Bipolar Bozukluğu teşhisi kondu, ama çok daha ilerisi gibi..bilgisi olanlar lütfen bakabilir mi

Butterfly9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2022
262
61
28
27
Merhaba arkadaşım henüz 21 yaşında ve aniden içine kapandı hiçbir şey konuşmamaya başladı, uykusuzluk ve şüphelerle başladı önce, başlangıca göre çok şiddetli gibi geliyor ama veya biz mi hiç fark etmedik bilmiyorum. Onu ilk kez böyle görüyorum geçen gün evlerine gittim görmeye önce hoşgeldin dedi ondan sonra seni seviyorum dedim o da bana hayır sevmiyorsun yalan söylüyorsun felan dedi, sonra alaycı bir ifadeyle defalarca tabi beni kadar seviyorsun ki benim için ölürsün bile değil mi felan dedi, bunu gitmeme yakın da söyledi, hırkasını verdi soğuk diye sonra vazgeçtim ver dedi, çantası masada düşecekti asayim mi dedim hayır asma orda kalsın yerine bırak vs vs, çok sertti bana karşı ve diğer arkadaşına karşı da böyleydi, neden bize geldin ben sana gel demedim ki diyordu mesela. Önceden de kuşkuları vardı ama şu an bambaşka birisi oldu sanki ilk atağı mi acaba diye psikiyatriste gidiyor ama henüz hastalığının farkında değil. Sürekli böyle mi olacak veya düzelecek mi ona her baktığımda üzüntümü belli etmemek için çok mücadele ediyorum.. dışarı çıkıyordu küçük yeğeni mesela 10 yaşında, gitmesin ya ona bsy olursa vs gibi şeyler söylüyor. Ona nasıl davranmam gerek onun için ne yapmam gerek bilmiyorum açıkçası... Bu arada doktor bir kaç dakika konuştuktan sonra hemen teşhis koymuş bipolar diye, hani tavsiye üzerine gitmişlerdi iyi bir Dr diye biliyorum, ama teşhis bu kadar kısa sürede konuluyor mu bilemedim

Son düzenleme:
Bu hastalikla cok normal böyle davranmasi. Supheci olurlar atak sirasinda, kimseye guvenmeme, suphelenme, korkma normaldir. Sen bisey yapamazsin ilac kullanacaktir muhtemelen o zaman gecer.

Benim eski komsum madde kullandiginda boyle oluyordu.. düsman gibi.

Atak döneminde olabilir. Arkadaşınızın yanında olmak istediğinizi anlıyorum ancak yaptıkları elinde değil. İlacını alınca toparlayacaktir. Atak doneminde yardımcı olacağım diye kendine laf soylemesine vs izin verme, o dönemlerde uzak dur. Senin yapabileceğin birşey yok malesef.

İlaç kullanırsa ne kadar sürede etkisini göstermeye başlar peki, onun bu hâline çok üzülüyorum.. herkesten korkan şüphelenen küçük bir çocuk gibi. Ama aynı zamanda düşmanı gibi davranıyor ses tonu ürkütüyor bazen hatta. Eskiden konuşurduk saatlerce su an 10 dakika dahi muhabbet etmiyor

Laf söylerse düşmanlığı felan artar mı acaba, bu konuda neden bu kadar hassas davranmalıyım. Açıkçası bende alttan almaya çalışıyordum, hasta elinde değil diye bu yüzden merak ettim

Laf söylerse düşmanlığı felan artar mı acaba, bu konuda neden bu kadar hassas davranmalıyım. Açıkçası bende alttan almaya çalışıyordum, hasta elinde değil diye bu yüzden merak ettim
Hastalığın şiddetine ve türüne gore değişir. O anda size sinirlenip, kafayı da takabilir tabi ki. Alttan alın evet. Ama ataktayken hic gorusmemeniz daha mantıklı.

Bir kac hafta surebilir ilacin etkisini göstermesi, hemen iylesmez. Ama üzülme günümüzde bu tür hastaliklar cok guzel tedavi ediliyor. Bende ilk basta benim komsu öyle düsman gibi davraninca sasirmistim. Ama sonra melek gibi cok garip davranabiliyorlar, korkuyorlar atak sirasinda herkesten süpheleniyorlar ama kesinlikle ilaclarla gececektir. Ama senin yerinde olsam ilac etkisini gösterene kadar görusmezdim, telefonla halini hatrini sor iylesene kadar. Cunku su an senin onu sevdigine zaten inanmaz.

Evet gerçekten inanmıyor, ben sen böyle söylerken bile bu dediğine inanmıyorsun deyince o da, seviyorsan bile çok az seviyorsundur dedi. Artk görüşmemeye dikkat edeceğim bu dönemlerde atağı atlatp kendisinin aramasını beklemek daha mantıklı gibi

Anneannem bipolar. Atak dönemi kendini odaya kapatır, tam anlamıyla depresyondadır. Konuşmaz etmez, yorum yapmaz, tepki vermez. Herkes mükemmelmiş de onların evinde dünyanın sonu gelmiş gibi davranır. Bazı ayak dönemi ise gereksiz ama gereksiz pozitif olur, dünya yansa bir çöp samanı yanmaz. Aşırı konuşur, iştahı açılır vs. Teşhisi yeni koyuldu sayılır. Kadın yıllarca bipolarmış, bizimkiler de yine depresyona girdi ya da yine çok mutlu bu aralar diyerek atak döneminde olduğunu ifade ederlerdi. İlaç kullanmaya başlayınca kendine geldi. Atak dönemlerinde sizin bir şey demeniz onları pek etkilemiyor. Sadece kendi dünyalarını önemsiyorlar.

Benim arkadaşım ise aksine tepki veriyor acaba onun daha ileri düzey mi , yani herşeyden şüpheleniyor ve düşman gibi davranıyor. Sizin babasnnenizde de böyle ruh halleri var mıydı acaba?

Benim arkadaşım ise aksine tepki veriyor acaba onun daha ileri düzey mi , yani herşeyden şüpheleniyor ve düşman gibi davranıyor. Sizin babasnnenizde de böyle ruh halleri var mıydı acaba?
Bizimki dediğim gibi mutsuz olduğu zamanlarda “aç kaldık biz, bu çocuklar ev varken sahibi olamayacak, oğlum bi baltaya sap olamadı(oğlu 45 yaşında evli barklı adam)” gibi tavırları vardı. Mutlu olduğu zamanlar ise “amaaaannn ne olacak” deyip gezip tozuyor, etrafa kahkahalar atıyor. Hepsinin bilinçaltında yatan şeyler farklı olduğu için tepkileri de farklı bence. Anneannem genç yaşta 5 çocukla dul kalıp, bolluktan bir anda geçim sıkıntısına düşmüş. O yüzden bu yönde tepki verdiğini düşünüyorum.

Bipolar ömür boyu sürer tedavi sürecini devam ettirmek çok çok önemli. Atak dönemlerinde hiç beklemediğiniz şeyler olabilir, genelde mevsim değişim dönemlerinde ataklar çok bariz bir şekilde gelir.

Bilinçaltı konusunda haklısınız sanırım, çünkü daha önce az da olsa hissettiğim şeyleri şu an çok uçlarda yaşıyor. Bu hastalık teşhisi konmadan önce de bazez korkardı kuskuluydu , şu an çok uçlarda yaşıyor ama. Yalnız bırakmak kendi hâlinde daha iyi belkide çünkü yaşıtlarına karşı daha çok bu tepkileri, annesine felan öyle davranmıyor

benim kuzenımde bipolar tehlikeli manik atakları oluyor ilaç kullanması lazım iyot tedavisi sakinleşmesi için

tabii ki kişiden kişiye değişir ama ilaçlarını düzenli kullanarak hiçbir sıkıntı yaşamadan yaşayan çok fazla bipoları olan kişi var. arkadaşınızın durumunu bu kadar dert ediyorsanız belli ki yakın arkadaşınız, destek olmaya çalışın. atak dönemlerinde size kızıyor olsa bile ondan uzak durursanız, içten içe yalnız hissedecektir. siz de çok üstüne düşüp kendinizi hırpalamayın, görüşmek istemiyorsanız da görüşmeyin ama "tamam şu an istemiyorsun ama ben senin arkadaşınım, ihtiyacın olduğunda burdayım" mesajını vermek iyi olur.

Evet yakın arkadaşım ve onu çok seviyorum, dediğiniz şekilde yapacağım. Teşekkür ederim

Biz İstanbuldayım kayihan oguz karamustafaliogluna gittik.Su an 4 çeşit ilaç kullanıyorum.4 Aralıkta yine gidicem.Bipolara eşlik eden anormal supheciligi olabilir diye düşündürücü beni.Ama siz birebir doktorla görüşmeden burdan duyduklarinizla bir şey dusundurtmeyin lütfen ona.Olabildigince ona şu an atakta olduğunu hatırlatın ve sevginizi hep hissetsin.

Bipolar bozukluğun çok ilerisi sanki onun, yani olmayan bazı şeylere varmış gibi inanıyor hatta. Sizin de mi bipolar rahatsızlığınız var

Bipolar bozukluğun çok ilerisi sanki onun, yani olmayan bazı şeylere varmış gibi inanıyor hatta. Sizin de mi bipolar rahatsızlığınız var
Ben 19 yaşındayım ve 2 sene önce bipolar teshisi aldım.Yaninda anksiyete ve okb teshislerim de var.Ben de dertliyim.Ailemle çatışma yaşıyorum ders calismamam yüzünden.Bugun doktoruma yazicam.Bipolar,okb ve anksiyete yüzünden mi yoksa irade zayifligim yüzünden mi ders çalışamıyorum diye.Oncesinde denemelerde 3 Türkiye 1.ligim vardı.Cok çalışkan ve çok basariliydim yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…