüş insanları birilerine benzetir (ben şunu şunu gördüm az önce diye) sürekli dışarı çıkıp dolaşmak ister. Halusinasyon vs çok olur kesinlikle tedavisi şart çok tehlikeli. Balkondan felan atlamaya kalkarlar aşağıda şu kişi beni çağırıyor diye. Çok dikkat edin.

Az önce haberlerde izledim, bipolar bozukluğu olan kadın ilaclarını bırakmış, iyileştim diye.
Sonra kriz geçirmiş yengesini ve çocuğunu bıçaklayarak öldürmüş.
Bu kadar söyliyim.

Bu bir hastalık, kabul edip tedaviye cevap vermiyorsa sosyal mesafenizi koruyarak ilişki kurun.

Modern Love diye bi dizi izledim dün
4. Ya da 5.bölümdü tam hatırlamıyorum bi izlesenize bölüm bu hastalıkla ilgili tamamen.
Zaten dizinin her bölümü birbirinden farklı baya farkındalık kazandırıyor insana.

Onun dışında size bağıramaz böyle davranamaz sık gelmesine engel olun bi şekilde.Veya gelirse dışarı çıkın evde kalırsanız da muhatap olmayın farklı odaya falan geçin.

Büyüklerimizin başımızın üstünde yeri var ama ne demek bağırıp kavga çıkartıyor? Varsa sorunu gidip tedavisini olsun. İş bu noktada eşinizde bitiyor. Sizin huzurunuzu kaçırmaya ne hakkı var? Bu gidişle sizin de ruh sağlığınız bozulacak o zaman ne olacak?

Back
X