Iyilestim diyor. Kızınca bi surup içiyor. Ne surubu bilmiyorumIlacini neden kullanmiyor ??
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Iyilestim diyor. Kızınca bi surup içiyor. Ne surubu bilmiyorumIlacini neden kullanmiyor ??
Inanın bazen bende bunu istiyorum çünkü hastalığından daha çok cahil bir insan çok cahil hemde....Keşke atlasa. Gencecik bi insana zulüm olacağına
Çok çok teşekkür ederim vaktinizi ayırıp uzun uzun yazmışsınız. Ben gerçekten bi çıkmazın içindeyim. Geçen yıl iki hafta hastanede yattı kv. O zaman atak dönemi değildi depresyon gibi bisey yaşıyordu. Doktor ısrarla ama ısrarla elektro şok tedavisini önerdi. Ne kv ne kp ne eşim ne kardeşleri kabul etmedi. Öylece imza atıp çıkardılar.. eşim ısrarla annem hasta değil diyor bazen düşünüyorum doktoru kandırabilirmi dikkat çekmek için bunu yapmış olabilirmi diyorum. Bu nasıl mümkün olacak diyroum sonra...
Iyilestim ben soyle soyle hastalanmıştım o zaman şu bu bana yemek getirmişti. Şöyle boyle olmuştu diyor onu oraya onu oraya bağlayıp lafı bana getirip sokuyor. Inanılmaz zeki ve ağzı hic durmayan bir kadın . Dediğim gibi sürekli coşku içinde. Eşim bana hic bisey anlatmıyor doktor ne diyor şu anki durumu ne ... Her gün gelip gitme kavgası var sürekli bizi yanında istiyor gidince huzur vermiyor. Ama yine çağırıyor .... çokyorgunum cumlelerim dağınık olduysa kusura bakmayın....
Çok teşekkür ederim . Cahillik ne kötü bir şey bunu artık daha iyi anlıyorum. Beni ne kadar dinlerler bilmiyroum ama inşallah ben hastalanmadan bu iş çözülür çünkü kendi psikolojimi de koruyamamktan korkuyorumEşiniz biraz laftan sözden anlayan insansa, siz dediğim kitabı alın ve okuması için eşinize verin. Bu yapılan hastayı korumak ve ona iyilik değil, büyük kötülük. İnkar, yok sayma, tedaviye kendini kapatma izlenecek en felaket yol. Zaten anladığım kadarı ile sonradan getirilmiş bir teşhis yani kadın senelerce bununla idare etmiş ve yeni teşhis ediliyor? Tedaviye de kabul etmediği ve çevre de bunu desteklediği için başlanamıyor işte tehlikeli olan bu.
Elektroşok doktorlar önerebiliyor ama kriz anındaki önerilerden biri çoğunluk, esasen hastanın (Ne kadar incitici ve yıpratıcı da olsa) yaşadığı süreci hatırlaması, kendini toparlaması-normal ile anormali kıyas edebilmesi adına daha faydalı ama bunu yapabilmesi için kabul etmesi şart. Daha çok direnç görüldükçe ya da hasta cidden farklındalık yaşayabileceği ana erişmekte zorlanıyorsa, elektroşoka yönlendirmek zorunda kalabiliyor doktorlar, uyutamadıklarında vb. mecbur kalabiliyorlar kar-zarar hesabı yaparak.
Lafı da uzatmayayım, bu yok sayılamayacak türden ciddi bir konu.
Hastalık tedavisiz değil ve fakat kişinin kabulü çok şahsi. Siz ne kadar ilaç da verseniz, kendisi kabul etmedikten ve karşı durduktan sonra dilinin altına koyar o ilacı, az ötede gider tükürür. Ya da yutar, gider tuvalete parmağı sokar boğazına kusturur çıkarır ruhunuz duymaz. İş hastada.
Eşinizi karşınıza alıp konuşun, madem böyle bir durum var bu takım işi bırak ben de faydalı olayım, aşalım şunu, anneni koruyacak şey tedavi, inkar değil deyin bari alttan girip üstten çıkın. Şimdi "Deli mi benim anam, deli değil" olayını yaşıyor muhtemelen ki bu işte çevrenin baskısı ile de bu hale geliyor. Bakın diyorum ya bu hastalığı yazmış bir kadın prof var kendisi hasta ve kitapları dünya çapında, kontrol edilebilir bir şey. Bizim ülkede bir de cahillik ve damgalama handikapı yüzünden inkar durumu daha çok görülüyor maalesef. Kolaylık diliyorum, eşiniz de inkar ettikçe annesi güç alacak, durum daha zorlaşacak maalesef. Cahillik yüzünden oluyor ne oluyorsa...
Bence eşinde hasta.Delisini kendi çeksin neden senide mecburKizlar merhabalar. Kv bipolar bozukluk teşhisi konmuş ve eşim bana bunu demedi çünkü kendisi de annesinin rahatsız olduğunu kabul etmiyor. Kv ilaçlarını bi kullanıyor bi bırakıyor. Bu da onu daha dengesiz yapıyor..sabahtan bize geliyor evlerimiz yakın. Sürekli geçmişi anlatıyor ve bi yerde bana bağlayıp kavga çıkarıyor . Bir sus iki sus dayanamıyorum ben de patliyorim. Evet rahatsız olabilir ama benim kızdığım tedavi olmaması ve bu hastalığı kabul etmemeleri onun huyu karakteri deyip gecistirmeleri. Sohbetine dayanamiyorim eşim saatlerce abartısızzzz saatlerce dinliyor onu kadın coşuyor coşuyor gülüyor gülüyor sacma sapan konusuyor sonra bana bagirmaya basliyor niye suratin asık diye. Eşimde evet suratın biraz asık diye soylemese bile bakışlarından ayni seyi düşündüğünü biliyorum. Cunku ona gore annesi hasta degil. Sen başka odada dur demeyin orayada geliyor ondan da kavga çıkarıyor . Esimle aramız cok soğudu gerçekleri gormesi için konuşa konusa dirdirci birine donustum her gun annesi yüzünden kavga ediyoruz ama adam anlamiyor. Çok yoruldum her gün görüşmek istiyorlar. Kv Geçen yıl ayri olarak depresyon tedavisi gördü ondan önce yine coşkulu taşkındı yani 1 yıl ara şimdi yine ayni . Evet karakteri de biraz tuhaf hastalığı yaninda gerçekten karaketeri de sıkıntılı . ne yapicam bilmiyrm eşimi arıyor saatlerce konusuyor gece 11 12 3 fark etmiyor. Adam hic bisey demiyor. Böyle rahatsızlığı olan biriyle yaşayan var mi arkadaslar nasıl davranmaliyim.
Bence eşinde hasta.Hastasini da kendi çeksin seni neden mecbur bırakıyor?Allah yardimcin olsun ne diyeyim bilemedim zor bir hayat...Kizlar merhabalar. Kv bipolar bozukluk teşhisi konmuş ve eşim bana bunu demedi çünkü kendisi de annesinin rahatsız olduğunu kabul etmiyor. Kv ilaçlarını bi kullanıyor bi bırakıyor. Bu da onu daha dengesiz yapıyor..sabahtan bize geliyor evlerimiz yakın. Sürekli geçmişi anlatıyor ve bi yerde bana bağlayıp kavga çıkarıyor . Bir sus iki sus dayanamıyorum ben de patliyorim. Evet rahatsız olabilir ama benim kızdığım tedavi olmaması ve bu hastalığı kabul etmemeleri onun huyu karakteri deyip gecistirmeleri. Sohbetine dayanamiyorim eşim saatlerce abartısızzzz saatlerce dinliyor onu kadın coşuyor coşuyor gülüyor gülüyor sacma sapan konusuyor sonra bana bagirmaya basliyor niye suratin asık diye. Eşimde evet suratın biraz asık diye soylemese bile bakışlarından ayni seyi düşündüğünü biliyorum. Cunku ona gore annesi hasta degil. Sen başka odada dur demeyin orayada geliyor ondan da kavga çıkarıyor . Esimle aramız cok soğudu gerçekleri gormesi için konuşa konusa dirdirci birine donustum her gun annesi yüzünden kavga ediyoruz ama adam anlamiyor. Çok yoruldum her gün görüşmek istiyorlar. Kv Geçen yıl ayri olarak depresyon tedavisi gördü ondan önce yine coşkulu taşkındı yani 1 yıl ara şimdi yine ayni . Evet karakteri de biraz tuhaf hastalığı yaninda gerçekten karaketeri de sıkıntılı . ne yapicam bilmiyrm eşimi arıyor saatlerce konusuyor gece 11 12 3 fark etmiyor. Adam hic bisey demiyor. Böyle rahatsızlığı olan biriyle yaşayan var mi arkadaslar nasıl davranmaliyim.
Hem kayınvalide hemde bipolar bozukluğu olan kayınvalide işiniz zorrr Allah şifasını versin zorrrKizlar merhabalar. Kv bipolar bozukluk teşhisi konmuş ve eşim bana bunu demedi çünkü kendisi de annesinin rahatsız olduğunu kabul etmiyor. Kv ilaçlarını bi kullanıyor bi bırakıyor. Bu da onu daha dengesiz yapıyor..sabahtan bize geliyor evlerimiz yakın. Sürekli geçmişi anlatıyor ve bi yerde bana bağlayıp kavga çıkarıyor . Bir sus iki sus dayanamıyorum ben de patliyorim. Evet rahatsız olabilir ama benim kızdığım tedavi olmaması ve bu hastalığı kabul etmemeleri onun huyu karakteri deyip gecistirmeleri. Sohbetine dayanamiyorim eşim saatlerce abartısızzzz saatlerce dinliyor onu kadın coşuyor coşuyor gülüyor gülüyor sacma sapan konusuyor sonra bana bagirmaya basliyor niye suratin asık diye. Eşimde evet suratın biraz asık diye soylemese bile bakışlarından ayni seyi düşündüğünü biliyorum. Cunku ona gore annesi hasta degil. Sen başka odada dur demeyin orayada geliyor ondan da kavga çıkarıyor . Esimle aramız cok soğudu gerçekleri gormesi için konuşa konusa dirdirci birine donustum her gun annesi yüzünden kavga ediyoruz ama adam anlamiyor. Çok yoruldum her gün görüşmek istiyorlar. Kv Geçen yıl ayri olarak depresyon tedavisi gördü ondan önce yine coşkulu taşkındı yani 1 yıl ara şimdi yine ayni . Evet karakteri de biraz tuhaf hastalığı yaninda gerçekten karaketeri de sıkıntılı . ne yapicam bilmiyrm eşimi arıyor saatlerce konusuyor gece 11 12 3 fark etmiyor. Adam hic bisey demiyor. Böyle rahatsızlığı olan biriyle yaşayan var mi arkadaslar nasıl davranmaliyim.
Mesela dün soyle bisey oldu birbirimize girdik. Geçmişle ilgili yine bisey anlatıyordu ben şunları bunları yaşadım soyle böyle oldu. Şu şunu yaptı bu bunu yapti. Dogumumda bana şunu yaptılar sunu dediler. Tabi bu arada agliyor bagiriyor siniri kalkti iyice . Esimde oyle bakiyor dinliyor. Anne sus tamam gecmis gitmis demiyo bunu ben desem suclu oluyorum ben de bisey demedim oyle dinliyoruz . Sonra birden bana döndü kimse oglumu benden kıskanamaz bu benim oğlum tamam mı kiskanamazsın dedi. Bende kim kıskanıyor ya niye kıskansın dedim . Daha önce de buna kafayi takmıştı sen kıskanıyorsun bizi diye sanki kuma geldim saçma sapan düşünceleri. Böyle iste genelde böyle böyle bağlıyor bana . Sonra konu büyüdü büyüdü başka yerlere gitti şimdi hala dün bisey olmamis gibi beni arıyor mesaj atıyor cevap yazmıyorum esime de bak ben adım atiyorum o kibirinden atmıyor diyor.rahatsızlığını vs bilmem de klasik kv gibi geldi
eskileri anlatıp sonunu bana bağlıyor demişsiniz de nasıl bağlıyor
yani işte bizim orada Xlerin gelini vardı kayınbabasına bağırırdı aynen Mintmavim gibi mi diyor
yoksa geçmişte olduğunu iddia ettiği hikayeleri mi anlatıyor
zira insanlar 50yi geçince geçmişi anlatmayı çok sevmeye başlıyor siz de bunları dinlemekten bıkınca da size tepki gösteriyordur umursamayın
Normal kv ağır geliyor zaman zaman hatta çoğu zaman hepimize, ama böylesi....
Sabır, iyilik ve huzur dilemek geldi içimden. Bir de kv tedavi olmuyorsa ve eşinizde inatla durumunu kabul edip sizi bu kaostan uzaklaştırmıyorsa boşanın.
Sevgi de bir yere kadar.
Ben katlanamazdım![]()
Normal kv ağır geliyor zaman zaman hatta çoğu zaman hepimize, ama böylesi....
Sabır, iyilik ve huzur dilemek geldi içimden. Bir de kv tedavi olmuyorsa ve eşinizde inatla durumunu kabul edip sizi bu kaostan uzaklaştırmıyorsa boşanın.
Sevgi de bir yere kadar.
Ben katlanamazdım![]()
Eşlere anlatmamak lazım dediğin gibi dırdırcı oluyoruz o zaman.En iyisi eşin yanında iyi davranıp sonra cevap vermekKizlar merhabalar. Kv bipolar bozukluk teşhisi konmuş ve eşim bana bunu demedi çünkü kendisi de annesinin rahatsız olduğunu kabul etmiyor. Kv ilaçlarını bi kullanıyor bi bırakıyor. Bu da onu daha dengesiz yapıyor..sabahtan bize geliyor evlerimiz yakın. Sürekli geçmişi anlatıyor ve bi yerde bana bağlayıp kavga çıkarıyor . Bir sus iki sus dayanamıyorum ben de patliyorim. Evet rahatsız olabilir ama benim kızdığım tedavi olmaması ve bu hastalığı kabul etmemeleri onun huyu karakteri deyip gecistirmeleri. Sohbetine dayanamiyorim eşim saatlerce abartısızzzz saatlerce dinliyor onu kadın coşuyor coşuyor gülüyor gülüyor sacma sapan konusuyor sonra bana bagirmaya basliyor niye suratin asık diye. Eşimde evet suratın biraz asık diye soylemese bile bakışlarından ayni seyi düşündüğünü biliyorum. Cunku ona gore annesi hasta degil. Sen başka odada dur demeyin orayada geliyor ondan da kavga çıkarıyor . Esimle aramız cok soğudu gerçekleri gormesi için konuşa konusa dirdirci birine donustum her gun annesi yüzünden kavga ediyoruz ama adam anlamiyor. Çok yoruldum her gün görüşmek istiyorlar. Kv Geçen yıl ayri olarak depresyon tedavisi gördü ondan önce yine coşkulu taşkındı yani 1 yıl ara şimdi yine ayni . Evet karakteri de biraz tuhaf hastalığı yaninda gerçekten karaketeri de sıkıntılı . ne yapicam bilmiyrm eşimi arıyor saatlerce konusuyor gece 11 12 3 fark etmiyor. Adam hic bisey demiyor. Böyle rahatsızlığı olan biriyle yaşayan var mi arkadaslar nasıl davranmaliyim.
oyyy manik depresif cahil kv ve süt kuzusu cahil kocayla ölümcül combo yapmışsın resmen bacım, okurken daraldım yeminle, çocuk mocuk yoksa kaç kurtul, peygamber olsa sağ çıkamaz bu ikilinin elinden hiç uğraşma derim tedavi medavi diye, sen altindan kalkamazsın,kimse kalkamazMesela dün soyle bisey oldu birbirimize girdik. Geçmişle ilgili yine bisey anlatıyordu ben şunları bunları yaşadım soyle böyle oldu. Şu şunu yaptı bu bunu yapti. Dogumumda bana şunu yaptılar sunu dediler. Tabi bu arada agliyor bagiriyor siniri kalkti iyice . Esimde oyle bakiyor dinliyor. Anne sus tamam gecmis gitmis demiyo bunu ben desem suclu oluyorum ben de bisey demedim oyle dinliyoruz . Sonra birden bana döndü kimse oglumu benden kıskanamaz bu benim oğlum tamam mı kiskanamazsın dedi. Bende kim kıskanıyor ya niye kıskansın dedim . Daha önce de buna kafayi takmıştı sen kıskanıyorsun bizi diye sanki kuma geldim saçma sapan düşünceleri. Böyle iste genelde böyle böyle bağlıyor bana . Sonra konu büyüdü büyüdü başka yerlere gitti şimdi hala dün bisey olmamis gibi beni arıyor mesaj atıyor cevap yazmıyorum esime de bak ben adım atiyorum o kibirinden atmıyor diyor.
Hatirlamazlar, hatta bir müddet sonra çocuğu suçlayacak kendini bana bicaklatti diye. Benim annem de defalarca bana bıçak çekmiştir. Defalarca evden kovmustur. Demir sopalarla dovmustur ama hiç birini hatirlamaz. Hatirladiklarinda da beni suçlar.Kesinlikle bir arada yasamayin.bugun haberlerde bipolar hastasi kadin 7 yasindaki oglunu ve gorumcesini oldurmus.polisler kadini gotururken oglunu soruyordu nerde durumu nasil diye oldurdugunu hatirlamiyormus.
Aha aynı annem ayyyniiiii. Ya nasıl desem aynısı aynı ya ben şokMesela dün soyle bisey oldu birbirimize girdik. Geçmişle ilgili yine bisey anlatıyordu ben şunları bunları yaşadım soyle böyle oldu. Şu şunu yaptı bu bunu yapti. Dogumumda bana şunu yaptılar sunu dediler. Tabi bu arada agliyor bagiriyor siniri kalkti iyice . Esimde oyle bakiyor dinliyor. Anne sus tamam gecmis gitmis demiyo bunu ben desem suclu oluyorum ben de bisey demedim oyle dinliyoruz . Sonra birden bana döndü kimse oglumu benden kıskanamaz bu benim oğlum tamam mı kiskanamazsın dedi. Bende kim kıskanıyor ya niye kıskansın dedim . Daha önce de buna kafayi takmıştı sen kıskanıyorsun bizi diye sanki kuma geldim saçma sapan düşünceleri. Böyle iste genelde böyle böyle bağlıyor bana . Sonra konu büyüdü büyüdü başka yerlere gitti şimdi hala dün bisey olmamis gibi beni arıyor mesaj atıyor cevap yazmıyorum esime de bak ben adım atiyorum o kibirinden atmıyor diyor.
O da mı hasta
Aha aynı annem ayyyniiiii. Ya nasıl desem aynısı aynı ya ben şok